Tehnika vruće batik

Anonim

Treba napomenuti da se čak i oni koji nikada nisu bavili dizajnom tkanine mogu se angažirati da se Batik može prihvatiti. Najveće mogućnosti za crtanje na tkaninu otvara se Tehnika vruće batik.

Tehnika vruće batik

Tehnika vruće batike

Batik - umjetnost poznata u takvim drevnim civilizacijama, poput Sumera, nije zastarjela iu našem vremenu. Batikov se naziva slika na tkanini, Tehničar Batik postoji veliki set, ali temelj svakog od njih je načelo rezervacije.

Rezerva je poseban sastav koji je tkanina impregnirana na tim mjestima koja bi trebala ostati narušena. U pravilu, rezerva je mješavina voska, parafina, smole ili kolosijeka.

Vruće batik podrazumijeva korištenje pamučnih tkanina. U takvoj tehnici možete ukrasiti unutarnje stavke (stolnjaci, zavjese) i odjeću.

Da biste primijenili uzorak na tkaninu, koristi se poseban alat - kanal. Promjena je minijaturni vrč s izduženim nosom, koji je pričvršćen na dugu drvenu ručku.

Tehnika vruće batik

Vrući batik. Tehnika

Uz pomoć promjene, raznih uzoraka može se primijeniti na tkaninu, gotovo bilo koju složenost. U batiku je vrlo važno prvo razviti skicu, a tek tada nanositi crtež. Crtanje se primjenjuje s izračunom da će ostati ista boja koja je tkanina, čak i nakon boje. Nakon primijenjenog uzorka tkanina je uronjena u boju. U skladu s skicom, potrebno je razviti niz boja, od svjetla do mraka. U početku, tkanina je obojana u najsjajnije boji, koja je prisutna na slici.

Tehnika vruće batik

Tehnika vruće batik

Nakon što je tkanina obojen, vruće rezerva se primjenjuje na tkaninu, tako da je uzorak s novom bojom. Tako se nastavlja do tamne boje. Na kraju, tkanina mora biti prekrivena rezervom gotovo u potpunosti. Da biste ga očistili, morate staviti tkivo između dvajesti upijajućeg papira i isprobati vruće željezo. Nakon takve obrade, rezerva će početi ići na papir.

Članak o temi: origami cvijeće: sheme s opisom, napraviti papir tulip, ljiljan i bijeli cvijet bez napora

Tehnika vruće batik

Tehnika vruće batik

Kada su plahte natopljene voskom, moraju biti zamijenjeni novim. Postupak se nastavlja sve dok cijela rezerva ne dolazi iz tkiva. Crtanje spreman. Sada, znaš što je Vrući batik. Tehnika Njegovo ispunjenje nije tako jednostavno, ali rezultat je vrijedan toga.

Izvor Glavni razred:

Čitaj više