Pravila i preporuke za ugradnju tuš kabina

Anonim

Tuš ili tuš je integralni atribut gradskog stana. Da bi takav nezamjenjiv atribut vodovovodica ispravno radio i potpuno ispunio svoju svrhu, morate pročitati preporuke, kako ispraviti tuš kabinu.

Pravila i preporuke za ugradnju tuš kabina

Sušilo za montažu.

Kabine privlače veliki broj kupaca sa svojim razdjelnikom:

  1. Ekonomske kabine - zahtijevaju priključak vode, odvod kanalizacije, jednostavan za instalaciju.
  2. Kabine s rasvjetom i glazbenom pratnjom - zahtijevaju poštivanje posebnih mjera opreza, jer za njihov rad moraju opskrbiti električnu energiju.
  3. Kabine koje ne moraju samo u priključenju električne energije, već iu prisutnosti rastućih crpki.

Prvo morate razmotriti preporuke koje su univerzalne pri odabiru svih tuš kabina.

Opća pravila za odabir tuš kabina

Da biste instalirali paletu, potrebno je imati malo slobodnog prostora (30-40 cm tijekom cijelog oboda tuš kabine).

Prije nego što odaberete tuš, trebate izmjeriti sve udaljenosti u kupaonici, uzeti u obzir sve udaljenosti od drugih sanitarnih čvorova. To neće biti suvišno napraviti skicu tuša u kupaonici.

  1. Također, kada uzimajući u obzir sve postojeće udaljenosti, pozornost treba posvetiti visini prostorije tako da je dovoljno da instalira paletu i kupolu na tuš kabinu.
  2. Posebna pažnja zaslužuje paletu, zidovi se mogu ojačati ili obični.
  3. Zasebno, vrijedi boraviti na radnom tlaku na kojem se izračunava cijeli sustav kabine.

Preporuke za skupštinu tuša

Shema sastavljanje tuš kabine.

  1. Prije toga, treba nastaviti sa skupljem tuš kabine u nacrtu verzije, bez uporabe brtvila i jakih vijaka zatezanja. Bolje je to učiniti u slobodnom prostoru, a ne u ograničenim okolnostima kupaonice.
  2. Na glatkim površini, instalacija paleta se provodi i poravnava ga pomoću razine strogo u horizontu.
  3. Spojite crijevo odvodnog kanalizacije na tuš jastučić i ispitni rad: ulijte određenu količinu vode u paletu. To je potrebno da biste saznali je li crijevo za odvod ispravno spojen. U istoj fazi možete pokušati na udaljenosti od postojeće kanalizacijske šljive do protoka iz palete, bilo da je duljina crijeva dovoljno. Ako je udaljenost nedovoljna, trebate kupiti novo crijevo i zamijeniti onaj koji je otišao u komplet. Ako su hidraulična crijeva prolazila test, tada možete koristiti brtvilo za propuste svih veza i ostaviti neko vrijeme (prema uputama za brtvljenje).
  4. Ako kabina ima složeniju strukturu: zidovi su označeni, glazba igra, itd., Nakon početne faze potrebno je prikupiti i instalirati sve električne dijelove i provjeriti njihovu izvedbu. Na pripremnoj fazi treba provjeriti izvedbu svih dijelova kabine, onda će ih lakše zamijeniti. I prikladno je popraviti sve ožičenje na stražnjoj strani kabine.
  5. U isto vrijeme, preostali pričvršćivači su provjereni i preostali spojnice, ponekad se događa da su ili nedovoljni, ili njihove duljine nisu dovoljni da pouzdano popravljaju elemente nosača palete ili tuš kabine.
  6. Na poleđini pripremne faze možete provjeriti radnju i kompatibilnost brtvila i materijala kabine. Akril brtvica nije prikladan za interakciju s vodom, potrebno je samo da bi se dobila ukočenost dizajna bočnih zidova i poklopca. Za brtvljenje priključaka palete i zidova, prikladan je samo silikon. Mogu se koristiti samo nakon konačne instalacije kabine u kupaonici.

Članak o toj temi: Osnovne tajne decoupage za početnike

Ugradnja pravila za tuš kabinu

Za neposrednu instalaciju u kupaonici tuša, takve se trenutke treba uzeti u obzir:

Pravila i preporuke za ugradnju tuš kabina

Shema kabine sjetve.

  1. Trebalo bi postojati odvojeni izlaz ili zasebna linija ožičenja tako da vlaga iz sobe u kupaonici ne padne na nju. U nekim slučajevima potrebno je instalirati RCD.
  2. U sobi treba biti prisilna ventilacija koja će pružiti dobru haubu pare i vlage nakon uzimanja duše.
  3. Da biste postavili paletu u kupaonicu, trebali biste se pobrinuti da postoji nagib i dobar odvod vode. Ako je iscrpljivanje teško, možete izgraditi neku visinu - podij. Paleta će se podići na njega, a nagib će biti dovoljan.

Postavljanje palete:

  1. Paleta je postavljena na mjesto gdje će stajati. Zidovi se moraju strogo smjestiti na 90 °. Ako su zidovi ukrašeni keramičkim pločicama, ispod njega se mora osigurati vodonepropusni sloj. Instalirali su paletu, provjerili pristranost, ako je sve dobro - nastavite raditi.
  2. Bočne zidove i vodilice za tuš vrata trebaju biti instalirani na paletu. Pričvrstite sve elemente s vijcima ili drugim zatvaračima i koristite brtvljenje. Dizajn bi trebao biti ostavljen u određeno vrijeme da se osuši brtvilo.
  3. Zatim biste trebali instalirati kupolu na tuš kabinu, osigurati uz pomoć hardvera i brtvila. Još jednom u ovoj fazi provjerite rad električnih ožičenja i drugih funkcija tuš kabine.
  4. Nakon čekanja na potrebno vrijeme, nastavite do daljnjeg okupljanja kabine: trebalo bi biti ispravno ugrađen vrata, provjerite nepropusnost šljive i umiruje vruću i hladnu vodu.
  5. Ako se uoče sva pravila za instaliranje tuš kabina, tada neće biti problema u ovoj fazi. I prikupljena kabina će raditi i donijeti radost.
  6. Završna faza u montaži i ugradnja tuš kabine je fiksacija "suknje" - fasada ili prednje strane po paleti. Trebalo bi se konsolidirati s hermetički, ali tako da se, ako je potrebno, može ukloniti i očistiti kanalizaciju ili otpustiti propuštanje vode na spojevima spojeva.

Članak o toj temi: Shema laminata s vlastitim rukama: Tehnologije, metode (video)

Da biste ugradili tuš kabinu u kupaonicu i takav materijal:

Shema tuš palete.

  • bušilica ili odvijač s mogućnošću mijenjanja mlaznice na vježbi;
  • crosshead odvijač;
  • Prilagodljivi ključ;
  • mala razina izgradnje;
  • nekoliko fleksibilnih crijeva za priključenje vode;
  • silikon brtvilo za brtvljenje spojeva u dodiru s vodom i akrilnom brtvilom za hidroizolaciju vanjskih zidova i stražnju stranu kabine;
  • Brtvene trake ili fiseze za bolje brtvljenje navoja na navojem na vodovodu.

Prilikom provedbe gore navedenih preporuka, svaka tuš kabina će donijeti radost i zadovoljstvo, unatoč činjenici da ima priliku pratiti plivati ​​s glazbom ili ne.

Čitaj više