Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Anonim

Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Uklanjanje balkonskih struktura može biti potrebno pri zamjeni hladnog stakla za popravak koji provodi toplinu u staroj kući ili stanu, ljudi se često suočavaju s potrebom da zamijenite prozore na balkonima ili loggias. Razrješenje ostakljenja balkona je dovoljno dugo, nije teško djelo za koje mnogi majstori zahtijevaju dovoljno plaćanja. U isto vrijeme, moguće je ukloniti prozore na stari balkon, štedeći značajan iznos sredstava. No postoje brojne poteškoće koje su popraćene ovim radom.

Kako ukloniti aluminijske okvire na balkonu

Posebno je opasno izvršiti takav rad u multi-kata kući, počevši od 4 etaže - visoka vjerojatnost slučajno gubi ravnotežu i razgrađuje se. Stoga je u ovom slučaju, imperativ je u skladu s sigurnosnim propisima, koristiti građevinske sigurnosne pojaseve i privući dodatno družiti se za sigurnosnu mrežu. U isto vrijeme, postoje i konstruktivne poteškoće, na primjer, mnogi ne znaju kako ukloniti aluminijske okvire na balkonu ili kako ukloniti klizne plastične prozore na balkonu. Demontriranje plastičnih prozora je nešto kompliciraniji od demontaže starih drvenih okvira, ali može se obavljati i sama po sebi. Reći ćemo vam više o tome u nastavku.

Uklonite stare prozore potreban je kada ih zamjenjuje, u slučajevima gdje trebate glazirati loggiju ili izvesti staklo balkona. Ali prije početka bilo kojeg rada, potrebno je određeni trening.

Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Pri provođenju pripremnog rada, značajke struktura koje treba rastaviti

U isto vrijeme, rad na rastavljanju nije ograničen na uklanjanje samo prozora i okvira, također je potrebno ukloniti stare izolacijske materijale, smeće, prašinu, rolete (ako postoji), prozorske i tokove.

U procesu demontaže prozora na balkonu ili loggiji, bit će objavljena značajna količina smeća i prašine. To će se dogoditi čak i ako se rastavlja s relativno "čistim" plastičnim prozorima. Ako se takav rad dogodi u stambenom stanu ili kući, tada će se značajna količina prašine i smeća pasti u apartman s balkona. To uzrokuje potrebu da se poduzmu zaštitne mjere prije uklanjanja prozora na balkonu.

Članak o toj temi: Ugradnja električnog (kabela) toplog kat sa svojim vlastitim rukama

U pripremi za ovaj rad treba istaknuti nekoliko važnih stavki.:

  1. Na balkonu je potrebno osloboditi sve slobodne prostore za rad. Da biste to učinili, sve stvari, namještaj, itd. Su odneseni od njega. Ista stvar se obavlja u sobi uz balkon. Posebno je važno ukloniti tepihe (ako ih ima). To je potrebno tako da nema smetnji pri radu, što može uzrokovati neke nevolje u procesu rada.
  2. U slučaju da postoji namještaj koji se ne može ukloniti iz više razloga, treba ga pakirati u pripremljenom pre-gustom polietilen, koji "brtvi" namještaj, a spojevi pričvršćuju viski. To će pouzdano omogućiti zaštitu imovine na balkonu iu sobi iz građevinske prašine, koja ima svojstva za uživanje u različitim materijalima.
  3. Posebnu pozornost treba posvetiti seksualnom oblogu, kako na balkonu iu susjednoj sobi i možda u hodniku. Uostalom, može se oštetiti izvođenjem dizajna, a građevinska prašina se "jede" u podu. Kako bi zaštitili pod, sigurno je blizu samoljepljive čvrstog polietilena. Također možete zatvoriti podove i guste kartona ili šperploča - to je posebno važno ako se laminat, parket ili ploče koriste kao poklopac. Posebnu pozornost treba posvetiti prozorima i vratima između balkona i susjedne sobe - također su zatvoreni.

Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Za demontažu prozorskih metalnih konstrukcija za balkon iz aluminija što je moguće jednostavnije, važno je znati način na koji je instaliran

Relativno je jednostavno i lako se rastavljati drvenim okvirima i strukturama koje imaju relativno malu masu. Mnogo je složeniji i duže za rastavljanje zavarene metalne strukture, što je posljedica potrebe za smanjenjem takvih okvira uz pomoć brusilice.

Za uklanjanje starih plastičnih prozora i njihovi okviri moraju znati metodu montiranja okvira i točnosti s analizom strukture - staklo je prilično krhko, može se ozbiljno oštetiti i sami odrezati.

Međutim, sama demontaža takvih struktura javlja se relativno brzo.

Članak o temi: Dekorativne zavjese za vrata - novi trendovi u unutrašnjosti

Demontaža balkona Glazvanja: Uklonite drvene prozore

Nakon obavljanja svih pripremnih faza, možete nastaviti s otvaranjem prozora. Obično se takvi radovi provode u fazama, kada se popravljaju u kući. Za izvođenje sličnog rada zajedno s popravkom u drugim prostorijama je zgodan, jer vam omogućuje da ne zamagljujete dnevni apartman građevinskim smećem, što je vrlo teško čistiti (čak i ako su provedene sve potrebne zaštitne mjere, smeće će i dalje pasti u sobe).

Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Demontring starih drvenih okvira bolje je proizvesti neposredno prije instaliranja novih dizajna prozora.

U slučaju da je postupak za obavljanje radova već definiran, a donesena je odluka o zamjeni ostakljenja, mjerni se mjere treba čekati, što ne samo izračunati veličinu budućeg prozora, već i ukazuju na potrebne dimenzije otvora.

To će odrediti što bi trebalo biti rastavljeno, a što nije, također može biti potrebno odbiti nekoliko centimetara zida, koji se također odnosi na demontažu sustava Windows.

Naravno, moguće je ukloniti prozore samo na balkonu, gdje su instalirani, iako su trenutno stari drveni prozori najvjerojatnije samo anakronizam.

Demontaža drvenih okvira balkona (video)

Kako ukloniti klizne prozore na balkonu

Njihovo demontaže počinje s činjenicom da se sve zaklopke uklanjaju iz petlji. Neka bude dovoljno lako bez alata, podizanje krila na račun vlastitog mišićnog snagom.

Sljedeće radnje:

  1. Prije svega, potrebno je ukloniti sve staklo, razbijanje okvira za to (ako je nemoguće rastaviti, onda možete izrezati). Prozori koji imaju ne-izmjenjive naočale uredno se sleti na električni bizon i izvucite staklo od njih.
  2. Sljedeći korak - sami uklonite prozore na balkonu. Ako se stari prozori ne planiraju da se koriste na drugim objektima (šupe, dachas, itd.), Tada se rastavanje može izvesti prilično otprilike - rezati okvir na nekoliko mjesta, izrezati crosshair i postupno uzeti smeće.
  3. Ako se Windows treba spremiti, okvir treba biti odvojen od pričvršćivača. To se može napraviti s strojem za mljevenje (brusilica), hodanje oko perimetra okvira izvana, rezanja zatvarača. To je jedini pravi način koji vam omogućuje spremanje okvira u integritetu, budući da potraga za pričvršćivanjem možda neće dati rezultate.

Članak na temu: Kako odabrati i napraviti toaletni stol s ogledalom za spavaću sobu?

Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Prilikom obavljanja radova na balkonu treba osigurati sustav osiguranja, koji će spriječiti pokretač

Posljednja faza je skidanje mjesta ugradnje. Obično se provodi uz pomoć radionica, Spatulas itd.

Kako ukloniti klizne plastične prozore na balkonu

Postupak izvođenja plastičnih prozora rastavljanja gotovo je sličan prethodnom, međutim, ima neke značajke.

U tom slučaju, praktički nema razlike između kako ukloniti klizne plastične prozore na balkonu i uobičajeni.

Prva stvar koju prozori trebaju biti pripremljeni - stakleni mogu se spremiti posebnim samoljepljivim zaštitnim filmom koji je zaštićen od rezova ako se staklena pumpa slučajno prekine.

Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Rastavljanje staklenih vjetrova je nešto kompliciraniji od izvlačenja jednostavnog stakla, jer su nekoliko puta teži i masivniji

Zatim se zatvarači uklanjaju, koji idu oko perimetra staklenog paketa iz unutrašnjosti prozora. Treba to učiniti zajedno - jedan uklanja, drugi podupire staklo tako da ne padne. Nakon toga, nježno stisnite staklo. Ovaj rad treba izvesti sa svim staklenim paketima, kao i plastičnim "čepovima" s izolacijom, koji se ponekad stavljaju umjesto prozora.

Kako ukloniti poklopac plastičnog prozora (video)

Zatim biste trebali vidjeti prozore oko perimetra. Na okviru prozora nalaze se natečeni veliki vijci koji se provodi pričvršćivanje okvira okvira na zidove. Da bi demontirali, dovoljno je lako odvrnuti i uredno građevinski nož ili mljevežnica rezanje montažne pjene u šavovima. Važno je da se okvir ne ispadne. Za to je osigurano, to nešto.

Čitaj više