Vani je vanjska strana kućne kuće?

Anonim

Dugo je bilo dane kada se stablo smatra najtoplijim materijalom za završnu obradu. Kako bi se izbjeglo prijenos toplinske zid od drva, njihova debljina treba biti najmanje 5,5 cm.

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Izgradnja kućišta okvira

U pravilu, njihovi drveni okviri su podignuti, ali ponekad pribjegavaju upotrebi metalne baze, što samo pogoršava problem.

To je završna obrada kuće vani, osim vanjske atraktivnosti, nosi i tehnološke funkcije - izolira drveni ili metalni okvir, koji je sam po sebi hladan post.

Zatim ćemo govoriti o tome koji materijali je bolje koristiti ako se odlučite za odvajanje okvira kuće, a također dati neke preporuke koje čine vaš rad olakšavajući.

Sorte vanjskog uređenja

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Izgradnja kućišta okvira

Prema iskusnim majstorima, nema ograničenja pri odabiru materijala za projektiranje kuće vani, ali postoje neke suptilnosti u radu koje ćemo vam reći malo kasnije.

Do danas, pokrov okvira je moguće iz takvih materijala:

  • cigla;
  • drvo;
  • vinil sporedni kolosijek;
  • termopanali, itd.

Također popularan s žbukanjem i dekoracijom zidova s ​​materijalima za boje vani, ili je popularan taloženje polimernog premaza.

Odredite koji je materijal bolje odabrati, potrebno je u fazi stvaranja građevinskog projekta, budući da će određeni radovi morati obaviti tijekom stvaranja temelja.

Završiti kućne opeke

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Ukras okvir kućne opeke

Pa, jesi li odlučio što vidjeti kućicu? Ako je vanjska završna obrada planirana od opeke, jedna od mogućih opcija je završetak kuće s prirodnim ciglenim blokovima. Važan zahtjev je jaz između površine zgrade, a unutar polaganja opeke treba biti oko 50 mm. Ako ne postoji takav jaz, kondenzat će se akumulirati u hladnom vremenu, što će ubrzati proces razaranja materijala. Takav destruktivni učinak neće zaobići i drugi materijali, u većini slučajeva koji su javni odvod ili šperploča.

Stablo kada se obložim kućica

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Nosimo zidove kućišta s drvetom

Članak na temu: Drveni stol s vlastitim rukama. Nacrti

Nitko nije vijest da pravi vanjski ukras zgrade s drvenim materijalima može dati strukturu privlačnosti.

Ako se drvna traka potpuno osuši i obrađuje posebnim impregnacijama, može se odrediti izravno na okvir okvira strukture iz unutrašnjosti na izolaciju, a također se zabilježiti zavisljetosti ili samo-preokret nakon izolacijskog materijala.

Ne zaboravljajući da drvo stvara prekrasan hladni most, moguće je odvojiti kuću na taj način ako se podigne dvostruki okvir, u kojem su regali pomaknuti u odnosu na drugo.

Još uvijek je moguće odvojiti kuću s drvenim materijalom vani, moguće je na sanduku s udubljenjem za ventilaciju. Ali zapamtite da takva fasada treba stalnu skrb za koju su potrebni moderni materijali za bojanje i posebne impregnacije. I, želio bih napomenuti da drvo može negdje ispucati, utore na zglobovima platna se mogu povećati od izlaganja sunčevih zraka - pripremiti za to.

Imajte na umu da je danas građevinsko tržište jednostavno ispunjeno kompozitnim materijalima koji pomažu simulirati strukturu drva. Njihova prepoznatljiva značajka je da takav materijal nema nedostataka koji su poznati drvo. Ali možete biti sigurni da ako odlučite položiti okrugli iznos iz svog obiteljskog proračuna za njihovu kupnju.

Sporedni kolosijek

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Pričvršćivanje kose kuće

Siding je najpristupačniji materijal za završetak strukture vrste okvira vani. Ako je vaša zgrada ukrašena OSP ili šperploča, sporednjaka se može montirati izravno na te materijale, dodatni dizajn i završnu obradu koju neće trebati.

Sposobnije pruge praktički ne mijenjaju svoje dimenzije, niti kada su izložene suncu, niti na niskim temperaturama. Također, profili su sposobni zaštititi završnu obradu od vlage, a vi ne morate dodatno razbiti glavu preko izgleda kuće. Također želim reći da su profili lako zajebavati vijke za samo-tapkanje, što vam omogućuje da proizvodite visokokvalitetnu i izdržljivu instalaciju.

Ako ste stekli stučko mjesto, tako ćete se osloboditi od dodatnog vanjskog OSP-a, a možete montirati profil izravno na okvir.

Članak o temi: Stropni ormar za Erker: dizajnerske značajke

Da biste zadržali toplinu u kući, bolje je popraviti profile sporedne kolosijeke na vertikalnom obliku, koji je pričvršćen na horizontalni sanduk s malim promjenom u odnosu na glavnu gredu. U takvom poslu, ne zaboravite da izvan površine treba biti izolirajući materijal povećane toplinske izolacije, kako bi se spriječilo kondenzaciju na spoju materijala.

Trim proizvedena na ovaj način daje strukturu veće održivosti od upotrebe sličnih materijala.

Imajte na umu da je moguće posijati kuću ne samo plastičnom sporednijom. Za takav rad možete odabrati materijale iz metala, ali takav cilj se obično koristi za dizajn nerezidentnih prostora.

U nastavku je prikazana komparativna tablica prednosti i nedostataka drva i spona.

MaterijalPrednostinedostaci
DrvoVisoka razina snage, zvuka i toplinske izolacije, može "disati", nije u velikoj mjeri u obradi i operaciji, možete odabrati potrebnu nijansu i raditi s različitim tehnikama instalacije.Treba stalnu obradu s antiseptičkim pripravcima; skup
Sidding paneliOdrživo prenosi učinak visoke temperature i ne boji se zrake sunca, ima visoku razinu snageLoše zadržava toplinu, treba dodatnu izolaciju; ima visoku težinu koju je instalacija budna

Čišćenje od strane termopanala

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Sipamo zidove kućišta okvira s termopanelima

Danas se termopanaci mogu vidjeti apsolutno u različitim oblika, koji se međusobno razlikuju:

  • izgled;
  • na tehnologiji učvršćivača.

Jedini trenutak koji kombinira sve sorte je prisutnost izolacijskog materijala i vanjskog uređenja.

Vanjski sloj može se unaprijed obojiti ili staviti materijale za bojenje nakon instalacijskog rada i punjenje praznina i šavova.

Korištenje termopalada s vanjskim završnim obradama pomaže izolirati okvir zgrade. Za kvalitetan rad, bolje je lijepiti ploču na poliuretansku pjenušavu masu ili montažnu pjenu, koja je u stanju ispuniti cijelo područje površine, koja je u kontaktu sa zidom.

Radite na žbuku

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Žbukanje radi na zidovima kućišta okvira

Ako razgovor o žbukanju okvira kuće dolazi, prije svega o tome što je potrebno za gipsanu osp. Htio bih napomenuti da je takav dizajn napravljen kao privremeni završetak i zahtijeva neku vrstu logičkog završetka.

Ako ste, ipak, odlučili na takav cilj, ne vrijedi trošiti dragocjeno vrijeme, snagu i financije za lijepljenje srp i ispunjavajući ga elastičnim brtvilom. Odmah nanesite duboko penetracijsko tlo, popravite (koristeći klamericu) alkalne mreže i žbuke. Za takvo djelo, vrijedi odabrati poseban žbukanje puno povećane elastičnosti, koji je posebno dizajniran za pokrivenost OSP.

Članak o temi: Kako oprati izbjeljivanje iz zidova: metode i preporuke

Nakon što su izvedene manipulacije, površina mora biti obojana ili prekrivena dekorativnom žbukom. Također možete postaviti šavove s dekorativnom željeznicom. Ako ništa nije navedeno nije napravljeno - pripremite se za pukotine.

Ostale metode na otvorenom

Vani je vanjska strana kućne kuće?

Dekoracija zidova kućišta okvira

Na razini korištenjem žbuke nalazi se tanki sloj premaz, koji je primijeniti boju ili upotrebom polimernih materijala s manjim dijelom kamena ili bez uporabe.

Kao lakiranje, vrijedi odabira sredstava koja su dizajnirana za OSP rad. Danas se takvi materijali prikazuju u širokom rasponu, na koje se dodatno primjenjuje upute o tehnologiji rada - nije potrebno eksperimentirati.

Takve tvari se proizvode na akrilatnoj ili poliuretanskoj osnovi.

Akrilatne mase nisu tako stabilne izdržati produženo izlaganje vlage i trebaju dodatnu obradu od odbijanja vode. Agregat u takvoj tvari je kvarcni fini frakcija. Za primjenu na površinu akrilatnog pripravka, vrijedi koristiti pištolj hopča.

U smjesi poliuretana postoji uključivanje cementa, a na njega se na njega primjenjuju debelim slojem koristeći lopaticu. Također možete vidjeti punilo više velike fraze od mramora mrvica ili Grotsev.

Uz pomoć takvih materijala, možete kvalitativno sakriti osp i dati čvrstoću i dovršiti izgled vašeg dizajna. Ali, glavobolja za dizajn šavova još uvijek vas ne zaobilazi.

U zaključku, želio bih dodati:

  1. Da biste izbjegli pojavu pukotina i pukotina, pričekajte potpuno skupljanje konstrukcije, a tek tada nastavite s radom;
  2. Kao drveni materijal, koristite listopadne vrste drva ili hrastova, obrađuju ih posebnim zaštitnim rješenjima;
  3. Koristeći ploče za oblaganje ili sporedni kolosijek, staviti mineralnu vunu kao izolaciju.

Zapamtite, bez obzira na građevinske materijale odlučite raditi, topli i udobnost u kući ovisi samo o svojim stanovnicima.

Čitaj više