PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Anonim

Ne tako davno, metalna-plastična vrata stavljaju samo na balkone. S razvojem tehnologije pojavili su se širi i pouzdani profili, dopuštajući im da ih koriste kao ulaz u privatnim kućama i vikendicama. Oni su lišeni glavnih nedostataka drvenih vrata - ne nabubreju od vlage, ne zahtijevaju redovitu obnovu boje, i može izgledati isto ili prilično drugačije - to je vaš ukus. Naravno, uz pouzdanost metalnih ulaznih vrata, oni ne uspoređuju, ali u vikendicama i privatnim kućama takva marža trajnosti nije potrebna. Prvo, možete prodrijeti kroz prozore. Oni sada nema manje veličine. Drugo, čuvajte teritorij ograda, vrata i wickets. Dakle, ulazni plastični vrata su vrlo opravdani. Pogotovo ako uzmete u obzir da imaju mnoge prednosti, a ne toliko nedostataka.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Ulazni plastični vrata mogu biti dio ulazne grupe - sa sustavom Windows na stranama

Pro i kontra od plastičnih ulaznih vrata

Prednosti:

  • Fleksibilna tehnologija proizvodnje koja vam omogućuje da napravite PVC ulaz vrata bilo koje konfiguracije, boja, dizajna.
  • Dobra stopa zaštite od hladnoće / topline.
  • Različiti sustavi za otvaranje.
  • Možemo djelovati u vrućoj i hladnoj klimi.
  • Nemojte reagirati na promjene vlage.
  • Osigurati dobru zaštitu od buke, prašine.
  • Kompatibilnost s alarmom.
  • Sposobnost instalacije brave bilo koje složenosti - običan i zatvaranje u svim smjerovima.
  • Zahtijevaju minimalnu skrb, lako očistiti.

Od svih prednosti, ulazni plastični vrata na vlastiti projekt mogu biti rezervirani. Bez ikakvih ograničenja. Više plus - mogućnost implementacije ljuljačkog ili kliznog sustava. Klizni sustav je dobro u kombinaciji s francuskim prozorima. Područje ostakljenja i praktično se ne razlikuju od prozora, kao rezultat toga dobivamo vrlo skladno rješenje. Dakle, izvršiti pristup terasi, u vrtu, do dvorišta. Ostali materijali ne pružaju takvu priliku - oni nisu kompatibilni s kliznim sustavom.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Klizna ulazna vrata - sjajan način da napravite izlaz na terasu, u vrtu do dvorišta

Unatoč svim prednostima, postoje plastična ulazna vrata i nedostaci:

  • Visoka cijena.
  • Montažna složenost.
  • Nije previsok otpor na hakere.

Većina se pitanja pojavljuje tijekom instalacije. Kako bi se poboljšala pouzdanost oko perimetra vrata, instaliran je metalni jastučić za armiranje. Također poboljšava složenost instalacije. Osim toga, potrebno je uskladiti s tehnologijom koja osigurava visok stupanj toplinske zvučne izolacije. Sve to čini instalaciju teže.

Ulazna plastična vrata: vrste, materijali

Što se tiče ulaznih plastičnih vrata će zadovoljiti vaša očekivanja, također će raditi, bit će ili ne isporučiti neugodnosti, ovisi o tome jesu li materijali ispravno odabrani, priključci. Stabilnost obrasca ovisi o tome kako se tehnologija održava (postoji amplifikacija u kutovima, kao što je urezano u otvor profila ispod pribora). Kombinacija ovih trenutaka osigurava da čak i ulična plastična vrata rade bez problema. Stoga svaka nijansa obraća pozornost.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

PVC ulazna vrata mogu se ponoviti vjetrovi vjetrove i mogu se razlikovati

Način otvaranja

Po broju zaklopka, ulazni plastični vrata su jedan, dva, tri i četverodimenzionalna. Najčešće u privatnim kućama stavlja vrata s jednom ili dva krila. Škotnarci mogu biti s dva ili jedan pokretni zaklopci. Druga krila se također otvara, ali samo u određenim situacijama - ako više zraka treba umetnuti u kuću ili staviti nešto volumetrijsko. Za takve modele, drugi poklopac je fiksiran okretnim okretama na vrhu i dnu. Tri valjani najčešće imaju jednu fiksiranu i dvije pokretne zaklopke, četverodimenzionalne - dva do dva omjera.

Članak na temu: Filmski topli kat ispod pločice: instalacija korak po korak

Broj zaklopka određuje širinu vrata. Do 90 cm može se obaviti jedan krilca, od 1 metra na 1,8 m - dva. Širi prolaz zahtijeva tronaran vrata.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Prema metodi otvaranja vrata, postoje ljuljanje (s otvaranjem unutar ili izvan njega) i kliznim. Swing vrata mogu biti obična ili klatna (kada se mogu otvoriti u sobi i izvana). U privatnim kućama, klatno je stavio vrlo rijetko, uglavnom ako se nalaze vrata na terasi.

Još jedna točka: ulazna vrata u privatnu kuću obično se otvaraju. Ovo nije pravilo, ali tako prihvaćeno. Prvo, oni su teže kucati vani, drugo, to je jednostavnije, ako je potrebno, izvesti iznutra. Ali mora se pamtiti da povećava troškove dizajna, budući da petlje zahtijevaju još jedan tip, skuplji.

Profil

Kvaliteta i svojstva ulaznih plastičnih vrata određuju se kvalitetom i svojstvima profila, od kojih su napravljeni. Jer je izbor profila vrlo oprezan. Preporučljivo je koristiti dobro poznate tvrtke. Rehau, Veka, Kbe. Provjereni su, znate točno što dobivate. Neimenovani ili malo poznati proizvođači su veliki rizik. Bez obzira koliko brzo promijenite vrata zbog njihove nezadovoljavajuće kvalitete.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Svojstva vanjskih plastičnih vrata u velikoj mjeri ovise o profilu koji ste odabrali

Debljina profila i broj kamera

Ulična plastična vrata izrađena su od posebnog profila. To je šira i "deblja" koja se koristi za proizvodnju balkonskih vrata i točno šire od toga ide na prozore. Unutar profila instaliran je element za pojačanje. Za plastične vrata stavljaju konturu iz izdržljive plastike, u metalplastično ojačanje konture od aluminija.

Za metal-plastične ulaz vrata, koristi se profil klase A, čija je minimalna debljina 70 mm, maksimalno 118 mm, debljina vanjskog zida je najmanje 3 mm. Osim toga, ima veći broj komora, ojačani debljim aluminijom.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Različiti profili za PVC ulaz vrata u Veku

Izbor debljine profila ovisi o nekoliko čimbenika. Prvi je klimatska zona. Coleder / topliji u vašoj regiji, što je više debeli profil vrijedan uzimanja. Drugi čimbenik koji treba uzeti u obzir je li u kući. Ako je to, možete pokušati spremiti - tambur će biti tampon zona. U isto vrijeme, ne smijete zaboraviti na cijenu - deblji profil, to je skuplje.

Ovaj je trenutak također važan kao i broj izoliranih fotoaparata u profilu (više, to bolje, i najmanje 3 kamere, ali bolje - 5), kao i debljina zida vanjskog skakača. Deblji vanjski zid je velika snaga, najbolja zaštita od temperaturnih razlika.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Vrata bez masnosti imaju ograničene veličine

Čak i da daju ulazne PVC vrata veće krutosti, u kutovima stavljaju elemente za pojačanje. Ovo je važna točka upozorenja kroz težinu ili temperaturnu razliku. Sve ove značajke utječu na konačnu kvalitetu i na praktičnost rada.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Profili za vanjska plastična vrata s termalnom istraživanjem

Tu je i takozvani "topli profil za plastične vrata". Ima dodatno umetanje iz plastične - termalne ankete. Izolarira vanjski i unutar profila. To poboljšava značajke toplinske izolacije, ima pozitivan učinak na zvučnu izolaciju.

Pojačanje

Profil je na proizvodnji okvira i krila, unutar kojeg je umetnut pojačavanje elementa je aluminijski profil. Može biti c-oblika, p-oblikovan i zatvoren - u obliku pravokutnika. Najpouzdaniji je zatvoren. Ima veću rigidnost, koja jamči održavanje oblika vrata na temperaturne razlike. I obratite pažnju, takav zatvoreni profil ojačanja mora biti na okviru i na krilu. Onda čak i za velike temperaturne razlike, vrata neće biti položena ".

Članak o toj temi: okrenuta peć s keramičkim pločicama: Uputa korak-po-korak

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Razlika između profila za proizvodnju plastičnih ulaznih vrata u deblje plastike, veći broj komora i ojačani krug od debljeg metala

U isto vrijeme, profil za pojačanje se koristi s debljinom od 2 mm - to je minimalno, a još uvijek ima 3 milimetarskog metala. Potrebno je dizajn. To je po masi vrata koja mogu neizravno razlikovati jedinicu balkona iz ulaznih plastičnih vrata. Previše gusti metal nema smisla, ali i tanko jednostavno neće izdržati teret.

Kako smanjiti rupe

Samo postoji jedna vrlo važna točka. U mnogim tvrtkama, prilikom izrade rupa za vrata za ugradnju brave se režu s mlinkom. I rupe čine s čvrstim "rezervom". To je jednostavnije i brže, ali takve rupe značajno oslabljuju dizajn.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Tako da su rupe napravljene od mljevenja

To je s ovom metodom rezanja rupa vrata savijanja "sablja" na velikim temperaturnim razlikama. Ovo je kada je na -20 ° C, au kući + 25 ° C. U načelu, profil odbijanja počinje po manje značajnim razlikama - od oko -5 ° C. Samo s povećanjem razlike raste jaz na vrhu i dnu. Prije naručivanja plastičnih vrata, pobrinite se da se rupe glodaju, a ne rezati pomoću brusilice.

Petlja

Budući da profil i dvostruko stakleni prozori za vikend plastična vrata imaju čvrstu težinu, petlje moraju biti pouzdane. Modeli su samo iznad glave, prozori se ne primjenjuju. Odaberite poželjno najbolje od postojećih - PVC ulaz ulaznih vrata na privatnu kuću otvoreno / blizu vrlo često. Samo dobre kvalitete daje jamstvo mnogih godina korištenja bez problema.

Postoje tri petlje na širini sklapanja (60-80 cm), na širem - 4, rijetko više. Svaka od petlji dizajnirana je za 150-200 kg, tako da je njihov ukupni "učitavanje kapacitet" vrlo velik. Ali to nije vrijedno stavljati manje moćne - otvorena vrata, tako da spojnice trebaju biti pouzdani. Zato je bolje naručiti petlju poznatih proizvođača. Oni su odgovorni koliko dugo vrata će služiti, to će biti ili ne, to će biti učinjeno.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Posebne petlje za plastična vrata pružaju podešavanja

Da bi se vrata ne smetaju tijekom rada, važno ih je dobro prilagoditi. Težina poklopca treba biti ravnomjerno raspoređena na sve petlje. Zatim, pod bilo kojim uvjetima, neće biti iskrivljenih i drugih problema.

Staklo

Plastična ulazna vrata uopće mogu biti bez stakla. Također, staklo se može nalaziti na vrhu vrata (visina je bilo koja). Postoji treća opcija - potpuno ostakljenje.

Ako je staklo napravljeno od vrha do dna, obično se razdvaja poprečnom poprečnom trakom - namet. To nije potrebno - postoje tvrtke koje čine solidno staklo, ali malo ih je, budući da je tehnologija složena. Vrijedno je takva ostakljenja značajno skuplje, a postoji i mogućnost da može promijeniti geometriju. Tako da u osnovi pokušajte uvjeriti namet. Takvi dvostruki prozori su lakši za proizvodnju, jeftinije, pouzdanije. Mjesto prečke se određuje ovisno o dizajnu - ako ulaznu skupinu preuzme prisutnost u blizini, oni su napravljeni ili na jednoj razini ili s značajnom disperzijom.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

S velikom površinom ostakljenja važno je odabrati pravu čašu dvostrukog glaziranih prozora za ulazna vrata za unos plastičnih vrata.

Članak o toj temi: Kako samostalno popraviti toaletni toalet ispusta?

Za ulične plastične vrata se obično koriste dvokomorni dvostruki prozori. Oni pružaju dovoljnu razinu zvuka i toplinske izolacije. Dobri pokazatelji također imaju jedinstveno-komore koji štedi dvostruko stakleni prozori. Općenito, postoje sljedeće vrste dvostruke prozore:

  • Ušteda energije. Srebrni ioni se raspršuju na staklenu površinu. Iz ovog prskanja se odražava toplo. To održava toplinu unutar kuće.
  • Višenamjenski. Srebrni sprej za nekoliko površina. Zbog toga se sačuva topla i hladna.
  • Vrećice za zaštitu od buke. Kako bi se poboljšala karakteristike komore za izolaciju buke čine različite širine, a prva stakla ima debljinu od 6 mm.
  • Otporan na udarce (triplex). Nekoliko čaša koji su vezani sa sastavom ljepila, zahvaljujući kojem su bolji otporniji šokovi.

    PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

    Vrata ulica plastika i dvostruko stakleni prozori

Staklo može biti običan, uzorkom, obojeni, saten (mat) s raspršivanjem zrcala. Još uvijek postoje oklopni. Sve to omogućuje odabir karakteristika dvostrukog glaziranih prozora za ulazna plastična vrata prema vašim zahtjevima. Svaka čvrsta karakteristike malo se razlikuju na fotografiji iznad podataka o Ruhau tvrtki.

Prag

Ulična vikend plastična vrata mogu biti opremljena pragom od dvije vrste:

  • Aluminij. Ima malu visinu. S ovim pragom, pogodno je hodati, ali zbog toga je moguće ojačati, iako bi se topljivac trebao spriječiti, ali se ne pokazuje uvijek vrlo učinkovit.
  • Plastika. U biti, to je dio okvira. Visina takvog praga je veća i to nije jako prikladno, ali u nekim slučajevima odabrati ovu opciju, jer je potrebno zaštititi od hladnog zraka.

    PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

    Ravni prag je prikladniji, ali ne može biti zaštićen od puhanja

Izbor praga nije najteži trenutak, ali također doprinosi razini udobnosti. Za ulazne skupine, prag se poželjno radi s termalnom eksplozijom. To neće dati mogućnost prodrijeti u prag.

Sustavi zaključavanja

Ulazni plastični vrata mogu se dovršiti konvencionalnim bravama - s jednom točkom fiksacije (na jednoj strani) ili multi-os. Multi-osi imaju nekoliko odlaska "jezika".

Postoje dvije vrste brave s više zatvor - multi-os i višestruke. Stezaljke su dizajnirane za najbolju stezaljku okvira za okvir. Osigurava održavanje topline, tako da se takve brave treba koristiti ako ulazni plastični vrata razdvoje toplu sobu s ulice ili hladne tambura.

Drugi tip je višestruko - ima opasnu otpornost. Imaju dulje riglele (jezici) koji su teže stisnuti. Takve brave vrijedi koristiti ako biste trebali platiti sigurnost od velike važnosti. Naime - zidovi kamen, Windows mali, s instaliranim rolovima i alarm. Tada ima smisla staviti pouzdaniji dvorac. Inače, napadači će jednostavno koštati vrata koristeći Windows.

PVC ulazna vrata (metalna plastika) u privatnoj kući

Plastični sustavi za zaključavanje na otvorenom

Ako su potrebne obje karakteristike - i dobru toplinsku izolaciju i pouzdanost - možete staviti protuupark s više osovina. Imaju iglu (jezici) u obliku gljive. Oni su tako jednostavni ne hack.

Izdavači u multi-osi nalaze se okomito (od 4 do 6) i na uglovima (s visokim visinama koje su dodatno stavljaju). Pomaže u poboljšanju vrata. Brzina u pokretu mogu iz ključa i mogu - iz ručke. Prikladnije je koristiti ručku. No, treba imati na umu da višestruke brave zahtijevaju određeni slijed postupaka pri zatvaranju. Tijekom vremena, vlasnici se navikavaju na to, ali isprva donosi neugodnosti.

Plastični videozapisi

Malo je vjerojatno da netko odluči sami prikupiti plastične vrata. Odmah nakon gledanja tih valjaka lakše je razumjeti strukturu vrata, svrhu svakog od elemenata.

Čitaj više