Kako izgraditi svingsty sebe

Anonim

Uzgoj svinja je bolje u prostorijama posebno dodijeljeno za to, a ne zajedno s drugom stokom. Izgradite pigsty s vlastitim rukama iz bilo kojeg jeftinog, u vašem području, materijal. Važno je znati značajke, ispravno izračunati veličinu i udio.

Kako izgraditi svingsty sebe

Svinje bi trebale biti u redu, a onda će brzo rasti

Dimenzije i raspored

Veličine svinje ovise o stoci koju namjeravate zadržati. Metage na svinjama u različitim dobi zahtijeva drugačiji, kao i broj životinja koje mogu živjeti u jednoj olovci. Da biste lakše navigirali, podaci se smanjuju na tablicu.

StokaBroj životinja u strojuKvadrat na jednoj glavi s plemenskim sadržajemPodručje na jednoj glavi kada se drži tov
Khryaki.jedan8 četvornih metara M.8 četvornih metara M.
Mačevima i trudna do 2 mjesecačetiri3 četvornih metara M.2 kvadratna metra. M.
Trudne krmače u 3. mjesecu2.6 četvornih metara M.3,5 četvornih metara. M.
Trudne krmače 4. mjesecajedan6 četvornih metara M.6 četvornih metara M.
Sigurnosne krmate s prasadijedan10 četvornih metara M.7,5 četvornih metara M.
Svinje do 5 mjeseci10-120,6 četvornih metara M.0,5 četvornih metara M.
Svinja pasmine plemenskih 5-8 mjeseci5-61.15 četvornih metara M.
Crygs Tribal 5-8 mjeseci2-3.1,6 četvornih metara. M.
Svinje hranjenje 5-6 mjesecidvadeset0,7 četvornih metara M.
Svinje hranjenje 6-10 mjesecipetnaest1,0 kV. M.

Na temelju tih veličina i morate planirati svinje. Nema smisla napraviti mnogo kontaminacija različitih područja, jer uglavnom čine dvije veličine od 3 x 4 m - za sijalice s prasadi i sadržaj svih ostalih stoke i 4 * 4 metra - strojeva za tov.

Ako se širina zgrade, strojevi (sanduci, olovke) nalaze s obje strane središnjeg prolaza. Za prikladno održavanje, širina prolaza je najmanje 1,5 metara. Dobivena je ukupna svinjska širina - oko 10 metara. Dugo ovisi o planiranoj stoci. Primjer mjesta s dva reda strojeva - na fotografiji ispod.

Kako izgraditi svingsty sebe

Pilirani plan 18,5 * 7,5 m

Ako je zgrada nenamjerno, olovke čine s jedne strane, prolaz se već ne preporučuje da radite nezgodno. Ako je potrebno, bolje je napraviti strojeve manje duboke ili nešto manje od norme u veličini.

Osim toga, potrebno je osigurati šetnju - ljetni zemlju s baldahinom. U toplom vremenu svinja troše najveći dio vremena na ulici. Dobro je pogođena brzinom mase. Također u ovom trenutku možete zatvoriti staju za popravke.

Dobar dizajn siromaštva - s ograđenim hodanjem za svaki od strojeva (vidi fotografije).

Kako izgraditi svingsty sebe

Pogled s ulice

Kako izgraditi svingsty sebe

Ovo je prije "naseljavanja"

Kako izgraditi svingsty sebe

Ova svinjaca s šetnjom iznutra - svaki stroj ima svoj put do ulice u ograđenu funti

Kako izgraditi svingsty sebe

Ona hoda za prasadi, za svinje će biti potrebne čvrste particije.

Ako je potrebno, možete napraviti pigsty šire, s propusnicom sa stražnje strane strojeva - za praktično održavanje. Slična opcija - na sljedećim fotografijama. Ulaz u Pigsty s jedne strane, hodanje - s druge strane.

Kako izgraditi svingsty sebe

Šetao je na drugoj strani zgrade

Kako izgraditi svingsty sebe

Pigarnik iz Brouina - izvan šivanja OSB (sljedeća fotografija)

Kako izgraditi svingsty sebe

Ispod šipke za obrezivanje. U takvom svinjmu bez zagrijavanja zimi + 15 ° C

Kako izgraditi svingsty sebe

Presavijeni iz starih pragova

Često grade pigsties iz bara, pa čak i spavača. Dobiva se toplo, dovoljno svjetla. Da bi se ne pucali iz praznina, oni su slavni, kao redovna kuća za prijavu, a izvan lima materijala (vlažno-otporna šperploča, OSB) i odozgo. Općenito, stablo se smatra najboljim materijalom za svinje - svinje ga mogu uvelike ugrizati, ali ako to ne bude uhvatiti za to, površina je glatka, a zatim će zidovi biti cijeli broj.

Članak o toj temi: Zamjena plinskog stupca

Visina zida

Pigsty bi trebala biti topla zimi, kul ljeti, treba imati dobru ventilaciju, koja će pružiti svježi zrak i normalnu vlažnost. U tom smislu, vrlo niske stropove ne bi trebalo biti učinjeno - s malim količinama, to će morati često učiniti da neće imati prednosti grijanja. Previše visoki zidovi su veliki troškovi grijanja, što također nije dobro. Optimalna opcija je 2,3-2,5 m strop.

Kako izgraditi svingsty sebe

Visina zidova je 1,7 m, visina klizaljke je 2,5 m. Parosolacija je položena na rogove, i dalje će biti izolacija, a ploča se približava (bez tavana)

Ponekad čine strop koji se zakrivljuje, bez potkrovlja. Još uvijek se praktički ne koristi na bilo koji način, jer postoji povećana vlažnost. U tom slučaju, zidovi se dobivaju niska - 1,7-1,9 m, au središtu se strop podigne na 2,5-2,8 m. To vam omogućuje da napravite troškove zidova s ​​minimalnim, ali povećavaju troškove krovnog uređaja ,

Uređenje interijera

Zidovi u svinjcu najbolje su miješani, a zatim podebljani ili boje. Govori su dezinfekcija i dobar izgled, ali dok se zid raspršio. Tada izgled nije najatraktivniji - do sljedećeg bijelog. Kako bi zidovi nisu zalijepili prljavštinu, oni su pročišćeni od strane smole koja se razvela u benzin. Visina ove obrade je oko 1 metar. S takvim zidom, prljavština leti. Izgleda pomalo sumorno, ali je lako.

Druga mogućnost je pobijediti cijeli stroj s pločama oko perimetra, kao sljedeća fotografija. Lako je i hladnim zidom zimi, životinje se ne oslanjaju.

Kako izgraditi svingsty sebe

Jedan od primjera svinje

Krov i strop

Ripper krovovi čine ga profitabilnijim činiti jednosmjerni - manje troškove. Uz veliku širinu zgrade, postoje parovi, jer kada letite preko 8 metara, cijena jednog stolnog krovnog uređaja gotovo je isti kao i dupleks.

Bez obzira na vrstu krova, potkrovlje se rijetko radi. Ako to učine, ne koriste. Warf krov, kao i obično - mineralna vuna. Sa strane sobe, pare barijerna membrana je punjena, iz krovnog materijala, zatvorena je hidroizolacijskim filmom para.

Kako izgraditi svingsty sebe

Stropna strop obično je rođena ploča i bijelci

Krovni materijal - bilo koji, najpristupačniji u regiji. To je obično škriljevca, mekani krov ili profesionalni podovi. Strop iznutra se iznosi ploča, plastike ili šperploča, OSB.

Paul u Podartici

Najteže i dvosmisleno pitanje je kako napraviti pod u svinjenju. Mišljenja su različita. Ovdje su najčešći načini s njihovim prednostima i nedostacima:

  • Drveni podovi. Premjestiti iz rubove ploče od 50 mm debljine, hraniti blisko ili s vrlo malim razmakom. Prednosti - pod je ne-slip, topla. Nedostaci - Upija urinu i mirise, od visine visoke vlažnosti, brzo uništava. Dezinfekcija je moguća, ali je teško to provesti, čišćenje nije najlakše.

    Kako izgraditi svingsty sebe

    Drvene podove - dobra opcija, ali ne i najbolje

  • Betonski podovi. Uz visoku marku betona, površina je glatka, voda i mirisi gotovo ne apsorbiraju, lako se čisti, služi dugo, visoka vlažnost se ne boji. Nedostatak - hladni beton, ali postoji nekoliko mogućnosti za uklanjanje ovog minusa:
    • Zimi do poda izbačen s štitova odbora.
    • Napravite zagrijani pod - grijani iz vode za grijanje vode ili električnih kabela.
    • S betonskim pod, to ga čini višeslojnim slojevitim slojevima topline.
  • Asfalt premaz. Non-skliznu, prilično topla i pouzdana, ali porozna, teška pranja, čestice ostaju u pore, ispružite ih čak i "karcher" problematično. Tijekom vremena, kiselina i alkalija jedu površinu, postaje ljepljivo.
  • Zemlja. Prednosti - samo niske cijene. Svi ostali čvrsti nedostaci: hladno, upija urinu, mješavine s gnoj, teško je čistiti, miris se stalno čuva. Još jedan minus - svinje vole iskopati zemlju, a mogu dobro napraviti subore pod zidom i isprati. Što sve može završiti samo zamisliti. Dakle, zemljani poda u svinjcu može se koristiti samo kao privremena opcija. Imajte na umu da kada će se uređaj drugog kata morati izvesti pristojan sloj tla, inače će amber biti neuništiv.

    Kako izgraditi svingsty sebe

    S velikim brojem posteljine, moguće je zadržati prašine na zemljanim zemljama

  • Opeka, napunjena betonom. Na zabijanju tla, čvrsto jedni prema drugima, položili cigle s "božićnim drvcem". Praznine između njih se izlije betona. Takav pod ispada toplije od betona, ali ima sve svoje prednosti. Jedini minus je prilično visoka cijena (osim ako ne koristite rabljenu opeku).

Izgradnjom svinje s vlastitim rukama, svaki vlasnik obično odabire od ovih opcija koje mu se čini poželjnim.

Spol s prorezom uređaja

Nekoliko riječi o urinu i uklanjanju gnojiva. Unatoč rasprostranjenom mišljenju o nečistoći svinja, oni se prilično brzo naviknuti na mjerenje na jednom mjestu (postoje iznimke, ali rijetko). Stoga, mnogi radije obavljaju dvostruke podove - postoji neka vrsta korita od betona s padinom prema jarku, a podovi u proremu su legla odozgo. Sloti ne mogu biti u cijelom području, već samo u određenoj zoni. To je ovdje i idete "pristojne" svinje kako bi se pogoršali.

Kako izgraditi svingsty sebe

Za prikladno čišćenje, utor se može obaviti na jednom mjestu.

Slotalne podove su betonski, metalni i plastični. Plastika i metalik koriste se za male prasade - površina podova čini malo rebrasto i grubo, utor je vrlo mali.

Kako izgraditi svingsty sebe

Slotske podove za prasadi

Podovi s betonskim prorezima proizvode serijski. Imaju male veličine rupa i široke skakače. To je učinjeno kako bi se smanjile ozljede. Općenito, dizajn poda s prorezima uvelike olakšava rad, lakše je održati čistoću u svinjcu.

Kako izgraditi svingsty sebe

Betonske ploče za podne ploče

Da bi ga spasili, ponekad čine prorez debelih ploča. Ali to nije najbolja ideja - za praznine svinja mogu uhvatiti i odvijati odbore.

Kako napraviti krutinu

Da bi se čvrste opreme lakše čisti, duž strojeva napraviti jarak, a pod ima pristranost prema tim jarcima (2-5%). Jarak je najčešće postavljen iz opeke i žbukanje. Zatim ide u akumulativni kapacitet, jer normalni odljevi također treba imati nagib.

Kako izgraditi svingsty sebe

Betonski pod s dokovima za odvod

Prikupljene mase ili se izvoze po specijalnim prozorima ili pumpaju u jame za preopterećenje i fermentaciju - na gnojiva. Usput, donji dio plovila utora je napravljen prema istoj shemi, samo je jarak pod gornjim podovima, a ne u prolazu.

Izolirani betonski pod

Što god govorili, ali najpraktičniji, relativno jeftin i pouzdan petarnik - betonski pod. Zapravo, ima dva ozbiljna nedostatka. Jedan je već govorio - hladno je zimi. Drugi - veliki vremenski period zauzima njezino konačno stvrdnjavanje (28 dana od trenutka popunjavanja). Ako sipate pod dok stoka ne živi u ljetnom poglavlju, ne vrijedi požuriti, a možete se boriti s hladnoćom. Na primjer, učinite ga izoliranim.

Kako izgraditi svingsty sebe

Na betonskom podu preko izolacije nije hladno

Za raspored izoliranog betonskog poda u svinjcu, tlo se uklanja na dubinu od 40 cm. Dno oporavka je poravnato, mijenja se. Oko 10 cm ruševina se izlije, to je također dobar tramd (bolje je sipati i odvojiti dva sloja od 5 cm za odvajanje - neće biti pukotina). Na ramble zdrobljenom kamenu, 5 cm izlijevanja pijeska, tramvaj tako da staza ne ostaje od noge. Stavljamo hidroizolaciju odozgo (možete gusti polietilen film), izolacija se izlije - keramitni ili granulirani staklo pjene. Ceramzite je jeftinije, ali bolje pjenasto staklo u granulama (toplije 3 puta i ne apsorbira vlagu, što je vrlo važno). Izolacija je dobjana, ali ne tako ozbiljno, poput jastuka ruševina i pijeska. Beton branda 20 se izlije (na 1 dio cementa Uzmite 2 dijela pijeska i 4 dijela ruševina). Minimalna debljina sloja je 3 cm, tijekom punjenja oblikuju potrebnu pristranost prema jarku.

Ako to učinite, onda pod neće biti tako hladan, to će manje natopiti.

Redovito čišćenje

Potreba za čišćenjem određena je podnim dizajnom. Ako je to običan nagnut pod, uklonite gnoj ima svaki hranjenje - tri puta dnevno. Slotalne podove su uglavnom navlažene jednom dnevno. Može se zahtijevati dodatno čišćenje ako postoje nedisciplinirane životinje - zatim uzmite metlu ili lopatu i dovedite gnojivu na pod. Ali to je potrebno ponekad manje vremena nego kada čistite uobičajeni kat.

Kako izgraditi svingsty sebe

Možete očistiti s "Kercher"

Operite pod u svinjcu nije lako od crijeva. Mnogo brže i bolje se dobiva iz "Kerchera". Prvo, životinje se mogu bojati, a onda se penju ispod mlaza. Potrebno ih je operati s pristojne udaljenosti, u suprotnom može doći do ozljeda.

Windows u Podnernici

Bez dnevnog svjetla, svinje mogu bez, ali onda je potrebno uključiti rasvjetu, a konstantno rastuće stope, to su neopravdani troškovi koji uvelike smanjuju profitabilnost. Budući da su prozori napravljeni prilično veliki, ali njihovo ukupno područje ne bi trebalo biti veće od površine poda - pretjerano svijetle osvjetljenje čini životinje agresivne. Najbolja rasvjeta je prigušeno svjetlo.

Kako izgraditi svingsty sebe

Metalni plastični prozori već su stavljeni u svinje

Prozori su instalirani na nadmorskoj visini od 1,5-1,7 metara, ne manje od polovice njih treba otvoriti. Potrebno je za emitiranje - za normalnu težinu, potrebna je optimalna vlažnost i svježi zrak. I bez odzračivanja, to se ne postiže. Čak iu svinjcu treba postojati dobru ventilaciju, ne bi trebalo biti nacrta, životinje su bolesne zbog toga. Stoga, ili napraviti dvostruko staklo u drvenim okvirima ili staviti plastiku. S njima, probleme su općenito malo - u cirkulaciji su prikladne, lako čiste.

Ventilacija

Kao što je više puta rečeno, u svinju treba biti ventilacija. Najprimitivniji način je da napravite ispušne cijevi koje počinju tlo ispod stropa i napraviti isporučene rupe. U ponudi za instalaciju podesivih ventila, na ispušnim cijevima - chiere (s vrstom pilića - diskova koji mogu rotirati otvaranje / zatvaranje lumena cijevi). Uz njihovu pomoć, možete prilagoditi intenzitet razmjene zraka.

Kako izgraditi svingsty sebe

Shema krovne ventilacije

Često uloga kanala opskrbe obavlja Windows. Ovo nije dobro rješenje - nalaze se visoko u svinjcu, u kojem slučaju je stagnirajuća zona formirana ispod, naime ispod i postoje svinje. Stoga je bolje opremiti rupe za napajanje iznad poda centimetara za 20, pokupiti ih s metalnim rešetkima. Takva ventilacija djeluje na načelima prirodnog zraka kretanja - topli uspon, hladnoća dolazi na svoje mjesto i sve to svečani vjetar na ulici. Ali to se događa puni mir i obično na svijetu da se svinje prenose na već loše. Za takve situacije navijači se stavljaju u rupe za opskrbu. Rijetko su uključeni u posao, ali oni spašavaju situaciju ako nema hodanja.

Što čini svinje za svinje

Kada grade pigsty s vlastitim rukama, soba na alatnim strojevima isključuje se pomoću dva materijala:

  • Odbor za rezanje 50 mm debljine i police za regale;
  • Metalne cijevi, list, uglovi.

Izbor je zapravo jednostavan: što je jeftinije, s onim što znate kako raditi bolje, ili stotinu uzeti u obzir pouzdaniji. U načelu, obje opcije nisu loše, imaju raširene.

Visina particija je oko 1 metar, svaka olovka čini poseban ulaz. Wickets bi trebao biti u redu, a jednostavne udarce su nepouzdane, približavaju se sabilama i otvorite vrata.

Kako izgraditi svingsty sebe

Prasadi za prasadi - odvojena tava

Kako izgraditi svingsty sebe

Drveni pod u svinjcu

Kako izgraditi svingsty sebe

Hranilica za svinje

Kako izgraditi svingsty sebe

Hranilica, još jedan kut

Kako izgraditi svingsty sebe

Osjedanje stroja za svinje je izrađeno od šipki armature i čeličnih traka

Članak o temi: Ideje za balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Čitaj više