Kako vratiti ugodan izgled u sušilicu ručnika?

Anonim

Grijana pruga ručnika vrlo je korisna ugradnja u kupaonici. Zahvaljujući njemu, moguće je ne samo da se ne osuši donje rublje, već i grijanje dodatne sobe. Stoga, mnogi ga uspostavljaju u svom domu. Unatoč činjenici da grijana željeznica ispunjava korisne funkcije, ona također igra estetsku ulogu. Stoga je tako važno podržati takav proizvod u savršenom stanju.

Kako vratiti ugodan izgled u sušilicu ručnika?

Da bi se grijana pruga ručnika služila duže, kao i savršeno uklapa u unutrašnjost kupaonice, može se obojiti u bilo kojoj boji koju trebate.

Ali što učiniti, ako je grijana pruga ručnika izgubila atraktivan izgled, ali to radi ispravno i ne postoji želja da ga zamijeni? Izlaz jedan - čine ga slikanjem. Možete to učiniti s vlastitim rukama. Potrebno je samo pripremiti sve potrebne materijale i alate. Osim toga, bit će potrebno upoznati se s nizom slikarskog rada.

Što će zahtijevati za slikanje?

Da bi proces slikanja takav uređaj bio odmah i bez dodatnih problema, potrebno je unaprijed kupiti i pripremiti sljedeće:

Shema željezničke pruge.

  • šmirgl papir;
  • prajmer;
  • četkica s prirodnom hrpom;
  • odvijač;
  • rukavice;
  • Čista pamučna krpa;
  • deterdžent;
  • kit nož.

Osim toga, bit će potreban materijal za boje. Ovdje morate koristiti poseban, jer ne biste trebali zaboraviti da je grijana pruga ručnika je uređaj koji zagrijava do visokih temperatura. Stoga uobičajena boja nije prikladna za njegovu završnu obradu. Bolje je uzeti svilenu sjajnu alkidnu emajlu, namijenjenu za hlađenje grijanja radijatora. Savršeno se izdržava temperature do 180 ° C. Dakle, završena završetka će oduševiti oči tijekom godina. Ako uzmete uobičajenu caklu, onda u kratkom vremenu pukne. Kao rezultat toga, bit će potrebna ponovno slikanje, ali već koristeći drugi završni materijal.

Članak o toj temi: Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Što se tiče boje za odabir boje, onda će sve biti ovisno o vašim željama i interijeru, koja je prisutna u kupaonici. Dakle, ako želite donijeti postojeći ukras zabilježenu šik, onda možete završiti grijanu ogradu ručnika "ispod bronce" ili "pod zlatom". Izgleda luksuzno i ​​privlači pozornost.

Kako vratiti ugodan izgled u sušilicu ručnika?

Potrebni materijali: četka, odvijač, prajmer, rukavice, lopaticu i brusni papir.

Izrađujući takvu sliku, pretvarate unutrašnjost kupaonice, grijani ograda će postati njegov ključni dio. Stoga, prikupljajte, obratite pozornost na cilj "pod zlatom" ili "pod broncom". Ona će vas definitivno razočarati.

Također možete kupiti boje drugih boja, na primjer, bež, ružičaste, plavkaste, zelenkaste ili neke druge. U konačnici se ne preporučuje odabrati bijelu emajlu. Ona, barem prvo i izgleda lijepo, onda gubi visoke estetske nekretnine. Kao rezultat toga, grijana ograda za ručnik dobiva žućkastu nijansu, koja vrlo pokvari. Da bi se na neki način doveo, na primjer, korištenje sredstava za čišćenje neće biti moguće. Stoga ova mogućnost slikanja grijane željezničke ručnika nije najbolja.

Korak 1: Priprema grijane ograde ručnika

Prije slikanja ovog uređaja morate zadržati broj pripremnog rada. Apsolutno je jasno da ako je odmah prekriven emajlom, površina će biti daleko od savršenog. Dakle, morate se naoružati s brusnim papirom i pažljivo hoda kroz cijeli grijani ručnik. Ovdje se posebna pozornost mora posvetiti tim mjestima gdje će se istaknuti stari premaz ili pokriven pukotinama. Ovdje morate izvršiti više temeljitijih zamaha za poravnavanje površine.

U idealnom slučaju, potrebno je ukloniti cijeli zaštitni sloj. Uostalom, onda će novi premaz biti postavljen glatko i trajat će tijekom godina.

Kako vratiti ugodan izgled u sušilicu ručnika?

Prije svega, prije slikanja od grijane pruge ručnika, morate ukloniti zaštitni sloj pomoću brusnog papira.

Članak na temu: vrtna garnitura od drva, grana, konoplje i odbojnosti (25 fotografija)

Naravno, takav je posao prilično dugotrajan. Međutim, sve to s više od plaćanja, stoga se preporučuje da to učinite. Posebno je važno implementirati ga ako ograda ručnika u kupaonici ima kromirani premaz, budući da caklina vrlo loše leži.

Kada će se pripraviti grijani ručnika, mora se pažljivo isprati krpom s sredstvom za čišćenje. To će omogućiti odmašćivanje njegove površine i ukloniti sve velike i male čestice koje su ostale na njemu tijekom skidanja.

Sljedeća je prajming grijane pruge ručnika. Ovdje morate biti vrlo pažljivi. Koristite samo taj prajnik koji može izdržati visoke temperature. Izvrsna alkyd njemačka proizvodnja. Potrebno je primijeniti tanak i ujednačen sloj. Nakon toga, morat ćete ga ostaviti.

Faza 2: Slikanje grijane pruge ručnika

Sada možete slikati ovaj uređaj. Krenite četkicu koja je izrađena od prirodne hrpe. Zatim otvorite limenku s bojom. Bit će potrebno temeljito miješati. Važno je da je homogena konzistencija. Da biste to učinili, možete koristiti konvencionalni dugi odvijač, koji će, nakon završetka miješanja, biti potrebno brisati krpom navlaženom u otapalu, a zatim isprati vodom.

Kako vratiti ugodan izgled u sušilicu ručnika?

Za najkvalitetniju sliku grijane željezničke pruge, caklina treba nanositi u 2-3 sloja, a svaki sljedeći sloj mora se primijeniti samo nakon sušenja prethodnog.

Treba napomenuti da svileno-sjajno alkid cakl možda ne postaje homogena od prvog puta. Stoga će njegovo miješanje biti potrebno u nekoliko pristupa..

Kada je boja spremna za uporabu, može se primijeniti na površinu grijane pruge ručnika. Potrebno je distribuirati tankim slojem, izbjegavati pojavu sublisha i nepravilnosti. Uostalom, bit će moguće postići savršenu pokrivenost. Početi bolje slikati s vrha uređaja. Onda čak i ako kapi će pasti na donjim dijelovima, kao što pokrivate površinu, vidjet ćete ih i mogu slikati.

Članak o toj temi: Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak-po-korak instrukcija

Primijeni emajl je potrebno u 2-3 sloja. Svaki sljedeći može biti učinjeno samo nakon što se prethodni će malo osušiti. U isto vrijeme čekati dugo ne morate. Obično se alkidna boja sruši nekoliko sati. Nakon toga ostaje ostaviti grijanu ogradu ručnika u kupaonici 4-5 dana, i bolje je tjedan dana da potpuno osuši svoju površinu.

Korisni savjeti o slikanju grijanog ručnika

Da biste mogli slikati takav uređaj u kupaonici s visokom kvalitetom i bez gnjavaže, trebali biste koristiti korisne preporuke. Oni su sljedeći:

  1. Možete primijeniti boju na površinu ograde ručnika ne samo četkom, već i poseban pulverizer. Ovaj uređaj je vrlo učinkovit i koristan. Uz pomoć, bit će moguće osigurati uniformu primjene cakline, koji će spriječiti njezino prevladavanje. U isto vrijeme, možete brzo obojiti uređaj. Stoga, uštedite puno vremena.
  2. Moguće je izvesti sliku grijane željezničke pruge samo kada se potpuno ohladi. Nemoguće je uključiti dok se ne osuši emajl. Bolje je provesti takve radove tijekom završetka sezone grijanja i odspojiti tople vode. Tada će ih biti moguće dovršiti na vrijeme i izvesti što je više moguće.
  3. Ako se kupi emajl ispostavi da je debeli, onda ga budite sigurni da ga raširite. Da biste to učinili, potrebno je koristiti posebno otapalo, koje se može kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

Nakon prikazanih uputa korak po korak i uzimajući u obzir gore navedene savjete, možete obojiti grijanu željeznicu ručnika i bez poteškoća. U tom slučaju, rezultat će vas ugodno iznenaditi, jer će uređaj imati savršeno glatku i lijepu površinu. Dakle, njegove visoke estetske karakteristike će se vratiti na njega opet, i neće pokvariti unutrašnjost kupaonice, naprotiv, pretvara ga i učinit će ga još atraktivnijim.

Čitaj više