Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Anonim

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Prilikom projektiranja sobe bilo koje veličine uvijek se javlja stvarna pitanja racionalnog korištenja korisnog područja. Tako da male sobe ne izgledaju previše blisko, a velike neugodne, dizajneri koriste dekorativne particije za prostor za zoniranje u sobi koja vam omogućuje dodavanje udobnosti u prostoriju i učiniti ga vizualno prostranim. Particije iz različitih materijala mogu doći do spašavanja, koji će dodatno ukrasiti unutrašnjost, a također dodati dodatno korisno područje.

Izbor dekorativnih particija za zoniranje prostorije, njihov oblik, pogled i stil ovisi o funkcionalnom dizajnu prostorije, gdje su instalirani, kao i od stilske orijentacije dizajna soba.

Ukrasne particije u dnevnom boravku

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Dnevni boravak je vrlo višenamjenska soba. Uobičajeno je primati goste, a da dogovore razne proslave, osim toga, ova soba služi kao mjesto prikupljanja kućanstava, od kojih svaki ima vlastite interese i tvrdi dio osobnog prostora u dnevnom boravku. U tom slučaju, dekorativne particije će doći do potpore, čiji broj ovisi o potrebama.

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Uz pomoć dekorativnih particija, moguće je razlikovati, na primjer, blagovaonicu i rekreacijsko područje. Particija je razmaza da bude u obliku zaslona ili izrađenog od prirodnog drva, mora se uskladiti s cjelokupnim dizajnom prostorije, bojom pozadine i namještaja.

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Vrlo uspješno rješenje za zoniranje prostora je particija napravljena u obliku stalka koja ne samo da će dodati moderne bilješke u stilu interijera, ali će se soba učiniti ugodnijim, omogućiti vam da stavite sve vrste suvenira i drugih trivijalnosti , Figurice, cvijeće, knjige. Vrlo izvrsno izgledaju kao particije, unutar koje se akvarij nalazi, koji je otvoren sa svih strana, ukrašava svaku od zona, zadržavajući njihovo razdvajanje.

Druga vrsta particije je stepena particija iz aeriranog betona. Ovaj izvorni dizajn omogućuje eksperimentiranje s oblikom metoda dizajna, bojanja i dekoriranja. Osim toga, stvara dodatno područje za smještaj svih vrsta pribora.

Članak o toj temi: Život bojlera

Ukrasne kuhinjske particije

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Kuhinja ukrasne particije namijenjeni su uglavnom odvojiti zonu za kuhanje iz blagovaonice. Oni daju stil i određeni šarm sobe. Particije mogu biti najrazličitiji oblik, najpogodnija opcija je pocinčana žica shirma ispružena u drveni okvir. Ovaj dizajn se lako brine za takav dizajn, može se koristiti kao kuhinjska vješalica.

Dekorativne pregrade u djece

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Dječja soba se obično podijeli na tri zone: igra, obrazovno i rekreacijsko područje. Dekorativne particije su vrlo prikladno odvojeni zona jedna od druge, omogućuju djetetu da se ne omesti priprema domaće zadaće, dobiti punopravni odmor u zoni spavaće sobe, a ne raspršiti igračke izvan igre koja štiti sobu od klasika tarama.

Najprikladniji u dječjoj sobi su particije u obliku regala ili kutija struktura. Dijete će zasigurno pronaći za njih.

Sorte dekorativnih particija

Dekorativne particije mogu se sastojati od jednog ili više elemenata, nemaju vrata i nisu dio zidova sobe. Njihova visina može varirati od niskog do visokog, do stropa.

Drvene pregrade

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Drveni proizvodi su koordinirani u bilo kojem unutrašnjosti sobe. Particije od drva mogu biti struktura rešetke ili krute tvari. Obično se sastoje od okvira koji je ispunjen različitim materijalima, kao što su drvo, ploče, MDF, iverice, bambus. Izvrsne kvalitete imaju proizvode iz trešnje, kruške, hrast ili crno drvo. Gotovi proizvodi boje ili lacate.

Particije gipsane ploče

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Najčešća varijanta dekorativnih particija su pregrade iz gipsane ploče. Njihova vrijednost je da je s vrlo malim količinama materijala i instalacije moguće postići izvrsne rezultate i transformirati sobu izvan prepoznavanja, budući da je suhozid lako obrađuje. Osim toga, to je vrlo lagan, stoga ne daje veliko opterećenje na površini i omogućuje ga da ga povuče s različitim završnim materijalima.

Članak o temi: Ugrađena mikrovalova

Metalne pregrade

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Ako odaberete željeni materijal i obrađuju je ispravno, i također izdati u skladu sa stilom prostorije, tada će se metalni dekor savršeno uklopiti u bilo kojem interijeru. Na primjer, particija s umjetničkim kovanjem će odgovarati stilu umjetnosti deco, zemlje, klasičnog stila, modernog i baroka. A ako kombinirate umjetnički kovanje s vitraž, particija će steći luksuzni i tajanstveni izgled. High-tech stil će biti bolje impresioniran čeličnom particijom. Savršeno dijeli sobu na zonama i pružit će priliku uspostaviti kamin ili druge funkcionalne objekte. Relifikat particiju od diferencijalnog metala.

Staklene particije

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Ova vrsta dekor zadivljuje svojom raznolikošću i ljepotom. Staklene pregrade su mat i transparentni, ukrašeni uzorcima ili ispis fotografija. Svojstva materijala omogućuju instaliranje i kliznog zaslona i stacionarne strukture.

Prednosti i nedostaci dekorativnih particija

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Kvaliteta i trajnost dekorativnih particija ovisi o materijalu koji se koristi za njihovu proizvodnju.

Particije od suhozida su jednostavni za ugradnju, otporne na mehaničku vatru, para i propusnosti plina. Nedostatak takvog dizajna je krhkost materijala, nestabilnost za vlagu i ograničavanje opterećenja na 15 kg.

Za razliku od suhozida, drvene pregrade karakteriziraju visoka čvrstoća, ekološka prijateljstvo i pouzdanost, lako je dati željeni oblik. Nedostaci drvenih particija uključuju visoke strukture opasnosti od požara i nestabilnost vlage.

Staklene pregrade su vrlo lijepe, sunčeva svjetlost prolazi, izdržljiva, vatrootporna, otporna na buku, lako nose temperaturne razlike, imaju dugo razdoblje rada. Nedostatak je nemogućnost komunikacija u njima.

Kako napraviti dekorativni septum za zoniranje sobe s vlastitim rukama?

Općenito, dekorativne particije u sobi imaju mnoge prednosti, većina njih se može nazvati multifunkcionalnost, ekološka prijateljstvo, trajnost, estetski izgled i neograničene dekorativne sposobnosti.

Nedostaci ovih dekorativnih struktura uključuju nisku zvučnu izolaciju i visoku cijenu pojedinih proizvoda.

Članak o toj temi: Glavni razlozi za zamjenu spremnika u mikseru

Dekorativna particija iz suhozida može se napraviti vlastitim rukama ako imate odgovarajuće alate i kvalifikacije. Gipsana ploča je prilično jednostavna za rukovanje, tako da neće biti mnogo teško izgraditi sličan dekorativni element unutarnjih poslova.

Kao primjer, razmislite o algoritmu za proizvodnju dekorativnog septuma iz suhozida, koji će služiti istovremeno i policu za knjige i separator prostorije na zoni. Gotovni dizajn imat će visinu od 2 m i širinu od 25 cm. Za to se koristi profil širok 5 cm.

Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Postupak za rad naveden je u nastavku:

  1. Profil se stavlja na pod i sa dvije strane, označava se kreda; 1,5 cm povlačenja od obilježavanja i berbe je fiksno;
  2. Označeni za police;
  3. Vertikalni profili su instalirani, koji su pričvršćeni na zidove s vijcima;
  4. Na istom principu formiraju se preostali dekorativni odjeljci particije;
  5. Za skakače i niše, označavanje se provodi pomoću privremenih, simetrično instaliranih skakača;
  6. Da biste dobili dizajn stabilnosti, spojevi profila ojačaju trake od gipsane ploče i skakače iz istog profila.
  7. Okvir je ušiven u širini dizajna. S jedne strane, particija je instalirana cijela ploča i gornji rez. S druge strane, oni čine suprotno. Krajevi dizajna su ukrašeni ostacima suhozidom;
  8. Oko perimetra dizajna koristeći klamericu perforirani kut je fiksiran;
  9. Završna faza rada je staviti dizajn. Prvi sloj se nanosi s pročišćavanjem s armaturom, a zatim nakon sušenja prvog sloja primjenjuje drugi sloj završne stanice.

Tako je moguće napraviti dekorativnu particiju vlastitim rukama! Ovisno o dizajnu u boji prostorije, može se urediti po vlastitom nahođenju, tako da se particija skladno uklapa u ukupni interijer i bio je njegov dodatni ukras.

Dekorativne particije koriste se za ukrašavanje interijera, prostor za zoniranje prostora. Uz njihovu pomoć, možete biti neprepoznatljivi za pretvaranje interijera, dodajte šarm i udobnost u sobu. Koristeći dekorativne particije, možete lako relegirati unutrašnjost prostorije, utjelovljujući najviše podebljane ideje s njima.

Čitaj više