Kako izvesti dekor starog stola vlastitim rukama

Anonim

Ponekad se unutrašnjost stana počinje dosadno i lijepo izblijedjelo. Možete riješiti ovaj problem, počevši veliki popravak, kupiti novi namještaj ili barem stari da se preseli s uobičajenog mjesta na novu. Ali potrebno je malo vremena, i opet želim nešto novo, i nema mjesta za ulaganje u ažuriranje stanja želja. U takvim slučajevima, možete promijeniti izgled starog namještaja lagano: izvesti dekor stola vlastitim rukama, preraditi, obojiti ili izvesti mozaik. Čak i tako beznačajne i ne zahtjevne ulaganja, izmjena će napraviti svježu notu u uređenju kuće i dat će pozitivne emocije u procesu rada i nakon nje.

Kako izvesti dekor starog stola vlastitim rukama

Stolić za kavu s crno-bijelim fotografijama i crtežima ističe se na općoj unutarnjoj pozadini. Crno-bijele boje gama s srebrnim nijansama dodat će mu otajstvo.

Što će pomoći vratiti stari stol?

Bez obzira na to koliko je tablica ukrašena, prije početka rada potrebno je u potpunosti ukloniti stare boje, na kojem mogu postojati pukotine, mjehurići ili čips. Da biste primijenili novi dekorativni sloj, potrebna je maksimalna glatka površina. Stoga će među alatima zahtijevati različite i nekoliko neočekivanih stvari:

Kako izvesti dekor starog stola vlastitim rukama

Faze mozaika za uređenje tablice.

  • stropulas (metal i guma);
  • Shopping spužva (izrađena od metalnih vlakana i pjene s tvrdim slojem);
  • šmirgl papir;
  • Četkica za zube, iglu ili čačkalica;
  • gel za uklanjanje laka;
  • ljepilo na drvo;
  • Kit, ljepilo za keramičke pločice;
  • linija, kutak, olovka;
  • boje i lakovi;
  • četke;
  • Rukavice, respirator.

Da biste uklonili lak s površine tablice, morat ćete napraviti neki napor. Najlakši način primjene posebnog gela i uklanjanjem omekšanog sloja. Od zglobova dijelova laka prikladno je uklonjena krutom četkicom za zube ili iglom.

Članak na temu: Instaliranje postolja s kabelskim kanalom: Kako otvoriti i Ed

Nakon uklanjanja površine, površina pažljivo tretira s brusnim papirom ili čeličnom spužvom. Da biste zaštitili pluća od inhaliranja prašine, morate se pobrinuti za stjecanje respiratora unaprijed. Pripremljena tablica može se ponovno ukrasiti s najviše na različite načine.

Jednostavni načini za završetak tablice

Slika 1. Opcije zidnog dekora s vlastitim rukama: 1 stol za pranje s ugrađenom dizalicom i sudoperom; 2-pisana tablica prekrivena pozadinom; 3-prugasta stolić za kavu; 4-tablica prekrivena lijepljenim filmom ili samoljepljivim filmom.

Primjena boje, pozadine, keramičke pločice i stakla, možete napraviti potpuno novu stvar iz stare namještaja. Na sl. 1 prikazuje opcije tablice s vlastitim rukama:

  1. Promjena za kupaonicu - stol za pranje s ugrađenom slavinom i umivaonik. Za ugradnju dizalice i rupa za sudoper, u kojoj se vodovod oprema fiksiraju prema uputama. Osim toga, countertop je djelomično zamijenjen na pločici. Da biste to učinili, izrežite pravokutnik željene veličine. List od šperploče ili MDF pričvršćen je na donju stranu tablice. Rezultirajuća niša je napunjena s kitom ili popločanim ljepilom, koja se stavlja na pločicu, poravnavajući ga s površinom vrha stola. Nakon styling, šavovi brišu smjesom za fugiranje. Tablica u boji.
  2. Da biste stvorili pisani stol, pripremljena površina bila je prekrivena pozadinom na ljepilo za njih. Nakon sušenja možete dodatno obraditi tablon s prozirnim bezbojnim lakom kako biste zaštitili pozadinu. Naručivanje staklenog premaza u trgovini, tablica daje konačni izgled.
  3. Da biste napravili prugasti stol za kavu, prethodno je obojena u bilo kojoj boji svjetla ton (siva, bež, plava ili druga). Nakon sušenja, boja na vrhu stola i strane se drže masne trake, formirajući traku proizvoljne širine. Obojite countertop između viskija, podižući boje za okus. Scotch je uklonjen, suhi stol je prekriven prozirnim slojem laka. Koristeći šablone, možete se primijeniti na radnoj ploči i bilo kojem drugom crtežu.
  4. Ovaj dekor starog stola pogodan je za kuhinju: tabletop premaz će biti uobičajeni ubojni ili samoljepljivi film bilo koje boje. Okvir tablice je obojen na kontrast ili u kombinaciji s filtrom za boju. Ako je ulje odabrano za presvlake, trebalo bi biti slomljeno na stolnom stolu, rubovi se savijaju i pričvršćuju stamericom, zatezanjem obloge dobro. Kutići moraju biti točno usredotočeni na i sigurne.

Članak o toj temi: Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Mozaik countertop to učiniti sami

Slika 2. Tablica komada keramičkih pločica, vitraža ili krhotina posuđa.

Od komada keramičkih pločica, vitraž ili fragmenata jela, možete stvoriti stvarno djelo umjetnosti na stolnom stolu dizajniran za ukrašavanje tablice. Da biste to učinili, pripremite površinu i obojite u svijetlu boju. Nakon sušenja stavljamo bilo koji crtež na vrhu stola i uz pomoć posebnog ljepila da položimo mozaik kuhanog višebojan stakla ili keramike. Multi-obojena šljunčana može djelovati kao materijal za mozaik i drvo drva. Odabir ovisi o označavanju tablice i unutrašnjosti u kojem će biti (sl. 2).

Nakon što je crtež u potpunosti sastavljen i ljepilo se hvata, cijela površina mozaika je prekrivena fugiranjem za pločice, temeljito je trljanje gumenom lopaticom u praznine između elemenata mozaika. Spužva ili tkanina obrišite crtež, bez čekanja na sušenje žlijeba. Vidjevši gotov mozaik od 4-5 sati, a mokra spužva konačno ga očistila od ostataka žbuke. Kako bi se zaštitili od vlage, mozaik countertop je prekriven prozirnim lakom.

Okvir stola u ovom slučaju može se oslikati na kontrast ili u kombinaciji s uzorkom boja, ukrašen mozaikom.

Izvrstan tablica s dekor pjene

Slika 3. Slika u sredini tablice uokvirena pjenaste bageta.

Za takav dizajn trebate kupiti:

  • pjenaste bagete;
  • akril i alkidni lak;
  • kreker i zlatna pasta;
  • bitumenski vosak;
  • Akrilni prajmer.

Tablica pripremljena za rad je da se priprema, blokirati sve nepravilnosti kože nakon sušenja tla. Stavite stol, pronalaženje središta. U sredini, možete zalijepiti ispisanu sliku tako da ga uokviruju pjene baguette. U tu svrhu možete koristiti PVA aluminij ili drugi pogodan za rad drva. Rub stolnog vrha i bočne površine nogu za razbijanje bagete.

Svi dijelovi pjene pokriveni su samo akrilnim prajmerima.

Nakon sušenja tla, obojite cijelu tablicu akrilne boje svjetla ton (bež, siva). Ostavite da se osuši i obrišite bagetu s bitumenskom lakom. Čišćenje konveksnih dijelova, naglasite crtež.

Članak na temu: Kako spojiti ploču za kuhanje na jednofaznu i trofaznu mrežu

Površina pulta je slobodna od bageta. Nanesite sastav za craklera, suhi i obnovite pukotine na lakiju sa zlatnim pastom. Nakon obrade i pasa, tablica je prekrivena lakom, ne zaboravljajući da alkidni lak ne bi trebao pasti na površine pjene. Baguete su obložene akrilnim lakom (sl. 3).

Takve relativno jednostavne operacije sposobne su promijeniti izgled starog tablice iznad prepoznavanja. Kućanstva će se iznenaditi neočekivano pojavljivanjem novog objekta namještaja, a gosti i djevojke izrađene vlastitim rukama dekor stola će uzrokovati želju za poslom u kreativnosti.

Čitaj više