Stablo PRIMER: Kako je premad stablo ispred slike, značajke

Anonim

Glavna prednost temeljnog premaza za drvo je da može duboko prodrijeti u teksturu proizvoda, čvrsto pričvršćivanje materijala ne samo na završnoj premaz, već i mnogo dublje. Pripravak tvori lakinski film s vodootpornim učinkom na površinu stabla, koji štiti drvo iz učinaka vlage, korozije i naknadnog procesa truljenja, ali uobičajeni lak neće se nositi s tim zadatkom.

Stablo PRIMER: Kako je premad stablo ispred slike, značajke

Prajmer za drvo

Danas, prirodni materijal, kao što je stablo, dobiva sve popularnije u građevinarstvu. Drvo je neusporedivo s bilo kojim drugim materijalima, unatoč činjenici da kada radi, uzrokuje mnoge poteškoće i brige. Zato se mnogi zahtjevi izlaze na sastav tvari pod slikanjem ili lakom.

Zatim ćemo detaljnije razgovarati o činjenici da moramo brusiti drvo i kakve je to kompozicije bolje koristiti za to.

Kako odabrati prajmer?

Stablo PRIMER: Kako je premad stablo ispred slike, značajke

Površine prajmera to čine sami

Odabir materijala za obradu drva važan je proces u kojem nije samo materijal koji se koristi važan, već i mjesto gdje se planira premaz (za unutarnji ili vanjski rad).

Sada postoji nekoliko sorti mase za različite prostore, koje je prikladno kao najbolje za drvo, stoga nije teško poduzeti pravu odluku. U pravilu, takve prajmere se prodaju u obliku topljive tvari koja se mora pivo s toplom vodom. Tu su i vodootporne formulacije čija popularnost nije inferiorna. Stoga, kupnja tla za drvo, nemojte biti lijeni da pažljivo ispituju njegove upute.

Ako i dalje želite kupiti topljivu tvar, znati, takve formulacije su posebno dizajnirane kako bi zaštitili površinu stabla od korozije. Što se tiče vodootpornih pripravaka, služe za odbijanje prekomjerne vlage. Stoga, ako ne govorimo o unutarnjem radu, onda je druga opcija prikladna kao što je nemoguće.

Članak na temu: Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Ulje i akrilne prajmere koriste najveću popularnost.

U pravilu, formulacije nafte koriste se na oslikanoj površini i nanose u jednom sloju. U ovoj kategoriji postoje tvari s dubokim penetracijom, iako je njihov trošak mnogo više, ali bolje ih je uzeti sve isto.

Akril temelj za drvo pod slikanjem je neovisni materijal za završnu obradu, koja se danas smatra najpopularnijom i najčešće korištenom. Takva tvar se primjenjuje u nekoliko faza, nakon čega počinju primjenjivati ​​boje i lak.

Imajte na umu da je tlo vrsta baze, koja se koristi prije primjene završnog materijala. Na svojoj vrijednosti, primarna masa primera je mnogo jeftinija u usporedbi s bojama i drugim materijalima za preradu drva.

Vrlo važan kriterij koji zahtijeva vašu pažnju pri kupnji temelja - njezinu transparentnost. Zapamtite da se samo transparentne tvari sada smatraju najvišom kvalitetom i ne ograničavaju naknadne završne materijale. Osim toga, takva se tvar može usredotočiti na jedinstvenu teksturu drva, dajući joj realizaciju, te će se nositi s ovim zadatkom ne gori od laka. Primjena takve kompozicije, može se primijetiti da se film formira na tretiranoj površini, koja ne podiže male vene, eliminirajući vas od potrebe za brušenje proizvoda.

Također, ne zaboravite da je vrlo važna komponenta bilo koje tvari za pokriće stabla antiseptik koji će spremiti vaš proizvod ili površinu od učinaka insekata.

Postoji jedno pogrešno mišljenje koje uvodi pridošlice u zabludu. Ne vjerujte nikome tko će reći da drvo drva može zamijeniti obični lak ili boju - to je apsolutno nemoguće!

Raznolikost obrada drva

Stablo PRIMER: Kako je premad stablo ispred slike, značajke

Tlo za drvo

Do danas, na policama građevinskih trgovina prajmera za drvo na drvu, predstavljena je ogromna sorta, izbor i kupnju koja ovisi o određenom slučaju.

Članak o temi: obrt iz papier-machea učiniti sami za dom

U nastavku je prikazana komparativna tablica često korištenih materijala.

Razne temeljKarakterističan
AkrilDanas je to akrilna masa koja se smatra najpopularnijom i traženjem. Provedba prajmera rada s njegovom uporabom omogućuje vam da postignete glatkoću koja neće zahtijevati dodatno brušenje, možete odmah primijeniti boju ili lak.
AlkidaOva tvar je savršena za netretirano drvo, dajući joj glatkoću. Nakon njegove uporabe možete primijeniti lak, boju ili druge završne materijale.
EmulzijaTo je univerzalna tvar koja se široko koristi ne samo za radovi na drva. Materijal je popularan u tom gotovo bez mirisa, brzo se suši i može se pivo s toplom vodom.
Poliuretan i epoksidEpoksidne i poliuretanske mase su boje koje su razrijeđene do željene konzistentnosti s posebnim otapalom. Obratite pozornost na njegov sastav, koji je vrlo različit od različitih proizvođača, tako da je vrlo teško reći točno o opsegu korištenja takve tvari.

Zapamtite da morate odabrati sastav samo ovisno o mjestu gdje je posao planiran, jer se soba može razlikovati na visokim razinama vlage i zahtijevaju određeni sastav određenog sastava koji će pomoći u novinama s njom.

Značajke rada s naslonom drva

Stablo PRIMER: Kako je premad stablo ispred slike, značajke

Samostalno obavljati prajmer drvenih premaza

Pa, sada ste naučili kako je temeljni temeljni prema slikama ili laka. Ali, konačno, još nismo odlučili naše pitanje.

Odabir sastava temelja za unutarnje radove ili ukras sobe vani, važno je obratiti pozornost na sljedeći niz kriterija:

  1. Odlučiti, materijal se kupuje za unutarnje ili vanjske završne obrade;
  2. Izračunajte vrijeme koje je potrebno za obradu površine;
  3. Dobro razmislite, u kojim uvjetima morate sudjelovati u pravcu stabla, nanesite boju ili lak.

Dobro razmislite, gdje ćete završiti površine, na ulici ili unutra. Zapamtite, ako je unutarnji cilj imati, a masa će biti kupljena za vanjski ukras, to može dovesti do loše adhezije.

Članak na temu: Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Obratite pozornost na činjenicu da se s povišenom razinom vlage, vrijeme sušenja završne obrade može značajno povećati.

Bilo bi dobro početi obrađivati ​​površinu ili rano ujutro, il na ručak. Od dana kada se zrak zagrijava, tako da će se završiti pokušati osušiti. Nakon savjeta iskusnih majstora, pokušajte pronaći odgovarajući sastav s vodootpornim značajkama. Važno je posvetiti pozornost na takav čimbenik ne samo na proces primjene tvari, već iu naknadnom procesu njegove operacije. To je osobito važno ako živite u područjima s čestim i obilnim oborinama.

Stablo PRIMER: Kako je premad stablo ispred slike, značajke

Primer

Sada ste naučili kako odabrati tlo za obradu drva i kako ste uspjeli obratiti pozornost, ne postoji ništa komplicirano. Ako dođete do rješavanja ovog problema s punom odgovornošću, pozitivan rezultat neće se natjerati da čekate.

Pokušajte izvršiti kupnju građevinskih materijala u dokazanim specijaliziranim trgovinama, kako ne sumnjate u njihovu kvalitetu.

Sve gore navedene informacije primjenjuju se na sve vrste materijala, biti to alkid ili bilo koja druga masa. I biti posebno oprezni, kupujete bezbojnu tvar koja može promijeniti vašu boju u različitim namjenama.

Čitaj više