Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Anonim

Dizajn prozora ne završava stjecanjem zavjesa i vijenca. Čak i najsofisticirane zavjese mogu nešto propustiti. A to je nešto samo pickup ili ukosnica. Oni su u stanju staviti spektakularnu točku u dizajnu sobe, kombinirati pojedinosti interijera i čak promijeniti vizualnu percepciju otvora prozora. Zavjese se mogu lijepo zaglaviti ili vezati. Pribor za zavjese prodaju se u gotovom obliku ili su izrađeni vlastitim rukama.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Dizajn zavjese

Sweep, vezati ili zapanjujuće zavjese je najlakši način rješavanja dviju skupina zadataka: dekorativne i funkcionalne.

Dekor

Korištenje stezaljki, ukosnica ili graditelja za zavjese, svaki put kada se stvori novi dizajn prozora. Pečene tkanine poznatih zavjesa transformiraju se ispred upotrebe dodatne opreme koje mogu:

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

  • Stvoriti lijepu draperiju;
  • Usredotočiti se na zavjese;
  • Da biste djelovali kao link - ako želite, u unutrašnjosti postoje umjereno prisustvovati bilo koje boje ili detalje, možete kombinirati jednu ideju vezati za zavjese, odrezati prekrivač ili jastuke, elemente dekor.

Važno je odabrati prikladne žice. To utječe na dizajn prostorije, vrstu tkanine iz kojeg je zavjesa ušivena, osobne preferencije. Za klasični stil prikladni su kabeli s četkima i vrtlovima tkiva. Provence ili zemlja u kombinaciji s držačama od vrpci, čipke, pletenice, bukete ili lukova. Haite i minimalizam preferiraju plastične ili metalne zatvarače.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Savjet: Pokušajte pokrenuti četke za zavjese u stilu HightCa - pribor su izrađeni od metaliziranih navoja.

Arapski, marokanski, afrički smjerovi podržani su perlicama, detaljima u obliku kovanica, drvenih ili etničkih detalja.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Afrički stil

Funkcionalnost

Ne manje važna od estetike. Zavjese na kravate ili s kose mogu promijeniti percepciju veličine prozora. Ako je duljina zavjese ispravno odabrana, gradilišta mogu riješiti ovaj problem:

  1. Vrlo uspostavljen Pickup - gotovo ispod curve - oblikuje prekrasne nabore na tkanini, koji slobodno pada na pod. U isto vrijeme, ova tehnika pomaže vizualno produljiti zavjese i prozor. Visoki krastavci se koriste za zavjese koji se rijetko udaljavaju;

    Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

  2. Sklad i strukturiranje stvaraju simetrično vezan za središte platne;
  3. Vizualno čine prozor širom pomoć nizovima ili stezaljkama u donjoj trećini zavjesa. Obično se takvi krastavci stvaraju gluposti. Za žice, položaj držača je bliže;
  4. Ako su zavjese preduge, tada se instalira nekoliko krastavaca ili stezaljka. Oni se nalaze na obje strane prozora na različite u odnosu na druge razine, a fiksna zavjesa pada u rasutim žarulje.

Članak: Zahtjevi za ugradnju električnih ožičenja

Vrste Gartersa: meke veze i druge

Da biste odabrali odgovarajuće žice i lijepo vežite zavjese s vlastitim rukama, morate saznati što su dodaci.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Oni su zašili iz kontrasta tkanine, nadopunjuju zavjese ili se kombiniraju s njima. Postoje ravne, konusne, šibanje. Oni su napravljeni u obliku stijena, obustava, odbojnika, Volanova, lukova. Koristi se u monofoni ili multicoloru. Kravata je ukrašena rubnim, pletenicama, rubovima, utičnicama. Tkanine su ušiveni tematski - u obliku igračaka za djecu ili voće, povrće, pa čak i čajne šalice za kuhinju.

Meki nositelji uključuju kabele i četke. Tradicionalno, oni su izrađeni od niti ili tankih pojasa, ukrašeni staklom, su pleteni, sadrže metalne elemente.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Mekani žice

Važno: mekane žice su pričvršćene izravno na zavjesu, ali često vezati zavjese, trebamo posebne državljane. Oni su instalirani sa strane ili iza zavjesa, ovisno o stvorenoj slici.

Tvrdi krastavci

I ovdje, ima nešto odabrati. Oni su tri vrste:

  • Kruti proizvod prekriven tkaninom;
  • Metalni nosači različitih oblika za koje se jednostavno počinje zavjesa. Sofisticirani su kovani nositelji;
  • Isječci ili kopča za zavjese izvode se u obliku kopča, magneta, vezanih na vrpci ili se pričvršćuju oko zavjesa uz pomoć Lipochka. Oni su ukrašeni perli, kuglice, kamenje, izvodi se u obliku geometrijskih oblika, boja, lišća, florističkih kompozicija. Kosetine zavjese sada su na vrhuncu popularnosti.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Umjetnost prisluškivanja zavjesa

Znajući zašto i uz pomoć onoga što se može promijeniti ne samo izgled zavjese, već i cijeli prostor, mi ćemo se nositi s time kako lijepe zavjese mogu biti vezane. Načini ovise o broju stražarskih platnih, tkanina i interpretacija sustava Windows. Univerzalne metode uključuju sve vrste lukova i čvorova.

Pojedinačna zavjesa

Ako jedna zavjesa visi na prozoru, onda je presretnje u sredini. Za mirnu zavjesu, svijetli dodaci su prikladni ili uz prisutnost dekorativnih ukrasa. Tkanina iz tkanine s uzorkom ukrašena je nizom u boji ornamenta ili glavne pozadine. Možete lijepo vezati zavjese s čvorom na željenoj visini. Visoki čvor će izvući prozor, nisko će se proširiti i u srednjim linijama. Nekoliko čvorova je vezan na stražnjem dijelu niti i uzorci su također postavljeni iz njih.

Članak o temi: Unutarnja izolacija zidova pjene - tehnologija

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Singl

Pojedinačni platno spektakularno sastavljen na jednoj strani - počinje na krutog držača, skrivajući se ispod prekrasnog podizanja tkanine, složen sa žaruljama pomoću više razina nizova. Moguće je podići samo jedan tvoj kut - ovisno o visini kamioneta, otvorit će se veliki ili manji dio prozora.

Dvije zavjese

Lijepo povezati zavjese, primjenjuje se jedna od sljedećih metoda:

  1. Simetrični - nizovi i čvorovi nalaze se na svakom platnu strogo na istoj razini. Organizira unutrašnjost i daje mu sklad. Da bi se stvorilo strogo dizajn zavjese, ostaje rastegnut, da daju glatkoću i romantizam - otapaju se ispod polukrug polukruga;

    Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

  2. Asimetrični - Pickups su smješteni na različitim visinama. Obično jedan na razini prozora, a drugi je niži ili veći. Metoda čini neobično u unutrašnjosti i pomaže u proširenju prostora. Sjajno lijepo povezati zavjese užeta različitih boja;
  3. Kutak - rubovi zavjese u središtu prozora bit će sjeban, a zanemarivanje je fiksirano na zidovima. Zavjese postaju slične ulazu u nevjerojatan šator, dok se prozor otvara samo djelomično. Metoda je pogodna za bilateralne mreže i posebno učinkovito izgleda s kontrastnim tkaninama - crno s bijelim, burgundy sa zlatom;
  4. Cross-cross - viseći na dvjema platna su pričvršćeni na suprotne zidove. Metoda je izvrsna za meke ili raznobojne zavjese. Tako da može biti čvorovi lijepo vezati zavjese na niti.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Dva prozora

Soba s dva prozora, koja visi u dvije zavjese, a između njih postoji neinformirana zajednička, ukrašava se kako slijedi - ekstremne plaćeve se pokupljaju s nizom, vezani su s čvorom, a zid je zatvoren s dva središnja zavjese. Za pojedinačne mreže koriste se sljedeće metode Gartersa: sastavljene na jednostavnosti, duž rubova ili u središtu svakog prozora.

Članak o temi: Kako sami napraviti tekuće papirnate pozadine i primijeniti ih na zidovima

Četke i žice

Moda ih ne prelazi, a opseg se širi i više nije ograničen na klasični stil.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Četke i žice

Postoje dvije glavne mogućnosti kako vezati zavjese s četkima:

  • Kabel je pričvršćen na držaču, a četke se vežu oko tkanine od strane čvora
  • Dvije četke se uzimaju na različitim kabelima, pričvrstite na držač. Četke pokrivaju platno su preskočene kroz držač, vezani su. Čvor je ostavljen kao što je, ukrašen broš, cvijet, pletenica

Fantazija će definitivno reći druge načine, na primjer, tkati kabela u tehnici makrone.

Grudice i stezaljke

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Verzija zavjesa pomoći će svim vrstama kose. Za lagana tkiva koriste se elegantni proizvodi, teški su presrecirani masivnim stezaljkama koje mogu zadržati materijal. Kao i pickup, kose izvode dekorativnu i estetsku funkciju. Uz njihovu pomoć, možete pregledavati zavjese na jedan način:

  • Simetrično ili asimetrično;
  • Stvoriti odbojnike pomoću magnetskih stezaljki;
  • Interijer etničkog stila Dodajte drveni pribor na zavjese;
  • Cvijeće, leptiri, lišće, perle su pogodni za romantične dizajne;
  • Metalne ukosnice s pozlata ili brončanim proizvodima će nadopuniti luksuzni barok ili ambijed, dati cjelovitost klasičnom stilu.

Dizajn zavjese: pickups, žice, ukosnici - što je bolje

Barbs i isječke najlakši su način da lijepo kravasti zavjese u kuhinji. Ako je potrebno, platno se brzo raspuštaju ili prikupljaju kada se hrana priprema. Pribor se bira ispod kuhinjskog stila, u kombinaciji s fasadama, countertop, echo s pregačem.

Pogledajte video dizajn

Zaključak

Upotreba stezalica, ukosnica, pickups i žice omogućuje promjenu geometrije prozora, umetnite sunčevu svjetlost u sobu, transformira zavjese. Pribor se biraju pod stilom prostorije, vrsti zavjesa, uzimajući u obzir osobne preferencije. Veliko mjesto se daje fantaziji i mašti, jer lijepo veže zavjesu na različite načine svaki dan.

Čitaj više