Kako odabrati zavjese za dnevni boravak u stilu i boji

Anonim

Dnevna soba je središnja soba svih stambenih prostora, čiji je dizajn zahtijeva poseban pristup. Vrlo je važno odabrati prave zavjese koji će zaštititi prozore od stranaca, a također će spriječiti prodor ulične buke, prašine i jake sunčeve svjetlosti. Zavjese za dnevnu sobu također nose dekorativnu funkciju. Oni pomažu u održavanju udobnosti i istodobno svečanu atmosferu u sobi, naglašavajući jedinstveni dizajn, ispravljajući nedostatke unutarnjih poslova. Možete kupiti gotove zavjese ili naručiti im krojenje, uzimajući u obzir stanje dnevnog boravka i osobnih preferencija.

Kako odabrati zavjese za dnevni boravak u stilu i boji

Odabir zavjesa za različite unutarnje stilove

Klasični stil je elegancija, milost, luksuz. Tkanina za porter, koji će ukrasiti dnevni boravak s takvim interijerom, treba biti gusta i prirodna. Možete odabrati propusnicu, baršunu ili svilu. Svetkovina sobe pomoći će zavjesama s lambrequinima ili resama, prekrasnim ukrasom, til s ručnim vezom.

Za klasični dnevni boravak, možete odabrati sljedeće zavjese:

  • Francuski, nalik na kazališne, koji su nekoliko odvojenih dijelova od bujnih zavjesa, pada na pod;
  • Austrian - skraćena verzija francuskih zavjesa;
  • Roman - tkanine trake, iznimku jedni na druge, između koje su drvene tračnice postavljene za dodatnu krutost.

Moderni stil high-tech jednako je popularan. Ne fokusira se na tonove ili crtanje, već na teksturi i obliku. Zavjese za visokotehnološku dnevnu sobu ne bi smjele imati ukrase i bilo koji dekorativni dijelovi. Dominantna je bijela boja s dodatkom metalnih tonova. Ako hladne nijanse u unutrašnjosti pretjerane, možete pokupiti zavjese neutralnih boja: bež, siva, kava. High-tech stil je savršeno prikladna zavjesa s kliznim mehanizmom. Možete odabrati zavjese od laganih tkanina, kao što su organza, obješena na strehe od metala ili prstena.

Članak o temi: vrtna skulpture vlastitim rukama. Što i kako mogu napraviti skulpturu za davanje?

Za stil, minimalizam karakterizira jednostavnost i konciznost u svemu. Zavjese u dnevnoj sobi s takvim interijerom trebaju pričvrstiti gotov izgled i stvoriti ugodnu atmosferu čak iu najjednostavnijoj i strogim prostorijama. Oni ne bi trebali imati složeni dizajn i dekorativne elemente. Također biste trebali učiniti bez multirud i svjetline, odabirom pepela, mliječnih i crnih i bijelih nijansi zavjese. Za minimalistički stil možete odabrati japanske, valjane zavjese i razne vrste sjenila.

Neka živahna soba neobična će pomoći u stilu zemlje. Situacija takve sobe trebala bi prenijeti okus seoske kuće. U tu svrhu treba odabrati zavjese iz prirodnih svjetlosnih tkanina: Cinton, pamuk, lan. Nijanse zavjesa za dnevnu sobu u stilu zemlje trebale bi biti plavuša: bijela, bež, nježna ružičasta, svijetlo plava. Tkanina se može ukrasiti jednostavnim uzorkom, kao što je stanica, grašak, cvjetnjak. Savršeno pogledajte zavjese sve stavke koje odgovaraju oko okruženja seoske kuće.

Kako odabrati zavjese za dnevni boravak u stilu i boji

Odabir zavjesa za hladu

Za dnevnu sobu, prozori od kojih ide na sjevernu stranu, bolje je odabrati zavjese toplu, svijetle i zasićene nijanse: bež, zlatna, smaragdna, narančasta. Oni će pomoći vizualno "toplo" u sobi i učiniti ga ugodnijim. Da biste nadoknadili preobilje sunčeve svjetlosti u "južnim" dnevnim boravcima, trebali biste odabrati hladne i mirne tonove. Svinjetine plavih, sivih, plavih nijansi su prikladni za svjetlosne sobe, i čisto bijele.

Prilikom odabira boje zavjese za dnevnu sobu, možete se kretati do drugih kriterija. Uspješna opcija je izbor zavjesnih tkanina u ton najvećih namještaja. To može biti sve: slika u masivnom okviru, veliki kauč, zid, tepih na podu. Zavjese u boji mogu se kombinirati s namještajem, općenito i sa svojim odvojenim elementima. Neobično i elegantno izgleda kao soba, zavjese u kojima se podudaraju na hladu s jastucima, karidom, stolnjakom na stolu.

Članak na temu: Drvene rolete to čine sami

Neutralne nijanse zavjesa mogu biti povezane s drugim, svjetlijim, elementima. Na primjer, prozor zavjese bež-zavjesa treba biti ukrašen obojenom draperijom. Na svjetlosnim zavjesama možete napraviti tamnije rubove, koristite zasićenu boju lambrequin, itd.

Ako postoji mnogo različitih nijansi u unutrašnjosti dnevne sobe, treba odabrati jedno-foto zavjese. Mogu se podudarati sa zidovima sa zidovima (jedan zid). Da biste stvorili jednobojnu (jednobojnu) okruženju, nije potrebno objesiti zavjese točno istu nijansu kao glavne stavke sobe. Možete pokupiti zavjese bliskih tonova ili dvije boje: zatim se prozor ne spaja s unutrašnjosti i ističe se.

Uz pomoć zavjese, možete napraviti prostor dnevne sobe lakše i udobno. Da biste to učinili, koristite neutralne tonove tkiva koji su prikladni za prostoriju bilo kojeg dizajna. To je bež, krema, čokolade, pješčane i druge popularne boje. Svijetle zavjese mogu se objesiti u dnevnoj sobi, gdje trebate odvratiti od bilo kojeg nedostatka interijera ili skrenuti pozornost na prozor.

Kako odabrati zavjese za dnevni boravak u stilu i boji

Savjeti za odabir zavjesa za male dnevne sobe

Za mnoge ljude idealan dnevni boravak je elegantna i najstrašnija soba. Što učiniti ako ova soba ima malo područje? Problem možete riješiti ispravnim odabranim zavjesama.

  1. Odaberite zavjese od maksimalne jednostavne, zračne tkanine (saten, svila). U ovom slučaju, neće nepotrebno umetnuti malu sobu, ali će se nositi sa svojim glavnim funkcijama: prozor će se sakriti od znatiželjnih pogleda i sunčeve svjetlosti, kao i stvoriti opuštenu kućnu atmosferu u sobi.
  2. Zavjese u malom dnevnom boravku ne smiju imati složen dizajn. Bolje je odabrati jednostavne i uredne zavjese dugo do poda. Veličanstveni lambrekvini i drugi ukrasni elementi bit će slomljeni svojim volumenom, dok stavljaju veličinu prostorije.
  3. Možete vizualno proširiti dnevni boravak sa svijetlim nijansama zavjesa. U istoj svrsi, boja zavjese može se odabrati na takav način da su se praktično "spojili" sa zidovima. Ako želite svijetle tonove, pregledajte zelene ili svijetlo plave nijanse. Pa, ako zavjese će imati crtež s vertikalnim prugama ili drugim ukrasima.
  4. U dnevnom boravku s niskim stropom, koristite stropne nadstrešnice: to će pomoći u stvaranju učinka kontinuiranog pada niz porter i vizualno povećati prostor prostor.

Članak o temi: Kako koristiti tekstil u unutrašnjosti dječje sobe (29 fotografija)

Zapamtite da je dnevna soba soba za primanje gostiju, koji bi trebali naglasiti raspoloženje i stanje duše svojih vlasnika. Da biste stvorili odgovarajuću atmosferu, prije svega, potrebno je ispravno odabrati zavjese, jer njihov izgled utječe na percepciju prostorije u cjelini. Sjeni i sastav zavjesa trebaju biti usklađeni s zajedničkim stilom prostorije.

Prilikom odabira portera za dnevnu sobu, usredotočite se na vaše osobne preferencije. Zavjese ne bi trebale biti savršene da se približavaju dizajnu prostorije, već i molimo oku. Najneželjnije i moderne zavjese neće stvoriti udobnu i topla atmosferu u sobi, ako vam se ne sviđa.

Čitaj više