Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Anonim

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Perilica rublja u kupaonici je nezamjenjiv pomoćnik u svakom domu. Bez obzira na to koliko članova obitelji živi u istom stanu, nitko ne briše prljavo donje rublje dugo vremena. Ova je dužnost preuzela strojni automobili. Međutim, svaka tehnika je nesavršena. Prije ili kasnije, postoje kvarove koje treba popraviti. Većina ljudi plaća za pomoć iskusnim stručnjacima. Međutim, mnoge kvarove mogu se ukloniti neovisno. Glavna stvar je uspostaviti svoj uzrok. U ovom članku ćemo raspraviti zašto perilica rublja ne može spojiti vodu i kako eliminirati taj kvar.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto se ne spojiti?

Postoji mnogo razloga zašto se voda ne može spojiti u kanalizaciju. Uvjetno, mogu se podijeliti na vanjske i unutarnje. Vanjskim razlozima mogu se pripisati kvarovi:

  • začepljenje kanalizacijske cijevi i sifon;
  • Blizu odvodnog crijeva i mlaznice.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Za unutarnje razloge, šteta pripada:

  • ispadajući iz stranih predmeta unutar perilice rublja;
  • začepljenje filtra;
  • Lomljenje crpke;
  • Kvar hardvera uzrokovan nepravilnom električnom energijom.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Spajamo vodu

Prvo što trebate učiniti u slučaju loma je odvoditi vodu iz njega.

To možete učiniti na nekoliko načina:

  1. Pokušajte ispustiti vodu kroz poseban filtar, Koji je obično ispod, na prednjoj ploči uređaja. Uklonite zaštitnu ploču i odvrnite filtar iz utičnice. Morat ćete malo savjetovati stroj naprijed i popraviti ga u fiksnom položaju. Pod rupom, odakle će se izliti voda, potrebno je zamijeniti bilo koju osnovnu ili drugu posudu čiji je volumen dovoljan za smještaj svu vodu.
  2. Koristite crijevo ili bilo koju cijev za ispuštanje vode. Trebat će se okrenuti kroz kratku cijev odvoda, izlaz iz kojeg se nalazi iza filtera na prednjoj ploči stroja, ili kroz rupu za glavno odvodno crijevo stroja, koji se nalazi iza perilice, jest nisko s poda.
  3. Ako ste začepljeni mlaznicu, bit će potrebno očistiti, i samo tada da iscijedite vodu kroz njega. Da biste to učinili, također trebate izdvojiti filtar.

Članak o temi: Dekorativno stablo u unutrašnjosti - 75 fotografija dizajna

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Nakon toga morate imati vizualni pregled svih komponenti perilice rublja, otkriti uzrok greške i na temelju njega da se ponaša dalje.

Otkriti razloge

Prije svega, potrebno je shvatiti što točno uzrok kvara.

Odvojite stroj za pranje rublja od mrežne mreže kako biste uklonili opasnost da biste dobili udarac električnom udaru.

  1. Provjerite crijevo odvoda. Pobrinite se da ne postoje prosjaci i šanse za to. Možda ste nedavno učinili permutaciju u sobi ili kupili novi namještaj, au procesu njezine instalacije slučajno sam promijenio nešto odvodno crijevo. Ako voda iz crijeva ne teče ili slijedi presporo, to znači da je blok formiran unutar njega, koji se mora očistiti. Također, uzrok kvara može biti da je crijevo pod nepravilnim kutom do ulaza u kanalizaciju.
  2. Ako nema problema s crijevom, onda je na sljedećem koraku potrebno provjeriti stanje kanalizacijskih cijevi i sifona. Ako postoji blokada, također je potrebno eliminirati. Najčešće se to radi pomoću posebnog kabela.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Filtar začepljenje

Možda je to najčešći razlog za slom, od kojih nitko nije osiguran. Čak i ako uvijek temeljito protresite sve smeće od džepova prije pranja, još uvijek postoje mali kremeni vunenih i sintetskih tkiva, koje se postupno akumuliraju, stvaraju džem za nesmetanu prodor vode. Taj se problem vrlo lako rješava. Prvo ćete morati doći do samog filtra. Možete naučiti o mjestu svoje lokacije s uputa za uređaj.

U većini slučajeva, skriveno je iza malog okruglog ili kvadratnog umetanja na dnu na prednjoj ploči uređaja. Međutim, u nekim modelima perilice rublja, doći do filtra, bit će potrebno ukloniti nižu izmjenjivu ploču, koja se proteže na cijelu širinu uređaja. U pravilu, lako je ukloniti ovaj ploču ručno. Ali ponekad će vam trebati tanak mali tip odvijača da ga predstavljate.

Sam filter je pričvršćen u utičnicu i zapečaćena s posebnom gustom gumenom brtvom. Budući da je filtar prilično čvrsto pričvrstio, onda ga odvrnite, potrebno je grubu mušku silu.

Prije nego što uključite filtar, pobrinite se da se ne odredi dodatnim vijkom za zadržavanje. Za vašu udobnost, proizvođači su pružili posebnu ručku na filtru, za koji bi trebao biti odvrnut.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Čim je filtar isključen, voda juri na pod. Na to morate biti spremni i zamijeniti bilo koji spremnik ili, kao posljednje utočište, stavite veliku krpu koja će apsorbirati vodu.

Nakon što se filtar ekstrahira, potrebno je očistiti ga iz akumuliranog smeća i instalirati ga na prethodno mjesto. Kako bi se filtar čistio svaki put u ekstremnim uvjetima, stručnjaci preporučuju voditi planiranu čišćenje filtra najmanje svake četiri godine.

Članak: Opis o tvornici vrata Art Deco

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

  • Ako niste pronašli stranih objekata ili blokova u filtru, onda je najvjerojatnije slučaj u crpki. Pogledajte u rupu koja je nastala nakon uklanjanja filtra. Tamo ćete vidjeti pomp rotor. Pokušajte joj dovesti ruku s jedne na drugu stranu. Ako njezin pokret ometa, onda, možda, neki nit ili mali segment tkanine na njemu. Provjerite performanse crpke može biti drugačiji. Samo pokrenite način pranja na stroju za pranje rublja bez spajanja na vodu i provjerite je li rotor normalno okreće. Ako ga samostalno otpustite iz smeća i neće ga biti moguće vratiti u fantastičnom stanju, morat ćete izazvati čarobnjak za popravak.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Sprječavanje grešaka

Da bi se takva šteta dogodila što je manje moguće, moraju se promatrati jednostavne mjere opreza:

  • Pažljivo odaberite način rada. Za različite vrste tkanina je dizajniran način pranja. Također, kako se ne može miješati pri pranje tamno, svjetlo i obojeno donje rublje, nemoguće je izbrisati stvari iz tkiva različitih vrsta u jednom načinu rada. Inače, kako bi se postigao optimalni rezultat pranja, ne dosegnite.
  • Prije preuzimanja prljavog donjeg rublja u perilicu, uvijek pažljivo provjerite sadržaj džepova. Svi strani objekti mogu uzrokovati oštećenja i uzrokovati blokadu. Mnoge smeće uvijek se nakupljaju u džepovima - raznim papirima, malim dijelovima, kovanicama itd. Sve to mora biti iskrcano od njih prije pranja. Kada pokrenete takvu naviku, ne samo štiteći stroj za pranje pranjaca od mogućih kvarova, ali možda jednog dana spasimo nečiji mobilni telefon, Nuškini ili igrač, slučajno zaboravio u džepu.
  • Koristite samo prikladno prašak za pranje. Posebni deterdženti se prodaju za automatske strojeve za pranje, koje će produžiti život uređaja, za razliku od konvencionalnih, jeftinih prašnika. Osim toga, tijekom pranja također možete koristiti posebna sredstva za ublažavanje vode, koji sprječavaju pojavu skale na grijaćim elementima uređaja.
  • Nikada ne učitajte više donjeg rublja u perilicu perilice nego što je dopušteno u skladu s uputama za to.
  • Koristite mrežni filtar za spajanje perilice na električnu energiju. Postoje male naponske razlike u gotovo svakom domu. U modernim kućanskim aparatima, takav se trenutak uvijek uzima u obzir. Međutim, postoji dopuštena granica, iznad koje dolazi prenapon i tehnika može jednostavno spaliti. Da bi se to spriječilo, uvijek je bolje koristiti dodatna sredstva za zaštitu.

Članak o toj temi: krevet dječje dječje ruke na načelu groove šipi

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Druge moguće probleme i mogućnosti popravka

Postoje još dvije opcije pogrešaka, koje su također dovoljno uobičajene, ali se nositi s kojima možete upravljati rukovati:

  1. Pumpe za crpnu. Točnije uspostaviti, zbog onoga što se to dogodilo, samo majstor može, gledajući unutar perilice rublja. Crpka se s vremenom istroši. Velike količine prljave posteljine koje izbrišete i češće ćete pokrenuti stroj za pranje rublja, to je veća vjerojatnost kvara ili trošenja crpke. Pumpa rublja nije podložna popravka. Jedina opcija je zamijeniti novom.
  2. Povreda u elektroničkom modulu uređaja, koji upravlja procesom pranja. U najnaprednijim modelima strojeva za pranje rublja, na prednjoj ploči instaliran je poseban digitalni zaslon, u kojem se prikazuje kôd pogreške kada se dogodi određeni kvar, a oni također imaju sustav za isključivanje u slučaju nužde u slučaju pregrijavanja ploče. Međutim, čak iu jednostavnim modelima može biti neuspjeh u operaciji elektronike zbog oštrog skoka električne energije. U takvim slučajevima, pomoći vam s popravkom može biti samo iskusan stručnjak.

Zašto perilica ne ispušta vodu i što učiniti?

Čitaj više