Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Anonim

Danas, obični kupac ima mnogo mogućnosti za odabir odgovarajućeg dizajna pločica u kupaonici. Tržište predstavlja sve slike boja i nekoliko desetak tekstura. Ukrasi su beskrajno različiti: geometrijski i povrtnjak, jednostavan i složen, koristeći gradijent i apstraktne motive. U kupaonici možete ukrasiti svijetle ploče - izvorna slika na pločici. Masovne opcije!

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Prilikom odabira pločice, osim boja i crtanja, potrebno je razmotriti:

  • Kvaliteta,
  • dimenzije
  • geometrijski oblik
  • Karakter i površinska svojstva (sjajni / mat, sa ili bez olakšanja).

Kvaliteta pločica u kupaonici

Podna pločica se razlikuje od one koja je dizajnirana za zidno obloge. Vanjske pločice su deblji, jači i, što je najvažnije, često imaju prevlaku protiv klizanja. Malo podne pločice su malo lakše sadržavati čist, RAID se uklanja nakon što se voda ispari. Međutim, mat, gruba površina pločice na podu je manje traumatična. Najbolje, ako kupite proizvode dobro poznate, dokazane tvrtke. Njegova dobra reputacija je ključ činjenice da će stečena pločica biti izdržljiva i neće izgubiti atraktivan izgled. Neće biti mjesta, ogrebotina ili čipova na takvoj pločici.

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Kvalitetna pločica

Dobro je znati! Odabir pločice za kupaonicu, smatrate da njegove boje mogu izgledati drugačije s električnim i sunčevim svjetlom. Ako kupite dvije vrste pločica, pokušajte ih biti iz jedne kolekcije. Pločica iz različitih proizvođača može se razlikovati u debljini, veličinama, kvaliteti. Kvalitetna pločica poznatih tvrtki se ne bavi, ne ispušta i služi mnogo dulje od jeftinijih analoga.

Imitacija raznih tekstura

Uobičajena faktura uključuje sljedeću imitaciju:

  • dekorativni kamen (uključujući mramor);
  • drvo;
  • Koža (zmija, krokodil).

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Imitacija za dekorativni kamen

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Imitacija pod drvetom

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Imitacija ispod kože

Osim toga, pločica "ispod stabla" može uspješno oponašati razne parketne crteže. Stupanj težine teksture može biti jedva vidljiv za svijetle i kontrastne. Glatka pločica s glatkom površinom, pločice se proizvode s olakšicom - od beznačajnog do dublje i primjetnog. Popularni motivi kao što su "valovi", "umivaonici" i "kapi vode" su popularni. Reljef ili ukras na pločici trebaju biti skladno u kombinaciji s namještajem u kupaonici. U malim kupaonicama, obilje cvijeća i linija mogu iritirati, uzrokuju osjećaj kaosa. Ovdje je bolje kombinirati svijetlu pločicu s monofonijom. Druga mogućnost je odabrati pločicu s mirnim, a ne previše kontrasta uzorka.

Korištenje reljefa omogućuje vam stvaranje neobičnih interijera snimljenim značajkama: mogu varirati ovisno o svjetlu. Kada uključite glavnu (gornju) ili dodatnu (lateralnu) osvjetljenje, sjena pada pod različitim kutom, a soba izgleda potpuno drugačije.

Opća načela rada

Preporuča se prvo odlučiti s cjelokupnim stilom kupaonice. Zatim razgovarajte o količini boja, namještaju i drugim detaljima s dizajnerom ili na obiteljskom vijeću. I tek tada nabavite pločicu za kupaonicu i započnite završnu obradu. Dizajnerski izazov zadatak je vidjeti cijelu sobu u kompleksu, stvoriti je atmosferu. Postići sklad i udobnost, prisjećajući se da je kupaonica posebno mjesto u svakom domu. Ovdje možete ostati sami s vama, opustiti se nakon napornog dana, a ujutro, naprotiv, dobiti naplatu od vedrine i optimizma.

Članak na temu: Zašto se bubanj vrti u perilici i što učiniti?

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Elegantni stil pločica u kupaonici

Relativno prostrane kupaonice pružaju najveće mogućnosti za kreativnost. Ali čak i bliska kupaonica u gradskom apartmanu je bolje opremljena kada je preliminarna skica spremna. Računalna vizualizacija pomoći će izbjeći mnoge pogreške u najranijoj pozornici. Prijateljska i udobna kupaonica idealno treba pružiti sve što je potrebno za spremanje deterdženata, ručnika itd. Vrlo često se nalazi perilica rublja. Dizajner će se nužno brinuti o ljepoti i praktičnost i funkcionalnost sobe.

Ako postoje djeca u obitelji, kupaonica je bolja napraviti svijetlu, elegantnu ploču ili veliku ploču. To će učiniti ugodnije jutarnje postupke koji nisu svi djeca dobro toleriraju. Da, a odrasli mogu se zbrinuti da kupaonica ima svijetle, privlačeći pozornost na dio koji nije ljut i potaknuo optimizam.

Preporuke za dizajn kupaonice

  • Nemojte zloupotrijebiti ukrase. Ne bi trebali vizualno preopterećivati ​​površinu. Jednostavno rečeno, u oči ne bi trebalo biti bogat.
  • Pažljivo postupajte s ogledalom i reflektirajućim površinama , Zapamtite da je oštra bljesak štetan za.
  • Pridržavajte se istog stilista u dizajnu sobe. Pločica, svjetiljke, ogledala, namještaja moraju biti usklađeni jedni s drugima.
  • Važnu ulogu igra se pozadinsko osvjetljenje u kupaonici. Jedan izvor svjetla je često mali. Osvjetljenje zrcala nalazi se u mnogim namještajem, ali razvijaju dizajn kupaonice, razmotriti nekoliko vrsta dodatne rasvjete.

Prostor za zoniranje

Odvojite prostor na zoni je najpogodniji s bojom površina. Primjena samo dvije vrste pločica, možete postići veličanstveni umjetnički učinak. To se ponajprije primjenjuje na različite boje i / ili tonske pločice jedne teksture. Pločica različitih tekstura u jednoj prostoriji nije uvijek uspješno kombinirana.

Bilješka! Pokušajte ne koristiti više tri vrste pločica čak iu velikim kupaonicama. Optimalna opcija: pločica od jednog ili dva brtvila na podu, kao i na zidovima, je dopušten rubnik ili dekorativni element "olovke".

Oblici i sorte pločica

Često su tri glavna geometrijska oblika:

  • Kvadrat - omogućuje lokaciju dijagonalno, tj. "Rombami";
  • pravokutni (vanjski i zid);
  • Granica, tj. Uski, izduženi elementi.

Članak o temi: Valjane zavjese iz udobnosti - sve od izbora do instalacije

Pločica drugih geometrijskih oblika - na primjer, heksagoni - rijetko se koristi. Pravokutna pločica, u pravilu, u veličini je veća od kvadrata. Prema tome, utrošeno je manje vremena i truda na suočavanje. Burgundy pločica se često koristi u prostranim kupaonicama. Savršeno pomaže zonatu prostor. Granica se može kupiti i završiti s glavnim kazitom i odvojeno. Stručnjaci subdivide pločice na osnovnom (to je glavni ili pozadini), ukrasni i posebni elementi , Umetni - jedan element, za razliku od ponavljajućih ukrasa. Može biti na otvorenom ili zid.

Sorte umeće:

  • Panno - sastoji se od najmanje dva elementa. Slika nije uvijek simetrično. Samo se prodao samo u cijelosti.

    Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

    Ploča u kupaonici

  • Roman je ime podne ploče koji se sastoji od četiri elementa (obično kvadrati).

    Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

    Ruža

Dodatne završne vrste, osim granice uključuju:

  • "Olovka" je najuštisniji element, često reljefni. Izvodi slične graničnoj funkciji: razdvaja ravninu, pomaže zonatom prostoru.
  • Kornič - tvori traku dekorativnih elemenata u blizini granica zidova i stropa.
  • Plinth je donji red pločica u blizini poda. Karakterizira se zaobljeni gornji rub.
  • Elementi za faze dizajna.

Odvojeno, trebamo razmotriti dizajn kupaonica s mozaičnim i mozaičnim panelima. Osim keramike, široko rasprostranjenog mozaika iz posebnog stakla i drugih materijala.

Sigurnost u kupaonici

Bez obzira na to koliko je atraktivan dizajn vaše kupaonice, njegova funkcionalnost i sigurnost ostaju nezamjenjivo stanje. Pristup cijevima, mjestima njihovih spojeva, brojila moraju ostati slobodni, te se stoga trebaju napraviti ukrasne površine ukloniti ili pokretnim.

Dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Prikladna ručka za kupnju

Prilikom instaliranja uređaja za grijanje vode, perilica rublja, filteri, itd., Kao i kada ih koristite, važno je pridržavati se svih sigurnosnih pravila. Ormari, police, ogledala i pribor trebaju biti sigurni. To je osobito važno ako djeca odrastaju u kući. Pazite da minimizirate broj oštrih kutova - u vertikalnoj i horizontalnoj ravnini.

Slippery kat u kupaonicama je problem, poznat mnogima. Da biste to izbjegli, kupite vanjske pločice s posebnim oblogom. Djelomično rješenje problema je korištenje anti-kliznih tepiha, međutim, rijetko se usklađuju s zajedničkim dizajnom kupaonice. Instaliranje udobnih rukohvata u blizini kade ili duše - to je dodatna udobnost i briga za sigurnost cijele obitelji.

Video uputa

Članak o temi: obrt iz žira za dom - učiniti zajedno s djecom (26 fotografija)

Čitaj više