"Moskva ne vjeruje u suze": Luksuz u Sovjetskom

Anonim

Sovjetski interijer uvijek je povezan s erom deficita i ukupnim kopiranjem popravaka u susjedima. Oni su nekako, ne zato što ljudi nisu imali fantazije, već zato što jednostavno nije bilo izbora. S velikim poteškoćama bilo je moguće pronaći predmete koji nisu kao i svi drugi, praktički nisu bili dostupni običnom radniku.

U filmu "Moskovska suze ne vjeruje", prikazana je potpuno drugačiji interijer. Apartmani heroja bili su prosperitetni i mnogi gledatelji, nakon gledanja filma, nastojali pronaći takav namještaj za svoj dom. No, u našem vremenu, neki detalji iz stana profesora Tikhomirov ili Kateni mogli bi se uklopiti u unutrašnjost, dati bilješku sovjetskog luksuza i dodavati moderan retro.

Unutrašnjost u filmu

  1. Masivni bogati namještaj. U sovjetskim vremenima postojalo je samo dvije vrste interijera: bogata, a la što je dobio iz ispruženih plemića, ili dekor s lakiranim namještajem iz Čehoslovačke. U filmu, stan profesora Tikhomirov Pott je prijerarski masivni ormarići s bogatim tamnim obrascima drva. Dizajneri savjetuju da je to stjecanje za raspored modernog stana kako bi dobili RAID retro. Lakirani zid ili stolni stalak impresionirat će stan bake, a ne autorov interijer u retro stilu.

  1. Čipkaš. Film i točku i smisao čipke. Doista u to vrijeme bili su popularni i nosili ne samo dekorativnu funkciju. Sabkins je savršeno zaštićen lakirani namještaj s mjesta, otisaka prstiju i malih ogrebotina. U modernom čitanju, takav dekor može biti prikladan. Na primjer, možete iznenaditi svakoga i pokriti plazmu sa sličnim dekor, pa čak i bolje staviti takve čipke ljepote u okvir i objesiti na zid kao plakat.

  1. Tepisi. Ako ste sada ukrašeni slikama i plakatima, onda su se pokušali objesiti na zid kao tepisi. Ova tendencija je jasno pratiti u filmu. Naravno, tepisi na zidovima u modernom interijeru su neprihvatljivi. Ali ako imate nasljeđe od prekrasnog tepiha vaše bake, možda čak i ručno izrađenog, ne smijete ga baciti, hrabro ga staviti na pod. U tom slučaju, takav detalj trebao bi biti glavni u unutrašnjosti, cijeli dekor mora biti izveden u suzdržanom stilu, a boja zidova treba biti neutralna.

Članak o toj temi: Asimetrični detalji interijera: Uvjeti korištenja

  1. Okrugli stol. Ovaj je element bio očigledan znak bogate obitelji. U filmu okruglog stola pojavljuje se nekoliko puta u okviru. Vjerojatno je to najlakši element unutrašnjosti da možete ući u moderan stil. Pokušajte odabrati tablice iz tamnog drva, teških i masivnih, s uzorcima na nogama, a na njemu ne bi trebalo biti metalnih dijelova.

  1. Slike kao u Tretvakovka. U dnevnoj sobi Catherine visi sliku "Demon sjedi" Vrubel. Kao u filmu u sovjetskim vremenima, takav dekor zidova bio je popularan. Da biste podržali unutrašnjost vremena, možete objesiti prepoznatljive slike shishina ili serova. Samo nemojte se odvesti i okretati sobu u umjetničku galeriju. Još uvijek možete ukrasiti zidove kandidatske zvijezde plakata vremena, ali izbjegavati interijer bake, izvesti ih u posebnoj stilskoj.

  1. Pozornost na detalje. Svi se sjećaju baterije slonova na sluzi na baki. Bilo je vrlo popularno u to vrijeme, a na polici u apartmanu Catherine postoji sličan. Samo ovdje u modernoj interpretaciji mogu se dodati nekoliko komada na različitim police, kao da podržava takav stilist, ali ne i kopirati potpuno.

Vjerojatno svatko želi živjeti kao u filmu, samo ne zaboravite punu kopiju - to je plagijat. Potrebno je biti inspiriran detaljima i ponoviti ih na moderan način, samo tako da dobijete pravi rijedak interijer autorskih prava.

Nostalgija za prošlost. Sovjetski interijer (1 video)

Sovjetski interijer u modernom apartmanu (14 fotografija)

Čitaj više