Screen crijep za kupanje

Anonim

Prostor ispod kupaonice, osobito ako je instaliran na okvir, ima daleko od najatraktivnijeg izgleda. Da ne bi pokvario skupo popravak, često je odluka o zatvaranju ovog mjesta s dekorativnim zaslonom. U većini slučajeva ne postoji izlaz, osim za vezanje kupke s pločicama.

Prednosti takvog rješenja:

  • Pločica savršeno se uklapa u unutrašnjost i neće se isticati na pozadini drugih obloga;
  • To je samo briga za njega;
  • Sto posto ekološke prijateljstva;
  • higijena;
  • Dekorativnost i praktičnost.

Screen crijep za kupanje

Keramička pločica je savršena za završnu obradu

Kupka prema nijansima:

  • Pločica je pričvršćena na temelju cigle, suhozida, šperploče otporne na vlagu ili pjene;
  • Dizajn pruža otvor za reviziju i ventilaciju;
  • Bolje je napraviti zaslon iz istog materijala kao i zidove.

Opeka

Prednosti ove baze su sposobnost zadržavanja topline, strukturne čvrstoće, pouzdanosti i trajnosti.

Opeke se koriste u rasporedu izravnih zaslona.

Polaganje je napravljeno oko perimetra otvorenih strana kupke. Baza treba uvučena najmanje 2 cm od ploče. Potrebno je žbukanje ravnine i montirati pločicu, jer mora ići na stranu sa stranom. Gornja reda opeka tuluje ne samo među sobom, već i izravno s rubom kupke.

Screen crijep za kupanje

Osnova od cigle za suočavanje s kazimom

Nakon sušenja zidarstva, tretirajte ga antifungalnim sredstvom i temeljito napunjenim. Zatim, žbukanje temelja kako bi se dobila glatkoću. Dopušteni su mali nedostaci i kapi, jer su izravnati tijekom instalacijskog procesa keramičkih pločica.

Gips

Alternativa ciglanju služi GLC. Osim toga, ova osnova je mali trošak, jednostavnost rada, manja težina materijala i mogućnost stvaranja bilo kojeg oblika. Potonji faktor je posebno relevantan u slučajevima kada je postavljena akrilna kupka.

Gipsana ploča se koristi isključivo vrsta otporna na vlagu. Plahte su pričvršćeni vijkom na metalni okvir iz profila koji su postavljeni oko perimetra zaslona. Budući da je težina pločica znatna, dizajn je ojačan dodatnim poprečnim regijama.

Udaljenost na kojoj su profili postavljeni na podudarnost s razinom zida za kupanje, to jest, gornja traka se približava zdjelu ispod strana.

Screen crijep za kupanje

Pločica se postavlja samo na vlagu otporna na GLC

Članak o temi: Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Nakon postavljanja okvira, gips ploče je sjeban. Također se preporučuje da ih se nosi s antiseptičkim i primljenim. Dodatno pričvrstite srpnu mrežu.

Uvjeti polaganja

Kako staviti kupku s pločicama vlastitim rukama:

  1. Tretirajte osnovnu površinu s antiseptičkom bojom protiv gljivica i plijesni.
  2. Temeljito voziti grubi zaslon.
  3. Napraviti oznaku prema shemi polaganja.
  4. Namočite pločicu u vodi i kopajte malu količinu ljepila.
  5. Nanesite otopinu na područje zaslona za montažu 3-4 pločice, to jest, područje ne više od 1 m2. Prekrižite ga s nazubljenom lopaticom.
  6. Počnite s najistaknutijim mjestom s cijelom pločicom. Imajte na umu da se šavovi na okrenutu kupelji i zid moraju biti savršeno poklopili, pa počnite raditi od drugog reda ispod.
  7. Izrežite fragmente koji nedostaju i instalirajte ih. Takva pločica je bolja staviti u najmanje vidljivih mjesta.

Tijekom cijelog procesa ne zaboravite nacrtati pločice, provjerite razinu polaganja i postavite iste šavove.

Screen crijep za kupanje

Suočavanje s okvirom kupki proizvode i prije instaliranja vodovoda

Faza završne obrade

Iz dizalica između pločica uklonite premrane. Pripremite mljevenu mješavinu iste boje kao i za zidove. Koristeći gumenu lopaticu, nanesite malu količinu taljenja na svaki šav i zamotajte ga kako biste upravljali razinom zgloba s pločicama. Višak uklanjanja. Operite pločicu s vlažnom spužvom nakon ispašenjem žbuke.

Na uglovima, u poljima zaslona uz kupaonicu, pod i zidove, kao i blizu ventilacije i otvora, obavljaju dodatno liječenje silikonskim brtvilom, štitit će zglobove da ih uđe u vlagu i mikroorganizmi.

Screen crijep za kupanje

Završna faza - trljačke šavove

Zaslon ispod kupke s pločice je spreman. Neka bude vlastito rukama nije tako teško. Ali na to je nemoguće zaboraviti na to, budući da svaka površina zahtijeva preventivne mjere.

Savjeti za njegu

Tijekom rada, zaslon na kupaonici stalno će biti izložen vlazi, temperaturi kapi, vibracijama i šokovima. Sve to će utjecati na stanje premaza. Prvo obratite pozornost na šavove i zglobove. Čak i uz visokokvalitetnu završnu obradu, gljiva se formira prije ili kasnije. Kako bi se spriječila njegova distribucija, potrošiti s vremena na vrijeme profilaktičkog čišćenja i obnoviti antiseptički sloj impregnacije. Primijenite novu na scenu ili očišćenu flutu.

Članak o temi: Različiti i uporni aluminijski paneli stvorit će novu stilsku sliku zgrade za nekoliko desetljeća

Da biste spremili sjaj i zaštitu od limete, redovito uklonite pad vode s ekrana i utrljajte ga u pogon za njegu ili staklo. Prilikom provedbe ovih preporuka, rad neće biti uzalud. Zaslon vlastitim rukama ukrašavat će kupaonicu.

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više