Specifikacije i GOST na PVC vrata

Anonim

Do danas ne postoji osoba koja ne bi čula za PVC vrata, nazvanu više metalne plastike ili jednostavno plastike. Koristeći ih u svakodnevnom životu, koliko često smo se pitali što je to?

Specifikacije i GOST na PVC vrata

Vrata u kupaonici

Obično se proizvode takva vrata polivinil klorida (PVC) ojačana aluminijskim strukturama. Stoga ime - metalplastično. PVC je teško spaliti i samo-pričvršćeni materijal koji nije podložan atmosferskim utjecajima, kao i destruktivno djelovanje alkalisa i kiselina, koji nisu podvrgnuti brzom trošenju. To je ta obilježja koja ga omogućuju korištenje za proizvodnju okvira za vrata. Također, vrata PVC-a je mnogo jeftinija i često lijepa, jer kažu kupci.

Specifikacije i GOST na PVC vrata

Svatko, kada kupujete PVC vrata, treba znati da je sposobnost odabira stvarno kvalitetnog proizvoda podmiriti zakonom. Od 2002. godine je uključen državni standard za metal-plastične vrata. Zove se "blokovi vrata od profila polivinil klorida" (GOST 30970-2002).

Ovaj standard opisuje glavne vrste metalnih i njihovih tehničkih karakteristika koje zahtijevaju proizvodnju. GOST obvezuje proizvođače da se pridržavaju svih opisanih standarda kvalitete. Stoga, stjecanje metal-plastičnih vrata slijepo ne vjeruju prodavatelju, važno je razumjeti osnovne pojmove najvećeg značaja.

Tipologija PVC vrata prema gostu

Sukladno GOST 30970-2002, metalna-plastična vrata podijelite:

  1. Što se tiče odredišta, vrata mogu biti otvorena i unutarnja. Unutarnja vrata mogu biti skrodni, ulaz u apartman ili za kupaonicu;
  2. Što se tiče vrste punjenja okvira vrata:
  • Ostakljena PVC vrata, u okviru koji je umetnuta dvostruko stakleno staklo umetnuto ili prozirno staklo, bilo koje vrste;
  • Gluh vrata, list vrata koji je neproziran pogled. Također može biti: svjetlo (kada donji dio vrata nije transparentan, a gornja svjetlost preskakanja) i dekorativni (kada je platna PVC vrata opremljena arhitektonskim uzorkom);
  1. Što se tiče svog dizajna, metalna plastična vrata mogu biti:
  • s jednom mrežom (desno ili lijevo) i s dva platna (identična ili različite širine);
  • s fiksnom krilom ili s onom koja se otvara;
  • sa ili bez praga, s prisutnošću ili odsustvom okvira okvira;
  • u odnosu na vrstu PVC profila.

Članak na temu: Sjenica s mangalom Učinite to sami

Specifikacije i GOST na PVC vrata

Ovdje se razvrstavanje događa po broju komora profilnog sustava, iz kojeg se ulažu vrata. Profili su s dva tri ili više kamera;

  1. Što se tiče opcije za završnu obradu profila, PVC vrata mogu biti bijela ili druga boja obložena laminiranjem filmom ili s koekstrudiranim premazom lica.

Tehnički zahtjevi za PVC vrata prema GOST 30970-2002

Državni standard je prilično čvrsto regulira parametre koji mogu priuštiti proizvodnju plastičnih vrata - to su dimenzije, punjenje weba, dopuštenih odstupanja u proizvodnji. Prema tome, zahtjevi se izstavljaju u odnosu na spojnice. Također u ovom dokumentu, mjere su propisane za kontrolu kvalitete proizvoda, standarda njihove ambalaže, prijevoza i skladištenja.

Karakteristike operacije plastičnih vrata

Da bi vam vrata zadovoljila vaše potrebe i zadržao potrebnu mikroklimu u kući, kada odaberete, morate obratiti pozornost na glavne karakteristike:

  • Otpornost na prijenos topline može ovisiti o debljini izolacijskog materijala, ali ne smije ići dalje od 0,8-1,2 m²x / w.
  • Propusnost zraka nije više od 3,5 m³ / (CHM2).
  • Izolacija iz zvučnih valova ne manje od 26 dba
  • Državni standard također je utvrdio da broj godina uporabe za PVC profil treba biti najmanje 40, za stakleni paket - ne manje od 20, za brtvilo - najmanje 10. Količina zatvaranja otvaranja tijekom ovog razdoblja može biti najmanje 500.000 puta.

Specifikacije i GOST na PVC vrata

Skupina čvrstoće metalnih vrata

Kada kupujete i važan pokazatelj za vrata je skupina snage. Postoje samo tri od njih: A, B, V. Najtrajniji, prema ovoj klasifikaciji GOST-a su vrata grupe A. O tome možete saznati i čitanjem recenzija kupaca.

Kakva se odstupanja može smatrati brak PVC vrata

Proizvodnja s kršenjem zahtjeva državnog standarda, pojavljuje se u slučajevima kada:

  1. Postoji razlika u veličini gotovog proizvoda i veličina koje su navedene u projektnoj dokumentaciji. Razlika ne bi trebala biti veća od 2 mm i manje od 1mm. Razlika u dijagonalnoj duljini za PVC vrata ne smije prelaziti 2 mm za list vrata od 1,5 m2 m i 3 mm za veće vrata.
  2. Na vratima, ogrebotine, čips i druge deformacije nalaze se na vratima, kao i razlika u boji ili sjaj koji je vidljiv ne oružanim izgledom.
  3. Vrata se otvaraju i zatvaraju prirodnošću i uporabom sile.
  4. Postoje odstupanja tehničkih karakteristika, od one koja je proglašena u dokumentaciji.
  5. Odstupanja od zahtjeva na tržištu prilikom instaliranja.

Članak na temu: Svijet vrata u Tomsk: Katalog ulaska i unutarnjih vrata tvornice

Specifikacije i GOST na PVC vrata

Kada kupujete PVC vrata, ne zaboravite da imate pravo zahtijevati ispunjenje zahtjeva državnog standarda iz bilo koje tvrtke koja radi u Ruskoj Federaciji.

Čitaj više