Što i kako slikati lenerirana vrata

Anonim

Kao često, vlasnici stana ili uredskog prostora suočeni su s činjenicom da je potrebno promijeniti ulazne ili unutarnje vrata. Može postojati mnogo razloga - od promjene stila i dizajna cijele sobe, do banalnog trošenja. Što učiniti ako se gotovo nova vrata ne želite promijeniti.

Kako obojiti vrata?

Izlaz je tradicionalna slika sposobna "disati" novi život. Bilo bi brže i pouzdanije povjeriti takav rad od strane profesionalaca, ali je moguće samostalno nositi s radom. Ako slikate weba uzimajući u obzir materijal i odgovarajuće kompozicije, rezultat obećava da će biti više od izvrsnih.

Kako se slikati lenerirana vrata?

Mora se odmah napomenuti da ne ovisi o korištenom materijalu, sva vrata suočavaju se prema postojećim pravilima:

  • Prvo, dizajn prije slikanja uvijek se uklanja iz petlji.
  • Drugo, pribor treba ukloniti iz platna.
  • Treće, sve vrste dodatnih elemenata (na primjer, dekorativni ili stakleni umetci) su zatvorene (zaglavi) s posebnim zaštitnim filmom.
  • Četvrto, stari premaz uvijek se uklanja na različite načine.

Što i kako slikati lenerirana vrata

Ovaj proces možete vidjeti detaljnije gledanjem video ...

Samo po sebi, takav materijal, poput furnira (fotografija), je prilično "hirovit" i zahtjevan (posebno, u usporedbi s laminatom). U praksi, fusterirana vrata su preliminarni tjedno prije nego se radi u redu da se materijal koristi na temperaturne uvjete i vlažnost.

Što učiniti ako se pojave male štete ili ogrebotine pri rukovanju?

Takve "pogreške" lako se uklanjaju uz pomoć transparentnih kompozicija (lakova) za slikanje namještaja. Vosak Polirolol za namještaj je prikladan.

Članak o temi: Koristimo kel za slikanje zidova

Ako šteta nije jako velika, sloj boje je moguće obojiti samo oštećenje na tom području. Kada su greške vidljivi od udaljenosti više od 50-100 cm, dizajni trebaju kompletno bojenje - to će spriječiti stvaranje sjaja, što nije ravnomjerno raspoređeno.

Što i kako slikati lenerirana vrata

Odaberite sastav kako biste ispravno obojili

Izbor boje je ozbiljan i potreban sastav mora se kupiti prije obavljanja radova u pravom iznosu.

Preporučuje se korištenje:

  • slika poliuretana,
  • pripravci vode - oni su praktičniji,
  • glifthale
  • kompozicije za bojenje na razini visoke vlažnosti,
  • Druge sorte prikladne za bojenje furnira.

Što i kako slikati lenerirana vrata

Pažnja! Ne preporučuje se korištenje nirokracija. Razlog tome je što takvi pripravci vrlo loše reagiraju na višak vlage, što dovodi do formiranja mat mrlja na površinskoj obradi. Osim toga, nitrokracija je otrovna i može uzrokovati trovanje.

Kako slikati sami

Rad se provodi u nekoliko faza. Početna faza je pripremiti površinu za bojenje. Pripremna faza je pročišćavanje površine od svih vrsta onečišćenja, kao i uklanjanje starog laka. Postoje situacije kada boja vrlo novih vrata uopće nije prikladna i ne uklapa se u zajednički raspon u unutrašnjosti. Ako je web novi i nema vidljive štete, moguće je ne ukloniti osnovni sloj, ali jednostavno pokriti pravu boju.

Što i kako slikati lenerirana vrata

Uklanjanje starog laka ili boje javlja se uz korištenje posebnih sredstava za ispiranje ili fino zrnate kože.

Pažnja! Neki čine veliku pogrešku koristeći brušenu turbinu - neprihvatljivo je. Takva obrada dovodi do stvaranja zube zbog revolucija pri velikoj brzini.

Duboki čips ili vidljive ogrebotine se napunjene ili poravnavaju s drvom prahom, nakon suhe, obrađena područja su zaštićena kožom.

Malo teže, ako je teže glatko površina tijekom proizvodnje daje poliranje. U takvoj situaciji, priprema se dobiva pomoću zonskog liječenja s konstrukcijskim sušilom za kosu.

Članak o temi: šablone leptira za dekoraciju

Što i kako slikati lenerirana vrata

Nakon završetka pripremne faze, možete nastaviti s izravnom bojom. Slikarstvo je završna faza i vrlo je lako potrošiti ako je platno dobro pripremljeno.

Preporuke i trikovi:

  • Treba imati na umu da boje s dobrim skloništem mogu sakriti jedinstveni uzorak na površini, tako da se preporučuje da se koristi najmanje koncentrirane opcije.
  • Korištenje obojenih lakova pomoći će bolje spasiti prirodnost ljepote strukture, a kako bi se boja učinila zasićenim, preporučuje se uporaba vela.

Što i kako slikati lenerirana vrata

  • Obrada površine preporučuje se u horizontalnom položaju, takva će vam slika omogućiti da se površina postane glatka i glatko.
  • To je dopušteno i čak preporučeno da koristi različite nijanse stranaka na webu, što je posebno učinkovito kada dizajn interijera u različitim bojama.
  • Unatoč velikom rasponu boja za bojenje, ponekad je potrebno napraviti poseban ton ili bilo koji drugi način da ukrasite funerirana vrata. U takvim slučajevima stihovi će doći do spašavanja. Pulverizator će biti najbolji i profesionalniji izbor za primjenu vela, ali to nije jednostavna četka ili spužva.

Što i kako slikati lenerirana vrata

Lenerirana vrata umjetna i njezina slika

Do danas postoji veliki izbor modela od furnira. Međutim, nije uvijek moguće razlikovati (osobito ne profesionalce) umjetne proizvode iz prirodnog. Razlika umjetnog furnira je da se u umjetnim verzijama koriste posebni filmski premazi stvarni 3D tehnologija učinka. Umjetne opcije praktično se ne razlikuju od proizvoda od prirodnog stabla, jer je prirodna figura u potpunosti stvorena.

No, unatoč vanjskoj privlačnosti, modeli izrađeni od umjetnog furnira će ga mnogo teže obojiti. Problem leži u boji koja se slaže s površine vrata. Stoga, kada se boji, treba pamtiti da će postupak potrajati malo duže. Također je potrebno pristupiti i odgovornijim za odabir boje za takve proizvode. Stoga se ovaj postupak preporučuje ne provoditi sebe, ako nemate bez odgovarajućeg iskustva. Žalba na profesionalce će vas spasiti od grubih pogrešaka i omogućit će vam da dobijete najprikladniji rezultat.

Članak o temi: Izgradnja skrovnih vrata, uređaja

Čitaj više