Popravak linoleuma radi sami: što učiniti?

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Zamjena oštećene linije linoleuma
  • Smiješno linoleum: Što učiniti?
  • Iz kutova i rubova

Bez obzira na to koliko je visokokvalitetna ili moderna linoleum s vremenom, s dovoljno intenzivne amortizacije, leti: razne pukotine, pauze, otečene, listu i druge nedostatke. Ali u bilo koje vrijeme možete popraviti linoleum vlastitim rukama.

Popravak linoleuma radi sami: što učiniti?

Zamjena linoleuma sastoji se od takvih koraka kao što su: rezanje komada novog premaza, pripravljanje baze, brisanje malog oštećenja.

Zamjena oštećene linije linoleuma

Zamjena oštećenog područja linoleuma je najbolji način da se riješite nedostataka na premaz.

Popravak linoleuma radi sami: što učiniti?

Dijagram iskrivljavanja ruba linoleuma.

Uglavnom, zamjena se sastoji od takvih koraka kao:

  1. Rezanje komada novog premaza za zamjenu.
  2. Priprema baze za polaganje novog elementa.
  3. Uklanjanje malog oštećenja na površini.

Dakle, prva faza je rezanje komada novog premaza za zamjenu.

  1. Kako bi se pravilno odrezao komad novog premaza, komad novog linoleuma je složen preko već leži na podu. Ako je potrebno, uzorci se kombiniraju, a zatim se primjenjuje ravnalo, a s nožem (poželjno je koristiti poseban nož za podove ili plića), dva sloja premaza odmah se odmah sječuju. Oštećeni dio linoleuma je uklonjen iz platna.
  2. Druga faza je priprema baze za polaganje novog elementa. Baza za instaliranje flastera temeljito se očisti kako bi se uklonile ostatke ljepila, s kojima je postavljen stari sloj, kao i od sjedala i prljavštine.
  3. Nakon što je baza dovoljno očišćena, površina se mora projicirati i ostaviti je da dovrši sušenje. Ljepilo se nanosi na flaster i na projiciranoj površini, mora ostati 3-6 minuta, nakon čega je flaster postavljen na njegovo mjesto, svakako promatrati uzorak.
  4. Nakon što je zakrpa postavljena, potrebno je dobro regulirati. To se može učiniti pomoću gumenog valjka. Ploča je zalijepljen, sada je potrebno staviti komad šperploča na nju i pritisnuti nešto teško, za nekoliko dana možete ukloniti sve.
  5. Ako se linoleum nosi neravnomjerno, na primjer, u hodniku u uredu, gdje gubi svoja svojstva samo u sredini, gdje ljudi idu, a sa strane je gotovo nov, možete dati dodatnu estetiku. Da biste to učinili, možete izrezati uniformni komad i zamijeniti ga linoleum druge boje ili s drugim uzorkom, ali ovdje morate biti vrlo oprezni pri odabiru, inače možete jednostavno pokvariti cijeli pogled na sobu.
  6. Treći stupanj - uklanjanje malih oštećenja. Mali nedostaci ne moraju nužno ispraviti pomoću flastera, mogu se ispraviti pomoću konvencionalne kit.

Članak o toj temi: Pravilno skladištenje praznina na balkonu zimi

Popravak linoleuma radi sami: što učiniti?

Treperi na betonsku kravatu.

U prodavaonicama građevinskog materijala danas možete pronaći kit bilo koje boje, i stoga možete lako pronaći potreban materijal za popravak linoleuma vlastitim rukama.

Osim toga, takav kit može se napraviti kod kuće. Da biste to učinili, morate uzeti zgusnutog terpentina, kolone i boje, koji se podudaraju s vašim premazom (terpentin - 4 dijela, rosin - 1 dio, dodan je boju dok masa ne dobije potrebnu boju).

Sve ove komponente se miješaju dok se ne dobije homogena masa, nakon čega su oštećena područja utisnuta. Kada se sve suši, određena je tretirana površina i brušenje.

Natrag u kategoriju

Smiješno linoleum: Što učiniti?

Popravak linoleuma radi sami: što učiniti?

Shema polaganja linoleuma.

Postoje štete koja se ne može popraviti ni zakrpa, niti razmazati kit. Jedan od tih nedostataka je nadutost.

  1. Plivanje je najneugodniji nedostatak, sa stajališta izglede linoleuma, ali je dovoljno lako: morate probiti odbačenu zavjeru i istisnuti svu zrak iz nje.
  2. Tada trebate otopiti tekući ljepilo, ispunite štrcaljku na njih i ulijte dovoljnu količinu ljepila na linoleum s njom.
  3. Nakon završetka tih operacija, na vrh, kao iu slučaju topola, šperploča se stavlja na, koja je montirana teška, za nekoliko dana može se ukloniti. Postoje slučajevi kada se svi premaz obeshrabruju, u ovom slučaju nemoguće je ništa učiniti, morat ćete u potpunosti prevesti linoleum.

Najčešći uzrok nadutosti je pogrešna hidroizolacija, a često i ako se nepravilno napravi, cijeli linoleum je otečen, dok je potrebno ukloniti, ponoviti hidroizolaciju i ponovno prenijeti.

Sušenje

Drugi nedostatak koji se može dogoditi tijekom rada pokrivenosti koji se razmatra i popravak koji se ne može popraviti je sušenje.

  1. Popravite linoleum u ovom slučaju može biti na sljedeći način. Ako su pukotine male, onda mogu jednostavno izlijevati parafin. Punjenje mora biti napravljeno tako da ispadne šavove ispadaju. Nakon hlađenja ovog šava morate uzeti glupi nož (kako ne biste izrezali površinu linoleuma) i očistili poplavljeno mjesto. Nakon toga, parcela se protrlja suhom krpom.

Članak na temu: Kako gnjaviti strop (zidove) vlastitim rukama - govori s vapnom, kredom i emulzijom

Natrag u kategoriju

Iz kutova i rubova

Popravak linoleuma radi sami: što učiniti?

Metode polaganja linoleuma.

Drugi problem koji se može sastajati tijekom rada linoleuma je oguliti kutove i rubove i njihovo savijanje. U tom slučaju, popravak linoleuma se provodi uz pomoć ljepila, koja se dobiva otapanjem u acetonu pakiranja pjene.

  1. Potrebno je uzeti mali komad pjene, staviti ga pod raspoređenu parcelu linoleuma i padati na njega ravnomjerno nekoliko kapi acetona. Nakon nekog vremena, pjena treba potpuno otopiti, u ovom trenutku morate pritisnuti natkrivenu parcelu na njegovo mjesto, nakon čega stavljajući teret na njega.
  2. Do danas je najmodernija tehnologija popravka linoleuma s hladnim zavarivanjem. Postoje razne vrste ovog materijala, neki su namijenjeni da budu povezani samo rezani prostori, a neki za stari materijal.
  3. Zavarivanje za popravak linoleuma razlikuje se velikom gustoćom. Uz njegovu pomoć, možete ispuniti i velike i male rezove. Međutim, sa svim prednostima ove tehnike, materijal koji se mora koristiti je vrlo opasan. Nemoguće je da padne na kožu: može dovesti do štetnih posljedica.

Polaganje i popravak linoleuma daleko je od najjednostavnijeg stvari, kao što se može činiti na prvi pogled. Ponekad je bolje pretvoriti u obrazovanu osobu: primjenjivat će svoje vještine, a rad će se obavljati kvalitativno.

U slučaju popravka linoleuma, s vlastitim rukama nema povjerenja da će se sve ispravno ispasti, ali sve je poznato po načinu suđenja i pogrešaka. I kako ne bi bili rastreseni tijekom rada, pripremite unaprijed:

  • rulet;
  • nož;
  • četka;
  • injekcija;
  • valjak;
  • prazni spremnici;
  • kit nož.

Pripremite potrebne dodatke i znajući značajke procesa popravka, možete popraviti i učiniti sami!

Čitaj više