Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Anonim

San svake osobe za kupnju jeftinih lijepih papirnatih pozadina, a zatim ih gurni tako da su visjeli 5 godina i više kao novi. Nažalost, jeftini papir opcije imaju jedan vidljiv nedostatak, one su lako prljave i uklanjaju kontaminaciju nije uvijek moguće.

Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Izbrisana dekorativna površina na prekidaču

Obrtnici su pronašli izvorni izlaz za one koji žele napraviti materijale za završnu obradu papira za dugo vremena, a blato ili masnoća na njima mogu biti obrisani. Nakon salaliranja na zidu, kada se ljepilo na kraju voze, akrilni laka se primjenjuju na platne. Dakle, vi ćete povećati vijek trake i nakon 5-7 godina rada oni će učiniti pristojno.

Za i protiv

Kakva je prednost takvog liječenja akrilnim lakom:

  1. Obrađena površina može se obrisati spužvom sapunom, ne bojati se plijen.
  2. Ako ispravno pokriti papirnati pozadinu s lakom, tada će se boja i crtež prikazati na njima postat će vidljivo svjetlije.
  3. Ako želite objesiti na zidni plakat sa škotskom, a onda ćete ukloniti boju s česticama papira neće ostati na viskiju. Od dodira s prljavim ili podebljanim prstima do zida, neće biti mjesta, a ako ostanu, vidi stavak 1. \ t

Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Laminirana slika za slikanje

Što možete izgubiti

  1. Tanke papirnate platnene platnene divno impregnirane lakom mogu biti prozirni. Kroz njih možete vidjeti zid, koji će definitivno ne dodati dekoratljivost za završni materijal. Da bi se spriječilo to, papirnate pozadine su prethodno tretirane s PVA ljepilom, a zatim nanesite lanac odozgo. S ovim pristupom neće moći apsorbirati bazu papira. Takva tehnologija obrade se smatra ispravnim.
  2. Ako loše pripremite zidove, a zatim pobijedite platno tako da na nekim mjestima ima mjehurići, a zatim nakon nanošenja laka vrijedi čekati iznenađenja. Kada se akril laka osuši, to će postati pomalo komprimirano i ako je ljepilo bilo loše ili niste dovoljno, dobro se zalijepili na spojeve, omotali su. Na onim mjestima gdje su bili mjehurići na pozadini, i niste ih uklonili, pod utjecajem prženja laka papira, i na zidu se ispadne ružne rupe. Mogu se ispraviti stavljanjem istog tapeta i ljuljajući se s lakom.
  3. Pokrijte zidove mogu biti sjajni lak. Kada se primjenjuje na papir, naglasit će sve nepravilnosti površine. Ako ne želite da se to dogodi, kupite poluindium ili mat verziju platna.
  4. Pozadine prekrivene lakom nisu tako lako ukloniti iz zidova, ako usporedite rad s uklanjanjem tkanina bez takvog premaza. Jednostavan papir je dovoljan samo da se navlažite vodom i uklonite. S lakom ćete imati više o tome, morat ćete aktivno obojiti lopaticu. Svi problemi rješavaju se pomoću dobrog alata.
Članak o temi: Novogodišnje obrt od čunjeva s vlastitim rukama (25 fotografija)

Kao što ste već pogodili, pozadinu treba dobro pripremiti. Kao prajmer, moguće je koristiti vodenu otopinu koja se sastoji od PVA i vodenog ljepila i vode spojene u proporcijama 1:10.

Koji lak odabrati

Neki stručnjaci koji su tražili poseban laka za obradu papirnih pozadina kažu da postoji jedna dobra verzija Vak-A-104. Značajke na to kaže da je posebno namijenjeno za pokrivanje pozadine. Ako koristite druge opcije, možete naići na gore opisane probleme.

Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Unutarnji lak za obradu pozadine

Neki majstori kažu da su pokušali pokriti fotografske zidove lakom. Budući da je namijenjen drugome, postoje posebni aditivi kontraindiciranog papira u sastavu. Kao rezultat toga, otopina duboko prodrla u papir, osušene i mjesta nastale su na pozadini. Loše i činjenica da se takav lanac ne koristi na platnu neravnomjerno.

Naravno, također možete pokušati provesti takve manipulacije s pozadinskim oštricom, ali ste već pronašli obrtnike čije iskustvo kaže da se perika ne smije koristiti na sličan način.

Je li moguće primijeniti lakiranje na papirnoj pozadini s flizelinskom bazom

Ako govorimo o platnima s fleislinskim osnovicom i papirnim jahanjem, dizajniran za bojenje, možete sigurno primijeniti odabranu boju na njih, a uz vrh s akrilnim lakom. Dopuštena je primijeniti isti poseban lanac od Vak-A-104, to će savršeno pasti na materijal za boje.

Majstori upozorili na kupnju tankih papira pozadine na bazi fliselin pod bojom bijele boje i upotrebom ovog materijala bez primjene boje odozgo. Ako odlučite jednostavno nanijeti lak na njih, onda će napraviti platno prozirno i vi s kućanstvima jasno vidjeti sivi beton zid koji se nalazi ispod njih. U tom slučaju, morat ćete ih obojiti na vrhu pravo duž laka, koji će ga učiniti vrlo teškim ili uklanjanjem i lijepljenjem novih, što će zasigurno dovesti do dodatnih troškova. Ima smisla naučiti pitanje prije posla, a zatim već početi shvaćati pozadinu.

Članak o temi: Kako obojiti željezna vrata lijepa i dugo vremena

Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Lijevanje zidova sobe s bijelim pozadinama pod slikanjem

Kako trebam učiniti ako želite biti bijeli lakirani zidovi u hodniku? Kupite bijele pozadine, zalijepite ih na zidove i nanesite istu boju na vrhu. U ovom slučaju, papir će postati jak i opran, te će vam poslužiti 10 ili više godina. Popravak je uvijek troškovi, povoljniji je održati kvalitetan rad jednom i zaboraviti na ovo pitanje već desetljećima, to je mjesto gdje čine ekonomični ljudi.

Drugi lak

Nakon nanošenja laka i punog sušenja, pozadinu dobiva svojstvo pranja, što će zasigurno voljeti mnoge hostese. Zgodan je brinuti se za takav premaz, a zidovi u sobi će se činiti svježem čak i pet godina kasnije. Prednost je u tome što se površina tkanina iz ručno izvuče s vremenom neće biti podignuta, na primjer, na prekidačima ili na uglovima zidova. Osim toga, prekrivene planete izgledaju svjetlije, crtež je jasniji.

Kako ne bi napravili pogrešku, pitaju ljude koji su napravili popravke, koji su lakovi koristili, za poboljšanje njihovih papira pozadine? Neki savjetuju da koriste "alpinu", drugi nazivaju "azure iz Ticcurila", treći je vrlo zadovoljan s poznatim od vak-a-104. Što odabrati, u načelu možete kupiti prvi koji će se naći na prodaju. Za pouzdanost, pitajte prodavatelja u trgovini, koji je sastav prikladan za vas, u vašoj trenutnoj stvarnosti.

Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Sjajan lak alpina

Zapamtite o značajkama rada s lakom, jer ako se primjenjuje na svijetle pozadine, oni će postati prozirni, zid će biti vidljiv kroz njih. Čak i varijante tamne papire bit će lagano shuning. Kako biti u ovom slučaju? Jaka cijela površina pve ljepila ljepila. Da biste to učinili, razrijedi se hladnom vodom u omjeru od 1 litre PVA ljepila za 10 litara vode.

Članak o toj temi: Lagana zavjesa: vrste i značajke

To znači da kada probudite sobu s papirnatim pozadinom, proći ćemo dan i samo zatim primijeniti otopinu ljepila na sve zidove. Kao uzorak možete doživjeti ovu metodu na komadu. Ako sve bude dobro, stavlja cijelu sobu.

Obrada PVA ljepila

Razmislite o čitanju više tehnologije za primjenu PVA ljepila, poput prajmera na svim zidovima papirnih pozadina. Ako ste počeli remont i lakiranje, morate pokriti zidove u svim sobama, izlazi vrlo skupo. Ekonomičniji opcija, priprema emulzije od ljepila, posebno građevinske PVA.

Napravite rješenje kako slijedi: 10 litara PVA ljepila Uzmite 10 litru čiste hladne vode. Tada se pripravak dobro promiješa. Rezultirajuća emulzija trebala bi biti prekrivena papirnatom pokrivenom na zidovima. Za praktičnost, uzmite veliki tihi i počevši od gore. Pomaknite se, ravnomjerno nanesite emulziju.

Bolje pokriti papirnu pozadinu tako da ne zagađuju

Za primjenu na zidovima bit će potrebna velika količina ljepila.

Neki domaćini nakon takve obloge dalje su primijenjeni akrilni lak. Nije potrebno učiniti odmah tijekom remonta, možete kasnije slikati nakon vremena.

Ako se bojite nešto pokvariti, pokušajte smjesu na malom području, a zatim pričekajte da se sastav osuši i procijeni rezultat. Ako ste dobili zadovoljni rezultat, onda tretirate sve zidove. Sada su zaštićeni od onečišćenja i ne možete se bojati da slučajno dodiruju zidove s masnim prstima. Bit će dovoljno brisati mjesto sapunasti spužvom kako bi se uklonila kontaminacija.

Evo tako jednostavnih načina da se lako održavaju u dobrom stanju za dugo vremena dekorativnog pokriva papirnate pozadine. Ako vam se ne sviđaju poteškoće, kupite izdržljive vinilne kolege otporne na habanje.

Čitaj više