Shema trosmjernog termostatskih ventila za miješanje za topli kat

Anonim

Do danas, grijanje s radijatorima nije dovoljno za udobno zagrijavanje prostorije. U slabo grijanim kućama, instalirajte dodatne sustave grijanja. Dakle, topli zrak je ravnomjerno raspoređen i značajno povećava stupanj zagrijavanja soba.

Postoji nekoliko alternativnih opcija za klasično grijanje su topli podovi ili postolje. Visoke tehnologije omogućuju vam da provodite druge sustave grijanja kao dodatni i glavni. Topli podovi, pak, mogu se podijeliti na električne i sustave za grijanje vode. Potonji su u velikoj potražnji, budući da je njihova politika cijena demokratskija. Potrošnja energije se smanjuje provođenjem ove vrste grijanja.

Polaganje toplu bazu vode popraćeno je različitim mehanizmima, ventilima i dizalicama. Može se usporediti s bilo kojim sustavom grijanja samo u manjim veličinama. Da bi topli kat zaradio, potrebno je ispravno spojiti. Povezivanje sustava se svodi na dostupnost:

  • Kotler.
  • Pumpa.
  • Termostatski ventili.

Ova jednostavna shema dopunjena je svim vrstama mehanizama, dizalica i ventila. Glavna točka priključka toplog poda je ispravna instalacija i kompetentan odabir ventila za miješanje. Od njega je da će učinkovitost sustava grijanja i uštede energije ovisiti o tome.

Kako radi termostatski ventil za miješanje?

Shema trosmjernog termostatskih ventila za miješanje za topli kat

Suština uređaja i velikih se spušta na miješanje vrućeg toka s toplim, čime se podešava temperaturu poda. Trosmjerni ventil je postavljen na ožičenje protoka radnog fluida u dvije konture. Šipka trosmjerne konstrukcije stalno je u otvorenom stanju. Prilagođeno je regulaciji određene količine tekućine. Zbog toga je moguće dobiti visokokvalitetnu i kvantitativnu količinu tekućine u željenoj količini.

Članak o toj temi: Kako mogu lijepiti čep na zidovima: upute

Trosmjerni ventil može preklapati varijabilnu tok. Zbog toga postaje moguće prilagodbu protoka i tlaka. Trosmjerni ventil opremljen s mnogo funkcionalnog električnog pogona. Može se automatski podesiti temperaturu. To su takvi uređaji koji se prihvaćaju kada je topli kat spojen.

Miješanje termostatskog ventila

Shema trosmjernog termostatskih ventila za miješanje za topli kat

Miješajuće su dizalice podijeljene Hidraulični, pneumatski pogon i električni pogon , Posljednji trosmjerni ventil nalazi se dodatnim električnim pogonom, čiji oprema uključuje prisutnost termostata. To omogućuje ne samo miješati struje radne tekućine, već i održavati određeni način temperature.

Kada ili, naprotiv, pad temperature automatski mijenja položaj posebnog ventila za isključivanje uređaja. Razmak za prolaz vrućeg toka ili se smanjuje ili se povećava ovisno o problemu. Isto se događa s hladnom vodom. Dakle, tokovi su podesivi, tekućina s konstantnom temperaturom se dobiva na izlazu.

Osim električnog ventila, velika popularnost koristi Termostatski trosmjerni ventil , Mnogi ne provode razlike između gore navedenog tipa i termostatskih. Međutim, načelo rada trosmjerne dizajna ove vrste je drugačiji. Ova vrsta sugerira prisutnost termostata i daljinskog senzora.

Trosmjerni ventil za miješanje radi na drugoj shemi. Činjenica je da se podešavanje temperature protoka provodi u jednoj točki. Preostala dva izlaza su stalno otvorena i ne sudjeluju u regulaciji tokova, budući da su njihovi dijelovi statični. Prilikom instaliranja ove vrste proizvoda potrebno je obratiti pozornost na takvu nijansu kao razdvajanje bodova. Ako su takvi dostupni, to znači da se mogu pojaviti hidraulični problemi tlaka. Uvijek obratite pozornost na ovaj trenutak.

Uključivanje trosmjerne termostatskog ventila

Shema trosmjernog termostatskih ventila za miješanje za topli kat

Dizajn ventila uključuje posebnu toplinsku glavu i zaseban osjetnik temperature. Ovi dodatni elementi omogućuju vam podešavanje temperature. Prema tome, u sustavu se postiže konstantna temperatura. Crpka izvodi kretanje tekućine u cijevima, a trosmjerni ventil miješa određenu količinu vrućeg toka u češalj.

Članak o temi: Specifikacije vrsta sjenila

Na izlazu povrata instaliran je trosmjerna mješalica. Važno je napomenuti da ovaj klasični ventil na krugu ventila može pružiti dodatnu cirkulacijsku pumpu. Osim toplog podnog grijanja bit će nedovoljno. Ova shema ne radi dobro bez crpke.

Malo grijano područje

Ako se odluči da provede topli kat na malom prostoru, ugradnja pune opreme za miješanje nije izgled. Možete odabrati alternativnu metodu miješanja.

Pružila je posebnu jednostavnu opremu za topli kat, koji se sastoji od termostatskog ventila s termostatom i dva prekinuta ventila. Uređaj je zatvoren posebnom kutijom. Načelo rada opreme je kako slijedi:

  • Posebni zamašnjak na dnu ventila kontrolira temperaturni metar. Regulira optimalnu osnovnu temperaturu.
  • Skoči u unaprijed određeni prag temperature služi kao naredba za senzor. Preklapa ventila.
  • Dizajn ventila uključuje prisutnost osjetnika dodira. Može pratiti sve fluktuacije temperature u atmosferi. Višak praga postavljene temperature omogućuje senzoru da se preklapa ventil.

To će raditi proizvod u uvjetima malog područja grijanja.

Veliki kvadrati

Shema trosmjernog termostatskih ventila za miješanje za topli kat

Instalacija toplog kata kao glavnu vrstu grijanja, podrazumijeva ugradnju pune opreme za miješanje, koja je u stanju proizvesti struje na dva - topla seks i centralno grijanje. Ovdje trebate trosmjerne termostatske ventile s punim protočnim protokom.

Stručnjaci preporučuju postavljanje jednog zajedničkog kruga, gdje radni fluid ljulja pumpom. Na ulazu u topli kat, ruši ventil za miješanje. Kontrolira se posebnim temperaturnim režimom. Ventil za miješanje je ugrađen između obilaznice i povratka. Senzor na vrhu ventila podešava navedenu temperaturu.

U slučaju povećanja temperature, ventil za miješanje preklapa povratak. Daljnja cirkulacija radnog fluida nastaje u rashladnim dvorištima toplim potom.

Prostorije s puno kontura

Ako je baza montirana s velikim brojem kontura, preporučljivo je razbiti sobe na određena područja. U tim područjima veza s kotlom može se provesti ili pomoću trosmjerne termostatskog ventila, ili poseban uređaj za grijanje.

Članak na temu: Tekuće pozadine u hodniku

Prihvatljiva alternativa - montirati jedan opći čvor za miješanje. Ovaj pristup zahtijeva kompatibilnost ventila s kontrolorom i pogonom. Drugi vam omogućuje razlikovanje graničnih okreta cijevi. Radni fluida ulazi u distributer ili u zajedničkom razvodniku. U ovom slučaju moguće je podešavanje temperature režima korištenjem udaljenih toplinskih glava.

Shema trosmjernog termostatskih ventila za miješanje za topli kat

Koji proizvođač odabrati prilikom kupnje trosmjernog ventila?

Moderno tržište nudi veliki izbor proizvoda. Trebalo bi se ponoviti od parametara općih ventila:

  • Vrsta samog ventila.
  • Zadatak ventila (na primjer, za toplu bazu)

Na temelju općih parametara moguće je odrediti brand i troškove proizvoda. Na ruskom tržištu, ventili su vrlo popularni ESBE. (ESBE) , Ovo je švedska tvrtka koja proizvodi takvu opremu tijekom stoljeća. Povjerenje i pouzdanost prati brand u svakom trenutku. Izbor opreme ove tvrtke moći će jamčiti besprijekornu i izdržljivu operaciju.

Posebnu pozornost treba posvetiti opremi američke tvrtke H.Otoywell. (Honivel , Proizvodi su vrlo tehnološka, ​​jednostavnost i praktičnost. Instalacija i uporaba proizvoda za toplu bazu ove tvrtke nije poteškoća. Inovacije se uvode u tehnološki proces proizvodnje opreme godišnje. Stalna ažuriranja omogućuju vam da postignete maksimalnu učinkovitost u radu proizvoda.

Nedavno su se ventili postali popularni Valtec. (Glasatelj) , Ova tvrtka proizvodi svoje proizvode u suradnji s ruskim i talijanskim stručnjacima. Proizvodi se odlikuju visokom kvalitetom i prihvatljivom cijenom. Potrošač uvijek pruža srodne certifikate. Jamstveni rok za proizvode je sedam godina. Oprema tvrtke neće podnijeti i služit će dugi niz godina.

Instalacija trosmjernih ventila zahtijeva posebnu pozornost. Trebalo bi uzeti u obzir mnoge nijanse. Nadležna instalacija opreme će biti pozitivno pogođena izvedbom cjelokupnog sustava grijanja.

Čitaj više