Polaganje parketa na Phanneur s vlastitim rukama: Uputa (video)

Anonim

Polaganje parketna ploča s vlastitim rukama danas je jedna od najokruhtnijih metoda. Naravno, kvaliteta materijala igra važno značenje. No, odabirom prilično kvalitetnog parketa, možete biti potpuno uvjereni da će vaš premaz trajati dugo i neće se razlikovati nikakve štetne toksine.

Polaganje parketa na Phanneur s vlastitim rukama: Uputa (video)

U prostorijama se može položiti parketna ploča u kojima se razina vlage u rasponu od 35% do 60%.

Sada dizajnirani od strane stručnjaka mnogo opcija za polaganje parketa. Svatko ima i nedostatke i dostojanstvo. Ali smatra se da je jedan od najboljih načina polaganje parketa na faneru. U pravilu, dok obloge stječe veću čvrstoću, a stupanj deformacije ploča značajno se smanjuje.

Priprema za rad

Trajanje parketne usluge u velikoj mjeri ovisi o tehnologiji i ispravnosti njegovog polaganja na podu. Od velike važnosti potrebno je posvetiti parametre mikroklime u sobi, jer Oni su oni koji određuju minimalni stupanj deformacije odbora. Dakle, glavni parametri uključuju:
  • vlažnost zraka na razini od približno 35-60%;
  • Sadržaj vlage u zidovima i pod je oko 5-6%;
  • Sobna temperatura kod kuće od 19 do 23 ° C.

Ali čak i metoda polaganja parketna ploča na Phanneur ima još tri metode, s kojima možete raditi s parketom.

To uključuje polaganje na podesivim posebnim zaostajanjima, na nacrtu ili na uobičajenoj vezi. Svi su dobri, dakle, da bi se točno odredilo koja metoda odabrati, razmotriti suptilnosti polaganja na svakoj metodi.

Polaganje parketa na LAGS i ventilator

Dakle, prva metoda leži na LAG-ovima. Za početak, ako je potrebno, zagrijati pod i provesti sve potrebne komunikacije, a zatim preuzeti kašnjenje. Prije posla ne zaboravite pažljivo tretirati ploče za kašnjenje s antiseptičkim sastavom i osušiti ih. Odmah pripremite takve alate i materijale:

  • vijak za samo-tapkanje;
  • tiple;
  • vijci;
  • Poseban ljepilo;
  • šperploča;
  • razina izgradnje;
  • čekić;
  • Klinovi i planovi.

Članak o temi: Metodologija i sredstva od pranja pozadine

Sada, u rasponu od ruba zida, sjedite na vijke kašnjenja. Ne zaboravite povremeno provjeriti ravnomjerno uz pomoć razine, a svaki pola metra dodatno popraviti premaz vijcima s tiplelima. Ako se otkriju nepravilnosti, preporuča ih uskladiti s primjenom ravnine i noževa.

Polaganje parketa na Phanneur s vlastitim rukama: Uputa (video)

Struktura parketa.

Kada je pod ukrašen drvenim zaostajanjima, možete početi pričvrstiti šperploča. Položit će se u dva sloja. Prvi sloj je pričvršćen vijcima do zaostajanja, a drugi se nalazi na vrhu prvog s ljepilom. Takva dvoslojna opcija osigurat će trajnost poda.

Oko dva dana kasnije, kada ljepilo dobro zgrabi, bit će moguće staviti parket na uobičajeni način - prvo na ljepilo, a zatim na vijku. Nakon toga, brušenje ploče, zatim uklonite smeće i prašinu tkaninom.

Završni trenutak podne ploče na paneur je njezin laking. Možete primijeniti i jedan i nekoliko slojeva laka za drvo - ovisno o kvaliteti površine.

Polaganje parketa koje koriste estrih i šperploča

Sljedeći način da položite parket na faneru - koristeći najjednostavniji estrih od betona. Također je prilično pouzdana metoda koja vam omogućuje da izbjegnete velike deformacije premaza. Raditi kao ovu metodu koju će vam trebati:

Polaganje parketa na Phanneur s vlastitim rukama: Uputa (video)

Proširna ploča shema na faneru.

  • betonska otopina za estrih;
  • prajmer;
  • šperploča;
  • ljepilo posebno;
  • razina izgradnje;
  • skup vijaka;
  • čekić.

Prvo morate sipati pod s cementnim estrihama. Dakle, da se sve događa točno, estrih na kraju se distribuira pomoću glatke duge metalne trake. Nakon završetka punjenja, pričekajte oko tjedan dana, dok sve zgrabi i suha.

Sljedeća faza je pričvršćivanje lista šperploča. Takanje za pričvršćivanje ploča na estrihu imajte na umu da debljina šperploča treba biti jednaka debljini parketa. Na podu morate nanijeti ljepilo s debelim slojem i laici. Pažljivo ispraviti za praznine: trebali bi biti 10 mm o zidovima, a između listova - 5 mm. Oni će doprinijeti činjenici da se šperploča ne podiže.

Članak na temu: WC bez bezbrada - od izbora do instalacije

Oko 3 dana kasnije, kada ljepilo konačno suši, šperploča se dodatno popravi uz pomoć samo-uzoraka, koji također trebaju malo pomesti čekić. Kada se to radi, nakon još tri dana, parketna ploča može se staviti na gore opisanu phane.

Pričvršćivanje na nacrtu i fana

Treća metoda polaganja parketa na faneru - na nacrt poda. Metoda nije loša, ali ne i najviša kvaliteta. Njegova je uporaba preporučljiva u uvjetima ograničenog vremena i materijala. Njegova suština je da pod nije pripremljen ispod faneru. Raditi, morate kupiti samo vijke za ljepilo i samo-tapkanje.

Prvo, ljepilo na podu se nanosi debeli sloj, gdje su položene ploče od šperploča. Svakih 50 cm oni su fiksirani samo-crtanjem, a njihove kape se buše s nebeskim čekićem. Po završetku gore opisane metode, parketna ploča je slagana.

Dakle, glavne metode polaganja parketa na Phanneur smatraju se što je moguće detaljnije. Sada je mnogo lakše shvatiti koja metoda odabrati. Ne zaboravite izračunati materijale kako biste izbjegli iznenađenja.

Čitaj više