Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Anonim

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Tekuće pozadine - moderan materijal koji uživa veliku popularnost na tržištu je veliki asortiman tapeta najrazličitijih vrsta. Tekuće pozadine su moderni materijali koji se koriste za dekorativne dizajnere u prostorijama različitih vrsta. Tekuće pozadine: Foto interijeri u običnim apartmanima će vam pomoći da odaberete opciju pogodnu za svaku pojedinu sobu i interijer. Boja pozadine, crtanje i mogućnosti primjene trebaju se promatrati prije početka popravka. U isto vrijeme, važno je uzeti u obzir kako će soba biti uokvirena, na koji će stil biti namješten i kako će biti postavljeno.

Prednosti tekućih pozadina u unutrašnjosti: fotografija

Neki ne znaju nego tekući sweatshops se razlikuju od dekorativne žbuke, koja se također koristi za završnu površinu. Mnogi se pogrešno shvaćaju da se tekuće mješavine mogu smatrati različitim žbuke. Oni su prilično mješavina žbuke i tapete od papira.

Kada se odlučite za odabir i točkaranje tekućih pozadina, važno je obratiti pozornost na način primjene na površinu - ona se temeljno razlikuje od uvođenja dekorativnih smjesa.

Tekuće pozadine izrađene su od celuloznih vlakana koja su vezana ljepilom. Tekuće pozadine mogu uključivati ​​različite reljefne vrste dekoracije, kao što su drvene čipove ili svjetlinu boja. Važno je napomenuti da je takva pozadina ekološki prihvatljiva, ne štete zdravlju živih bića i planeta, općenito.

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Tekuće pozadine imaju brojne prednosti

Prednosti tekućih sastava:

  • Velike pukotine i rupe na zidnoj površini savršeno su maskirane. Važno je primijetiti da ako je zid teško oštećen, onda neće raditi bez prethodnog žbuke.
  • Mogu se lako primijeniti vlastitim rukama, oštećeni dijelovi pozadine mogu se ažurirati u bilo kojem praktičnom vremenu, ako ima dovoljno materijala.
  • Pozadina uključuje iznimno prirodne komponente. Kada temperatura padne, ne ispuštaju toksične tvari, dok ne doprinose formiranju gljivica i plijesni.
  • Zidovi ukrašeni tekućim pozadinom ne postaju mokri, prolaze dobro u zrak, što vam omogućuje da "diše" pozadinu.
  • Materijal štiti dobro od nepotrebnih zvukova i hladnoće.
  • Pozadina se lako čisti s usisivačem ili suhom krpom, što vam omogućuje da redovito uklonite prašinu s površine zidova.

Članak o temi: staklene pregrade za kupaonicu

Naravno, tekući pripravci imaju svoje nedostatke. Na primjer, oni nisu otporni na vlagu. Stoga je kategorički nemoguće primijeniti takve materijale kako bi završili zidove u prostorijama s visokom vlagom. Pozadina ne tako davno pojavljuju se na građevinskom tržištu, tako da njihov trošak ostaje dovoljno visok.

Samostalna priprema tekućih pozadina u apartmanu: Foto korak po korak

Mnogi ljudi vole učinak dizajna zida, koji se mogu postići tekućim mješavinama na njima. Tekući pripravci čine od malih komada papira ili organskog, koji su pričvršćeni jedni s drugima ljepilom. Postoje takve pozadine skupo, tako da ne mogu svatko priuštiti takvu kupnju.

Na internetu možete pronaći nekoliko načina koji vam omogućuju uvjerenje da se tekuće smjese mogu napraviti neovisno.

Važno je napomenuti da će kuhanje tapeta potrajati dosta vremena. Za registraciju velikih površina, ova metoda je jedva prikladna i bit će udobna. Ako je izbor pao na samostalnu proizvodnju, važno je strogo slijediti upute, inače pozadinu možda čak ne pokriva zidove.

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Priprava tekućih pozadina je dosta dugo vremena

Upute za neovisnu posudu za kuhanje:

  • Mljevenje papira bilo kojeg formata. Nego manje, to bolje. Papir može biti čist ili napisan. Mid-veličine komada papira mogu doseći tri do četiri centimetra.
  • Papir za mljevenje mora biti izlijevanje vode tako da ga pokriva. Važno je da voda nije previše, inače će pozadinu ispasti previše tekuće i neprikladne za uporabu. Papir u vodi ostaje nekoliko sati.
  • Smjesa se mora temeljito miješati s mješačelom zgrade. U smjesu se dodaju ljepilo, gipsa i boje. Njihova se količina izračunava, na temelju broja sjeckanih listova - jedan list mora dodati malu žlicu žbuke i 5 ml PVA. Otopina se može ukrasiti raznim dekorativnim elementima: iskre, drvenim čipovima.

Završavanje tekućim pripravcima neovisne priprave se ne razlikuje od primjene kupljenih pozadina. Pripravak se primjenjuje na zidove s lopaticom. Nakon nanošenja, vrijeme mora proći pozadinu kako bi se osušilo.

Dizajn i tehnologija primjene tekuće pozadine

Priprava smjese neće biti rad, budući da je uputa u svakom paketu. Ponekad, kada završava zidove s tekućim mješavinama, mogu se pojaviti nedostaci, koji pokvare estetski pogled na zidove. To je pjesnik da je važno znati kako primijeniti pozadinu, što alata to bolje.

Suha mješavina mora se opskrbiti strogo u skladu s uputama - obično nakon razrjeđivanja, potrebno je dati pola dnevno.

Važno je odgovoriti na pripremu pripravka, pratite ispravnost njegove dosljednosti. Nakon što se mješavina zamišlja, treba se dobro miješati. Prvi put je moguće miješati pomoću konstrukcijskog mješalice, ali sve će vam se miješanje bolje obavljati ručno.

Članak o toj temi: Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Primijenite tekuću tapetu potrebnu pažljivo ne ometati njihovu teksturu

Kako primijeniti tekuće mješavine:

  • Primjena materijala obično izvodi lopaticu, dok pokreti moraju biti ujednačeni, s umjereno pritiskom.
  • Važno je pažljivo primijeniti pozadinu kako ne biste prekinuli njihovu teksturu.
  • Pritiskom na površinu treba biti dovoljna tako da pozadina ne padne s zidova nakon sušenja.
  • Potrebno je napraviti tako da je premaz jednog zida napravljen od materijala koji je pripremljen jedan gnječenje.

Nakon nanošenja pozadine, zidovi se moraju dobro osušiti unutar 2-3 dana. Što je niža vlažnost u prostoriji, brže će se površina osušiti. Teže je primijeniti pozadinu s uzorkom, jer za to morate unaprijed primijeniti uzorak olovke.

Vrste tekućih pozadina za zidove: fotografije i ideje

Mogućnosti za pozadinu pozadine mogu biti raznolike. Dekor ovisi o boji materijala, ali i iz njegove kvalitete i pripravka. Zavod se može razlikovati u sastavu tekuće pozadine, koji će izravno utjecati na njegov izgled.

Najpristupačniji tip tekućih sastava je smjesa koja se vrši na temelju celuloze. Takve pozadine imaju brojne nedostatke, ali su jeftini.

Važno je napomenuti da pozadina na temelju celuloznih vlakana brzo dođe u zapuštenost, izgubiti svoj izgled. Ako soba izlazi na suncu, završi prijeti brzo izgaranje. Pogotovo neprihvatljivo dizajn celuloznog tapeta prostora s visokom vlagom.

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Jedan od najjeftinijih vrsta tekućih sastava - mješavina napravljena na temelju celuloze

Vrste tekućih pozadina:

  • Pulpa;
  • Svila;
  • Svilena pulpa.

Svile pozadina temelji se na svilenim vlaknima. Oni čine materijal trajan i pouzdaniji. Sunčeve zrake ne mogu naškoditi pozadinu ove vrste, što značajno proširuje svoj životni vijek.

Mogućnosti dizajna soba s tekućim pozadinom

Registracija s tekućim pozadinama pogodna je za gotovo sve sobe, osim onih u kojima je razina vlažnosti previsoka. Ne biste trebali primijeniti pozadinu u kupaonicu, jer će doći u zapuštenost vrlo brzo. U kuhinji su takve pozadine neprikladne, jer postoji povećana razina onečišćenja.

Na internetu možete pronaći zanimljiva rješenja dizajna za sobe s različitim veličinama, geometrijom i funkcionalnom odredištem.

Posebno luksuzna i elegantno dvorana će izgledati, ukrašena pozadinom od svilenih vlakana. Vrlo je važno ispravno pokupiti boju pozadine. Zanimljivo je gledati tapete s raznim ukrasnim prskanjem.

Članak o temi: cementni poda estrih do-it-yourself: slijed operacija i materijala

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Dnevni boravak ukrašen svilenim vlaknima, izgleda besprijekorno

Mogućnosti dizajna soba:

  • Dnevna soba. Pozadina s velikim vlaknima pogodna je za ovu sobu. Tekstura će napraviti luksuznu sobu.
  • Spavaća soba. Pozadina s granulama i sadovima idealne su za uređenje dnevnog boravka.
  • Dječji Materijal omogućuje ponovno stvaranje bilo kojeg crteža. Može biti sto posto samopostojno u pozadini.

Popravak svake sobe može se izvesti sama po sebi. Važno je uzeti u obzir da radovi s pozadinom prilikom stvaranja crteža ili ukrasa će biti nekoliko teže završiti površinu zida ili stropa. Tekuće pozadine omogućuju da utjelovljuju bilo koju ideju. Ono što interijer čini jedinstvenim. Na primjer, soba se može nadopuniti nišom u kojoj možete pohraniti različite stvari. I sama niša može ukrasiti istu tekuću tapetu.

Unutrašnjost s tekućim pozadinom

Neobična pozadina omogućuje vam da shvatite bilo kakvu fantaziju. Oni ne ograničavaju vlasnike u odabiru boje i crtež za zidove i stropove. Zidovi se mogu ukrasiti s otmjenim razvod i suitevis crteža. Izbor boje i tekstura materijala ovisi o cjelokupnom stilu u unutrašnjosti i svrsi sobe.

Žute pozadine će donijeti radost u sobu i svjetlo njihove korisne u činjenici da ne blijede pod utjecajem sunčeve svjetlosti, tako da se boja pozadine neće mijenjati dugi niz godina.

Prilikom postavljanja prostorije u sastavu tekućih pozadina, mogu se dodati boje različitih boja, reproducira se s bojama. Kreativne boje i njihove kombinacije omogućit će da je moguće izdati unutarnje nestašno i originalno. Ako su zidovi napravljeni u tekućoj pozadini, bolje ih ne kombinirati s pozadinom iz zajedničkih materijala: papir, vinil, tkanina.

Tekuće pozadine: 30 fotografija interijera u običnim apartmanima

Zid možete organizirati tekući pozadinom za osobne preferencije i ukuse

Kako napraviti crtež tekuće pozadine:

  • Pripremite šablone.
  • Uzorak prijenosa olovke na zidu.
  • Spatula primijeniti pozadinu na zid bez napuštanja kontura slike.

Nakon nanošenja, površina treba obrezati tako da nema žarulja i kapi na zid. Liquid Wallpaper maski za masku, ako su manje. Popravak se može izvršiti samostalno.

Popravak: Tekuća pozadina (video)

Tekuća pozadina je moderan završni materijal koji vam omogućuje da organizirate zidove čak i sami. Takve pozadine sastoje se od celuloznih vlakana koji spajaju ljepilo. Suhe formulacije prikazane su na prodaju, koje se pripremaju neposredno prije primjene na zid. Veliki izbor boja omogućuje interijerima u širokom rasponu stilova.

Čitaj više