Što je bolje impregnirati kašnjenje poda?

Anonim

Ograničiti izgradnju čak i visokokvalitetne kuće malo. Potrebno je razmisliti o nadolazećoj zaštiti drvenih površina svih struktura korištenjem LAG, odnosno impregnacije, za koju su položeni kisty platno, bilo da je to pod ili krov. Ako se to ne učini, stablo će se rotirati s vremenom, zadržati u sebi slobodno zidanje jezgri, kao i patiti kada će vlaga biti više položena, na primjer, zbog curenja baterije ili obilne kiše.

Što je bolje impregnirati kašnjenje poda?

LAGA za stambenu zgradu treba tretirati ekološki prihvatljive impregnacije, koje će zaštititi drvo od vlage i različitih štetočina.

Sada, kada je postalo jasno da impregnacije za bolje očuvanje drvenih zgrada ne može se izbjeći, postavlja se pitanje: kako impregnirati zaostaje od poda? Nema nedvosmislenog odgovora, morate više rastaviti. Prvo morate odlučiti u svrhu poda u zatvorenom prostoru: stambena zgrada je, kupka ili terasa, otvorena i zatvorena.

Odabir impregnacije ovisno o svrsi sobe

Odakle će se koristiti LAG-ovi, sastav impregnacije i njezina sigurna primjena ovisi.

Što je bolje impregnirati kašnjenje poda?

Za kupaonice, potrebno je odabrati impregnaciju s natpisom "za kupanje i saunu", koja ima povećanu otpornost na vodu.

  1. Kuća. U sastavu impregnacije uvijek postoje štetne hlapljive tvari. Izbor bi trebao pasti na impregnaciju, koja se najviše obuhvaća ekološki prihvatljive komponente. Inače morate disati kemijske parove. To je osobito opasno ako su djeca u kući. U tom smislu, impregnacija njemačke proizvodnje pokazala se dobro. Važno je osigurati da postoji znak na naljepnici koja ukazuje na ekološku prihvatljivost proizvoda. Iako mogućnost lažnog nije isključena, stoga uzmite kemijske skladbe iz dokazanog prodavača.
  2. Kupka. Još više "prozračna" soba. Štoviše, impregnacije za paru i saunu trebaju biti najokruhtnija: u prostorijama u toj svrsi postoje visoke temperature koje povećavaju "volatilnost" kompozicija. Osim toga, sastav impregnacije mora odgovoriti na opoziciju vode na podu, a ne samo vlaga. Trebamo tražiti proizvode s označavanjem "za kupanje i saunu." Ruska roba dobila je dobru procjenu.
  3. Otvorene i zatvorene terase. Olakšava izbor da takve prostore najčešće su hladne i dobro prozračene. Sva kemija će nestati nakon nekog vremena, ostavljajući komponente od odbijanja vode na drvenim zaostajanju. Ako je terasa otvorena, vrijedno je da se brine o impregnaciji s nekoliko slojeva: atmosferski učinak na pod je neizbježan.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Uvjeti obrade drva za bolji zaostatak impregnacije

Važno je znati da je trajnost impregnacije kašnjenja izravno proporcionalna vrsti drva. Crnogorični stabla sadrže smolu, koja će samo poboljšati vlage-repegnaciju impregnacijske kvalitete, ali se ne mogu koristiti u kupki. Udisanje igala nije iscjeljivanje - radi samo s metlima, uzgajana u svim pravilima. Stoga, za drugi pod zahtijeva drugo drvo.

Kada kupujete drvene građevinske materijale ne treba zavesti, čak i ako proizvođač osigurava kvalitetno sušenje. To može biti istina, ali još uvijek postoje uvjeti skladištenja, a skladišta često ne ispunjavaju zahtjeve ventilacije. Nakon što su materijale doveli do mjesta izgradnje, moraju ih ponovno bolje osušiti, a onda impregnacija laganja s kemijskim sastavima bit će mnogo bolji.

Što je bolje impregnirati kašnjenje poda?

Antiseptici su bolji za korištenje bitumena ili silikatnih osnova, ali strogo prema označavanju oznake.

Morate obratiti pozornost na kvalitetu kata kata. To jest na površini gdje se spoje kašnjenja. Ako je to betonska baza, impregnacija bi trebala biti u izobilju iu nekoliko faza. Beton ne prolazi vodu, tako da će se moguće curenje na ovom katu zadržati dugo vremena dok prirodan način isparava. Ovaj proces može uzrokovati truljenje donjih dijelova kašnjenja, a pod će trajati dugo. Ako je baza poda sloj tla ili pijeska, ne možete se bojati za akumulaciju vlage: samo će otići.

Debljina zaostajanja. Potrebno je to učiniti umjerenim tako da pod ne uspije, a impregnacija je prodrla što je više moguće. Dubina dobre impregnacije treba biti 3-15 mm, stoga debljina kašnjenja premašuje ovu vrijednost najmanje 10 puta.

Ventilacija. Najvažnije stanje za sigurnost seksa. Ako to ne učinite dovoljno, nemojte se spremiti impregnacija LAG-ova. Postoji dovoljno zračnog jastuka između nacrta i prvih katova podova od 5-10 cm. Usput, zaostaje ne bi trebali ležati na podu, zemljišta ili betonu.

Članak o temi: Kako napraviti Cory za akvarij s vlastitim rukama u pet koraka

Vrste moderne impregnacije

Antiseptici. Pripreme koje sprečavaju plijesan i gljivice. To su oni najtoksičniji u usporedbi s drugim impregnacijama za zaostajanje. Koristite ih s ekstremnim oprezom, prema označavanju za svoju namjenu. Silikatni spojevi, bitumen i glina su veća popularna. Neki od njih mogu se pripremiti kod kuće kako bi se maksimizirali i drugi.

Što je bolje impregnirati kašnjenje poda?

Da bi zaostajali da imaju svojstva sprječavanja požara, moraju se natopiti antipirenima.

Antipiri. Ovi pripravci uključuju bornu kiselinu, fosfate. LAGS tretirani s takvim sastavom imaju svojstva sprječavanja požara. Uz povećanje temperature na površini, kemikalije se rastopi i oblikuju zaštitni film, što sprječava požar. Sigurnost požara - važan trenutak u impregnaciji drvenog kašnjenja;

Zaštita od bioloških organizama: gljive, bugovi. Antiseptik treba označiti na ovaj način. Ako se u procesu izgradnje parazita, ne znači da nisu. Mogu biti pokriveni i nakon nekoliko godina rada kuće. Organizmi imaju sjajnu sposobnost da u potpunosti "jedu" drvene strukture, uključujući LAG-ove. Ako se u kući pojavio karakterističan miris gljiva, tada ćete morati podići cijeli dizajn podova kako biste bili sigurni da postoje postojeća šteta.

To je učinjeno samo ako se nemarni domaćini ne brine o impregnaciji zaostajanja od samog početka gradnje. Međutim, nisu svi antiseptici u stanju nositi se s arisenom gljivama i bubama. U tom slučaju, morate obraditi LAG-ove što je više moguće, zamijeniti elemente koji su prigušeni. Glavna stvar je pronaći epicentar, zid jaja.

U Rusiji, s pogledom na kalup i gljive, često jednostavno spaljuju. Sada, naravno, to je nemoguće, tako da morate raditi s vašim rukama. Oštećena mjesta su ili potpuno zamijenjena ili se čiste oštrim predmetima: nož, emery papir. Nakon toga, sve se razmatra, uključujući papir, spaljen.

Lezije se isperu s otopinom vodikovog peroksida ili kalijevog karijera mangarte.

A onda su pod i zaostaci obilno liječeni impregnacijama. Međutim, sve te akcije ne jamče potpuno uništenje bioloških parazita, međutim, ignoriranje primjene uzrokovat će još veći postotak uništenja.

Članak na temu: Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama iz iverice?

Ekološki prihvatljive impregnacije

Mnogi graditelji vlastitog stanovanja ne koriste moderne proizvode i primjenjuju dokazane metode "djedovi". Takva impregnacija, na primjer, može postati uobičajeno ulje i njegov otpad.

Što je bolje impregnirati kašnjenje poda?

Predivna impregnacija za drvo može se napraviti neovisno: jedna litra vode treba pomiješati uz čašu biljnog ulja i antiseptik.

Ne preporučuje se korištenje stroja: miris toga može zadržati dugo vremena, iritantno svima oko. Emulzija se priprema na temelju biljnog ulja - litre vode + stakla ulja + antiseptik.

Taj sastav je izdvojio, odmahujući, onda su impregnirani kašnjenjem. Neki obrtnici koriste vlastitu mastiks - ulje + vosak. Takav dio ceste, ali vrlo pouzdan.

No, u slučaju zaštite od buba i gljiva, nije prikladno ako samo vosak na pod nije zamijenjen bitumenom, koji, kada se zagrijava, daje miris impregnacije željezničkih pragova, što je neprihvatljivo u stambenim prostorijama.

Drvo - materijal je lijep, ekološki prihvatljiv, izdržljiv, ali bespomoćni. Nije moguće učiniti ljepotom života, ali je potrebno - za to postoji mnogo načina.

Izbor impregnacije za zaostajanje je ogroman, a kada se pridržava svih gore navedenih uvjeta, uvjeti poda će dugo vremena služiti.

Čitaj više