Plaid kukiča: shema i opis pletenja za početnike s fotografijama i videozapisima

Anonim

Knitting je jedan od uobičajenih i zanimljivih vrsta ruda ne samo odraslih, nego i djece, jer je tehnika pletenja jednostavna i dostupna svima. Možete plesti s pletenjem i kukičanom. Uz pomoć kuke, možete brzo stvoriti bilo koji predmeti: džemperi, prsluci, džemperi, haljine, šalovi, šeširi, panama, rukavice, rukavice, čizme; Završna obrada odjeće: čipke, gumbe, cvijeće, ovratnike, manžete i ukrasne predmete koji se koriste u svakodnevnom životu: salvete, pokrivači, jastučići na kauč jastuci, staze, posteljina, zavjese na prozorima. Plaidsko kukičanje, shema i opis koji će biti ispod, vrlo se lako uklapaju.

Priprema za rad

Za kukičanje možete koristiti bilo koji niti (vuneni, poluideli, hlobhaable i sintetički). Ovisno o pređe, moguće je povezati guste proizvode s utisnutim uzorcima, kao i tankom, čipkom, otvaranjem platna.

Za plestinje dječjih stvari ili kućanskih predmeta za djecu (čizme, apartmani, šeširi, plaideri, jastučići, igračke) Bolje je koristiti niti od prirodnih materijala, jer vuneni proizvodi mogu uzrokovati iritaciju kože. Sintetička niti mogu uzrokovati alergije, tako da je najbolja opcija pamučna ili posteljina pređa.

Plaid kukiča: shema i opis pletenja za početnike s fotografijama i videozapisima

Kuke su metalne, plastične i drvene. Veličina kuke ovisi o debljini pređe, veće kuke se koriste za debele vunene niti (od 2,25 mm do 19 mm), a za čipke ubluse s otvorenim uzorcima, koriste tanke metalne kuke (br. 24 ili 0,4 mm ; najdeblji jedan - 00 ili 2,7 mm).

Veličina gustih kuka je numerirana tako: deblji kuka, veći broj, ali u tankim kukama, naprotiv: tanji kuka, to je veća slika.

Jednostavna opcija

Koristeći primjer karicije, razmotrite jednostavnu verziju pletenje bebe plaid s shemama i opisima. Rad se sastoji od dječjeg pokrivača, čizme i kape za bebu, ali priča će ići samo o tome kako plesti s kukičanom i što napraviti greške!

Članak o temi: pletena ljetna tunika s pletenjem i kukičama - s shemama

Plaid kukiča: shema i opis pletenja za početnike s fotografijama i videozapisima

Trebat će: Yarnart pređe Vavi (100% akrilna, 50 g / 150 m) od tri boje - glavno (u slučaju prikazane) 200-250 g, bijele i lagane boje za 100-150 g, kuka br. 3.5.

Potrebno je birati lanac zračnih petlji lila color 176 kom. + 2 V.P. (Zračne petlje) podizanje. Veličina karicije dobiva se širinom od oko 1 metra. Broj petlji treba podijeliti na 7, plus dva V.P. U skladu s krugom 2 niza stupaca bez nakida (ISP) s glavnom bojom i mijenja nit. Možete jednostavno popraviti nit tako da ga preskakajte nekoliko puta kroz petlju prethodnog retka. Svaki sljedeći red počinje provjerom 1 zračne petlje. Tada su 2 redaka vezana bijela, nakon čega je ponovno lila 2 reda, 2 reda Salada, 2 reda lila i tako dalje. Redoslijed boja može se razlikovati, ovdje će reći fantaziji.

Kako ZigZags dobiti ovaj pokrivač? Kada serija započne i 7 stupca su vezani bez nakida, nakon čega slijedi dodavanje 1 zračne petlje, to će dovesti do povećanja ruba, koji je potreban za formiranje vrha ugla. Stupci su ponovno izraženi u količini od 6 komada, a sljedeći sedmi stupac je umoran zajedno s osmom u jednoj petlji, što dovodi do smanjenja ruba, tj. Pojavljuje se baza. Ponavljamo 6 stupca bez nakida i veže 1 zračnu petlju i tako dalje, ovdje se ispadne uzorak cik-cak.

Plaid kukiča: shema i opis pletenja za početnike s fotografijama i videozapisima

Upozorenje za one koji prvi pleteni karid: Kada mijenjaju boju, nit ne bi trebalo obrezati, i bolje se proteže oko ruba, jer kada pranje kariran, niti mogu pasti, a zatim će svi gornji kraj biti vidljivi Kao što možete razumjeti, pogled na kariran bit će ružan.

Bočni rubovi karicije mogu se povezati s rahy korakom, ili u ovom slučaju školjke: rapport * 1 stupanj bez nakida (ISP), u sljedećem. Petlja 3 panja s Nakud (SSN), 1 V.P., 3 panjeve s Nakidom *, zatim se sve ponavlja. Operite pleteni karid je bolji u hladnoj vodi, bez stiskanja, i suhi lagano skakanje tako da se ne proteže.

Članak na temu: Santa Claus radi sami za novu godinu iz tkanine

Video na temu

Na prezentirani model karicije, početnici će moći steći iskustvo, tako da govore, ispunite ruke i preselili na pletenje složenijih uzoraka. Pletenje kukičane za početnike mogu se vidjeti u nastavku u video tutoriali:

Čitaj više