Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Anonim

Sada je postao moderan za korištenje opeke u unutrašnjosti vašeg doma, a imitacija zida opeke osvojio je dizajnere uopće zbog jednostavnosti njegove izvedbe. Soba u kojoj će takav dekor biti atraktivan bit će atraktivan i odgojit će stavove gostiju, a sposobnost da takva imitacija vlastitim rukama čini čak i pridošlica da se isproba kao izvođač. Ovaj dekor se može izvoditi na nekoliko načina i danas ćemo ih pogledati.

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Dekoracija zida "pod opekom"

Koje se materijale mogu koristiti

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Imitacija zidanja od opeke

Imitacija zidanja od opeke je prikladno jer nema potrebe koristiti pravu ciglu u unutrašnjosti. On, kao što je poznat nije vrlo jednostavan za rad i ima neke nedostatke. Na primjer, kada koristite opeke, slobodni prostor u stanu bit će mnogo manji, a veliki teret će pasti na preklapanje. U unutrašnjosti, imitacija se gotovo ne razlikuje od stvarnog zida od opeke, stoga je bolje obaviti cigle uz korištenje takvih materijala:

  1. Pozadina
  2. Dekorativna žbuka
  3. Keramička pločica
  4. Stiropor
  5. Matrica

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Zidni ukras imitacija zidanja od opeke

Najjednostavnija opcija za prikazivanje cigla u unutrašnjosti je korištenje uobičajenih pozadina. Postoji veliki izbor boja, koji će vam omogućiti da odaberete najzanimljivije i prikladnije za vaš dekor, a proces lijepljenja takvih pozadina se ne razlikuje od drugih. Međutim, takav način, iako pomaže odvojiti zidove ispod opeke, ali rezultat neće izgledati prirodno i ne tako prirodno kako se to može učiniti pomoću drugih elemenata.

Ukrasna žbuka je zanimljiv način da se može izvesti vlastitim rukama. Imitacija opeke s njegovom korištenjem izgledat će vrlo prirodno, a proces završetka u određenoj mjeri sličan je toj zidovima. Ogromni plus u primjeni materijala je da površina ne treba pažljiva priprema i poravnanje - može sakriti male nedostatke i nepravilnosti. Ako imate želju za korištenjem ovog materijala, tada ću reći o procesu oponašanja uz pomoć žbuke. Unutrašnjost sobe nakon takvog dizajna će podsjetiti pravi zid opeke.

Članak o toj temi: Spajanje perilice na dovod vode i kanalizaciju vlastitim rukama

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Zid u dnevnom boravku, s imitacijom grube opeke zidarstvo

Za polaganje zida s keramičkim pločicama poželjno je imati vještine. Savršeno se uklapa u dekor vaše kuhinje ili kupaonice. U unutrašnjosti kuhinje pojavljuje se keramičke pločice, toplina i udobnost, koja su relevantna za Provance. Također je moguće odabrati pločice koje trebate i strukturu koju trebate.

Ako nakon izolacije fasade kuće došlo je do pjene ili polistirena pjene, a zatim uz pomoć njih možete odvojiti zid ispod opeke. Dovoljno je početi pripremati površinu, čišćenje i poravnavanje, a nakon rezanja standardnih veličina 7 * 15 cigle s šavovima. Dalje, sve je jednostavno, ljepilo smo naše elemente na ljepilo za keramičke pločice, s jaz između njih oko 2 mm. Onda gledamo na cijelu površinu, posebnu pozornost na šavove. Da biste dali takvu dekor veće prirodnosti, možete napraviti ogrebotine i ogrebotine na prazninama, a zatim imitacija zida ispod opeke će biti teško razlikovati od ovog zida. Slažem se, takav lepta u unutrašnjosti prostora neće biti uopće, a jednostavnost imitacija uz pomoć pjena.

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Imitacija zidarstva od opeke u unutrašnjosti stana

I ovdje je još jedna zanimljiva opcija, s njim imitacija zida od opeke s vlastitim rukama bit će jednostavna i udobna. Moguće je zbog ravne gume ili polimerne matrice. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da se ovaj dekor izvodi na svježoj žbuci, koja se još nije osušila. Matrica uzrokuje uzorak reljefa koji oponašaju opeku. Kako bi se ova opcija provela, potrebno je slijediti ova pravila:

  • Prvo, mi se radimo na radnoj strani matrice s vodom - možete umočiti u kupanje
  • Nakon toga, uredno, ali s blagom snagom šablona morate pritisnuti zid svježim žbukom. Kada je matrica poderana, tragovi ostaju na zidu, nalik konturama šavova između cigle
  • Dakle, matrica mora hodati po cijeloj površini koja će oponašati opeku. Tako da dekor nije izgledao "nadrealnim", kombinira horizontalne linije vašeg zidarstva
  • Kada se žbuka zamrzne, pokrijte ga građevinskim voskom i boje šavova i cigle na vašem zidu. Usput, ako koristite već u boji žbuke, ostat će samo da slikajte šavove koristeći akrilnu boju. U unutrašnjosti sobe, takvi zidovi ispod opeke nužno će privući svoju jasnoću i glatke savršene zidane linije.

Važno! Ne zaboravite svaki put spremanje matrice prije nego što ga nanesete na zid. I zapamtite da će svaka boja nakon sušenja potamniti - uzeti u obzir ovo pri odabiru i kupnji materijala za imitaciju.

Mali trik i dekorativna žbuka

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Ukrasna ravna područja moderne kuhinje

Članak o toj temi: Pozadina s Gerberas - svijetlo rješenje za unutrašnjost kuće

Sada ću vam reći o lukavoj metodi koja će pomoći u ukrašavanju unutrašnjosti sobe. Ne trebaju mu posebne vještine, a sama proces može činiti prilično smiješno. Jeste li svjesni što je vježba? Ovo je alat koji pomaže u obliku šavova u pravoj cigli. Budući da moramo napraviti imitaciju, može se koristiti umjesto redovitog štapića ili olovke. Uz to ćemo crtati šavove.

Kao i mnogi završni radovi, ova imitacija počinje s pripremom površine. Potrebno je očistiti zid od stare završne obrade i zatvoriti moguće pukotine. Kada se pobrinete da na površini nema prljavštine i prašine, možete nastaviti na zid zida zida. Kada se prajmer potpuno osuši, počnete mijesiti žbuku. Dovoljno je slijediti upute koje su napisali proizvođači. Ako planirate obojiti zidove, nakon završetka završnih djela, ne morate dodavati boju u smjesu. Ako gotova smjesa ne formira kvržice i polako puze preko vojnika, onda je to rješenje koje trebamo.

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Imitacija zidanja od opeke

Kada se dio otopine nanosi na zid, počnite glatko iz dlana. To će učiniti površinski kaotični neujednačen, koji će stvoriti antikni efekt cigle. Nakon čega

Kada smjesa malo gripa, bit će potrebno crtati konturu cigle. Nema potrebe koristiti za ovu liniju, jer tada imitacija stare opeke neće biti moguće. Kada je crtež dovršen, preuzimamo naš "ekstender" i trošimo na konturu cigle, čime se uklanjamo sloj žbuke i formirajući šavove između njih. Uz korištenje četkice za slikanje, možete otkriti kutove i dati im prirodnost.

Napravite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Imitacija zidarstva od opeke u unutrašnjosti

Kada je naš zid opeke potpuno suh, može se sigurno prekriti bojom. Možete obojiti dekor u jednoj boji iu različitim nijansama. I možete slikati samo cigle na našem zidu, a šavovi samo pokrivaju lakom.

Članak o temi: Vrste dovršavanja podova

Čitaj više