Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnike

Anonim

Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnike

Krastavci s uspjehom mogu se uzgajati na balkonima u odsutnosti davanja, mnogi se građani prilagođavaju biljkom i rastu krastavci na balkonu i loggiji. Ako znate kako odabrati raznolikost, pravilno pripremiti sjeme, kada možete sjediti i bolje oploditi - kultiviranje vlastitih krastavaca na balkonu postat će za vlasnike stana jednostavnim i ugodnim zanimanjem.

Povoljni uvjeti za krastavce

Prije gubitka pitanja, kako rasti krastavci na balkonu, morate znati da bi trebalo biti glazirano. Slijetanje Ova kultura je moguća samo kod vjetrova dobro zaštićenih uvjeta.

Uzgoj krastavaca bolje se upravlja na balkonu ili loggiji, koja je orijentirana na istoku. Sjeverna strana nije prikladna za te svrhe. Ovo povrće voli toplinu i svjetlo. Inače se ne može očekivati ​​dobro plodonošenje.

Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnike

Za rastuće krastavce prikladne balkone s orijentacijom prozora na južnoj, orijentalnoj ili zapadnoj strani

Prikladne sorte za balkon

Danas možete jednostavno odabrati krastavce čije se sorte odabire posebno za balkon. Kupujete neke sjemenke, pažljivo pročitajte oznaku. Mora se spomenuti da je ova sorta sjena, ima male plodove i kratke stabljike, ne zahtijeva oprašivanje i može se uzgajati na balkonu.

Ne biste trebali računati na činjenicu da će vaš balkon kreveti letjeti insekti krastavci za oprašivanje. Krastavci za grad balkon moraju biti samopoulirani. Na drugačiji način, mogu se nazvati Partenocarpic i imaju posebne oznake na paketu - F1.

Kako se sorte balkona dokazale su takve krastavce:

  • Balagan;
  • Balkon čudo;
  • Balkon;
  • Brana;
  • Berendeja
  • Biryusa;
  • Urbani krastavac;
  • Mribovsky;
  • Dubrovci;
  • Kukaracha;
  • Hrabrost;
  • Manul;
  • Matrica;
  • Ploviti;
  • Ulica.

Najpopularniji za uzgoj kuće su sljedeće sorte:

  1. Aquarius sorta - rijetko, plodovi dozrijevaju oko mjesec dana nakon pojave izbojaka. Oblik je dug i oval, površina je glatka, bez tuberkulaca. Prosječna težina krastavca - oko 100-120 g.
  2. Kristalna raznolikost je rano, odlikuje se prilično velikim plodovima na 25 cm dugačkog cilindričnog oblika, prosječne težine od kojih je 200-250. Međutim, ova sorta je lako pogođena takvim bolestima kao što je to bilo zahvatljive rose, korijen i bijela trulež.
  3. Rodanchok sorta - rano, plodovi se formiraju za 50 dana. Plodovi su mali, duljine 9-12 cm, težina od oko 80-100 g. Raznolikost je popularna među onima koji vole uzgajati krastavce za soljenje.

Članak o temi: Dizajnerske stvari to učiniti sami: zanimljivi i korisni za unutrašnjost u kući

Ako rastete krastavac na otključanom balkonu, nema mogućnosti, ali stvarno želim pokušati posaditi sjemenke kod kuće, možete izgraditi mali ležaj na prozorskoj dasci.

Za to se preporučuju sljedeće sorte:

  • Nezhinsky lokalni - nepretenciozan razred, koji je poznat po visokom prinosu, potrebno je obilje navodnjavanja;
  • Altai rano - razred bijesni, ima plodove srednjih veličina, dobro tolerira uvjete smanjenih temperatura;
  • Elegantan - Ova sorta je također poznata po visokom prinosu, a plodovi imaju osjetljivi okus.

Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnike

Za rastuće krastavce na balkonu, pozornost se treba posvetiti "balkonskoj" sorti

Kontejneri za slijetanje krastavaca

Balkon "obruba" pod krastavcima može se izraditi od najnapostavnijih kućanskih pribora. To mogu biti drvene kutije ili stare posude, testirane bazene ili plastične posude. Nepovoljna je koristiti prozirne posude.

U odabranom plovilu nužno napravite ispusne rupe. Krastavci su biljke za bušenje vlage, ali ako se vlaga miješa u spremniku, može izazvati bolesti. Osim toga, spremnici će trebati palete u kojima će se voda iscrpiti. Na dnu posuda postavljaju drenažni sloj gline, slomljena cigla ili šljunak.

U prosjeku, osigurati sedam od tri osobe u dijelu svježeg povrća dnevno, dovoljno je imati dva dobra grmlja. Da ih uzgajate, idealno stavite krastavac u balkon spremnika za cvijeće u veličini od 25 x 80 cm.

Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnike

Balkon "Orls" pod krastavcima može se izraditi od najnapostavnijih kućanskih pribora

Priprema smjese tla

Tlo pod krastavcima za balkon se priprema unaprijed.

Za to možete:

  1. Uzmite 2 dijela zemlje, 1 dio riječnog pijeska s tresetom.
  2. Za svaku kantu tla, to će uzeti 2 čaše zdrobljenog ugljena.
  3. 1 tjedan prije nego što su krastavci prolili, spremnici za balkon postavljaju drenažu od gline ili slomljenih opeka s debljinom od oko 3 cm.
  4. Rezultirajuća prehrambena supstrata ispunjava spremnike za sadnju i lagano brtvljenje, tlo je obilno voda.
  5. Nakon dva dana, spremnik je prekriven filmom tako da se tlo ispod krastavaca zagrijava za balkonske uvjete.

Članak o toj temi: Kakav je vrsta prajmera bolje izabrati ispod pozadine?

Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnika

Krastavci daju visoku žetvu samo na bogatim organskim tlima

Suštinski krastavci

Neophodno je odabrati pravo vrijeme kada posadimo krastavac namijenjen rastu na balkonu. Krastavci odabrani za balkon, u pravilu, uglavnom rano. To znači da će se od trenutka pojave izbojaka do plodonosaka održati oko 1,5 mjeseci. Sjeme se sije u prvom desetljeću svibnja. Tada biljke ne moraju biti dodatno besplatno.

Previše rano sjetva sjetve je oduševljeno gubitkom usjeva. Ako se vrijeme kokonizacije podudara s nalazom u prostorijama kada krastavci pade na balkon i dalje će biti rano, neke od barijera će nestati, a stabljike će se izvući zbog nedostatka svjetla.

Kada je došlo vrijeme da sijene krastavce namijenjene balkonu, sjeme treba pripremiti za slijetanje.

Za ovo:

  1. Sjemenke toplo u pećnici za dezinfekciju.
  2. Zatim održavaju 20 minuta u slaboj vodenoj otopini kalijevog mangartage.
  3. Ispere pod mlazom vode.
  4. Ostavite 12 sati u spremnicima za vodu za ljuljanje.
  5. Nakon toga se sjeme zamotaju u rez mokre tkanine, koji periodično sprej.
  6. Temperatura vode za hidratantnu tkaninu održava se na + 22 ° C.
  7. Kada bijele klice gledaju iz sjemena, možete početi slijetati.

Na dan sadnje 15 cm od ruba spremnika na udaljenosti od 40 cm čini male rupe u dubini od oko 2 cm. Svaki je zalio vodom i pričekajte dok se ne apsorbira. Zatim se supstrat stavi u 2 ili 3 sjeme i zaspi s hranjivim smjesom. Spremnik je prekriven filmom i ostaviti na prozoru u apartmanu.

Temperatura u prostoriji u kojoj se čiste krastavci namijenjeni balkonu, održavaju na + 24 ... + 26 ° C. Tijekom noći hlađenja, uljni grijač uključuje.

Briga za jemey

Sadnje raste oko 3-4 tjedna.

Tijekom tog razdoblja preporučuje se da se hrane dva puta:

  1. Prvo hranjenje može se izvršiti nakon 1,5-2 tjedna od datuma sadnica. To će zahtijevati 1 t. Žlicu uree na 3 litre vode. Za jedan krastavac, zasađen u spremniku balkona, zahtijeva najmanje 1 šalicu gnojiva.
  2. Drugi ulagač se provodi nakon još 1-1,5 tjedana. Gnojivo je isto.

Članak o temi: pločica vodoravno ili okomito

Odrasli sadnice su transplantirane u velike kapacitete visine na strani od najmanje 15 cm. Prije toga, tlo bi trebalo biti bogato vodom s vodom s temperaturom od oko + 30 ° C. Sadnice uredno kopaju i premjestite se u novi spremnik s grudama zemlje.

Briga za krastavce na balkonu ljeti

Za prijenos krastavca da raste na ostakljenom balkonu dopušteno je ne ranije od rizika noćnih zamrzivača. U ovom trenutku, u ovom trenutku, grm doseže takvu visinu, koja počinje gnječiti prema zemlji pod vlastitom težinom. Stoga, pod krastavcem na spremniku, balkon je instaliran dizajn za podršku i tkanje liana.

Za ovo:

  1. Pod većinom stropnog konopca.
  2. Spremnici su potaknute malim klinovama na udaljenosti od oko 10 cm od sadnica.
  3. Između užeta i špiCyrs proteže se udimak za koji će se krastavac koji raste na balkonu.

Krastavac oslobađa mnogo šupka koji omotaju balkon. Tako da biljka počinje brzo "puze" gore. Zahvaljujući ovoj podršci i brizi za pupoljke je prikladniji, a usjev za skupljanje više zgornih.

Daljnja skrb leži u svakodnevnom navodnjavanju, prskanju i sjenčanju od sjajnog podnevnog sunca. Snimite krastavac koji raste na balkonu, nema potrebe dok ne mora rasti po podršci.

Ako je eksperiment o rastućem povrću uspio, a krastavac se nastavlja plodonosno na balkonu u kolovozu, kontejneri u kojima rastu treba izolirati. Ona ide do jeseni, a noću u prošlom mjesecu ljeta temperatura je značajno smanjena. Kao termalna izolacija, burlap, spunbond ili bilo koji drugi prikladan materijal.

Krastavci na balkonu: Uzgoj agrotehnike

Za prijenos krastavca da raste na ostakljenom balkonu dopušteno je ne ranije od rizika od noćnih zamrzivača

Porasti krastavac na vlastitom balkonu nije tako težak. Opremite mjesto za povrće je vrlo jednostavno, a inače samo trebate slijediti upute na pakiranju, slijedite temperaturu i ne zaboravite na navodnjavanje. Takav pristup osigurat će sedam svježeg povrća.

Rastući krastavci na balkonu (video)

Čitaj više