Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

Anonim

Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?
Patio je udobna mala parcela na kojoj se možete smjestiti i lijepo razgovarati ili se opustiti u svom zadovoljstvu. U Europi je takav element krajobraznog dizajna veća ozbiljnost. Ali u našoj zemlji nedavno je postao relevantan. Iako je, pravda radi, vrijedno napomenuti da su početnici dvorišta nastali malo ranije. Na primjer, to su male ekstenzije u kuću.

Često skupljaju rođake i voljene, au svakodnevnom životu, hostese su u ukusnoj slanoj slini, a majstori čine korisne vrtlarstvo stvari.

Patio ne bi trebao biti neposredno u blizini kuće. Krov ovog elementa je potpuno ništa. Glavna stvar koja treba učiniti je odabrati platformu. S njom, vrt izgleda više plemenito, a vi imate, gdje se opustiti.

Za početak, glavna stvar je pronaći i odabrati pravu parcelu gdje je najbolje imati. Imajte na umu da se predivan pogled otvara s web-lokacije. Ili možda ćete biti ugodno sakriti iza čipke grmlja? U svakom slučaju!

Napravite vrt učiniti sami

Dakle, u prvoj fazi koja vam je potrebna Pronađite zaplet i odredite granice terase.

Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

Da biste stvorili vrt okruglog oblika, morate uzeti dva kavana, vezati ih s užetom, tako da je duljine jednak radijusu buduće platforme. I dalje - sve je poput cirkulacije u lekcijama geometrije.

Podsjetiti: Trebate jedan PEG za vožnju u centru, a drugi nacrtajte krug. Stavite crijevo uz granicu tako da ne jede unaprijed.

Druga stvar koju trebate Pripremite odabranu parcelu , Sada krug treba malo produbiti. Za to ne morate kupiti složenu tehniku. Dovoljno je pisati lopatu. U isto vrijeme, pokušajte ne kopati vrlo duboko. U idealnom slučaju - ne više, ne manje od 20 centimetara.

Članak o toj temi: Odabir ortopedskog madraca: Značajke, vrste punila, veličine

Dakle, morate napraviti takozvani pijesak jastuk. Krug napunite pijeskom, poravnajte površinu i za najbolji sediment, navlažite ga. A sada morate zatvoriti, a zatim ponovno prevladati. Sve ove manipulacije mogu se izvesti pomoću jednostavnog grablje ili glačanja.

Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

Jastuk pijeska može biti na istoj razini s tlom ili malo podizanje. Dakle, sada je temelj za mjesto vrt spreman, možete staviti kamenje. Ostanite počeli s vanjskog ruba, koristite najveći.

Sljedeća razina - Rad s kamenjem , Možete odabrati bilo koji, koji želite. Također treba uzeti u obzir svrhu stranice. Naravno, vaše preferencije će biti glavni kriterij izbora, ali ne morate produbljivati ​​u fantaziji. Uostalom, morate to učiniti ne samo lijepo, već i praktično. Na primjer, mnogo je ugodnije hodati ravnom površinom, tako da glatko kamenje treba ležati.

Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

Danas tržište pokazuje šik asortiman kamenja. To su blokovi za popločavanje i prirodne materijale, opeke, betonske pločice od obnovljenog kamena. Međutim, važno je ne samo pokušavati biti originalan. Bolestan na nogama, koji još uvijek hoda po ovoj ljepoti, a prilikom odabira, uzmite u obzir praktičnost.

Elegantno i sofisticirani vrt u staru stilu. Takav učinak može se postići ako koristite fragmente pločica za te svrhe. Kao slagalica, morat ćete prikupiti sve u komadima. Prethodno radi samo s brusicom, kružnom pilom ili jednostavnom ručnom metodom - s dlijetom. Ispada da se prikuplja slagalica!

Dakle, kada kupujete, nemojte ni uzeti novu pločicu, sve je jednako razbijanje. Na kamenu jednostavno pročitajte liniju na kojoj moramo ići na pauzu i malo šupljuju. Krhotine iz svake pločice mogu biti najmanje dva.

Članak na temu: punjenje s vlastitim rukama kako biste vratili izgled kupke

Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

Sada ostaje za posljednjim potezima na remek-djelo! Kada je kamenje položeno na jastuk iz pijeska, potrebno je jednoprostojni vrt mjesto malo više za popunjavanje pijeska kako biste ispunili utore i prikrili nepravilnosti. Sada morate zamijeniti višak pijeska i sipati vrt s vodom. Zatim - opet pijesak, a onda - opet voda. Takav postupak treba ponoviti dva ili tri puta. Kada se vrt malo osuši, možete očistiti crijevo koje stavite na oznaku web-lokacije. Iu krugu, dok slijedite zemlju.

Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

I konačno, najugodniji. Stavite stol i drvene stolice ili bilo koji drugi vrtni namještaj.

Ukrasite zemljište cvijećem. I sve - dvorište s vlastitim rukama u zemlji!

Čitaj više