Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Anonim

Čim osoba otvara vrata stanu, on se nalazi u hodniku, koji se može zastupati kao mala soba i hodnik, a možda će to biti prostrana dvorana - jedina stvar koja može kombinirati sve vrste bojnika i pozitivno utječu na unutrašnjost - luk, čine što nije tako teško. Nije ga teško stvoriti, jer je najčešći materijal obični gipsanboard. Uz sve prividne složenosti, rad je u potpunosti u stanju ispuniti i neprofesionalno, potrebno je samo slijediti preporuke i odabrati odgovarajući projekt.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Lukovi iz gipsane ploče u hodniku

Važne nijanse

U svakom poslu postoje trenutci koji zahtijevaju posebnu pozornost na detalje. Luk u hodniku nije iznimka. Prva stvar koja će biti potrebna od osobe je odlučiti o mjestu gdje će se nalaziti. Najpopularnija mjesta su:

  • prolaz iz hodnika u sobu;
  • Luk koji vodi do kuhinje;
  • Luk iz hodnika u hodniku.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Luk s nišom iz hodnika do hodnika

Naravno, mjesto u velikoj mjeri ovisi o planiranju stana, tako da je potrebno razmotriti gdje organizirati luk, ne samo na vlastitu želju, već i na maksimalnu praktičnost za život u stanu ili kući.

Još jedna stvar koja treba uzeti u obzir je kvaliteta materijala. Kupnja gipsana ploča ne bi trebala spasiti, jer će ovisiti ne samo atraktivan izgled luka, već i njezinu trajnost.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Trajni lukovi gipsane ploče mogu imati komplicirani oblik.

Parametri za odabir gipsane ploče:

  • snagu;
  • otpornost na vlagu;
  • Vatrostalni.

Što se tiče nijanse luka, stil i oblik, onda je potrebno osigurati da su svi ovi pokazatelji usklađeni s ciljem postojećeg u stanu. Glavna rješenja su klasična, moderna, modernost.

Članak na temu: Kako staviti ogradu iz lanac mreže

Priprema za rad

Lijepi lukovi iz gipsane ploče u hodniku počinje s izračunima i mjerenja. Da bi se sami učinili, bit će potrebno izmjeriti vrata i pripremiti sve potrebne alate i materijale:

  • Gipsana ploča (3 listova);
  • Profili metala (4 komada);
  • rulet;
  • zatvarači;
  • Perforator;
  • elektrolik;
  • Škare za metal;
  • kit;
  • Materijali za dekoraciju;
  • Pojačana traka.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Skup alata i materijala za lukove lukova

Obilježavanje treba izvršiti u sljedećem redoslijedu - izmjerena je širina vrata, a zatim visina budućeg luka. Tada se dobivene vrijednosti moraju primijeniti na suhozični list i izrezati radni komad, nakon što je potrebno izravno izrezati arc. Zatim se akcije ponavljaju s drugim listom gipsane ploče. Možete razmisliti o dizajnu budućeg luka, ističući mjesto pod ogledalom na njemu.

Važno je zapamtiti da bi radni komad luka trebao biti glatka tako da prilikom izvođenja instalacijskog rada nema poteškoća s montažom.

Stvaranje arka

Sljedeća faza rada je radni komad metalnih zatvarača za buduću ponos apartmana - lukobran. Ukupan broj njih je šest. Dva nosača nalaze se na stranama luka, a treći u gornjem dijelu. Prema tome, za dva dijela bit će potrebna 6 metalnih pričvrsnih elemenata. Nakon toga dolazi stupanj pričvršćivanja dijelova luka. To će zahtijevati samo-tapkanje vijaka i odvijač ispod unutarnjih strana vrata potrebno je pričvrstiti bilpers iz suhozida.

Pričvrstite poseban dizajn - lučni profil - pozornica koja zahtijeva povećanu pozornost. Potrebno je to učiniti tako da su svi elementi sigurno fiksirani. Bit će potrebno izmjeriti luk, a zatim saviti profil od metala iste veličine, a zatim, nakon svakih par centimetara, učiniti jasno vidljivim rezovima škarama za metal.

Važno: Nemoguće je smanjiti središnji dio profila, jer je to temelj cijelog dizajna. Montirani s odvijačem su spojeni na radni komad. Kako bi se dovršila montaža luka, bit će potrebno stvoriti ugrađenu stavku, materijal za koji će također biti gipsana ploča. U širini otvora, pravokutnik je izrezan u kojem će se uzeti nekoliko rezova, okomitu duljinu. Ne bi trebali biti duboki.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Stvaranje lukova vlastitim rukama

Članak o toj temi: Kako se izvodi lemljenje radijatora iz aluminija

Kako bi se olakšao rad s gipsanim ploče, možete ga malo navlažiti običnom vodom - to će se sagnuti. Nakon toga, pravokutni radni komad mora se primijeniti na dijelove luka i pričvrstiti ga kako bi ga pričvrstio na privitke koji su se sigurno ugradili ranije. Neka bude najtočnije što je više moguće kako bi se spriječilo dizajnerske smjene. Počnite montirati unutarnji okvir koji bi trebao biti jasno od sredine, krećući se prema rubovima.

Završni rad

Završna obrada - konačni korak prema luku u hodniku ili hodniku. Ovdje će biti potrebno proizvesti rad s šavovima i zglobovima. Da biste to učinili, koristite posebnu smjesu, koja se može koristiti neovisno, ali bolje je kupiti već spremno, jer će koncentracija u njemu biti najprikladnija za kvalitativni rezultat.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Ugradnja fleksibilnog ugla je potrebno za dobivanje prekrasnih oblika slike

Prvi sloj smjese treba biti gust. Mora se osušiti, nakon što se ovaj rad može nastaviti. Sljedeća faza je kit vanjskog dijela luka. Ovdje je važno učiniti sve pažljivo i marljivo, jer će ovaj dio vidjeti sve koji ulazi u sobu. Prvi sloj također mora sušiti, nakon čega se primjenjuje sljedeći. Višak završnog materijala se pažljivo uklanja do sušenja.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Gipsane ploče malim nedostacima montaže

Posljednji korak je proizvodnja lukova. Potrebna je traka za pojačanost, koja je uredno nadovezana na uglovima strukture, ali tako da je pola na zidu luka, a druga nasuprot. Mora ostati i osušiti malo, a onda je kit ponovno nadovezan, nakon sušenja, koji će morati proizvesti rad površinskog mljevenja - prvo koristeći sanduke s velikim zrnom, a zatim s malim. Nakon toga se cijeli dizajn treba osušiti 12 sati. Glavni radovi na stvaranju luka su završeni. Možete otići u uređenje.

Članak o temi: Kako šivati ​​poklopac na stolici za hranjenje, tako da je to prikladno?

Dekor s ogledalima

Naravno, luk mora biti uređenje. Ovdje možete koristiti boju, pozadine, plastične umetke, pozadinsko osvjetljenje, drvene konstrukcije - mnoge mogućnosti, samo ih je fantazija može ograničiti. Idealan dodatak ogledala za koje se može napraviti individualni okvir, kako u samom luku iu dvoranama u hodniku ili hodniku. Ogledala će pomoći ne samo ukrasiti dizajn, već i vizualno proširiti prostor. Instalacija se može napraviti i na samom luku - popraviti ogledala u okviru ili u posebno stvorenim rupama, kao i na primjer, na primjer, gornji dio dizajna.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Praktički ukrasiti lukove s prirodnim drvom

Osim toga, ogledala izgledaju vrlo skladno u uskom hodniku ili dugim hodniku. Stoga, u kombinaciji s lukom, soba će izgledati neobično i elegantan. Također, hodnik će također pomoći ogledalima ugrađenim u strop, zajedno s pozadinskom osvjetljenjem izgledat će originalno. Ogledala se mogu pričvrstiti pomoću posebnih alata, umetke ili okvira.

Lukovi iz gipsane ploče u unutrašnjosti hodnika s vlastitim rukama

Vrata ogledala - izvrsna opcija za lučni otvor

Dakle, nije teško napraviti luk u hodniku. Ako ne žurite sve akcije i slijedite preporuke, onda će se konačno dizajn ispasti biti moderan, nadopunit će sobu, a također će postati osnova za bijeg fantazije - na primjer, možete postaviti zrcalni perimetar i Vizualno proširiti hodnik ili napraviti nišu za statuu, boje i druge male stvari koje omogućuju da interijer učini živim.

Čitaj više