Etu esi eme oche oche onwe gi?

Anonim

Etu esi eme oche oche onwe gi?

Jiri aka gị na-amachi oche iji mee ka onye ọ bụla. Ajụjụ a bụ naanị na ọtụtụ mbọ na oge, yana ihe ndị mebiri emebi. Isi ihe bụ inwe ndidi na ntachi obi zuru oke, oche oche ga-adịkwa njikere.

Ihe nlere a kap ur u nwere ike di iche. Ọ nwere ike ịbụ ma oche na oche na oche na azụ, ma oche dị ugbu a. Ọ dị mfe ma dị ọnụ ala karịa ihe maka imepụta ịkpụ osisi. Igwe osisi eji osisi ahụ ga-adaba adaba ma na ọpụpụ nke picnic, na mpaghara obodo, na obere kichin nke ụlọ obibi ọtụtụ ụlọ.

Mpempe akwụkwọ

Nke mbu, ihe osise zuru ezu nke oche oku di nkpa. Ọ ga-ekwe omume ịchọta ya na mpụga ebe a na-emepụta nkà na imepụta arịa ụlọ, ebe a na-egosi nhọrọ dị elu.

Ọ bụrụ na ịnweghị ụdị nke ahụ dị otu a, nhọrọ kachasị mma ga-abụ ihe nlere nke anọ na-enweghị ihe atụ nke atụmatụ kachasị mfe na nke kachasị mfe (Fig 1).

Dị ka nkọwapụta maka etiti ahụ, ị ​​ga-achọ ihe ntụ ọka anọ, ọ na-achọsi ike na osisi 40 site na 20 mm na ogologo 48 cm. A na-eme ntọala nke otu 4 nke otu ngalaba , mana 32 cm ogologo oge.

Etu esi eme oche oche onwe gi?

Ọgụgụ 1. Mpempe akwụkwọ nwere oche.

A ga-amachi oche ahụ n'ime mbadamba 45 cm, 2 nke nwere obosara nke 9, na 2 - 6 cm. Site na offline nke oche ahụ, ọ ga-adị mkpa Gbakwunye mpempe abụọ nwere ogologo nke 32 cm, site na mmanya 40 site na 20 mm.

A ga-amụrịrị nkọwa ndị a niile na ngalaba obe nke 6 mm na ogologo nke ọ bụla karịa 4 cm. A na-etinye oche na-adọta onwe ya na ogologo nke ọkara 50 mm. Oge mbụ nke mgbakọ ahụ bụ njikọ nke ụkwụ n'ụdị akwụkwọ ozi "x", ebe axis kwesịrị iwere ya kpọmkwem n'etiti ha, na nso na elu elu. Mgbe ahụ, ụkwụ ji ụkwụ na-ejikọ ụkwụ.

Isiokwu dị na Isiokwu: Anya maka ọrụ na-eme onwe gị

Mgbe nke ahụ gasịrị, ịkwesịrị ịchịkọta oche nke okpokoro isi. N'otu akụkụ, a na-etinye nsọtụ ụkwụ ndị ahụ na-agagharị na ngagharị ahụ site n'ụzọ na-agagharị, na nke na-aga n'ihu na nsọtụ nke dị iche iche dị iche iche. N'ihi ya, a ga-ahapụ obere osisi osisi.

Etu esi eme oche oche onwe gi?

Ọgụgụ 2. na-ese nke ohi na oche oche.

N'ihe mere na enweela ahụmịhe nke arịa ụlọ, ị nwere ike ịhọrọ oche osisi yiri nke ahụ na oche gbara ọkpụrụkpụ, mana ọ ga-adịtụ mgbagwoju anya. Ọ sere (Fig 2) abụghị ihe dị iche na usoro izizi gara aga, mana na mmepụta ị ga-achọkwu ezigbo ngwaọrụ.

A na-ebipụ oche ahụ nke osisi na-acha uhie uhie ma ọ bụ, dị ka nhọrọ mmefu ego, site na nnukwu plywood. N'ebe dị anya ihe dị ka 5 cm site na nsọtụ, nku nku, nku ya na dayameta nke 20-22 mm nwere anya 12 cm ma jikọọ ya na igwe 12 cm. Ya mere emebere aka ahụ, nke ọ ga-adịcha mma iji yie oche apịaji na aka.

Isi ihe dị iche iche nke oche dị otú a bụ na anyà nke njikọ ahụ na-agagharị n'ọnọdụ ebe ụkwụ na-agagharị, ọ na-agafe agafe okirikiri, ma site na oghere.

N'otu oge ahụ, ma nke mbụ na ụzọ abụọ nke nsọtụ elu ahụ na-agbakwunye elu ala nke oche dị na oche dị mma na linushfly loops. N'ihi nke a, otu stepper stepper, ike nke ịgbanwe n'ime ụgbọ elu mgbe ị na-etinye ya.

Na-agbachi oche

Etu esi eme oche oche onwe gi?

Onu ogugu 3. Akpọchie oche osisi na azụ.

Ọ bụrụ na ị na-eme ka aka gị mee nke gị site na osisi, mpịakọta mpịakọta dị ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mmadụ niile, mgbe ahụ, oche na azụ gị ga-eme ka ọ gbagwojuru anya. Agbanyeghị, ọrụ a anaghị achọ iru eru pụrụ iche na nkà ọkachamara. Naanị mkpa ihe ndị ọzọ, ike na oge ọrụ.

Ihe nlere nke oche di otua bu ihe kachasi mfe inweta uru maka imeputa ngwa nke di (Fig 3). Ihe ahụ ga-abụ ọrụ osisi nke square akụkụ ya na akụkụ nke 3 ruo 4 cm, ọkacha mma site na birch ma ọ bụ beech osisi.

Isiokwu dị na Isiokwu: Creatmepụta kandụl na ihe odide

Na mgbakwunye, a ga-enwe sọlfọ ma ọ bụ plywood 2 cm oké, ọla kọrọ na ndị na-awụrụ, na 35-40 cm ogologo, na-eme ka ịsụ akwa na osisi.

Gburugburu oche mpịachi na azụ azụ na nke ya ịchọrọ ịmalite na oche. Ọnụego 7 cm ruo 7 cm na nsọtụ ya n'akụkụ abụọ nke bolts oghere, nke a ga-agbanye na ọ dị mkpirikpi, site na enyemaka ha na-akwado ya n'azụ.

Mgbe nke ahụ gasị, a na-etinye oche oche na skku onwe onye na-eme ihe na nkwado. Na nkwado, oghere ahụ na-akụ maka mkpanaka ígwè 4 cm site na nsọtụ, a na-etinye mkpanaka n'ime ya, ọ nwere ike gwụ.

Nzọụkwụ ọzọ ga-abụ mgbakọ ụkwụ ogologo ụkwụ, nke 11 cm site na nsọtụ ahụ na-akụda site na oghere ndị a na-eme. Ha na-awakpo ụyọkọ ahụ. Mgbe ahụ, a na-ebipụ uzo na akụkụ dị elu, ebe a na-agagharị na azụ azụ.

N'okpuru oghere maka brazers na 4 cm, a na-akwanye mkpịsị ugodi nke rod ígwè gafere site na ikwe ka oche na-agagharị n'enweghị nsogbu. Na ala nke ogologo ụkwụ, oghere maka transvertar Concedbar na-asụ. Mgbe nke ahụ gasị, n'etiti ụkwụ dị mkpụmkpụ, oghere maka kposara na-ejikọ ụzọ abụọ nke ụkwụ na-eme, ma dịtụ n'elu - oghere maka ijikọ ọnụ n'oche.

Mgbe a ga-ejikọ ụgbọ ala ahụ, a na-etinye oche na ụkwụ ahụ etolitela, ebe enwere ike ịtụle oche oche nke ọma. Ihe si na ya pụta ga-adigide na-adigide, mana n'otu oge a na-eme atụmatụ dị mfe.

N'ihi ya, ọ na-enyo ụdị obere osisi stepladder nwere aka gị. N'izugbe, ọ bara uru ịkọwapụta na ajụjụ nke otu esi eme oche mpịakọta na ego nke ya mfe. Ọ bụ naanị na ọ dị mkpa iji gbanye ihe ndị a chọrọ na teknụzụ na eserese.

GỤKWUO