Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

Anonim

Mgbe ị na-arị ugwu, ogige ma ọ bụ ebe na-abata, na-enwekarị mkpa iji wụnye ndị kewapụ. Ọtụtụ mgbe, a na-eji ókèala maka nke a (karịa ka a na-akpọ curls). Ọzọkwa, nwụnye ókèala ahụ esighi ezigbo ike iji jide n'aka na ị ga-akpọ ndị brigade. Ọ ga-ekwe omume ịnagide aka gị. N'ọnọdụ ọ bụla, na ndị enyemaka.

Oge ọhụhụ na ụdị ndị agha Gay

A na-eji ala dị iche iche kewapụ nbufo dị iche iche na / ma ọ bụ ibu dị iche iche. Ha nwere ike kewapụ ụzọ site na ahịhịa, ifuru ma ọ bụ ubi, ogige, na-ejere ókè nke ndị ije na okporo ụzọ, wdg.

Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

Borsor na-ekewa okporo ụzọ na okporo ụzọ na mpaghara na n'ámá

Ha na-arụ ọtụtụ ọrụ n'otu oge:

  • jee ozi maka egwu iche iche;
  • na-ebugharị ibu ahụ;
  • Chebe ụzọ ị ngọngọ na mbibi.

Ọ bụrụ na ịchọrọ egwu iji jee ozi ogologo oge, a ga-etinyerịrị oke n'akụkụ ọnụ. Ọ na-edebe ihe niile n'emeghị ihe ọ bụla ma ọ bụ gbanwee ọdịdị ahụ.

Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

Agba dị iche iche, nha na ngalaba

Bordeur ma ọ bụ okwute dị iche iche dị nha, mee ha site n'ihe dị iche iche, tinye teknụzụ dị iche iche. Ọdịdị kachasị bụkarị bụ ókèala, mana a ka nwere plastik, na-ama jijiji.

Ụdị nke dị iche iche na ókèala

Nkume ókè-arịba ama bụ ihe a na-ahụkarị, ha dị nha nha. Kewaa ha ụzọ abụọ:

  • Okwute okporo ụzọ. Wider na elu, mgbe mgbe na-enwe ume (otu ma ọ bụ abụọ ma ọ bụ abụọ rods na dayameta nke 12-14 mm). Ejiri maka ikewapụ okporo ụzọ na akụkụ mgbatị ahụ.
  • Nkume a na-egbochi (a na-akpọ ihe mgbochi, ogige ma ọ bụ ókèala). Obere na ibu, na-enweghị isi ike. Na-ekekọta n'ụzọ na-agba ụkwụ site na ahịhịa. Nwere ike iguzogide ụgbọ ala ndị njem. Na-ebu ibu karịa na mgbe niile, ọ bụ ihe na-ekwesịghị ekwesị itinye ha, dịka e bibiri ha.

Isiokwu dị na Isiokwu: Atụmanya dị ka akwụkwọ ahụaja na-acha akwụkwọ ahụ

Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

Ụdị okwute dị ukwuu maka mpio nkewa

Ejighị ụdị okwute dị iche iche nke akụkụ na-emebi ihe nke okporo ụzọ ahụ, ebe ọ bụ na ha nwere oke ike.

Okporo ụzọ anaghị adịzi - enwere ndị na-agbada. A ga-eme ka ọ bụrụ akụkụ dị nkọ n'otu akụkụ - tinye na akụkụ achọrọ, yana ọnọdụ nke ogige a na-edozi ya na usoro ihe dị mkpa. Maka ntụgharị dị larịị enwere iberibe radius nwere radili dị iche iche. Enwere ike iji ha mepụta ogige maka gburugburu, ifuru ifuru.

Uzo

A na-emepụtakarị ihe mgbochi ókèala 1000 mm, ndị chọrọ ikewapụ okporo ụzọ na-aga site na ala na-eme nri - 850 mm ogologo oge. Ọbụna enwere ihe dị 500 na 400 mm. Ọtụtụ mgbe, nke a bụ ndị na-ehicha maka ụzọ si na Slabs. A na - emepụta ha ọ bụghị naanị na teknụzụ nke ime ihe, kamakwa dị ka teknụzụ nke vibractopressing, nke emepụtara tafement taịlị n'onwe ya.

Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

Akụkụ dị iche

N'ile anya, okwute nwere ike ịbụ:

  • 300 mm - maka ikewapụ ụzọ n'okporo ụzọ;
  • 200 mm, 180 na 150 mm - maka egwu.

Na obosara 200, 180 mm (nkume okporo ụzọ), 150, 100, 80 mm (curdstone).

Wụnye ókèala na ngwakọta aja ma ọ bụ ihe

N'elu ala, iji wụnye okwute mkpọchi dị mkpa na mmiri ákwà nke ájá na okwute dị n'elu, na ókè ahụ dabara na ya. Site na nrụnye a, ókèala na-eguzo n'enweghị nsogbu. Usoro maka ụdị:

  • Site n'enyemaka nke negs arụnyere na ebe dị iche ma na-agbatịrị n'etiti ụdọ, na-eme akara.
  • Dabere na akara ahụ, ha na-egwu olulu. Obosara a kwesịrị ịdị na nke ahụ n'akụkụ nke awụnyere ya arụnyere, enwere anya nke 10-15 cm n'akụkụ ọ bụla. A na-ahọrọ omimi ahụ nke mere oyi akwa nke na-eme mkpọtụ na ala dịkarịa ala 10 cm, na -adị elu nke a na-agbachi ụkwụ n'elu egwu ahụ ma ọ dịkarịa ala centimita ole na ole (dị ka nke a - dabere na ọchịchọ gị).

    Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

    Nwụnye nke ókèala: atụmatụ

  • Ala nke ogige a na-emegharị ma tampted (mgbe ị na-eji efere na-ama jijiji, obosara nke ogige a na-eme n'obosara).
  • Debe oyi akwa Geotexeti na njupụta nke opekata mpe 160 g / m. A chọrọ oyi akwa a maka ájá na okwute a ga-agwakọta ya na ala. Ọ na-eme ka oge dị na ụrọ rụọ ọrụ, na-ebelata ohere nke na-agbanwe n'oge opupu ihe ubi.
  • A na-awụsakwa ájá dị larịị ma ọ bụ okwute a na-etekarị nke ukwuu ma ọ bụ ọkara nke ọkara (20-40 mm). Obere oyi akwa dị 10 cm, ezigbo - 15 cm. Cram nkume okwute.
  • Site na ájá (akụkụ 3-4) na ciment (akụkụ 1), a na-agwakọta ngwọta dị mma (mmiri dị obere, naanị a ga-akpali ya). A na-eji ya dochie ya na ọkpụrụkpụ nke 5-7 cm (dị mma karịa 7 cm) na okwute a gwụrụ.

    Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

    Na-eduzi ọrụ na ntinye nke ókè na mgbochi

  • A na-eji nkume a na-eme mkpọtụ na ihe, ọkwa (na mbara igwe (na mbara igwe ma ọ bụ mkpọda - na-adabere na Geology saịtị).
  • Akpọchi site na ngwakọta nke ahịhịa na-acha uhie uhie na ọkpụrụkpụ nke 5-7 cm na ịdị elu nke ihe dị ka 10 cm na-etinye gburugburu na nkebi ahụ.
  • Mgbe ịghachara ihe ahụ, oghere efu na-efu n'etiti uzo na nsọtụ olulu kpuchie na ájá ma ọ bụ nke na-ete mmiri na ala si n'elu.

N'okpuru teknụzụ a, nrụnye nke okwute ókèala bụ ohere nke na mgbe ọ na-egbu egbu, ọ ga-aga nke ukwuu.

Etu esi etinye aja

Ọ bụrụ na ala anaghị agbaghara, ị nwere ike ịme ihe na-enweghị ihe. Yabụ ịnwere ike itinye aka na mpaghara - ókèala nke ije ije ma ọ bụ nsu maka akwa ifuru, akwa ifuru. Site na ihe a niile, usoro a anaghị ekwe nkwa na a gaghị emebi ụzọ ahụ. Teknụzụ nwụnye dị ka nke a kọwara n'elu tupu ebe a ga-etinyerịrị ihe dị mkpa.

Nwụnye nke ókèala na-eme ya onwe gị

Condrope Wijectiit na gutter

Naanị okwute a na-azọpịrị maka mmiri na traam. Ọkpụrụkpụ nke oyi akwa ga-dịkarịa ala 15 cm. Mgbe curbstone na larịị na a gbakwụnyere na okwu nke larịị, ọdịiche dị n'etiti nkume osisi rụzie mgbidi ékpè jupụtara na otu gburu na trambed ọma. Site na usoro nrụnye a, ị nwere ike ịgbanye nsu ọbụlagodi ma ejiri ya mee ihe n'ụzọ na-enweghị isi. Ma dị ka nhọrọ nwa oge - ruo ọtụtụ ọnwa - usoro a dabara adaba.

Isiokwu dị na Isiokwu: Kedu ka onwe gị si wụnye ngwá ụlọ

GỤKWUO