Поставување на скалите: Видови и методи за поставување (+48 фотографии)

Anonim

Во селската куќа, скалите едноставно е потребно. Тоа не само што врши естетска функција, туку и обезбедува погодно движење помеѓу подови. Со цел да го задржи оригиналниот изглед на скалите долго време, обрнете внимание на специјалните преклопувања за чекорите. Тие се направени од различни материјали, но тепих е особено популарен. Во оваа статија, ние ќе ги разгледаме главните карактеристики на слој на тепих, како и да го избереме соодветниот метод за поставување на производот.

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Кои функции се скали за скалите?

Декорацијата на скали тепих ви овозможува да спречите оштетување на површините на чекорите, како и да додадете во внатрешноста на просториите на светли бои. Покрај тоа, облогата врши уште неколку функции: обезбедува сигурност, спречува лизгање, модерно изгледа и го намалува нивото на бучава.

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Иако крпа за тепих е оптимална опција за заштита на скалите од напојувањето, сега постои широк избор на гума, силиконски и други облоги. . Во зависност од материјалот за производство, таквите патеки можат да вршат различни функции. Значи, распредели производи за улица и за дома. Секој од моделите е уникатен на свој начин, па при изборот на такви производи е неопходно да се води од целта на овој елемент.

Во последниве години, во селските куќи, можете дури и да се сретнете со меки облоги и тепих, особено за производи со долг куп.

Скали за скали

Правила за избор на влошки за скали

При изборот на премаз за скалите во куќата, вреди да се разгледаат одредени барања за овој вид на производи. Патот на тепих мора да биде добар квалитет, но што е најважно, да ја избере вистинската големина, параметрите и моделот на стоки.

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат при купување на елементи за теписи или солидна покриеност:

  • Производите означени со "за скали" се потрајни и издржливи, тие се направени од посебен анти-лизгачки материјал кој не е подложен на носење. Таквите теписи имаат краток густ куп, поради што многу прашина не се акумулира (не бараат чести чистење).

Анти-лизгање преклопува за чекорите

  • Кога завршуваат чекори со облоги на тепих, специјалисти не се препорачуваат да се користат како прилог на лента, методот на лепак за поставување на тепих е исто така многу краткотраен. Во овој случај, гумени производи со анти-лизгачки ефект се погодни.

Член на тема: Чаир со трансформација во скалите: Видови на структури и карактеристики на независно производство

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

  • За декорација на бетон (како и дрвени) скалило, тепих базиран на гума е совршено погоден, но треба да се запомни за посебен начин за поставување на таков производ. Поставата мора да биде фиксирана со сврзувачки елементи на исто растојание едни од други и во аглите (постои не-лизгачка површина).

Тепих на гумена основа за скали

Избор на посакуваниот модел на поставата на скалите, не заборавајте за стилот на дизајнот на собата. Боење, форма на производот мора да одговара на дизајнот на ентериерот на куќата. Ова се однесува на купување на гумени траки до улицата за надворешното скалило - даде предност на неутрални нијанси и функционалност на производот.

Килими на скалите

За да се постигне максимална густа вклопување на подот покривање на чекори, препорачуваме користење на возачи на автомобили.

Држач на рамка за скали

Материјал за производство

За дрвени, конкретни, камени скали, постои голем избор на поставата на чекорите. Тие можат да бидат направени од различни материјали.

Следниве решенија се најпопуларни:

  • Тепих е еден од најпопуларните видови на тротоарите.

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

  • Кипли на чекори - производи може да бидат и кратки и со долг куп, дизајнирани повеќе за удобност.

Меки килими на скалите

  • Дрвени модели - повеќе изведена декоративна функција, може да се изработи од даб, бор, пепел, орев и кедар.

Дрвена постава за чекори

  • Пластичната постава - се појави релативно неодамна, бара посебен начин на консолидација.

Пластична постава за скали скали

  • Гума поставата и песните најчесто се користат на улица или на чекорите во ходниците, на влезот.

Гумени обвивка на скалите

  • Алуминиумската постава - може да се користи и на скалите во рамките на куќата и на надворешните скали.

Анти-лизгање профил

Анти-лизгачки килими

Не-лизгачките облоги може да се користат и внатре во куќата и на улица. Нивната главна задача е да спречи лизгање при одење, како што е полн со сериозни последици. Најчесто, овој вид покриеност се користи на влезот во канцелариите, во градинките, болниците и другите социјални институции. Во затворен простор, исто така, нема да бидат излишни анти-лизгања, тие се многу поудобно од вообичаениот облик на отворено.

Анти-лизгачки душеци на чекори

Ако подот, основата и чекорите на скалите се покриени со линолеум, тогаш без анти-лизгање линии не го прават. Гумени производи може едноставно да се гледаат на чекорите, а опциите за ПВЦ и на гума базирана основа се препорачуваат да се поправат специјални сврзувачки елементи. Кога обложување на маршевите, обрнете посебно внимание на рабовите и отворените места за дизајн.

По поставувањето на облогата, внимателно проверете ја површината за присуство на неправилности. За да го избегнете ова, нанесете само висококвалитетни материјали.

Анти-лизгачки килими за скали

Тепих

Таквиот производ на отворено го потсетува вообичаениот тепих, но тоа не е толку. Тепихот се карактеризира со густина на поголема кутија, може да се состои од одделни делови и често има анти-лизгање поставата. Пред неколку години, тепихот може да се користи како главна покривка, сега има голем број опции за завршни материјали.

Член на тема: карактеристики на дневна соба дизајн со скали и дизајн идеи | +76 фотографии

Тепих на чекори на скалите

Тепихот мора да лежи на подот, но лентите на синтетички влакна со знак "за скали" ќе станат одлична декорација на чекорите.

Килими за скали чекори

Carpet Care.

Лажните структури направени од дрво изгледаат стилски во секој ентериер, но за многумина тоа е прилично здодевна опција за собата. За диверзификација на изгледот на скалите и заштита на површината на чекорите од оштетување, користете специјални ленти. Тепих, како што е познато, не е полошо во работењето и не бара посебна грижа. Ова правило се однесува на тепихот на чекорите.

Доволно е неколку пати неделно за вакуум на синтетички ткаенина и колку што е можно, обработете го слој со детергенти.

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Методи за поставување тепих

Изборот на метод на поставување тепих на сцената директно зависи од видот на скалите. Солиден слој (скалило, покриен во целост) изгледа дека е претставено, но поставувањето е сосема проблематично, а во случај на завртка - тоа е невозможно.

Ги разликува следните методи за поставување:

  • Сечење на секој елемент и фиксација на лепак - долго време, тешко е да се исчисти;
  • Поставувањето според видот на патеката - платното не се сече, аглите се фиксирани со прачки, лесни за отстранување;
  • Прицврстување на килими за двострано адхезија - прилично едноставно, но фиксацијата не е сигурна.

Користење на прачка

Ова е најчестиот начин кој најчесто се користи ако треба да го обезбедите тепихот на скалите. Што се однесува до облогата, се испарува на чекорите со еднаква вдлабнатина од рабовите, по што платното притиснати со специјални прачки во аглите.

Родите се фиксираат на специјални брави кои се прикачени на самата скала. Всушност, тоа е класичен начин да се поправи тепих.

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

На видео: Инсталација на возачот на автомобилот на чекорите.

Со фиксирање на штици

Овој метод е применлив само на директни скали. За фиксирање на тепих, ви требаат специјални ребра со таканаречени шила. Грукс се направени од иверица - тие можат да бидат со различни должини, во зависност од ширината на чекорите. Малите нокти се ноктите во два реда. Како изгледа, гледајте ја фотографијата подолу.

Член на тема: Предности и дизајн карактеристики на бетонски скали [Популарни верзии]

Поправање на штица за тепих

Завршени делови се прикачени на чекорите по должината на страна. Па, ако скалите е направен од дрво, тогаш ќе биде полесно да се монтираат штиците на завртката за само-прислушување или ноктите. На конкретниот дизајн, деталите се фиксираат на завртката за јадење.

Фиксација на тепих на чекори со штици

Лепило начин

Најчесто се користи за бетонски скали. Дизајнот е покриен на овој начин се разликува со детална студија и атрактивен изглед. Во исто време, тепихот за секоја фаза е дизајниран одделно, бидејќи е речиси невозможно да се стави една мрежа.

За фиксирање на тепих или килими на бетонска основа, специјален лепак е најдобро одговара.

Лепак за тепих

Прво, ние произведуваме чекори за мерење и репродукција на платно, по што ја обработуваме површината на скалите од страна на буквар (за бетон). По сушењето, прајмер се нанесува на леплива маса и трки над целата област на чекорите. Останува само да се постават парчиња тепих и внимателно мелење за некое време.

Поставување тепих на чекори на лепак

Креаторите го прават тоа сами

Carriagers може да се направи со свои раце. Не е потребно многу време, а готовиот резултат ќе изгледа многу естетски. Методот е применлив за сите видови на скали.

За производство на возачи на автомобили, ќе ви треба:

  • прачки од Duralumin;
  • стеги (може да се купат во продавница за мебел);
  • Прицврстувачи (несебичност, нокти).

Самата инсталација е доста тривијална. Отпрвин, облогата е цврсто без набори, а потоа на секоја раскрсница, тепих крпа притиска со алуминиумска прачка, последниот на двете страни е фиксиран во фиксни прстени.

Креаторите го прават тоа сами

Скалилата е интегрален атрибут на селската куќа. За да ги заштити чекорите од оштетување, посебните облоги се користат за зголемување на отпорноста на абење и животниот век на животот. Најоптималната опција за овој вид на обложување е тепих, е ефтин, обезбедува густа способност за површината и апсорбира вишок бучава. Кога купувате сличен производ, важно е да се избере соодветен метод на прицврстување, кој да го одбере е да се реши само вас.

Преглед на популарни преклопувања за чекори (2 видео)

Варијанти на килими и анти-лизга облоги (48 фотографии)

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Слоеви за скали: критериуми за избор и методи за поставување тепих

Прочитај повеќе