Ventilert fasade - egenskaper, egenskaper, typer og ordninger av enheten

Anonim

Siden fasaden til huset er ansiktsdelen av strukturen, forsøker de å dekorere. Men fasaden vender ut, utføres ikke bare for å gi veggene estetisk utseende. Hovedoppgaven til finishen er å beskytte fasaden mot ødeleggelsen forårsaket av de ytre miljøene og garantere den mest langsiktige levetiden.

Dette kravet i kombinasjon med utviklingen av bransjen førte til moderniseringen av eksisterende og fremveksten av nye motstående materialer og teknologier i fasaden. En av disse nye produktene er et system med ventilerte fasader (Ventfasad).

Hva er en ventilert fasade av huset?

Hvorfor er nødvendig, som er, funksjoner, egenskaper, egenskaper, typer, typer og enhetsdiagrammer.

Den monterte fasaden er et fasadesystem, laget i henhold til en spesiell teknologi, som skal feste det vendte materialet på veggen ved hjelp av en ramme (delsystem). Som et resultat forblir et gap (opptil 100 mm) mellom veggen (fasaden av huset) og venden, som sirkulerer luften. Dermed er fuktighet gitt til design, kondensat og varmeoverføringen reduseres hjemme.

Navnet selv avslører essensen av systemet med festede ventilerte fasader.

  • Hengslet fasade - Etterbehandlingsmaterialet er montert på rammen (hengende på veggen) med et gitt tilfluktssted fra flyet;
  • ventilert fasade - Mellom det vendte materialet og veggoverflaten (ikke lukket eller isolert), flyttes luftstrømmer fritt, dvs. Det er en naturlig luftkonveksjon. Dette sikrer implementeringen av hovedfunksjonen til de ventilerte fasader - eliminering av kondensat, som tradisjonelt akkumuleres mellom veggen og finishen. En slik tilnærming til isolasjon og / eller vendt gjør det mulig å gi et gunstig mikroklima i huset.

Generelt er den ventilerte fasaden en kompleks finishsteknologi i fasaden, som gjør det mulig å sikre pålitelig beskyttelse mot den destruktive virkningen av ulike faktorer.

Det er om kort, for en fullstendig forståelse, som representerer Ventfassada-systemet, er det nødvendig å vurdere komponentelementene. Legg merke til at hver av dem er universelle, noe som gjør det mulig å fullføre komplekse arkitektoniske former i forskjellige stiler.

Hengslede ventilerte fasader - egenskaper

Hva er den ventilerte fasaden?

Ventilert fasade - egenskaper, egenskaper, typer og ordninger av enheten

1. Subsystem for ventilerte fasader

Systemet for festemidler inkluderer transportprofiler, parenteser, anteriske elementer (dowels og skruer), spesielle festemidler. Bruken av braketter til Ventfassada gjør det mulig å justere avstanden mellom rammen og veggen, slik at det ikke er nødvendig å justere veggene på veggene;

Artikkel om emnet: Ernæring Gardiner i interiøret - fordel og bilder

Til tross for at festene ikke er synlig, er dette ikke en grunn til å spare på komponentene. Komposittelementene står for hovedbelastningen: på vekten av det vendte materialet, fra vindens styrke og bevegelsen av luftstrømmen. Derfor må alle brukte materialer overholde kvaliteten på standarder.

Rammer for ventilerte fasader

Flere arter av rammer er preget:

a) Avhengig av materialet:

  • Metal Carcass. . Den består av elementer laget av metall. Alminy Aluminium, Galvanized og Steel Subsystems. Samtidig har de horisontale elementene som hovedbelastningskonto, har en tykkelse på 1,5-2 mm, og den vertikale er 0,5-1 mm. Dette reduserer belastningen på fasaden til bygningen, samtidig som de opprettholder bæreregenskapene til selve kadaver. Metallramme kreves ved bruk av alvorlige motstående materialer, som stein (ventfassad av porselen stoneware);
  • Treramme . Det er et system av tømmer 50x60 mm og jernbane 20x40 mm. Gjelder for lysvendte materialer, men trenger beskyttelse og krever ytterligere behandling som forhindrer hjulene fra rotting;
  • Kombinert kadaver . Kombinerer fordelene med begge systemene. I dette tilfellet er hovedsystemet metallisk, og motklaringen er tre.

b) Avhengig av profilens konfigurasjon

Subsystem for ventilerte fasader:

  • L-formet delsystem . Forskjellig med festing av to ribber av stivhet på boltet ledd. Braketten lar deg justere overflaten av enhver krumning. Maksimal mulig avstand fra veggen er 380 mm. Den eneste ulempen er en høy pris;

    Ventilert fasade - egenskaper, egenskaper, typer og ordninger av enheten

    L-formet profil for delsystemet til den ventilerte fasaden

  • U-formet delsystem . Det er preget av en profil med fire stive ribber - det er også pålitelig, men mer komplisert i installasjonen. Til fordel for dette systemet, sier kostnaden.

    Ventilert fasade - egenskaper, egenskaper, typer og ordninger av enheten

    U-formet profil for delsystemet til den ventilerte fasaden

Ventfasada-delsystemet må oppfylle slike krav:

  • korrosjonsbestandighet;
  • Høy lager kapasitet;
  • evne til å motstå statiske og dynamiske belastninger;
  • Muligheten for å levetling krumningen av overflaten av fasaden;
  • Enkel og høyere, sammenlignet med andre måter å beklage, monteringshastighet.

2. Isolasjon for ventilert fasade

Det termiske isolasjonsmaterialet er ikke en obligatorisk del av den ventilerte fasaden. Hvis oppgaven med ytterligere isolasjon ikke er satt, men bare beskyttelsen av den fremre overflaten av ytterveggene, gjelder ikke isolasjonen. Men det er heller et unntak enn regelen.

I det overveldende flertallet i arrangementet av systemet til den ventilerte fasaden, er termisk isolasjonsmateriale etablert.

Teoretisk sett kan enhver isolasjon installeres under ventilert fasade. Men hovedkravet som legges frem til isolatoren er at den kan gi passasje fra rommet. Tradisjonell tøff isolasjon, som skum eller polystyrenskuming, oppfyller ikke dette kravet (spesielt i tilfelle av brann, de skiller den skadelige substansen - styren). Derfor er preferanse vanligvis gitt til myk isolasjon - basalt bil, mindre ofte glass.

Merk. En utmerket løsning for bruk i ventfassad-systemet er installasjonen av mineralull med dobbelt tetthet. Slike materiale på den ene siden har tilstrekkelig parpropuskulær evne, og på den andre, den nødvendige stivhetsreserven.

Som et eksempel kan Rockwool-produkter bringes (Russland, Polen eller Danmark). Platene fra steinullen Vatts D-batts d (to-lagsisolasjon) har en tetthet på 90/45 kg / m. Kube (90 for det øvre laget, 45 for det nedre) og fasaden av Batts D Optima - 180 / 94. Kostnaden for Valts D (100 mm) kommer fra 2.283 rubler / M.Kub, kostnaden for fasaden av Batts D Optima fra 2 205 rubler / M.Kub.

Basaltull kan tilskrives antall basaltull: ingrediensen, stabiliteten i formen, enkel installasjon, motstand mot vinden, immuniteten mot biologiske faktorer.

3. Film for ventilerte fasader

Bruken av damp, hydro og vindtette filmer gjør at du i tillegg kan beskytte isolasjonen mot eksponering av fuktighet, som er inneholdt i bevegelsen mellom det vendte materialet og luftveggen, så vel som fra vindtrykket. Vindfilmen er sjelden brukt i dag, fordi For å endre, kom hun nye progressive materialer - Superdiffusion membran og geotekstil.

Membranen refererer til syntetiske semipermeable filmer som er i stand til å regulere diffusjonens egenskaper.

Geotextil (konstruksjon) er en syntetisk polypropylenbane (mindre ofte polyester), som pålidelig beskytter isolasjonen mot ødeleggelse. I tillegg er det resistent mot høye og lave temperaturer, påvirkning av kjemikalier, er holdbar og er en alvorlig barriere for forskjellige dyr og bakterier.

Et særegent trekk ved disse materialene er ensidig damppermeabilitet. På den ene siden avviser de effektivt parene, som kommer ut av rommet gjennom isolasjonen, samtidig som den tillater det å utelukke sin fukting. På den annen side er de beskyttet mot fuktighet fra utsiden (atmosfærisk nedbør).

Hva er membranen for Ventfasada bedre?

Blant de anbefalte av profesjonelle forsamlingsselskaper, kan membraner tildeles:
  • Izospan, Russland (tetthet 64-139 gr / m.kv., Pris - 1.500-4 500 rubler / ratt. 50 MP);
  • Juta (Utah), Tsjekkia (Tetthet 110-200 gr / m.kv., Pris - 1 359-6 999 RUB / Rull. 50 MP);

Også positive geotekstile vurderinger

  • Duke, Russland (tetthet på 80-230 gr / m.kv., Pris 1 580-2 598 rubler / ratt. 50 MP).

Maksimal damp permeabilitetsrate for membran> 1200 gr / m.kv / 24 timer.

4. Luftgap i ventilerte fasader

Luftlaget rapporterer ventilasjonsegenskapene til termosene og beskytter huset mot betydelige temperaturfluktuasjoner. Takket være luften, kjøler bygningen langsommere om vinteren og oppvarmet om sommeren.

Råd. For den effektive og slitesterke funksjonen til ventfassada, er det nødvendig å gi forhold - luftflytting i det monterte fasadsystemet må overvinne noen motstand som skaper metallkasse eller plater.

Ventilert fasade - egenskaper, egenskaper, typer og ordninger av enheten

Luftretning under ventilert fasade

Hva er klaring av den ventilerte fasaden, skal være?

Som regel er størrelsen på gapet 40-60 mm, opptil 100 mm, men minimums maksimal størrelse beregnes for hvert tilfelle individuelt.

Hvis det er for lite gap - er det mulig å ødelegge varmeisolerende lag (når isolasjonen er tilstøtende til vendt). Som et resultat vil veggoverflaten forverres og kollapse.

Hvis det er for stort et gap - utseendet på en hum (støy) er mulig med en sterk retning av vinden. Dette skjer hvis lengden på brakettene er feil, så vel som når du bruker lav stivhet ull som isolasjon.

5. Facing materiale for ventilert fasade

Det dekorative laget av vendt er den synlige delen av Ventfasada. I dag er det mer enn to dusin arter av etterbehandlingsmaterialer for vendt av den ventilerte fasaden, som kan kombineres i seks grupper:

Materialer under steinen:

  • en naturlig stein;
  • falsk diamant;
  • Porselen stoneware.

Murstein materialer:

  • Pillage betong under mursteinen;
  • klinker fliser;
  • Full mot murstein;
  • Fibro sementpaneler.

Metallmaterialer:

  • Metall siding (metall);
  • Metallkassetter og paneler;
  • kompositt kassetter og paneler;
  • Aluminium paneler;

Plastmaterialer:

  • Lineære paneler. Laget av polyester. Fungere som etterbehandling og isolasjon;
  • Vinyl sidespor. Det enkleste installasjonsmaterialet som har lav vekt, som lar deg installere den på en treramme.

TREE MATERIALER:

  • termalvice;
  • Block House;
  • Planken (trefasade bord);
  • Porselen stonework.

Glassmaterialer:

  • Glinders - Laget av støtfast glass. Tillat å gi et høyt nivå av naturlig belysning innendørs og gi bygningen et stilig utseende. Men varierer i høye kostnader og kompleksitet i installasjonen;
  • Solpaneler - en egen type vending av en ventilert fasade. Det er et komplekst og dyrt elektronisk system, så det er ikke nok i privat konstruksjon.
Merk. Installasjon av materialer som porselen Stonewares, kassett og linsarpaneler er kun mulig ved hjelp av fabrikkens metallramme, fordi De er preget av tilstedeværelsen av guide og fabrikkfester.

På grunn av mangfoldet av motstående materialer har kunden muligheten til å implementere enhver designerløsning.

Enhet og driftsprinsipp av hengslede ventilerte fasader - Video

Fordeler og ulemper med ventilerte fasader

Sammenligning av fordeler og ulemper for en rekke parametere.

Fordeler med Ventfasadov:

  • eliminering av kondensat og fuktighet;
  • Redusere antall byggemateriale som reduserer kostnaden for huset;
  • utfører effektiv byggisolasjon;
  • utvide mulighetene for dekorasjon av bygningen;
  • reduksjon av lokaler oppvarming kostnader;
  • Forbedre de operasjonelle egenskapene til fasaden, dens bærekraft til eksterne faktorer;
  • Implementering av lyn beskyttelse funksjon;
  • Unntak av overoppheting av bygningen om sommeren;
  • Høy monteringshastighet og vedlikehold.

Cons Ventfasadov:

  • Behovet for å gjennomføre en undersøkelse av den tekniske tilstanden til støttestrukturene, i tilfelle installasjon av den ventilerte fasaden til driftsbygningen (under reparasjon eller restaurering, rekonstruksjon);
  • strenge krav til kvaliteten på installasjon og kvalifikasjoner av spesialister som utfører arbeid;
  • mangel på standarder for arbeid på installasjonen av Ventfasada;
  • Tilstedeværelsen av svake steder i utformingen av "kaken", som fører til brudd på brannsikkerhetskrav.

På grunn av fordelene og i motsetning til ulemper, forskyver de ventilerte fasadene gradvis tradisjonelle måter å fullføre bygninger på.

Artikkel om emnet: Høstkurv: Flere ideer til håndverk fra naturlige materialer

Les mer