Vintage Kobbermynter vil være som ny

Anonim

Nybegynnere står ofte overfor et slikt spørsmål som rengjøring av kobbermynter. Er det mulig å gjøre det hjemme? Rengjør vintage eller gamle mynter kan være underholdende alkohol, eddik eller mekanisk måte. Det er viktig å velge riktig oppskrift for ikke å skade overflaten og ikke ødelegge en verdifull forekomst.

Vintage Kobbermynter vil være som ny

Smuss og flekker er en liten del av skade. Ofte på overflaten er raid. Det forårsaket av kjemiske reaksjoner som oppstår som følge av samspillet mellom penger med gassutveksling i miljøforhold. Flere typer plater er preget:

  • Grønn flaske - Kobberkarbonatdihydroksyd.
  • Blue Raid - Kobber Azurist.
  • Svart flaske - sulfid og kobberoksid.
  • Rød med en brun fargetone av en raid - fast kobber.

Hvis vi snakker om vintage og svært dyre mynter, så vis spesiell omsorg. Du kan ikke bruke aggressive verktøy, det er fare for uopprettelig skade. Under ikke-skitten forurensning, bruk følgende metoder.

Såpe mørtel for mynter (lukkerhastighet)

Vintage Kobbermynter vil være som ny

Lar deg rense den mest vedvarende forurensningen på overflaten av metallpenger, men det har fordeler og ulemper. Det må sies at metoden er den mest milde, det tillater ikke bare å bevare funksjonene, men også for å returnere mynten til den uberørte form, hvis det selvsagt ikke var skadet mekanisk.

Fra såpe-løsningen, start noen rengjøring hjemme. Soaking i Cashitz tilberedt fra såpe er en mer effektiv rengjøringsmetode. Du vil trenge:

  • Såpe økonomisk.
  • Vann 100-150 ml.

Sutitere såpe på en stor rist, hell vann og bland sammensetningen. Etter en stund, når såpen falt, fordypet mynten inn i myntene oppnådd. Hvis nødvendig, legg til vann i blandingen, bør konsistensen være litt rømme.

Artikkel om emnet: Mitten Hook for nybegynnere: Ordninger med beskrivelse og bilde

Etter 2 dager, fjern dem fra Cashitz, forsiktig søt med en tannbørste med en myk børste, og legg igjen i såpeblandingen. Vær oppmerksom på at den forberedte sammensetningen tørker over tid, hell vann slik at blandingen ikke mister sin konsistens. Varigheten av utdragen avhenger av graden av sin forurensning. Noen ganger er det nødvendig å 1,5 måneder, som er en åpenbar ulempe ved denne metoden. Men resultatet venter på deg utmerket, og penger vil ikke bli skadet.

Måten vil bidra til å sette i orden til og med kongelige mynter, som er spesielt viktig å redde.

Rengjøring av mynter Soda (matlaging)

Metoden lar deg rydde kobberpengene fra flekker, plater og andre forurensninger. Du vil trenge:
  • Mat soda 3-4 ss. skjeer.
  • Vann 0,5 liter.

Bland ingrediensene, senk mynten i beholderen og legg den i brann. Løsningen skal dekke mynter i ikke mer enn 2-3 cm. Boost og kok mynter på ca. 30 minutter. Etter rengjøring av dem med en tannbørste ved hjelp av brusrenser.

Rengjøringsmynter med ammoniakkalkohol

Rengjør mynter fra plakett, svart eller greener vil hjelpe ammoniakkalkoholen. Metoden er enkel og effektiv. Det lar deg få resultatet i de første minuttene av bruk av midler. Først skyll mynten i såpeoppløsningen, og rengjør den med en bomullspinne, fuktet i ammoniakkalkoholen. Da er det nødvendig å skylle den igjen i såpeoppløsningen.

Effekten oppnås på grunn av virkningen av ammoniakk som forbinder med kobberpartikler, som provoserer forekomsten av en svart eller grønn plakett. Denne metoden er ganske traumatisk for kobbermynter, da det ødelegger integriteten på overflaten. Det bør ikke misbrukes og suge i ammonisk alkohol, spesielt verdifulle prøver.

Rengjøring sitronsyre

Rengjøring av kobbermynter Denne metoden er enkel. Ta en sitron og kutt den i to deler, i en av dem setter inn mynten i 15 minutter. Fjern deretter og rengjør tannbørsten med en myk børste. Det er nødvendig å skylle i kjølig vann.

Artikkel om emnet: papegøye fra perler med egne hender

Rengjør mynter med tannpulver eller pasta

Den enkleste og mest effektive måten å rengjøre kobberdentalpulveret på. Oppgi pulveret i vannet til pasta-tilstanden, og dyp dem, eller i myntenes pasta. Etter 15 minutter, rengjør tannbørsten.

Rengjøring av kobber-nikkelmynter med eddik

Melchior (kobber-nikkel) Mynter i Sovjetunionen er svært vanskelig å rengjøre. Å bringe dem til en upåklagelig og uberørt arter er nesten umulig, og alle tallene og skatter vet om det. Men det betyr ikke at rengjøring av penger fra kobber-nikkellegeringen er meningsløs. Tvert imot er det umulig å gi slike verdier å rive og flokker videre, men du må være forberedt på at resultatet ikke vil være langsiktig.

Ta følgende ingredienser:

  • Eddiks essens 1 del.
  • Vann 10 stykker.

Bland komponentene og fordypet mynten i den resulterende sammensetningen, løsningen skal dekke den fra helt. Du kan suge flere stykker samtidig. Hver 12 timer trenger å få dem og anta oksid tannbørste. Det tar fra 3 til 10 slike prosedyrer, avhengig av graden av oksidasjon. Rengjøring av tørking er ender - først er det nødvendig å tørke det med alkohol, og etter å ha satt et varmt sted i noen dager, og bare deretter inn i albumet med en samling av Royal og Times of the USSR-mynter.

Acetisk metode Rene mynter

Myntene til USSR fra kobber-nikkellegeringen kan rengjøres med eddiksaltløsning. Denne metoden består av flere stadier:

I intet tilfelle ikke oppvarmer den eddende saltløsningen, ellers vil mynten bli fullstendig skadet.

Etter rengjøring av eddik er det mulig skade på patina, huler og andre ujevne deler kan åpnes, du bør være spesielt forsiktig.

Mekanisk rengjøring

Den mekaniske metoden er den beste og foretrukne for de fleste numismatikk. Den utføres ved hjelp av et spesielt verktøy under mikroskopet. Utfør sine erfarne restaurere, som det er viktig å ikke skade, men for å hjelpe mynter til å gjenopprette. Hvis eiendommen din viste seg for å være en verdifull antikkmynt, ikke prøv å rengjøre det selv. Velg en metode for mekanisk rengjøring ved å passere den til fagfolk på området.

Artikkel om emnet: Hvordan sy en putevar på båndene med dine egne hender: Mønster og Master Class på sying

Rengjøring av kobbermynter er en ganske tidkrevende prosess som krever konsentrasjon, overholdelse av proporsjoner ved fremstilling av løsninger og lukkerhastighet. Men som et resultat vil du lagre dine funn, og du kan fylle opp samlingen din med nye eksemplarer.

Les mer