Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Anonim

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Problemet med å eliminere den spesifikke lukten av feline urin i leiligheten bekymrer mange elskere av disse dyrene. Med passende omsorg og kunnskap om metodene for å eliminere ubehagelige lukt, vil Catfucts, innholdet i disse kjæledyrene ikke være vanskelig. Kunnskap om psykologi av katter og metoder for å bekjempe de negative konsekvensene av deres hjelp med en innenlands kjæledyrsbehov på feil sted vil tillate en gang og for alltid eliminere dette problemet i fremtiden.

Måter å eliminere lukt fra katter i leiligheten

Med det første utseendet på et mykt kjæledyr i huset, er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på dannelsen av den riktige oppførselen som er knyttet til feilen i det reserverte stedet. Det viktigste om dette problemet er å oppnå pålitelig eliminering av urinluken av dyret i et uautorisert sted for toalettet.

Merk følgende! Hvis du ikke umiddelbart kan eliminere disse smaker, vil det være vanskelig å korrigere den feilaktige oppførselen til katten, og problemet vil gjenta, og den ubehagelige duften det vil være umulig å trekke tilbake til slutt.

Hovedårsaken til den høye motstanden av lukten av flytende blomstermuligheter av disse gaver er deres raske krystallisering. Urinkrystallene er svært vanskelig å fjerne med overflaten av gjenstander med vaskemidler og spesielle stoffer, siden de er praktisk talt uoppløselige i vann.

For å eliminere lukt, kan du bruke spesielle preparater, ozonisator eller hjemmelagde produkter som ikke er mindre effektive enn profesjonelle luktnøytralisatorer.

Effektive hjemmelagde midler for å ødelegge lukten av katt urin er:

  • klorholdige stoffer (bladkalk eller klor);
  • Løsning av ammonisk alkohol;
  • sitrus essensielle oljer (sitron, oransje);
  • Fersk sitronsaft;
  • Vandig oppløsning av mateddiksyre;
  • natriumbikarbonat (mat soda);
  • Mangan-oksydant kalium (mangartee);
  • hydrogenperoksid;
  • jod;
  • Etylalkoholoppløsning eller vodka.

Når du velger hjemmemedisiner, er det nødvendig å ta hensyn til spesifikasjonene for bruken av hvert legemiddel og utseendet av flekken fra dyrets urinering.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Slik bruker du klor

En av Feline og Feline og Feline Amber er den vanlige klorkalken (klor). Sterk kaustisk klor er i stand til å redusere intensiteten og til og med drukne i urin duft for en stund, men den klorholdige løsningen er ikke i stand til å oppløse urinrystallene. Etter fordampning av klorholdig fraksjon, returnerer lukten.

Klorholdige midler ("hvithet", geler for toalettet "Sanita", "Domasetos") når du fjerner urinsteder, bør påføres fordampet sted og tørk i en svamp eller stiv børste. For å forhindre kjæledyrforgiftning med klorpar, bør rengjøring utføres under fraværet i huset.

Merk følgende! Det skal tas i betraktning at klor er det sterkeste oksidasjonsmidlet, det er giftig og i uforsiktig bruk kan skade en katt som har en skarp lukt. I tillegg, på overflaten av gulvet eller møblene, kan kloroppløsningen forlate hvite spor, noe som vil føre til deres irreversible skade og forringelse av estetiske arter.

Gitt de sterke oksidative egenskapene til klor og dens negative innvirkning på menneskekroppen og dyrene, bør den brukes med stor forsiktighet. Det er tillatt å bruke en kloroppløsning av svak konsentrasjon for primær overflatebehandling, hvorpå det er nødvendig å nøye sjekke rommet og fortsette behandlingen av flekker fra urin på annen måte.

Artikkel om emnet: Festing av rullede gardiner: Spesialistråd

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Anvendelse av namymyer

Mange katteiere bruker i kampen mot sporene av urinering av kjæledyrene i uautoriserte steder av ammoniakkalkohol. Hvis kjæledyret utfordrer seg i bortgjemte steder for sine mørke divisier, bør du finne disse stedene og lukke dem. Det er best for denne bomullsbollene 2-3 cm i diameter, impregnert av ammoniakk som må dekomponeres på alle hjørner av leiligheten og dens "katcakes". Denne metoden fungerer bra - ballene skremmer katten og redde "beskyttede" boliger.

Spotter og lukter av kjæledyr i kjæledyr Mange kitdels prøver å nøytralisere med behandling av en merket overflate med en løsning av ammoniakk. For dette påføres ammoniakkløsningen på forurensning og opprettholdes i 1-15 minutter.

Imidlertid er bruken av ammoniumhydroksyd for å eliminere det ferdige problemet - duft fra konsekvensene av katturering er imidlertid svært tvilsom. Dette skyldes tilstedeværelsen av ammoniakk i sammensetningen av ammonisk alkohol (som i den feline urinen), som vil provosere dyret, og vil føre til nye fakta om feline "forbrytelser".

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Bli kvitt lukt med sitrus

Fanget feline duft kan elimineres ved hjelp av sitrus plante frukter. For å gjøre dette, er det nødvendig å bruke en blanding av sitron eller oransje. Det er mulig å forberede det som følger: Få juice av en sitron eller oransje og rør den i 150 ml vann. Med ferske feline lovbrudd, er det tilstrekkelig å fukte den fordampede overflaten av en svamp dyppet i en kokt oppløsning, noe tørk overflaten. I tilfelle av flere langvarige flekker, bør løsningen påføres i 10-15 minutter. Skyll løsningen er ikke nødvendig, siden den spesifikke lukten av sitron og andre sitrusfrukter på en pålitelig måte skremmer katten.

Dyret vil skremme bort fra mørke steder, komfortable for toalettet, citrusfruktskall, utfoldet på forskjellige steder i leiligheten som katten valgte for deres uakseptable saker. Mislikende katter til lukten av sitrus er forklart av tilstedeværelsen av essensielle oljer i deres sammensetning. Denne aromaen av kutting selv for en person, og en sensitiv feline nese tolererer ganske enkelt ikke ham.

Merk følgende! Hvis sitron- og appelsinskallene knuses og bland dem med kaffegrunn, så viser det seg et middel som satulerte kjæledyr hater. Dette faktum bør tas i betraktning i prosessen med oppdragelsen for å justere atferd og skremme fra besøkssteder som ikke er allokert på toalettet.

Bruken av sitrus er en av de effektive metodene for å løse dette problemet.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Bruker sitronsaft

Du kan bringe av ønsket om et kjæledyr for å ordne toalettet i hjørnene og bortgjemte steder i leiligheten ved å plassere på disse stedene av bomullsbolter fuktet i en konsentrert løsning av sitronsaft. Katter er svært følsomme dyr med en skarp lukt, og en skarp sitrus duft vil skremme dem, forebygge vannlating på feil sted.

Til dette formål er det mulig å bruke en vannløsning ikke bare med sitron, men også oransje, grapefruktjuice, eller med enhver sitrus essensiell olje. Skarpe og sure lukter av kjæledyr liker ikke, så hvis møblene som er oppnådd fra sprøyten, blir laget av sprøyten (stoler, sofa) i leiligheten, vil spre en behagelig duft som dyr vil unngå. Det vil oppmuntre dem til å lede seg i et roligere og ikke irriterende sted, nemlig - på toalettet ditt.

Artikkel om emnet: Hvordan lage en skråning av inngangsdøren fra MDF

Moderering bør observeres ved bruk av denne metoden, siden den sterke aromaen av sitron kan forårsake irritasjon og allergisk reaksjon fra katter.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Eddik som et middel for ubehagelige aromaer

En eddikløsning er et universelt middel for å eliminere lukt.

For å forberede en løsning, er det nødvendig å bruke vandig løsning av eddik. Det forbereder bare: eddik er blandet med vann i andelen ¼. Deretter påføres løsningen på flekken. Det neste trinnet er en grundig drenering av den forurensede overflaten som behandles med eddiksyreoppløsning, et papirhåndkle til en fullstendig absorpsjon av blandingen. Lånens flekk er sprinklet med mat soda pulver for nøytralisering. Blandingen må børstes på overflaten av forurensningen, skyll med vann, fjern residene med en ren svamp. Hvis du har urinrester, bør prosedyren gjentas.

Fordelen med denne metoden er den raske fordampningen av eddik og en høy grad av nøytralisering av den ubehagelige lukten.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Hvordan bli kvitt "aroma" av katter i leiligheten med brus

Natriumbikarbonat er et utmerket verktøy som effektivt løser problemet. Mat Soda er et slipemiddel, så det anbefales ikke å brukes til å rengjøre glatte overflater.

På gulvet er det nødvendig å desinfisere den uklare overflaten med klorholdige midler eller hydrogenperoksid.

Men hvis "pølsen" er igjen på teppet, spesielt farge, vil brus bidra til å rense bunken av produkter og ikke vaske av malingen.

For å ødelegge en ubehagelig ambre, vil det bli nødvendig med en rekke enkle ingredienser:

  • 3-9% løsning av etanne (eddiksyre) syre;
  • natriumbikarbonat (mat soda);
  • flytende såpe;
  • hydrogenperoksid.

I det forberedende stadiet utføres en mekanisk fjerning av urin fra teppet ved hjelp av et papir eller vevserviett. Jo mer det vil bli fjernet, jo mer vellykket vil bli rengjort. Trykk på all væsken fra teppet, vil hjelpe tyngdekraften som et trykk på målingsstedet, forbehandlet med et vevs serviett. Du kan bare stå opp på en flekk med et serviett og stå på det. Under vekten av vekt urin vil det bli bedre fjernet fra teppebunken. Hvis flekken drar, bør den pre-tedded med vann og tørke på samme måte. Deretter er eddik, fortynnet med vann i forholdet 1: 3, må du impregnere flekken og la i lang tid, opptil 3 timer.

Merk følgende! Når du bruker eddik, bør det tas forsiktighet. Før du starter rengjøringsprosedyren, er det nødvendig å sikre god ventilasjon i rommet, for hvilke alle vinduer i leiligheten skal åpnes.

Etter tørking av teppet etter eddiksasjon, er det nødvendig å behandle forurensning fra urinmatoda. Sodaoppløsning fremstilles i henhold til oppskriften: 1 teskje flytende såpe eller oppvaskvasker, en tredjedel av et glass hydrogenperoksydoppløsning. Den resulterende blanding påføres på brus ved anvendelse av en sprøyter.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Tilleggsmiddel

Vel etablert seg i folkeøvelsen for å eliminere luktene av mangarte syre kalium (mangartee), hydrogenperoksid (hydrogenperoksid, hydropyritt), jod, vodka, etylalkohol.

  1. Mangan. Vakker shredder lukt av ekskrement av satulerte kjæledyr. For å kvitte seg med deres ubehagelige rav, trenger du en løsning av kaliumpermanganat for å skylle det fargede området. Denne metoden passer bare til gulv, men ikke egnet for stoffflater (møbler og tepper). Etter fullføring av overflatebehandlingsprosedyren, bør den rengjøres med en myk klut fuktet med vann.
  2. Hydrogenperoksid. Det brukes til å fjerne lukt og rengjøre friske flekker fra den vitale aktiviteten til kjæledyr. 3% løsning brukes til å fremstille et rensemiddel. Det anbefales ikke å bruke den på lakkflater.
  3. Jod. Sterk smad fra kjæledyr kan fjernes ved hjelp av en jodløsning som har oksidative egenskaper. Stoffet er oppløst i vann i forholdet: 15 dråper på 500 ml vann. Overflaten på møbler eller teppe behandles med den resulterende blandingen.
  4. Vodka eller etylalkohol. Effektiv å skremme katten, dette er hovedrollen til disse midlene. Stoffene som er en del av vodkaen, er veldig som en feline, og etter å ha behandlet overflaten på dette må du ikke bekymre deg for gjentatt kjæledyr tilbake til kriminalitetsscenen.

Artikkel om emnet: Hvordan vaske dusjen og fjerne flare fra glasset

Løs fjerning av ubehagelige lukt fra husdyr vil bli hjulpet av kjente og brukte stoffer i hverdagen: En husholdnings såpe, sovende te, dental skylling.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Feline butikker "dufter"

Profesjonelle forberedelser for å løse disse problemene er helt pålitelige. Deres sammensetning inkluderer spesielle enzymer (enzymer), hulrommet til de skadelige krystaller av urinsyre og nøytraliserende den ubehagelige lukten.

Blant eierne av katter er velfortjente midler fra utenlandske produsenter ("urin av", "bare for katter flekker og lukt remover" fra naturens mirakel, "Pet flekk og lukt remover" fra Hartz, Lukt Kill & Stain Remover fra ATX) Og innenlandske produkter "Dezosan", Bio-F og Zoosan.

Feline Puddles og ekkelt urin lukt kan effektivt eliminere husholdningenes ozonator. Det er mulig å eliminere konsekvensene som følger: Dekk fordampet sted med en plastfilm og under den for å ta enheten slangen, gå i arbeidsforhold i 1-3 timer. Denne metoden tillater for alltid å eliminere felenningen av stanken med det fordampede stedet.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Hva du trenger å gjøre, slik at katten ikke lenger er heldig på gulvet

  • Tips 1. Gi normale forhold for toalettet (avslappet rom for rengjøringsbehov, ren og komfortabel skuff), mangel på stressende situasjoner.
  • Tips 2. Utvikle en jevn negativ holdning til uautoriserte steder for avføring. For å gjøre dette, behandle risikosoner med stoffer ubehagelig for katten (vodka, sitrus, eddik, bue).
  • Tips 3. Positiv motivasjon. Lov dyret for riktig oppførsel når den går i skuffen, og mate.
  • Tips 4. I uautoriserte steder hvor katten ristet katten, anbefales det å plassere boller med fôret. På grunn av det medfødte instinktet, vil kjæledyret aldri være en god grunn hvor maten er.
  • Tips 5. Finn ut grunnen til den feilaktige oppførselen til kjæledyret. Avvik fra den vanlige vannlaken i skuffen kan skyldes sykdommer i genitourinary systemet. For å eliminere dem, må du henvise til veterinæren.

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten hjemme

Hvordan bli kvitt den feline lukten av urin i leiligheten, forteller denne videoen:

Les mer