Maleri Epoxy eller Akryl Emalje

Anonim

Badet har servert nok lengre levetid og mistet utseendet, hva gjør det i dette tilfellet? Du kan kjøpe en ny, men hva om det ikke er nok midler? Det er nødvendig å ty til restaureringen av den gamle med maling. Hvordan male et støpejernsbad? Vi snakker om dette mer. Å observere teknologi og anbefalinger, kan du gjenopprette den første typen bad, uten å bruke høye verktøy.

Maleri Epoxy eller Akryl Emalje

Et gammelt bad kan kjøpe en ny utsikt ved å male akryl eller epoksy maling.

Bademaling krever ikke store investeringer og spesielle arbeidsferdigheter.

Verktøy og hjelpemidler

For å male badet med egne hender, må du forberede verktøy, verneutstyr og forbruksvarer. I tillegg til ferdighetene til maleriarbeidet, må du vite teknologien til sanitære operasjoner.

Du trenger som verktøy:

  • Flice børste med en naturlig palatinbredde på 70-90 mm;
  • Elektrode med slipemunnstykke (ledningsbørste eller Duskin);
  • laner kniv;
  • pinsett.

Som beskyttende enheter:

Maleri Epoxy eller Akryl Emalje

For maleribad bruker malingsruller og en elektrisk dør med en slipemunnstykke.

  • Respiratoren ("Petal" anbefales ikke, trenger nødvendigvis en patronabsorber av organisk);
  • Gummihansker (3 sett);
  • Lim forkle.

Til forbruksvarer for å male badet, inkludere:

  • aceton eller løsningsmiddel nr. 646 på 0,5 l;
  • emalje;
  • Mikrofibrous kluter for rengjøringspunkter;
  • Ribber (flannel, x / b eller gammel fare).

Kvaliteten på arbeidet bør være egnet for valg av emaljer, fordi kvaliteten på arbeidet avhenger av det. For å male støpejerns bad med egne hender, brukes to typer emalje:

  • epoxy;
  • akryl.

Hver type emalje har sine egne funksjoner i malerieteknologi. Epoxy emalje brukes i praksis relativt lang. For å kunne male støpejerns badet med egne hender, er det nødvendig å overholde den komplekse matlagingsteknologien for maleri og påføring av emalje. Ved overholdelse av teknologi, vil resultatet av arbeidet bli lagret i 20 år. Emalje på akrylharpiks dukket opp i byggematerialmarkedet relativt nylig, ca. 10 år siden. Emaljens egenskaper er ikke dårligere enn Epoxy Emalje, og teknologien er enklere. Kompleksiteten vil bare være å gjøre emalje på riktig måte. For malingær forberedelse er det nødvendig å blande akryl med en herder i visse proporsjoner. Hvis du har tilstrekkelig erfaring med å maleverk, så vil det i dette tilfellet være lettere å bruke emalje på epoxy. En annen ulempe akryl er dens høye kostnader i forhold til epoksy emalje.

Artikkel om emnet: Armlener for sofaen: Å lage med egne hender

Teknologi av arbeid

Maleri Epoxy eller Akryl Emalje

Før malingsbadet må du bli kvitt den gamle maling med en boring med en slipemunnstykke.

Før du begynner å jobbe, forberedelsen av badet for å male. Badet er befriet fra ting, siden maleriet utføres emalje med et aggressivt volatilt medium. Hvis badet har en vaskemaskin, bør den forsiktig pakkes i en polyetylenfilm, alle sprekkene må limes med skotsk. Nikkelbelagte mikserelementer bør også beskyttes mot emaljehandling. Døren til badet åpner en lampe, som alle vinduene i leiligheten. Før du maler, er det tilrådelig å bruke husstandene dine til å besøke. Vi fortsetter til forberedelsen av overflaten, først og fremst bør det rengjøres godt.

For rengjøring er det mulig å bruke oksalsyre, Pemolux eller annet vaskemiddel.

Etter ferdigstillelse av rengjøring utfører vi slipemiddelbehandling. På forberedelsesfasen er overflaten av badet litt støvet. Dyepox på designet er et slipeskive på en gummibasert basis. I prosessen med sliping fjernes chips, krukke, rust flekker.

Med slipemiddelbehandling anbefales det ikke å hoppe over rustlekkasje, da det senere vil føre til sprekkingen av emaljen. Hvis rustflekker har kommet skrevet veldig dypt, må du skyte fabrikken emalje til metall og demontere overløp og avløpshull. Verifisering av slipemiddelbehandling kan utføres "på neglen". På det riktige behandlede planet glir neglen ikke, men strekker seg. Du kan sjekke med hjelp av en LED-lommelykt - det bør ikke være noen refleksjoner.

Maleri Epoxy eller Akryl Emalje

Ordning av slipende badbehandling før maling.

Med hjelp av en støvsuger, går støvet. Den behandlede overflaten er nøye avfettet.

Først av alt blir overflaten av plommene avfettet for å bære dem ut før du maler. For å avfette overflaten av badekaret, bruk 1 liter adrilane eller saohox (vaskemiddel). Arbeider bør utføres i gummihansker. Etter å ha brukt løsningen, opprettholdes tiden i en og en halv time. Etter lukkerhastighet er badekaret lukket med vann til kantene. Tåler tiden for å varme opp badet, legg til en flaske vaskemiddel. Etter avkjøling produserer badene vanndrenering. Hvis pluggen ikke inneholder kjeder, før du fyller med vann, bør du knytte en fiskelinje til den.

Artikkel om emnet: Hvordan lim vaskebare bakgrunnsbilder: Arbeidsteknologi (Video)

Etter avløpet av vannet vaskes badet, for dette, beholderen er fylt med vann i ytterligere 3-5 ganger. På slutten av vaskingen utføres overflaten med en hårføner.

Ved tørking av overflaten, kontroller rensheten ved hjelp av et gummi og løsningsmiddel. Kontrollere renhet og tørr overflate, demontere avløpet. Du kan male emaljen på støpejerns bad med egne hender.

Støpejerns badalternativer med egne hender

Før du maler en bad Epoxy Emalje, må du lage forbindelse i henhold til instruksjonene. Det er ingen generell instruksjon for alle emaljer, da de varierer i sammensetningen for forskjellige produsenter. Det anbefales ikke å knead hele herderen samtidig, da det vil kreve å male raskt og på grunn av den raske størkningen, vil det ikke være et solid fundament. Det anbefales å forberede malingen på 250 ml.

Badet er riper forsiktig med en malingsbørste.

Sammensetningen av epoksy-emaljer glemmer ikke å tilsette 12-14 ml dibutylftalat. Det er nødvendig å male med en flusset dusk. Maleri sekvens:

  • Ved hjelp av børsten utføres det første vertikale båndet fra bunnen til kanten;
  • Den laidemaling er triturert med horisontale smører på sidene;
  • Den neste stripen utføres slik at grouting med 50% overlapper.

Maleri bør være nøye. Hvis BRISTLE droppet fra dusken til den malte overflaten, bør den fjernes riktig ved hjelp av en pincet. Det er forbudt å fjerne med fingrene, siden noen fettavsetning vil føre til fargefarget og utseendet på sprekker under tørking. Det er forbudt å berøre børsten før du arbeider, siden børstene kan absorbere fettavsetninger fra hendene. Pensler er bedre lagret i en spesiell pakke. Etter fullføring av søknaden av det første laget, vil 15-20 minutter vente og bruke det andre laget. På slutten av arbeidet, baderommet sjokkert i 3-7 dager.

Jo mer tid til å tåle, jo bedre emalje og mindre sannsynlig sannsynligheten for sjetonger og sprekker.

Maleri akryl er enklere: For å kunne male støpejerns bad med egne hender, kan du bruke børsten eller rulle. Det beste fargealternativet er metoden for å bruke akrylspiraler fra kantene på badet til avløpet. Med denne metoden kan bobler dannes som kan helles med en børste. Det kan males med akryl i ett lag.

Artikkel om emnet: Kjennetegn på klimaanlegg

Hvis det er behov for, kan du male det andre laget, men du bør huske sammensetningen av herderen og dens forsiktige omrøring. Dibutyl for å male akryl emaljebad, ikke legg til.

Les mer