Slik syr du et gardinbånd: Teknologi Bruk smale og brede bånd

Anonim

Ingen vil argumentere for uttalelsen om at vakre og korrekt utvalgte gardiner kan gjøre det enkleste og mest rimelige interiøret i de utsøkte, stilige, behagelige øynene.

Slik syr du et gardinbånd: Teknologi Bruk smale og brede bånd

Ordningen av en båtfold.

Et stort utvalg av stoffer gir et omfang for fantasi, og ny teknologisk utvikling gir deg mulighet til å oppnå ønsket effekt når du veier gardinens sying. Gardinbåndet, eller flettet, lar deg oppnå glatte stofffold, tillater ikke at bærere strekker seg, "kansellerer" behovet for å sy løkkene for festing. Spørsmålet "hvordan å sy et gardinbånd" løses enkelt og enkelt, hvis du vet noen enkle regler.

Hvordan gardinbåndet er ordnet

Ganske stive, det uendringsbåndet har satt inn ledninger (de er vanligvis 2 eller 3), som du kan lage en jevn samling langs hele produktets lengde. For å få draperi, er det nok å trekke disse ledningene til ønsket lengde og binde knuten langs kantene for å fikse ønsket form.

Ved å bruke en gardinfletting av forskjellige arter, kan du få forskjellige typer folder: direkte (kolonne), zigzag, "buffs", "sommerfugler" og andre.

Båndet er bredt og smalt, gjennomsiktig og ugjennomsiktig.

Det smale alternativet brukes til enkle, lette gardiner, det er to ledninger her, for sin sying er det nødvendig å utføre to maskinlinjer - langs toppen og nederst. En bred flett har tre og flere ledninger for å stramme, med sin hjelp kan du lage en vakker bred draper som er begravet øverst, krokene for festing kan festes på forskjellige nivåer, hvis du ønsker båndet drapery, kan du lukke mauret helt. .

Sefect Ribbon Correct.

Slik syr du et gardinbånd: Teknologi Bruk smale og brede bånd

Ordningen med sying av gardinbånd og dannelse av folder.

For å ordentlig sy et gardinbånd, utfør følgende trinn, felles for alle typer lerret:

  1. Juster det øvre kuttet på vevet og, om nødvendig, sideseksjoner. For å gjøre det perfekt jevnt, er det nødvendig å trekke ut to tråder av vev fra lerretet - når du behandler sideskjærer, vil det være langsgående tråder (base), og når du behandler øvre og nedre kutt - tverrgående (ender). Klippet skal gjøres av det resulterende tynne "sporet".
  2. To ganger for å vise sideseksjonene, sy dem.
  3. For å justere den øvre råkanten med 3 cm, antas det om det ikke er tilstrekkelig opplevelse på symaskinen, det er bedre å varsle.
  4. For å justere sideseksjonene av fletninger med 1-1,5 cm.
  5. Stave et gardinbånd, trekke seg tilbake fra den øvre bøyde kanten på 0,5 cm, blir flettet gardinene sydd inn i laterale seksjoner med en montert kant innover, uten en forekomst.
  6. Klipp båndet langs hele lengden: for et smalt tape - langs øvre og nedre kant, og for et bredt bånd må du legge til en tredje linje i midten. Under innsendelsen må du sørge for at maskinlinjen ikke kobler ledningene for stramming.
  7. Samle gardinene i brettene til ønsket bredde, fest samlingen på sidene, strikkes sterke knuter, henger på cornice med kroker.

Artikkel om emnet: Hvordan sette en mosaikk: Stack på veggen, sett og limt, papirbase og video

Slik syr du et gardinbånd: Teknologi Bruk smale og brede bånd

Metoder for å feste gardinbånd.

Når det øvre kuttet på gardinklovene skal tas hensyn til en liten forskjell i teknologi i tilfeller av smale og brede bånd. Hvis vi bruker en smal klut med en tykkelse på 2,5 cm, så er vevet når vevet trengs to ganger slik at det åpne skiven er skjult i bøyningen. Under syingen av braketten kombineres dens nedre kant med bøyningen av gardinduken og påføres med en søm.

Hvis et bredt tape brukes (med en bredde på 5,5 cm), bør bøyningen av gardinene bare gjøres en gang, etter å ha slått stoffet til 3 cm. Det åpne stykket i dette tilfellet vil bli blokkert av flettet og "boralen " vil ikke bli. Det er spesielt viktig å vurdere i tilfeller hvor spørsmålet er løst hvordan man syr et gardinbånd til dyre, tunge vev. Dobbelt bøyning i dette tilfellet er spesielt uønsket, fordi det kan gjøre en båndforurensning for tykk.

Det skal legges til at gardinbåndet sys i tilfeller der drapery gardiner er laget: fransk eller klassisk. Hvis du gjør opp vinduene i romersk, japansk stil, er det ikke behov for en slik flettet. Ved fremstilling av østerrikske fester gardiner brukes andre teknikker for å skape draperi.

For å beregne lengden på flettet, må du bestemme hva slags folder du trenger. Vanligvis gjør folder 1: 2, det vil si med en bredde på taket 2 m, du trenger en gardinbredde på 4 m og følgelig samme lengde på gardinbåndet. Slik andel brukes oftest i den klassiske utformingen av vindusåpninger. En mindre populasjons tykkelse ser ikke veldig vakkert ut, det virker som inntrykk av en "mangel på stoff", i dette tilfellet er forsamlingen vanskelig å distribuere jevnt.

Ved fremstilling av frodige franske gardiner bruker du ofte monteringsandelen på 1: 3. For eksempel, med en bredde på taket 2 m, skal stoffets bredde være 6 m. Det samme beløpet må kjøpe et gardinbånd.

Artikkel om emnet: Strings for gardiner og strenggardiner: Hemmeligheter for installasjon og driftsegenskaper

Les mer