Hvilken størrelse er indre dører: beregningen av loot for den ferdige døren

Anonim

Interiørdører Separat plass på 2 tilstøtende boliglokaler: soverom og stue, barnas og fellesrom, kjøkken og korridor. Avhengig av kravene som leveres til arbeidet, kan de avvike materiale, geometriske dimensjoner, gjennomsiktighet, åpningsmetode og ekstern design.

Standard dimensjoner av innvendig dør.

Klemmaterialet bestemmes av sin styrke, holdbarhet, mulig design og et eksternt inntrykk. Handelsens bekvemmelighet avhenger av geometriske dimensjoner. Vurder hvilke parametere for interroomåpninger som vil være mest praktiske og hvilken bredde og høyde på nettet anbefales av standarden.

Krav Standard

Størrelsen på passene mellom rommene er mindre enn inngangen til huset eller leiligheten. I samsvar med kravene i standarden, bør inngangsdøren ikke være mindre enn 80 cm, og det er mer praktisk å bruke inngangen med banen minst 85 cm.

Hvilken størrelse er indre dører: beregningen av loot for den ferdige døren

Dørboks tykkelse.

For passene i rommet er kravene til å sikre utgivelsen av hele familien (i en nødsituasjon) ikke satt. Derfor kan deres bredde være mindre og utgjør 60, 70, 80 eller 90 cm. Samtidig er bredden på 60 cm ikke alltid praktisk: Gjennom en slik passasje er det vanskelig å bære møbler, et musikalsk instrument, a Vaskemaskin eller kjøkken kjøleskap.

Ja, og passasjen selv gjennom den innsnevrede åpningen er ikke alltid behagelig. Hvilken størrelse lerret vil gi gratis passasje og møbler? Den anbefalte praktiske bredden er minst 80 cm. Derfor er innerdørene mindre enn 80 cm brede.

En fremmed inngang på badet innebærer å begrense fuktighet fra husholdningsboliger i boligrom. Det er imidlertid nødvendig å ta hensyn til standarddimensjonene til vaskemaskinen (minimum 40x55 cm, maksimalt 60x65 cm). En liten bredde tillater deg ofte ikke å lage en oppkjøpt enhet inne på badet. Derfor er inngangen til badet i moderne design mottatt fra 80 cm.

Passasjen til kjøkkenet i noen leilighetsbygninger svarer ikke alltid til moderne kjøkkenmøbler, kjøleskapstørrelse og oppvaskmaskin. Derfor må det noen ganger kjøkkenåpninger utvides for å installere kluten med dimensjoner på 80-85 cm.

Artikkel om emnet: Tak etterbehandlingsteknologi Shelkova gips

Hvilken størrelse er indre dører: beregningen av loot for den ferdige døren

Figur 1. Enhet av interroom dør.

Standard tykkelsen på innerdørene er 75 mm. Under denne tykkelsen er det passasjer til de fleste rom i høyhus. I individuell konstruksjon er det avvik. For eksempel, når man oppretter en tynn gips fra gips, kan veggtykkelsen være mindre enn den angitte 75 mm. I dette tilfellet er det nødvendig å øke tykkelsen på åpningen på stedet for installasjon av dørkarmen.

Andre forskjeller i veggen er mulige. For eksempel er veggtykkelsen større enn tykkelsen på den ferdige boksen. Sett deretter såkalte dobors - ekstra brett, og økt tykkelsen på skyene for alle åpningene (figur 1).

Hva er de indre dørene?

Hovedkravet for innerdører er å være komfortabel og opprettholde utformingen av rommet. Convenience Design bestemmes av 2 faktorer: størrelsen på inngangen og alvorlighetsgraden av lerretet. Swinging lerret innendørs kan være laget av ulike materialer:

  • tre;
  • plast eller PVC;
  • Resirkulert tre: MDF, sponplater, fiberboard;
  • glass.

Som regel må utvendige dører sikre pålitelighet av beskyttelse mot hacking, slik at de utføres fra tungt materiale (tre, metall). Interiørdører krever ikke slike kostbare investeringer, de kan være lette, gjennomsiktige, tynne. Det er mulig å utvide den geometriske størrelsen til 1 m, da må utførelsesmaterialet være lett (for eksempel ramme dører fra MDF).

Hvilken størrelse er indre dører: beregningen av loot for den ferdige døren

Døråpningsparametere.

Enkel materiale gir muligheten til å åpne på nettet og vil ikke kreve installasjon av flere enheter som gjør det enklere å svelge det (som ofte gjør for tunge gatestrukturer).

Wooden innerdører laget av solid materiale - den vanskeligste versjonen av passasjen mellom rommene. Deres fordeler: En attraktiv design, hyggelige opplevelser fra det naturlige treet, inntrykk av et dyrt interiør. Dette er den dyreste måten. Den anbefalte bredden på dørene til massivt tre, som gir gratis sprinkling uten ytterligere enheter, er 80 cm.

De fleste av lerretene er laget av resirkulert tre. I hverdagen kalles de også tre. Slike dører har en ramme av trebjelker og en dekning av et resirkulert tre (MDF, sponplater). Utenfor er de forseglet med en film eller et papir som imiterer ønsket overflate: eik, furu, marmor. Vekten av et slikt lerret er betydelig mindre enn faste trestrukturer. Bredden kan være 1 m hvis ønskelig.

Artikkel om emnet: Dimensjoner av åpningen av en intercocomercial skyvedør

Dimensjoner av interroomåpning

Standardisering av canvases og åpninger er utformet for å akselerere konstruksjonen av høyhus. Prosjekter av leilighetsbygninger gir de samme dimensjonene av interroom dører i hele huset. I motsetning til høyhøydehus, i privatbyggingen av hytter, er små hus dimensjoner ofte ikke standardisert. Deres bredde og høyde bestemmes av eierens preferanser, og ikke kravene til standarden. Mulige variasjoner av eksterne parametere krever individuell produksjon av dører.

Hvilken størrelse er indre dører: beregningen av loot for den ferdige døren

Bord med typiske dimensjoner av døråpninger.

Hvis du bor i en leilighetskompleks, har du samme størrelse. Installere en loddeklut for boligområdet vil koste billigere enn for individuelt bestilte dører.

For å avgjøre hvilken standard bredde og høyde på lerretet som passer deg, er det nødvendig å utføre følgende målinger: Bredden på åpningen (uten en murstein, fra murstein til murstein) og høyde (unntatt terskelen og tykkelsen på eske).

Disse målingene er praktiske å utføre når det gamle materialet er helt demontert. Så vil de være den mest nøyaktige.

Deretter er det nødvendig å utføre enkle matematiske beregninger.

Beregning av bredden på åpningen for standard canvase

For å kjøpe og installere en standard dør, vil de nødvendige dimensjonene til åpningen bli brettet fra bredden eller høyden på nettet, bredden på boksen og den teknologiske plassen for installasjon. Parametrene i boksen bestemmes av sin arbeidsbelastning (veier den ferdige døren). Standard Interroom-boksen (eller Lodge) har en bredde på 25 mm på hver side (avhengig av dørens materiale og alvorlighetsgrad). Den gir høy kvalitet montering av dørbladet til en jamb og estetisk utforming av kanten av veggen.

Hvilken størrelse er indre dører: beregningen av loot for den ferdige døren

Størrelsen på størrelsen på det indre døren fra bredden på døråpningen.

Tykkelsen på monteringsgapene er 15-20 mm på hver side, de er designet for å feste bryggen til veggen og avvise uregelmessighetene i bakker. I tillegg er gapetykkelsen mellom lerretet og boksen, som gir gratis lukking av dører og hengende løkkene. Det er 2,5-3 mm på hver side eller 5-6 mm i mengden for 2 sider.

Artikkel om emnet: Farget bad - Bright aksent og utmerket humør!

Høyden på terskelen (hvis tilgjengelig) er lik 15 til 25 mm. I fravær av en terskel mellom bladet og gulvet er spalten igjen av samme høyde. Alle verdier reduseres til de samme måleenhetene (oftere enn millimeter).

Beregning av bredden på åpningen for standardbredden på 80 cm (800 mm):

800 mm + (25 + 25) mm (Lodge) + (20 + 20) mm (montert klaring) + 5 mm (total klaring for fri lins i boksen) = 895 mm. Avrundet opp til 90 cm.

Beregning av høyden på åpningen av lerrethøyden 2 m (2000 mm):

2000 mm + 25 mm (lodge) + 25 mm (gap mellom gulvet og døren eller terskelen) + 20 mm (monteringsgap øverst) + 3 mm (for ledig dørinngang i den korte) = 2075 mm. Avrundet opptil 2 m 8 cm.

Det vil si å installere den ferdige døren, åpningen skal være bredere enn kluten med 10 cm og over 8 cm.

Hvis inngangsparametrene på målet, overstiger inngangsparametrene bredden og høyden på lerretet mye mer enn 8 og 10 cm, så er korreksjonen av åpningen nødvendig, dens innsnevring for å sikre høykvalitets ås montering. Dimensjoner kan overstige de beregnede verdiene på 30 mm på hver side. Med slike forskjeller kan hullene fylles med monteringsskum.

Hvis det er nødvendig å utvide åpningene, utføres det etter demontering av det gamle lerretet og den brune. Det er viktig å vite om veggen er kapital, eller det er vanlig, ikke å bære ansvarlige belastninger. Interiørdører i kapitalvegger har ofte tilstrekkelig bredde. Sesonglighet, som regel er preget av passasjer i partisjoner.

Byggingen av standard dimensjoner letter den påfølgende installasjonen av dører, gjør det mulig å installere den ferdige canvase, noe som reduserer den totale kostnaden for dørdesignet betydelig og øker reparasjonen.

Les mer