Slik syr gardinene med lambrequins gjør det selv: Nyttige tips

Anonim

Er det vanskelig å sy et sett med gardiner med egne hender? Ja og nei. Sy rektangulær porter eller gardiner - oppgaven er en ukomplisert: her er den mest ansvarlige - måle høyden fra taket til gulvet og avgjøre bredden av fremtidige produkter. Det er mye vanskeligere å sy lambrequins. Lambreken er den delen av settet som ligger over vinduet eller døråpningen. Myke lambrequins er vanligvis dekorert med folder, falske og krøllete kutt, og for å lære å gjøre det vakkert, det er viktig å mestre hemmelighetene til de profesjonelle syningsgardinene. Så, vi vil åpne dem for deg.

Slik syr gardinene med lambrequins gjør det selv: Nyttige tips

Forberedelse for arbeid

  • Den første er valget av modellen av gardinen og korrelerer den med formen og proporsjonene i vinduet.
  • Den andre er opprettelsen av mønsteret og overfører det til papiret i full størrelse.
  • Den tredje er valget av stoff og beregning av forbruket.
  • Fjerde - Forberedelse av instrumenter og materialer for sying og etterbehandling: Draperi flett, skrå ly, fryns, tråd, fôrstoff, etc.

Det er tilrådelig å bruke de ferdige mønstrene for lambrequins, som finnes i magasiner, fritt tilgjengelig på Internett eller bestille fra spesialister. Hvis du vil bygge mønstre med egne hender, er det bedre å starte med enkle modeller. Tross alt, etter slutten av syet, vil det ikke være mulig å fikse noe.

Slik syr gardinene med lambrequins gjør det selv: Nyttige tips

Bestemmelse av strømningshastigheten

Den vanligste detaljene i Lambrekenov er en swag - en hengende halvcirkel med folder. Hun er den vanskeligste for å sy. I swagen er det 2 deler - en jevn mellom og skuldre (foldede deler).

For å bestemme forbruket av materie, som vil skreddersy gardinene, grouper papirmønstre av farger og spre den egnede størrelsen på et stykke stoff (for eksempel på ark). Ikke glem å forlate poeng på sømmen (1,5-3 cm). Fortsett fra det faktum at gardinens standardbredde og gardiner er 1,5, 2,8 eller 3 m.

Råd

For å legge vakre folder på lambreques, er det nødvendig å kutte en kamp i forpliktelser, det vil si i en vinkel på 45-50 til aksjene.

Mål lengden på materialets materiale som lukker mønstrene, og legg til ytterligere 20% for det. Dette vil være det optimale forbruket av stoffet for skreddersydningen av gardinene med egne hender.

Artikkel om emnet: Kjøleskap i bilen med egne hender (3 alternativer, bilder, trinnvis)

Slik syr gardinene med lambrequins gjør det selv: Nyttige tips

Kutting og behandling av lambrequin detaljer

Teknologi Crowing En symmetrisk vogn fra det ferdige mønsteret innebærer sekvensiell utførelse av følgende trinn.

  1. Vi bretter vevet diagonalt (ly) slik at purriden er øverst.
  2. Vi pålegger et SVAG-mønster fra oven, og sammenligner foldelinjen.
  3. Vi leverer mønsteret ved skredderkalken eller kneaden, og lar godtgjørelsen for sømene ca 2 cm.
  4. Vi noterer stedet for dannelse av folder (vanligvis oppført på mønsteret).
  5. Klipp delen fra stoffet, og vi forbedrer kuttet av skrå baking, fryns eller bånd.
  6. Vi lager folder: Koble de angitte mønsterpunktene med hendene og temperere bøyene med pins fra samme side.
  7. Vi gjentar operasjonen til alle brettene er lagt.
  8. Deretter må wue-skuldrene syet - sikre en enkelt eller dobbel linje.

Asymmetriske swags er kuttet ut og behandles også, bortsett fra at stoffet når staging ikke trenger å bli brettet i halvparten.

Teknologi Crowing Elements med vertikale folder - Kokil (symmetriske deler med folder som konvergerer til midten), de Zabo (laterale sider av lambrequins, vanligvis med en skråskutt), klokkene (elementer med en enkelt fold av den koniske form) - oppfyller Vanlige syingsregler: Retning av egenkapitaltråd - detaljens lengde.

Slik syr gardinene med lambrequins gjør det selv: Nyttige tips

Kombinere detaljer om Lambreken

Etter at du har håndtert Swarps og andre elementer med dine egne hender, må de syes sammen. Det er mer praktisk å starte fra midten. Hvis bare bryteren er gjort opp, hold deg til sidekanten på toppen av dem til bunnen med overlappingen på 15-20 cm. Wage Overlay på Kokille når vanligvis midt på sistnevnte. Senere er sidetaljer festet - de Zabo. Swag, som regel, dekker de-Jabo.

Råd

Maksimal vandrende overlegg bør ikke overstige bredden på skulderen deres - Lambrequins, hvor den ikke overholdes denne regelen, stygg utseende.

Før du syer sammen delene selv, måler lengden på den kombinerte delen av Lamben og, om nødvendig, korrigere den. Det er viktig at en liten mengde forblir i forhold til lengden på takene - ca. 3-5 cm, ellers vil produktet bli smalt. Disse ekstra centimeterene "spiser" sying planken - en annen detalj av mønsteret av lambrequins, som er festet til taket.

Artikkel om emnet: Hva og hvordan justere gulvet under linoleum

Koble til elementer til en, sy baren. Lengden på stangen må være minst 5 cm mer av hoveddelen.

  • Først av alt er det nødvendig å kombinere midten av planken og hoveddelen av fremtidens lambrequin, som har fullført dem på forsiden til hverandre.
  • Følgende oppgave er å sy disse detaljene med en rett linje og rebound søm.
  • Deretter sy draperiet tape - bøy den rå sømmen opp, bruk båndet fra feil side av baren og sy. Sidekanter av båndet og plankene er pre-bundet innover - i en kryddernøtt med hoveddelen av produktet. Den øvre kanten av planken er fortsatt fri.
  • Hendene er skreddersydd for plankenes øverste kant, slik at den blir draperiet flettet, og irrigerer brettet. En del av baren, som kommer inn i den nedre kanten av flettet, kuttet.
  • Deretter må du utvide baren under braketten og sy sine øvre kanter.

Råd

For at baren er bedre å holde formen, spesielt når det er fra et gjennomsiktig materiale før det begynner å sy, bevis på fliselin.

På dette er syet av lambrequin fullført. Kantene på portmannen og gardinene blir også behandlet av det samme: gratis - skrå baking, dekorativt bånd eller fryns, drapetering flettet er syet til toppen. Deretter må du glatte eller forsvinne det ferdige produktet - og du kan henge på vinduet.

Slik syr gardinene med lambrequins gjør det selv: Nyttige tips

Produksjon

Som du kan se, sy gardinene med lambrequins ikke så vanskelig. Teknologien for å sy forskjellige gardinmodeller har mye til felles, så du har lært på enkle, vil du snart kunne sy gardinene selv på noen skisser, samt engasjere seg i deres design og modellering.

Ingenting dekorerer huset som elegant, aldri med utsikt over gardinene. Og spesielt de som er sydd med egne hender. Også selvsying bidrar til å spare: Det koster 20-30% billigere kjøp av ferdige produkter. Og selvfølgelig er dette en mulighet til å realisere kreative fantasier i virkeligheten. DARE, og alt vil mislykkes.

Artikkel om emnet: Tile under Bakgrunn: Belegg Kombinasjonsideer

Les mer