Hvordan sette en sofa med egne hender?

Anonim

En måte å oppdatere polstrede møbler på er å erstatte huden. Du kan bruke tjenestene til profesjonelle mestere, og du kan bestemme sofaen med egne hender på vanlige hjemmeforhold. Arrangementet er ganske plagsomt, men ikke krever alvorlig fysisk innsats.

Hvordan sette en sofa med egne hender?

Sofa møbeltrekk: A - myke og polstring materialer; B - kutt; B - rekkefølgen av polstring og tørking.

Forberedende stadium

Ethvert arbeid anbefales å starte med planlegging, sofa dekselet er ikke noe unntak. Handlingsplanen bestemmes i henhold til typen kommende reparasjon - kosmetisk eller kapital.

Hvordan sette en sofa med egne hender?

Typer reparasjonsarbeidssofa.

Kosmetisk reparasjon antar vanligvis bare erstatning av en gammel skjegg eller til og med å fikse det nye materialet på den gamle. For eksempel, erstatt tapet på veggene. Kapital - Komplett eller delvis erstatning Ikke bare toppen av polstrede møbler, men også fyllstoffer.

For forberedende stadium vil det være nødvendig:

  • Passatia;
  • Skrutrekker sett;
  • et sett med nøkler;
  • en hammer;
  • centimeter eller roulette;
  • Blad av papir og blyant.

Det er også bedre å lager i forhåndsbokser eller poser for lagring av festemidler. Når du demonterer svært gamle møbler, kan eddik trenge. For å demontere de dampede rustfesterne, er det tilstrekkelig å fukte dem med eddiksyre.

Hvordan sette en sofa med egne hender?

Myk sofa ordningen i seksjonen.

Gjør ikke vondt tilstedeværelsen av en støvsuger eller børster og en fuktig klut. Med deres hjelp kan du umiddelbart fjerne møbeldesign av søppel og støv oppdaget i den vanskeligste skanningen av møbler design.

  1. Sofaen demonterer - sideveggene demonteres, andre elementer i sin design. Fjerner forsiktig huden. Målet er å bestemme den sanne tilstanden til setet og bakfylleren, sikre bekvemmeligheten av de nødvendige målingene. Det er ønskelig å ikke huske sekvensen av møbler demontering, men også å registrere det i de fleste detaljer. Alle festene skal umiddelbart brettes i bokser, poser med passende karakterer.
  2. Målinger utføres. Vanligvis under polstring av sofaen er lag med skumgummi, batting. Med hjelp av en centimeter er bestemt, er det nødvendig med noen størrelser for gjenopprettelsen av setet, ryggen. Resultatene av alle målingene er også faste på papir.

Artikkel om emnet: Arbor fra Glaska - Hvordan bygge raskt og billig

Ved å bestemme størrelsen på stykker av nytt polstring stoff, er funksjonene i den gamle feste påkrevd. For å redde, formidler noen produsenter ikke sine kanter, som deretter "scribble". Sømene "i prinsippet" ikke utvider levetiden til møbeltrekken.

Prosessen med hud sofa gjør det selv

Hvordan sette en sofa med egne hender?

Møbler før og etter en hauling.

Før du bestemmer seg for sofaen, er det nødvendig å inspisere sin design for mulige feil, skade. Om nødvendig, utfør reparasjonsarbeidet.

Erstatningen av skumgummien utføres helt. Ikke prøv å lagre, fôr biter av nytt materiale for de solgte stedene. Et ekstra lag med wattin og burlap vil ikke bare forlenge levetiden til polstring, men gir også komfortable forhold under hvile og søvn.

Når man beregner antall materialer, er det nødvendigvis tatt hensyn til:

  • innganger på sømmen - 1-1,5 cm;
  • Bindende på kanten - 1-2 cm.

For å bestemme sofaen må du kjøpe ikke bare skumgummi, batting, polstring stoff, men også:

  • Tråder - bedre kategorisk;
  • hersker, trekant, skredderkalk eller en konvensjonell fargeblyant, kontrasterer fargen på det valgte polstringen;
  • lim for å fikse skumskumplater på sideveggene;
  • lim bf-6;
  • Gode ​​saks for stoff;
  • Bakgrunnsbilder eller konstruksjonsstifter.

Med overholdelse av hovedportnov-reguleringen "vil jeg defaminere 7 ganger, 1 - en inntekt", bortkastet lerretet av skumgummi, wattin og polstring stoff.

Såing kanter er bedre å gjennomgå en overveld eller zigzag.

Deksler er sydd på sideveggene, andre nødvendige sømmer er laget. Kostnadene for tid og krefter på en foreløpig stryking av polstringsvev og sømmer med en bitter vil betale seg i prosessen med vedlegget.

En måte å forlenge levetiden til møbeltrekk er å styrke områdene som ligger på hjørnene på møblene. For å gjøre dette spores de fra innsiden eller limt med lim bf-6 patchwork fra burlap eller et stykke polstring stoff igjen etter kutting.

  1. Falone ark er stablet - vanligvis bare på madrassen, noen ganger på sideveggene.
  2. Watin er satt på sofaen madrassen, og kantene er festet til polstrede nellik eller stifter. Du kan skjule sideveggene av Vatin, hvis de ikke lyver for skumgummien.
  3. Alle sofaelementene squeaking. Det er ikke nødvendig å sy casine deksler, du kan ly dem, bruke buddelen på bart. Størrelsen på fattest er ca 2 cm. Burlap må helt lukke battingen.
  4. Ren hud er en dekning med en bunnklut, hvor kantene er omdannet om nødvendig.

Artikkel om emnet: Hvordan kan jeg lukke rommet under badet?

Alle canvases spenner jevnt og pent. Så går sofaen design.

Hvis sofaen er planlagt å bli syet med egne hender på toppen av den gamle kappen, så er forsiktig rengjøring av det andre fra forurensninger forhåndsutført. Svært slitte steder styrkes med pop-bukter som er sydd eller limt. I tillegg er dette alternativet å minimere materiale og tidskostnader. Minus - de gamle klynger av smuss og støv forblir inne.

Les mer