Hvordan lage en sengboks - Design funksjoner

Anonim

Hviler hver morgen sengetøy i mange kister langs veggene i soverommet, mange tenker på hvordan å være romslig i rommet uten disse skapene som bærer utelukkende lagerfunksjoner og bare forstyrrer passasjen. I tillegg er disse de viktigste støvsamlere, som er så tydelig synlig på deres polerte overflate.

Hvordan lage en sengboks - Design funksjoner

Boksdiagram for sengetøy.

Og beslutningen om problemet er nær, det er bare verdt å være oppmerksom på plassen som sengen tar. Hjemmelaget håndverkere trenger bare å lære å lage en sengboks og skjule hele sengen i den.

Således vil sengen bære den ekstra lagringsfunksjonen til de forsyningene som også er ment for det. Nå med kistene kan du spesielt i det minste i soverommet, og frigjøre plassen i den mest intime delen av leiligheten.

Designalternativer

Hvordan lage en sengboks - Design funksjoner

Skuffdiagram under sengen.

Etter å ha tatt beslutningen om å bruke plass under sengen for enheten er det skuffer med sengetøy, er det nødvendig å løse problemet med deres design. Bokser kan være uttrekkbare, med ruller som er forsterket på bunnen. Et slikt design er lett å utføre og krever ikke en alvorlig endring av sengen selv.

Men det er en minus - behovet for å skape en ledig plass i nærheten av sengen for å forlate boksene, og det er ikke alltid mulig å gjøre uten å utføre revolusjonerende permutasjoner i soverommet.

Det er et designalternativ når du får tilgang til ledig plass under sengen kan fås ved å heve bunnen av sengen på de spesielle parentesene som madrassen ligger på.

Men komplikasjonen oppstår igjen - hver gang sengen må fjernes dekket, så madrassen, og noen ganger noen fra familiemedlemmene. Selv om moderne madrasser ikke er tunge, men dette er en åpenbar uleilighet.

Artikkel om emnet: klapper basen av huset med egne hender

I tillegg kan den daglige økningen av fundamentet føre til en rask slitasje på sengenes skjelett. Senger selv tilhører statiske møbler og er ikke ment for hyppig bevegelse. Festede parenteser for løfteanordningen vil også kreve styrking av hele utformingen av soverommet.

De fleste møbler beslutninger er eksplisitt foretrukket av alternativet når boksene er utvidet. Denne designen påvirker praktisk talt ikke sengen selv og krever minimal rammeendring. Ved fremstilling av senger med reisepaneler forårsaker ikke problemer og krever ikke bruk av komplekse mekanismer, for eksempel mikrolifts, for jevn løft og senking av sengen.

Velge materialer og komponenter

Hvordan lage en sengboks - Design funksjoner

Skuffdiagram for seng med seksjoner for sengetøy.

Bokser kan være konstruktivt i den allerede eksisterende sengen, hvis den tillater høyden mellom gulvet og rammen, men det er mulig å bygge en ny seng med organisk innskrivte inntrekkbare paneler og til og med skap. Det andre alternativet i kostnaden for innsats og materielle midler er overlegen den første, men enda mer signifikante og overstiger den resulterende effekten.

For fremstilling av soverommet er det først nødvendig å gjøre en oversikt - tegning av fremtidig design, og på grunnlaget for å starte utvalg av materialer, tilbehør, festemidler og finish.

Produksjonen av store møbler hjemme er alltid forbundet med alvorlige problemer med hensyn til overflatebehandling av designdetaljer som har store dimensjoner.

For produksjon av møbler i workshops, brukes spesielle maskiner, noe som gjør at du kan behandle kildematerialet med profesjonell kvalitet og trim. Noen operasjoner er vanskelig å implementere i leiligheten, for eksempel kan kantene på endene eller sliping av figurskutt.

Som en vei ut produserer mange hjemmelagde mestere sitt eget materiale, gjør de nødvendige tegningene og gir møbelverkstedene, hvor alle detaljene i sengen er produsert, og huset er allerede bygget og passer på stedet.

Umiddelbart kan boksen selv bli laget under sengen og hjemme, da det ikke varierer i store størrelser og krever ikke spesiell kunnskap.

Hvordan lage en sengboks - Design funksjoner

Eksempel 2. Tegning av en dobbeltseng med skuffer.

Artikkel om emnet: Gardiner på porten i garasjen: Det er nødvendig

Men her er det et spørsmål med fasader. De er også bedre å bestille, spesielt hvis valget falt på frontdelene, produsert ved hjelp av MDF-teknologi.

Liste over materialer som må kjøpes for produksjon av en boks for seng og skuffer:

  • Sponplater for rammestativ og bokser;
  • DVP for bunner av bokser;
  • kryssfiner;
  • barer for basen;
  • Reiki;
  • Møbler screed for innsamling ramme;
  • ruller for bokser;
  • bekreftet;
  • selvtillitskrue;
  • Møblercloves.

Fra verktøy for montering av møbler kan være nødvendig:

  • Oppladbar skrutrekker med et sett med bit;
  • Bor med kroner under møblerbånd;
  • tre hacksaw;
  • klemmer;
  • Skrutrekker sett;
  • Roulette, kjøkken og blyant.

Design funksjoner

Hvordan lage en sengboks - Design funksjoner

Eksempel 2. Tegning av en dobbeltseng med skuffer.

Takket være Internett er det mulig å gjøre deg kjent med mange forskjellige designalternativer for både enkeltrom og dobbeltsenger. Men i utgangspunktet har de samme base, for en seng designet for to personer, det vil være 1600 x 2000 mm.

Forresten, alle størrelser i møbler produksjon er gitt i millimeter, derfor forbereder tegninger for møbler verkstedet, er det nødvendig å unngå å spesifisere størrelse i centimeter, siden masteren kan være feil å forstå deg.

For å forbedre stivheten i sengen selv som bunnen av esken, er det bedre å bruke Paneur, og i fiberboardkasser, siden det er lettere, og boksene har en annen belastning.

Bokser kan flyttes både fra begge sider av sengen og en stor fra slutten. Alt avhenger av planleggingen av soverommet og tilgjengeligheten av ledig plass.

Det er to typer skuffer design. Hvis små bokser ikke skal gi dem en stor belastning, kan de festes til støttelinjene, og de vil bli uttrekkbare, både i nattbord eller bryst. Bokser der senga ting vil bli brettet, det er bedre å gjøre på gulvruller. Så, de vil ikke overbelaste rammen av sengen, og de vil bli lettere å bevege seg.

Artikkel om emnet: Taket av brett gjør det selv: Arrangement

Fasadene i boksene kan bestilles fra MDF eller lage fra samme sponplate som basen av sengen, slik at de ikke skiller seg ut sterkt i den generelle møbeldesign.

Les mer