Varmeveksler med egne hender

Anonim

Varmeveksler med egne hender
Varmeveksleren kan kalles en enhet som ikke har sin egen varmekilde, men lar deg fjerne varme fra eksterne varmeovner. Om nødvendig kan du lage en varmeveksler uavhengig. Du må imidlertid først bestemme hvilken type design du trenger.

Hvordan lage en varmeveksler med egne hender?

Varmeveksler med egne hender

Den mest enkle i produksjonen er Spole . Et kobberrør er best egnet for enheten. Det er lett slått og har høy varmeoverføring. Ta det nødvendige kuttet på røret og bøy det forsiktig inn i spiralen, plasser den i tanken eller fatet. Deretter sender du endene ut og sikkert. Til slutten av røret ved hjelp av krympeforbindelser, fest en gjenget montering. Som et resultat vil du få en varmeveksler - en slange. Som et alternativ til kobberrøret kan andre light-incurred rør anvendes. Det kan være metallplastisk eller aluminium.

Varmeveksler med egne hender

En annen type varmeveksler er den såkalte Vannjakke . En slik type varmevekslere har størst fordeling i små kjeler av varmesystemer og er en hermetisk beholder installert inne i kjelen og tillater varme fra sirkulasjonsfluidet i hjemvarmesystemet. Ulempen med denne typen varmeveksler er den lave gjennomstrømningen og avhengigheten av temperaturen i systemet.

Varmeveksler med egne hender

Mer kompleks for selvfremstilling, men også en mer effektiv varmeveksler er et design som kalles et rørbrett. For uavhengig produksjon, vil det være nødvendig med flere rullekoblinger. Den består av en slik type varmeveksler på tre eller flere forseglede tanker forbundet med rør. I forskjellige ender av kapasitansen er forbundet med den stadigede i endene av rørene. Sirkulasjonen av væsken mellom dem gir den nødvendige varmevekslingen i midtdelen av strukturen.

Hvis ønsket om å lage en varmeveksler uavhengig, uten å gjøre høye kostnader, kan bilutstyr, oppvarming radiatorer eller gasshøyttalere brukes som hovedmateriale.

Spesiell oppmerksomhet til varmevekslerenheten skal betale eiere av hytter eller små hytter utenfor byen og ikke i stand til å bruke naturgass. Enheten til en liten steinovn utstyrt med en varmeveksler vil tillate deg å nyte varm og komfort i alle rom. For å gjøre dette må du klippe to beholdere i ovnen som er sammenkoblet av flere rør. En beholder må være rektangulær og plassert på bunnen, og den andre sylindriske, oppe. For den nødvendige sirkulasjon av røret, er varmesystemet nødvendig å være feil i den lukkede kretsen, slik at varmtvannsutbyttet er fra den øvre sylindriske beholderen, og innløpet av avkjølt til nedre rektangulær. Innlevering til de uunngåelige fysikkloven, vil varmt vann stige opp, noe som gir den nødvendige sirkulasjonen av væske i alle rom. Med dette designet er det nødvendig på toppen av kretsen for å installere utvidelsestanken, som væskenivået vil bli opprettholdt i systemet, og eliminere luftfartstommer. Det er verdt å merke seg at prinsippet om varmeveksling kan tjene ikke bare for oppvarming, men også for avkjøling av væsken.

Artikkel om emnet: Elektrisk konvektor Electrolux

Les mer