Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Anonim

Utseendet på gardinene som er utsmykket vindusåpninger, bestemmer i stor grad det generelle inntrykket av rommet. Hvis stoffet er friskt og rent, er det samme Aura i rommet, og hvis lerretet ser ryddig ut, er det på tide å være alarmerende og handle.

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Gardiner

Funksjoner av renseri

Til tross for de mange metodene for rensing av gardiner hjemme, er det stoffer som ikke kan behandles med ubekreftede midler og metoder, siden det er stor risiko for skade. I dette tilfellet, en tørrrenser av et gardin, som er delt inn i:

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

  • fjerning av forurensning i stasjonære forhold;
  • Rengjøring av porter hjemme.

Uavhengig rensing av gardiner og gardiner fører ofte til triste konsekvenser: fading stoff, tap av attraktivitet. Vertinnen prøver å returnere stoffene den opprinnelige glansen med hjelp av husholdningswapper, som bare forverrer problemet, kjører smusset i fibrene.

Tips: Rengjøring av gardinen med egne hender er kun tillatt med moderat eller svak forurensning av gardinen. I alle andre tilfeller (spesielt hvis gardinene sys fra elite eller delikate vev), er det tilrådelig å søke om hjelp i renseri.

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Men det største problemet under selvvask eller rengjøring av gardinene - krymping av stoffet. Dette gjelder spesielt for naturlig fiberpulveret: lin, bomull. Når du velger feil vaskemodus, komprimeres produktet med 10-20% av det opprinnelige volumet, og det kan ikke korrigeres.

Sørg for å være oppmerksom på etiketten med en dekoding av mulige moduser for å rengjøre gardinene: Hvis det er angitt "Dryclean", er produktet kun beregnet for tørr yrkesrengjøring. Hvis etiketten viser en krysset sirkel, betyr dette at kjemisk behandling av stoffet er forbudt!

Mer nylig var tørrrengjøring av porteren tjenesten som bare tilbys i spesialiserte etablissementer. Med adventen av mobilrensingsutstyr og kraftige verktøy var det en mulig renseri av gardinen med avgang til huset.

Artikkel om emnet: Bakgrunnsbilder Foto 2019 Moderne: Bakgrunnsdesign, Foto Bakgrunn i interiøret i et lite kjøkken, Fotogalleri, Video

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Fordeler med profesjonell renseri

Tørrrengjøringspersonell vet hvordan man gjør gardiner frisk og ren. Profesjonell renseri sikrer følgende fordeler:

  1. Gardiner returnerer den opprinnelige fargen, rensligheten.
  2. Rengjøringsmetoden velges individuelt for hvert produkt, med tanke på egenskapene til stofftypen.

Det er mulig å rengjøre omfanget av forskjellige volumer (selv for teatre, museer) og type (selv renseri persienner med avreise og uten).

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

  1. Dry-cleaners er utstyrt med høyteknologisk utstyr, som er garantert renser overflaten fra støv eller komplekse flekker av ulike opprinnelser.
  2. Kunden er en garanti for fullført arbeid.

Spesialisert renseri - Den eneste måten å redde gardinene fra for tidlig slitasje og tap av utseende.

Fra det øyeblikket det var en mulig renseri med en avgang til huset, gir omsorg for Tulius mindre problemer. Fordelingen av avreisen verdsatt umiddelbart mange vertinne. Nå er det ikke nødvendig å bruke personlig tid for å transportere gardinene - de rensende ansatte går til huset på den fastsatte tiden for å raskt ta de nødvendige tiltakene.

Stadier av renseri

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Renseri hjemme

Rengjøringsgardin i hjemmet utføres i etapper:

  1. Forhåndsvisning gardiner. På dette stadiet undersøker spesialister nøye lerretet og bestemmer graden av forurensning.
  2. Bestemmelse av type, nivå av stoff slitt. Et svært viktig stadium, som valget av rengjøringsmetode og påfølgende arbeid med produktet avhenger. Hver type tetthet innebærer individuell regnskapsføring av temperaturmodus for behandling, valg av rengjøringsmidler (mesterne tar hensyn til at tweeden pussing utelukkende av den tørre metoden, og Lyon gir en sterk krymping, etc.).

Test. På et usynlig stykke gardiner testes fiberreaksjonen på bruk av løsningsmidler eller andre kjemikalier.

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

  1. Direkte forberedelse av gardiner for kjemisk behandling. Lett og mediumforurensning er børstet på vekt uten å fjerne løkker.
  2. Fremstilling av stoff til tørrrengjøring (foreløpig scenen). På dette stadiet fjernes flekker.
  3. Direkte kjemisk rengjøring. Modusen for fullstendig rengjøring av lerretet brukes.
  4. Vevsbeskyttelse.

Artikkel om emnet: Swing gjør det selv

I arbeidsprosessen brukes ikke-toksiske kjemikalier, ofte på grunnlag av karbon. De skader ikke den omkringliggende atmosfæren, men de klarer effektivt med forurensning.

Tørrrengjøringsmetoder

Den største fordelen med profesjonell kjemisk behandling av stoff er det riktige valget av teknologier som garanterer det forventede resultatet.

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

I tillegg forsvinner det behovet for å fjerne gardinene fra corniet som skal rengjøres. Porteren behandlet med en kjemisk måte krever ikke stryking.

Men hvis stoffet er sterkt forurenset, og rengjøringsmetoden ikke gir den nødvendige effekten, må gardinene demonteres for å bli omgjort til en renseri, hvor de er gjennomvåt i mediet av aktive løsningsmidler, og deretter slettes, slag, klemme.

Rengjøring av persienner hjemme, som gardiner fra stoffet, er laget i en av følgende metoder:

  • tørrvev rensing;
  • Skum generasjon;
  • Dampgenerering.

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Ofte antyder renseri i hjemmet tørr rensing eller damprengjøring.

Tørrrengjøring utføres ved bruk av perkloretylen, som sikkert klarer seg med mange typer flekker, bortsett fra vannløselig.

Se Video Design

Hvis gardinene ikke er kontraindisert med vannkontakt, brukes metoden for dampgenerering.

Rensing av dampgeneratoren skal gjøres ved kjemisk sammensetning pisket i en spesiell enhet til skum.

Hver metode krever å ta hensyn til nyanser av stoffet, en profesjonell tilnærming. Etter rensing behandlingen behandles lerretet med spesielle midler som ikke tillater å nyte i fibre med flytende forurensninger. Til berøring og visuelt vil stoffet forbli det samme, men blir pålitelig beskyttet.

Slik renser du rengjøringsgardiner hjemme og med utgangspersonell

Tips: For å se nærmere på rensing av porteren, bør du ta en støvsuger en gang i måneden med en spesiell dyse, og være spesielt oppmerksom på den øvre kanten.

Men selv disse forebyggende tiltakene lagrer ikke lerretet fra behovet for profesjonell kjemisk rengjøring. Støvmikropartikler akkumuleres gradvis i vevtråder og holdes fast til de blir fjernet derfra med kraftige påviste metoder. Nå vet du hvordan du renser rengjøringsgardiner.

Artikkel om emnet: Hva er bedre laminat eller linoleum: I leiligheten billigere å velge, plusser og ulemper, vurderinger i huset, kjære varmere

Les mer