Gjør stucco på veggen med egne hender

Anonim

Fra lang tid er stukken i interiøret på veggene det mest populære dekorative elementet. Hvis tidligere folumetriske figurer på veggene ble laget av myk stein, begynte for tiden mer og mer preferanse å gi billige materialer - gips og polyuretan. Moderne volumetriske elementer er produsert i fabrikkforholdene. Det vil imidlertid være en veldig original og eksklusiv designerløsning på veggen på veggen.

Gjør stucco på veggen med egne hender

Laget med egne hender Stucco på veggen - det er en veldig original og eksklusiv designløsning i interiøret.

Et stort utvalg av støpingstall og ornamenter på byggemarkedet vil tilfredsstille smaken av noen. Her er tallene i ulike kunstneriske retninger: Klassisk, barokk og moderne. Stucco kan utføres med egne hender. Dette vil gi interiøret unikt. Produksjonen av stucco tall kan uavhengig være en fascinerende aktivitet hvor du kan vise din fantasi og oppfinnsomhet. Som et resultat vil det være et element i innredningen, ikke lik noen andre.

Eksklusiv stucco i interiøret, laget med egne hender, kan være i form av kolonner, fremspring, dekorative vaser og ornamenter, ulike relieffer, så vel som hele malerier.

Gypsum stucco elementer er veldig populære for dekorere vegger. Gips har høy styrkeegenskaper, høy motstand mot mekaniske effekter. Dette er naturlig og miljøvennlig materiale. Støpelementer fra gips er resistent mot virkningen av sopp og mugg. Imidlertid har dette materialet en feil - hans vekt, som skaper litt ulempe når du installerer innredningen på veggen.

Velg utseendet på elementet og lage en skisse

Gjør stucco på veggen med egne hender

Skisse av stucco to vegger.

Før du fortsetter med arbeidet, bør du grundig tenke ut skjemaet, dimensjonene og stilen til den fremtidige stucco-figuren. Etter det må du tegne en skisse. Det må huskes at det valgte dekorative elementet må ha harmonisk passe inn i interiøret.

Artikkel om emnet: Hvordan lage et håndverk fra folie

Hvis det er kunstneriske evner, kan skisse av stucco trekkes, hvis det ikke er slike talenter, kan den skrives ut fra datamaskinen. Tegningen må svare til størrelsen på det dekorative elementet.

Etter at du har valgt skissen, må du opprette en plastikkmodell. Dens størrelser bør være litt større enn det virkelige dekorative elementet.

For fremstilling av stucco og form, vil følgende materialer og verktøy være nødvendig under det:

  • plasticine;
  • gips;
  • skuffe;
  • børste;
  • møbler lakk;
  • Bygge lim;
  • sandpapir;
  • primer.

Det neste trinnet vil være fremstillingen av et skjema under fyllingen med en gipsløsning. For å gjøre dette, påføres et innledende lag av gips på plastikkmodellen, fortynnet til den nødvendige konsistensen. Følgende innledende lag brukes vanligvis med en spatel. Den resulterende formen er igjen å tørke i en time, hvoretter de fjernes fra plasticinkodellen.

Hvis det dekorative elementet for veggen har betydelige størrelser, etter å ha påført det første laget av gips til modellen til det første laget, laget av kobbernett.

Sistnevnte tiltak for å skape et skjema vil dekke det fra innsiden med møbler lakk uten farge. Det er rett og slett nødvendig, da det hindrer gipset i gipset under stuccoens støping.

Å lage stucco: Anbefalinger

Etter at skjemaet for fremstilling av produktet er klart, kan du fortsette til støpingen.

Gips skal løses til konsistensen av rømme. Først helles en liten mengde materiale i form og fordeles med en dusk, fyller fine sprekker. Det er viktig å forhindre dannelse av luftbobler i oppløsning. Slik at dette ikke oppstår, i ferd med å lage en form med en smidig gipsblanding, er det nødvendig å periodisk riste.

Da er skjemaet fylt til ende, og ikke forlater et enkelt tomt sted. Den resulterende overflaten er nivellert med en spatel. Det er svært viktig at den bakre veggen på stukken var flat, fordi det avhenger av det, da produktet vil bli festet til veggen. Tid til frossen gips - dag.

Artikkel om emnet: Storm kloakk i et privat hus: Livnevka, installasjon og enhet med egne hender

Gjør stucco på veggen med egne hender

Verktøy for å skape en stucco figur.

Etter det komplette frosne av gipset kan det ferdige produktet fjernes fra skjemaet. Hvis det er små mangler på stucco, kan de elimineres av sandpapir.

Klar former for fremstilling av støping av gipsfigurer kan også kjøpes. De kan være metallisk eller silikon. Former fra metall vil tjene i svært lang tid. De oppnådde produktene er ikke nødvendige for å justere. Skjemaer på en latexbasis - et billigere alternativ. Imidlertid oppnås ferdige produkter uferdige og de må raffineres.

Hvis det ikke er noen erfaring med produksjon av gipsfigurer, er det først bedre å øve mindre på mindre produkter, og deretter begynne allerede å skape store dekorative ornamenter og malerier.

Installasjon av en stucco figur på veggen

Før montering av gipselementet må veggen som er valgt for dekorasjon, være forberedt. Det må rengjøres fra tapet, blotter og andre forurensninger. Det neste trinnet er markeringen på veggen av plasseringen av det dekorative elementet.

Etter markering plasseringen på stucco og på den forberedte delen av veggen må du bruke hakk. Dette kan gjøres med et slikt verktøy som meisel. Serie er nødvendig for å forbedre adhesjonen av klebemiddelblandingen med produktet og overflaten av veggen.

For å montere stucken på veggen, anvendes en løsning av gips med tilsetning av snekkerlim. Andelen lim i gipsløsningen skal være 3%. Overflaten på veggen og produktet må fuktes med vann, og deretter påfør en gipsløsning. Stucco er installert på plass. Overskudd Løsningen du må fjerne spatelen.

Spesielt store elementer av innredning er festet til veggen ved hjelp av selvtillitskruer. Leddene i komposittproduktene er merket med en gipsblanding.

Fullfør arbeidselementet

Støping produkter laget av gips har en rent hvit overflate, som ikke alltid passer inn i interiøret. Ofte må det dekorative elementet males. Dette kan gjøres av de samme malene som ble brukt til vegger. De kan være akryl eller vannbasert.

Artikkel om emnet: Valset gardiner dag-natt: anbefalinger og tips

Før du legger på malingen, må overflaten av stucco-tallet være primet. Malingen skal påføres med en børste med en lang haug. Det vil ikke tillate deg å forlate inoperative områder.

Hvis dette krever en valgt designerløsning, kan stucken på veggen innredes. Det kan være kunstig i stand til å dekke med forgylling, skape scuffs eller andre effekter. Du kan også skape imitasjon av ulike teksturer, for eksempel marmor eller annen naturstein.

Støpingstall og ornamenter opprettet av egne hender vil være et unikt og originalt element i innredningen. Med hjelp av gips kan du lage hele bilder på veggen. Her kan du vise fantasien din og skape en eksklusiv stucco figur eller bilde. Stucco i interiøret i rommet vil gi henne en ferdig og vakker utsikt.

Støpelementer kan opprettes med egne hender. Dette vil kreve litt tid og mindre materialkostnader. Men resultatet vil overstige alle forventninger. I tillegg vil stuccoen, skapt av sin egen skisse, være et eksklusivt dekorativt element som ingen har.

Les mer