Slik vaskerer du parkett: Gulvbelegg hjemme, Rengjøringsmiddel, Slik rengjør du det naturlige treet

Anonim

Slik vaskerer du parkett: Gulvbelegg hjemme, Rengjøringsmiddel, Slik rengjør du det naturlige treet

For at parkettgulvet alltid skal være vakkert, må du lære å være riktig Carpakel-Park gulv, lagt hjemme og i noen andre rom, krever spesiell forsiktighet, ikke bare fordi det er dyrt materiale, men også for lengre bevaring av den riktige typen og utvidelsen av levetiden. Det er ikke lett å ta vare på en parkett med et naturlig tre, er ikke så enkelt som det kan virke ved første øyekast, siden ikke alle midler og metoder kan gi et positivt resultat og vil ikke skade belegget. Hvis omsorget er feil, vil dette påvirke driftsegenskapene til belegget og vesentlig resort sin estetikk, og derfor er det nødvendig å være veldig pent og ikke ønskelig å redde.

Parkett omsorg

Det er verdt å merke seg at det er mulig å rense parkettet riktig med egne hender.

Som alle andre gulvbelegg må parkettet ikke vaskes, men for å utføre våtrengjøring, siden vasking av vanlig rennende vann ikke bare ikke bare er ønskelig, men kan også forårsake dannelse av sopp og lignende problemer. Rengjøring utføres ved hjelp av et spesielt middel, og for å være mer nøyaktige, så er en kjemisk nøytral vannbasert rengjøringsmiddel en klinikker.

Slik vaskerer du parkett: Gulvbelegg hjemme, Rengjøringsmiddel, Slik rengjør du det naturlige treet

Parkett bør vaskes veldig nøye, siden parkettbelegget ikke tolererer overdreven fuktighet

Det lar deg fjerne forurensning så nøye og uten skade på belegget, uten skilsmisse. Det er best å velge klarinæren på samme merke som parkett selv.

Ikke sjelden rengjøring utføres av spesielle midler som beskytter gulvet og samtidig omsorg for det. Deres funksjon er at de består av naturlige oljer og et mykt løsningsmiddel, takket være omsorgen utføres den mest milde og helt ufarlige. Hyppigheten av polering avhenger av hvor mye stedet hvor parkett ble lagt. Generelt er det nok å bruke et vann med olje 2-3 ganger i måneden, men alt avhenger av sammensetningen og anbefalingene fra væskeprodusenten, siden det kan være forskjellige komponenterkomponenter.

Artikkel om emnet: Retningslinjer for erstatning av linoleum gjør det selv

Daglig rengjøring: Slik vasker du parkettgulv

Slik at parkettgulvet er fullt begrunnet alle forventninger: Plukk opp et høykvalitets belegg, for å utføre installasjonen, for å bruke et riktig valgt vaskemiddel. Rengjør gulvet, dekket med laminat mye enklere enn den som er dekorert av en parkett, da laminatet kan vaskes og fra gamle flekker, for eksempel det vanligste smussen, men parkettstyret krever daglig omsorg.

Slik vaskerer du parkett: Gulvbelegg hjemme, Rengjøringsmiddel, Slik rengjør du det naturlige treet

Begynn å vaske parkett i figuren, så det vil unngå uønskede skilsmisser

Det er B.:

  • Fjerne sand;
  • Eliminer små smusspartikler;
  • Fjerner flekker.

Som det er mulig, er det nødvendig å utføre den forurensede delen med en bomullsklut, forhåndsvettet i en løsning av vann med tilsetning av et klinisk konsentrat. En gang i 6-7 dager kreves rengjøring gjennom MOP MOP eller Microfiber Mops, også fuktet i klinikken. Hvis det er tepper i rommet, må de regelmessig eksos, for å eliminere dusjen med små partikler av smuss, sand og lite søppel, slik som til gulvbelagte gulvet, i tillegg malt av lakk, deformet ikke fra samspill med slike partier. For å rengjøre gulvet fra gjørmen med en klinikker, er det verdt å bli kjent med anbefalingene fra produsenten, og det er riktig å overholde andelen, ellers er det mulig at du bare ikke kan oppnå ønsket effekt eller forstyrre estetikken til lerretet.

Slik bryr du deg om parkett med lakk

Parkettlakket gulv er: luksuriøst, dyrt og vakkert. Slik at han faktisk møter slike kriterier, er det nødvendig å overvåke det veldig nøye og bare rive det for ikke å være nok. Selv om den gamle, minst en ny parkettgulv bør behandles av spesielle polyrollas. I utgangspunktet behandles det 2 uker etter at det friske laget av lakk er påført, og gjentatte ganger etter 4 måneder.

Polyrol kan være:

  • Matt;
  • Blank;
  • Fargeløs;
  • Farget.

Artikkel om emnet: Hvilken lim å velge for tungt tapet

Slik vaskerer du parkett: Gulvbelegg hjemme, Rengjøringsmiddel, Slik rengjør du det naturlige treet

Før du vasker parkett, dekket med lakk, er det nødvendig å rengjøre med en støvsuger

Før du påfører polyrololet, er det nødvendig å rengjøre overflaten av gulvet fra smuss, støv og rester fra andre agenter som brukes til å ta vare på nettet. Det er mulig å bruke en spesiell børste eller en bred mopp med en spesiell børste eller en bred mopp, samt en jevn fordeling av sammensetningen gjennom hele omkretsen. Uansett hvilken størrelse på rommet, må det behandles om gangen slik at det ikke er noen uoverensstemmelse på skyggen.

Igjen, ikke glem anbefalingene fra produsenten, da det hovedsakelig er nødvendig å fortynne sammensetningen i en bestemt andel.

Polyrol skal påføres og blir helt tørr, og du kan bare bruke gulvet om noen timer, slik at overflaten av parkettet er helt tørket. Det er strengt forbudt å bruke det andre laget hvis den første bare begynte å presse, i dette tilfellet er det bedre å vente på en komplett tørking og litt senere å re-prosessen.

Parkettpleie hjemme

Noen tror at luftfuktigheten i luften innendørs spiller en stor rolle, og det påvirker hvor mange ganger i uken du trenger for å behandle gulvet.

Faktisk, alt avhenger av:

  • Pateuries av rommet;
  • Fortsetter;
  • Kvaliteten på sammensetningen av sammensetningen.

Det er nødvendig å regelmessig utføre generell rengjøring, men det er tilrådelig å implementere det som nødvendig. For eksempel, hvis resistent forurensning og flekker kan dannes for å skade frakk.

For slik rengjøring kan du bruke den mest vanlige klinikkerheten, men bare konsentrert.

Viktig! Cleanlys har sine underarter, og derfor når man velger et middel for generell rengjøring, er det verdt å ta hensyn til merket fra produsenten. For eksempel er Glutoclean egnet for å eliminere fettstoffer og gamle flekker på gulvet, behandlet med voks.

Slik vaskerer du parkett: Gulvbelegg hjemme, Rengjøringsmiddel, Slik rengjør du det naturlige treet

For å fjerne komplekse flekker, er det bedre å ikke bruke lavere verktøy, siden eksperimenter kan slå skade på parkett

Artikkel om emnet: Hvordan koble til strøm fra posten til huset

Coswick er produsert av produksjon av parkett og utgivelsen av relaterte varer. Selskapets utviklere anbefales, gjennomfører generell rengjøring i henhold til en spesiell ordning.

Nemlig:

  1. Rengjør belegget med støvsuger for å eliminere lite søppel.
  2. Påfør et konsentrere med en sprøyter forberedt på anbefalingen på boblen.
  3. Det er kategorisk umulig å tillate fortøyning av parkettet.
  4. Følgende gni gulvet med en spesiell mop fra mikrofiber eller bomullsklut.
  5. Når gulvet er tørt, behandles det med et spesielt beskyttelsesmiddel, igjen pre-skilt i ønsket konsentrasjon.

Denne sekvensen er ikke for komplisert, og for å holde den, trenger du ikke å kontakte spesialistene. Med hensyn til valget av sammensetning for rengjøring og behandling på produsenten, er dette den personlige preferansen til hver og ikke mer, da det kan variere: sammensetning, pris, bruksmetode, konsentrasjon. For eksempel, hvis du trenger å fjerne flekken fra blekk, harpiks eller i alle hæl med en parkett med en dekket med lakk, er det best å bruke et bevist merkevareverktøy Kiilto parkett-flekkfjerner.

For at gulvet for å opprettholde sine gode operasjonelle egenskaper i lang tid, må du utføre forsiktig rengjøring og riktig omsorg for belegget. Det er svært viktig at gulvet ikke er gjenstand for mekanisk skade. Når du danner alvorlige forurensninger, er det verdt å fjerne flekker fra parkettplanken umiddelbart for å eliminere inngangen i kluten.

Hva og hvordan å vaske parkett (video)

Parkett, som behandles av lakk, smør eller voks, krever en vanlig belegningsoppdatering ved hjelp av en polyrol. Avhengig av typen gulvkanvas, velges en viss måte og metode for behandling av behandling. Dekket med lakk leraser krever separat omsorg. Viktig! Utførelsespleie for parkettet er ganske mulig med egne hender, men hvis det ikke er noe spesielt behov eller ønske om å selvstendig avtale om dekningen, er det bedre å stole på alt dette av en spesialist.

Les mer