Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Anonim

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Varmt vegger for oppvarming av bygninger har lenge vært brukt, og denne teknologien er ikke ny. For eksempel, i Petersburgs palasser og i dag, kan du møte denne teknologien når kjelen ble installert i kjelleren, og kanalene ble holdt i veggene, som sirkulerte varmluft i veggene.

Nå, denne teknologien returneres igjen, men bare litt konvertering, i stedet for kanalene i veggene har vi rør med kjølevæske eller elektrisk kabel. La oss prøve å forstå denne teknologien, dets fordeler og minuser, gjennomførbarhet og økonomi, innflytelse på menneskers helse og mikroklima i huset.

I dag er det mange måter å varme opp hjemmet ditt, og det fører til et stort problem, nemlig det rasjonelle valget av hjemvarmesystemet.

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Først og fremst må vi finne ut hva slags varmesystem er, og hvorfor er det nødvendig i huset? Hovedoppgaven til varmesystemet er å kompensere for varmetapet hjemme i varmesesongen. Det vil si at hvis huset har en slags varmetap, som 30 kW / t gjennom alle omsluttende strukturer, trenger vi disse tapene for å kompensere for å føle oss komfortabelt og opprettholde en temperatur på 20 ° C. Dette og hele gåten ligger, typen oppvarmingssystem en spesiell rolle spiller ikke og spiller ingen rolle hva vi vil kompensere for disse tapene, vi vil fylle gass, kull eller brensel, vi vil bruke varme vegger, varme gulv eller radiatorer - Alt dette har ingen verdier. Vi trenger en 30 kW / t for å gi til huset for å kompensere for varmetapet!

Hvis vi lager et varmt hus, som et system, reduserer det for eksempel 1,5 ganger, så for oppvarming vil vi trenge 20 kW / t. Og nå har vi det viktigst å velge varmesystemet, og heller å sammenligne effektiviteten til forskjellige systemer. Det er ingen hemmelighet for alle som du trenger å velge et varmesystem med høyeste effektivitet.

Prinsippet om drift av varme vegger

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

La oss se på oppvarming av huset ved hjelp av varme vegger. Hva skriver vi annonseringsartikler om denne teknologien? Og det faktum at ved hjelp av varme vegger som en varmeinnretning øker vi arealet av varmeapparatet, og reduserer dermed temperaturen på kjølevæsken.

La oss tegne en analogi med varme etasjer. For eksempel, hvis vi varmes opp det varme gulvet som er større enn 29 ° C, begynner personen å føle seg veldig ubehagelig, det er varmt, balansen mellom varmeveksling er forstyrret. Ifølge europeiske standarder bør temperaturforskjellen mellom luft og overflaten av det varme gulvet ikke være mer enn 9 ° C. For eksempel i boligområdet er regulatorisk temperatur 20 ° C, deretter gulvet vi kan varme opp til 29 ° C. Hvis det er et bad, hvor lufttemperaturen skal være 24 ° C, så kan gulvet vi varme opp til 33 ° C - ikke lenger behagelig, mindre - vær så snill.

Artikkel om emnet: Installere en konvektor med egne hender

Varmt vegger Vi har nøyaktig de samme begrensningene, både fra synspunktet til regulatoriske dokumenter og menneskelig fysiologi, fordi en høyere temperatur oppfattes, som ikke behagelig. Den eneste forskjellen er at denne forskjellen er 11 ° C.

Hvis veggen har varme i boligområdet, bør temperaturen ikke overstige 31 ° C. Denne temperaturen vil være behagelig for en person, som ligger i en avstand på 1 m fra veggen. Det vil si temperaturforskjellen mellom veggoverflaten og luften vil være 31 ° C - 20 ° C = 11 ° C.

Hvorfor vil en person være komfortabel hvis temperaturforskjellen er høyere? Vi oppfatter temperaturen som en luftkontakt, i dette tilfellet, gå til utvekslingen mellom luften og oss, og det andre alternativet - som strålende varme. Og dette er det som det viser seg, jo høyere overflatetemperaturen, jo sterkere den strålende varmen. Derfor vil den store temperaturforskjellen mellom luften og varmeoverflaten skape en sterk termisk strøm, og mannen føles ikke behagelig i dette rommet.

I dette og ligger alle triksene, da 85% av varmen på veggen overføres til en person for en strålende varme. Men for å få disse 85%, bør kjølevæsken i den varme veggen ha en temperatur på 40 ° C. Dette er stille av selgere som anbefaler varme vegger som et hjemvarmesystem. Den samme temperaturen i radiatorene i varmesystemet og stort sett, kjelen bryr seg ikke om at oppvarmede vegger eller radiatorer. I et godt isolert hus er radiatoren med en temperatur på kjølevæsken 40 ° C godt håndtert med oppgaven.

Fra dette følger det at det reduserer temperaturen på kjølevæsken under 40 ° C, vi kutter sterkt den strålende varme som avgir veggen. Derfor er det ingen mening å lage en varm vegg, da vi ikke får en behagelig varme som vi får med en høyere varmebærer.

Sammenligning av varme gulv og vegger har vi at menneskets fremspring på gulvet er betydelig mindre enn på veggen (det er et kontaktområde med strålende varme). Derfor, hvis vi sier at den varme veggen gir strålende varme, bør temperaturen være 40 ° C, og som vi allerede vet, er denne temperaturen ikke behagelig for en person.

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Hvorfor 40 ° С? Grafen til den spesifikke vannkapasiteten til vann har ikke en lineær avhengighet. Dens bunnpunkt, hvor den minste vannvarme kapasiteten vil være 36,8 grader. Det vil si denne temperaturen hvor vann er lettest å varme i 1, 2 eller 3 grader og trenger å bruke mindre energi.

Erklæringen som ved lav varmebærer temperatur, må vi bruke mindre energi til å varme huset er ikke sant.

Faktum er at ethvert varmesystem er en mellommann, og det må varme opp luften rundt oss. Siden vannet er en mellommann, og mellom oss og varmeinnretningen er det luft, som har lav varmekapasitet og må oppvarmes, men der det er absolutt ikke viktig å varme det, så oppfatter vi strålende varme direkte, Men for dette trenger du en høy temperatur.

Artikkel om emnet: Hvordan lage en kasse på loggia og balkongen

For effektiv drift av en varm vegg, er det nødvendig med høy temperatur, en kilde til strålende varme!

Oppvarming med en varm vegg av huset er økonomisk lønnsomt eller ikke?

La oss se på den varme utendørsveggen til huset vårt og lage en varmenteknisk beregning. Beregningen tar hensyn til lufttemperaturen i rommet og den ytre lufttemperaturen. På grunn av varm luft inne i huset, blir veggen oppvarmet, hvilke kontakter med en kaldere ytre luft og på grunn av dette begynner å miste varme. Vi kompenserer disse tapene. I konstruksjonsnormer er det sagt at overflatetemperaturen på veggen inne i rommet ikke skal være lavere enn 4 ° C på lufttemperaturen i dette rommet. For eksempel er lufttemperaturen i boligrommet 20 ° C, deretter bør temperaturen på veggen ikke være under 16 ° C.

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

La oss se på varmeteknikken på veggen. Vi har en murvegg på 510 mm og isolert EPPS 80 mm (veggkonstruksjons- og anleggsregionen i dette tilfellet spiller ingen rolle). Varmeoverføringsmotstanden i henhold til kalkulatordataene: 3,46 (m² • ˚С) / W.

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Vi går inn i Tseropotieri-fanen og under ser vi at varmetapet for varmesesongen er 25,12 kW • H til 1m2 vegger. Dette er i tilfelle når huset er oppvarmet av radiatorer eller varme etasjer. Men hvis vi setter varme rør i veggene, øker temperaturen på den indre delen av veggen betydelig og vil ikke være 16 ° C og 40 ° C.

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Retur tilbake til kalkulatoren og øke temperaturen til 30 ° C (Dessverre tillater det ikke opptil 40 ° C (dessverre), vi ser på varmetap, de utgjør 37,31 kW • H med oppvarming med en varm vegg, som er en og en halv ganger mer enn det forrige resultatet.

Konklusjon: Ved den indre lufttemperaturen på 20 ° C vil tapet av huset være betydelig høyere, hvis det oppvarmes med varme vegger, på grunn av at temperaturen på ytterveggen vil være høyere, og jo høyere temperaturen forskjell, jo større varmetapet. I oppvarming sesongen må du betale mer penger for gass, elektrisitet, brensel eller annen type drivstoff.

Hva må gjøres for å redusere varmetap?

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

For å redusere varmetapet fra varme vegger, må de ordnes i de indre veggene som ikke er i kontakt med den ytre luften. I dette tilfellet vil vi kunne varme to rom med en vegg, hvis det er en partisjon, for eksempel mellom to soverom. Men hvis innervegget ligger ved siden av ytterveggen, vil vi varme opp og en del av ytterveggen, og disse er allerede forhøyet varmetap. Derfor må du trekke seg tilbake fra ytterveggen.

Det skal også huskes at de varme veggene ikke kan lukkes med noe, for eksempel installere skapet eller andre elementer i interiøret i nærheten av dem. Også i nærheten av de varme veggene, kan en seng ikke installeres, en person vil ikke føle seg komfortabel.

Artikkel om emnet: Hvordan oppdatere fugemasse på flisen på badet?

Og hvis det er varme vegger som grenser med korridoren, fordi korridoren også er et hus og varme vil bli i huset? Men det er ingen oppvarming i passeringsområdene, siden den varme luften faller fra boligrommene. Og hvis du fortsatt vasker passasjesonen, vil denne overflødige varmen bare komme inn i ventilasjon og igjen får vi varmetap.

Konklusjon: Det er mulig å bare gjøre en varm vegg mellom boliglokaler, bare da kan vi snakke om noe hensiktsmessig og rasjonell bruk av energiressurser.

Redusere varmetap, konstruktive løsninger

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Du bestemte deg fortsatt for å lage varme vegger i huset, til tross for alle de ovennevnte argumentene til uøkonomien til denne teknologien. Hvordan fortsette?

Det er to måter å gjøre veggdesignet på riktig måte:

  1. Forstørre tykkelsen på isolasjonen utenfor.
  2. Installer en ekstra isolasjon fra innsiden av veggen, og monter de varme veggene.

I de første tilfellene må vi bruke mer penger på isolasjonen. I den andre - vi lukker veggen med isolasjon fra innsiden, og derved legger alle egenskapene til veggmaterialet, skaper vi en drivhuseffekt (med EPPS-isolasjon), og vi vil redusere slike egenskaper av veggen som sorption, kapillæraktivitet, tröghet , etc. Hvis huset er bygget av murstein, så er dette i hovedsak penger kastet på vinden.

Konklusjon: Varm vegg er et dyrt system med hjemvarme, noe som fører til en økning i kostnaden for å bygge et hus, en svært tvilsom effektivitet i drift, slik at personen følte seg komfortabel, du må gjøre varme alle veggene i huset , etc.

Hvor bedre å bruke systemet "Warm Wall"?

Varm vegger for hjemmevarme, fordeler og ulemper

Hvis teknologien eksisterer og lar deg løse en viss oppgave, kan du ikke glemme det, vi må huske det og søke.

Varm vegg kan brukes som en ekstra varmekilde på steder hvor det av en eller annen grunn er umulig å bruke andre teknologier. For eksempel er varme etasjer laget i huset, og på grunn av det store antallet åpne områder er det ikke nok å varme hele volumet. I dette tilfellet kan varme vegger komme til redning, som vil øke oppvarmingsområdet, da disse teknologiene ligner og har samme modus for drift.

Effekten av varme vegger per person

Som med varme gulv i de varme veggene, er det viktigste ikke å overdrive det og øker ikke temperaturen mer tillatt ved 40 ° C, siden overskuddet av varmen negativt påvirker menneskers helse.

Undersøkt og psykologisk er en person mye mer behagelig når veggen utstråler varm, og gir ikke kaldt.

Hvis barna blir vant til det varme gulvet og til varme vegger, så gå til barnehagen, begynner de umiddelbart å skade, da husene har skapt drivhusforhold. Menneskekroppen, under slike forhold, begynner å miste immunitet. Derfor bør de varme veggene sammen med varme etasjer være en ekstra kilde til varme, og ikke som den viktigste!

Les mer