Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Anonim

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?
Hvis leiligheten din er liten, betyr det at du ofte må se etter flere gratis centimeter og kan ikke kjøpes funksjonelle og vakre møbler fordi det ikke passer.

Overraskende, men bare ved inngangen til hvert av rommene du mister på en hel meter med plass. Derfor er det fornuftig å forlate vanlige svingdører og installere foldingen, som er mest kompakte.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Foldedøren er et godt alternativ til svingdøren. Den har i sin sammensetning av flere sash som beveger seg på støttelinjene. Det ligner busser dørdesign. Slike "bølgepappede" dører er veldig godt egnet for bad, garderobe og små boligrom. Men de anbefales å installere bare der det er en liten permeabilitet, da deres festebeslag kan mislykkes mye før. I tillegg er slike dørene svært skjøre, og det er ikke tilrådelig å bruke dem som eksterne dører.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Folding dører er ikke bare kompakte, men også i tillegg til svært funksjonelle og mobile. Slike dører kan noen ganger være midlertidigeformede shirms og, om nødvendig, skille mellom rommet.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Den aktuelle designen kan velges for absolutt noen, til og med ikke-standard, åpninger. I tillegg til dette er sammenleggbare dører ganske trygge: det er vanskelig å slå dem, utkastene er ikke slått og halen av kjæledyret ditt de vil ikke bli festet.

I tillegg er foldedørene mye lettere å transportere, da lerretet er mye allerede standarddører. Rommet der slike dører er installert, mer romslige og lyse og, derfor å gi det mye lettere. Det er to hovedmodeller av sammenleggbare interroom dører - trekkspillere og bøker.

Folding dør harmonica.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Pretty Popularitet har folding dører som består av flere smale seksjoner - ca 10 centimeter bredde eller mer. I utseende ser de ut som en korrugeringsgardiner som har sterke vertikale lameller som er koblet til hverandre løkker.

Artikkel om emnet: Hvordan installere et akrylbad

Slike planker er festet til toppen og ofte til den nedre styren. Når du åpner døren, går de til veggen av harmonikken.

Den mest ekstreme lamella er skrudd på dørrammen, og den andre som har en rulle på enden, er ansvarlig for bevegelse langs veiledningen. For å fikse hele folding lerretet i en hvilken som helst posisjon er det avmerkingsbokser i de ekstreme ender. Disse dørene består av en eller to plissert lerret, og de kan komme sammen enten i ett eller i begge retninger.

For at når det beveger seg, er det ingen jerks, det er spesielle synkroniserere. De gir parallellisering av seksjoner.

Disse dørene er ikke egnet for noe interiør. Men med det riktige valget er Harmonica-døren i stand til å gjøre et rom mer interessant og originalt. Ofte er de installert på badet med både omfanget. I dette tilfellet bør du gi preferanse til plastmodeller.

Du kan også installere automatiske sammenleggbare dører som styres av ett klikk på knappen.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Harmonica-dørene er ganske enkle å velge for enhver åpning. Og hvis det i fremtiden er planlagt å smale eller utvide åpningen, kan døren enkelt endres ved å fjerne eller legge til seksjoner. Om nødvendig kan du til og med lage partisjoner til hele bredden på rommet, men det vil være ganske skjøre på grunn av tilstedeværelsen av et stort antall tilkoblinger.

Folding Book.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Dørbøker, hvor bare to sash er mye sterkere og mer pålitelige enn harmonikken. Utformingen av slike dør er enklere, men også vanskeligere. Men utseendet på dem mer solide. De er godt egnet for leiligheten, som er laget i en klassisk eller minimalistisk stil.

Slike dører, som dører-trekkspill, kan både dele hele rommet og bare overlappe døråpningen. Men for å åpne disse dørene er det nødvendig med mer plass, da de bare er dobbelt så vanlige dører.

Artikkel om emnet: Hvordan lage ringer på gardinene: Instruksjoner, Verktøy

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Seksjoner i dører-bøker kan være både symmetriske (like store størrelser) og asymmetrisk (en sash er allerede forskjellig), noe som gjør dem svært uvanlige.

Som Harmoshki-dørene kan de passe inn i begge en og to sider. I tillegg, i den foldede formen av sash, kan de bevege seg inn i veggen, for å være på kanten av åpningen eller brettet langs veggen. Dette alternativet er mest egnet for "Khrushchev".

Hva er de foldende indre dørene å velge?

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Folding dører, med det riktige valget av modellen, vil kunne nærme seg noe interiør. For fremstilling av sammenleggbare dører brukes en rekke materialer: tre, plast, lær, klut, MDF, sponplater. Harmonica, laget av noe mykt materiale (lær), kan være en radiusstruktur som er ideell for klaring av ujevne elementer i rommet.

For tiden tilbys både døve og glaserte typer harmonika og bøker. I lamellene laget av tre og metall, legger innsatsene fra matt, farge og gjennomsiktig glass, med tradisjonell eller, med mindre vanlige og sminerte glassmalerier. I tillegg kan dørene være både i speilet og i en fullstendig glassversjon. Dører laget med glass er mye dyrere.

Montering og dørpleie

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Folding dører av forskjellige modeller har et annet antall guider og egne seksjoner fikseringsalternativer. Når du installerer de øvre og nedre guider, er designet mer pålitelig, men installasjonen er noe mer komplisert. Vanligvis er den øvre styret festet til taket eller veggen. Det kan reappeted slik at det passer inn i interiøret.

Sammenleggbare indre dører: Harmonica eller bok?

Det er svært viktig å kompetere installasjonen, slik at lerretet alltid åpnet til enden, det gjorde ikke rattle og klemmene fungerte riktig.

Før du installerer døren, må du justere gulvet. I nærvær av pærer, groper eller dråper med høyder, kan spor mellom sash eller under døren dannes.

Artikkel om emnet: Kombinert gardiner gjør det selv: Kompetent kombinasjon av farger og stoffer

Du må også sjekke kvaliteten på tilbehøret før du kjøper, fordi holdbarheten til hele systemet avhenger av glidemekanismen og løkkene.

Du må håndtere døren svært nøye, åpne og lukke det jevnt, ta vare på sjokk. Ellers kan det mislykkes gjennom året.

Les mer