Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Anonim

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Flisen er utvilsomt det mest populære materialet for veggdekorasjon og gulv på badet. Og det er mange objektive grunner for det: det er lett å vaske, det er motstandsdyktig mot fuktighet og direkte fuktighetsinngang, det er hygienisk og miljømessig trygt. Det er alltid veldig ansvarlig for valget av gulv og vegg keramiske fliser.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Men hvordan å ende opp med badet ditt, vil passe på reparasjonen og hvor lenge flisen vil tjene deg, det avhenger ikke bare av kvaliteten på flisen selv og håndverket av byggeren som vil legge den. Sluttresultatet avhenger i stor grad avhenger av kvaliteten på relaterte produkter, for eksempel fliser. En som aldri har vært å gjøre med å legge flisen, kan ikke engang vite om hennes formål. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvorfor vi trenger en flisestøping, som tykkere blandinger er og hvordan du bruker det.

Formålet med Zatir.

Flisgimentet er en tørrbyggingsblanding som kan være både sement og epoksybasert. Groutet brukes til å fylle sømmen mellom flisene. Dette gjøres ikke bare fra de estetiske hensynene, men også slik at fuktighet ikke faller inn i sømmer og mugg og bakterier akkumuleres ikke.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

I tillegg vil den riktige valgte fugemassen kunne bidra til å skjule feil dannet på grunn av ujevn vegger eller feilaktig legging av fliser.

Hva trenger du å vite før du velger en fugemasse?

Før du går til butikken for grouting for sømmer, bør du vurdere at grouts er delt inn i to hovedtyper, avhengig av Hovedkomponenten i blandingen: Grouts på sementbasis og fugemasse basert på harpiksen (spesielt epoksyharpiks).

Sementbase er større populær hos forbrukerne. Dette skyldes hovedsakelig sin lavere pris. I tillegg er det lettere å jobbe med sementgrout. Det er nok å oppløse en tørr blanding med vann eller vannbasert latex til ønsket konsistens. Men i noen tilfeller selges grouts allerede i forhåndsbetalt for bruk i plastbøtter.

Det skal huskes at, selv om det er mer hensiktsmessig å bruke den ferdige blandingen, er den mindre økonomisk enn å bruke en tørr blanding. Faktum er at den ferdige blandingen vil tørke veldig raskt, og hvis du ikke har tid til å bruke alt bøtte kort tid etter åpningen, størknes restene av blandingen raskt, og du må kaste dem ut.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Blant den harpiksbaserte raven er den vanligste fugemasse basert på epoksyharpiks. Det finnes andre grouts, for eksempel basert på furanharpiks. Imidlertid brukes de sjelden i interiørdekorasjonen. For eksempel brukes Furana Resin-baserte grouts hovedsakelig på industrielle bedrifter i vanskelige produksjonsforhold. Epoxy grouts brukes overalt.

Artikkel om emnet: Hva slags design tak kan gjøres i hallen med egne hender?

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Hvordan velge riktig Grout-komposisjon?

Kriterier for valg av sement og epoksy grouts er noe annerledes.

Sement zatirki. Kan være ment for arbeid med smale sømmer (opptil 5 mm) eller med brede sømmer (mer enn 5 mm). Hvis du må jobbe med brede sømmer, må du kjøpe fugemasse med sand. Videre bør den bredere sømmen mellom flisene, Larrhest være sanden i blandingen. Noen sementblandinger legger også til spesielle kjemikalier som er utformet for å slite med dannelsen av mugg og sopp-fungicider.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Mest erfarne fliser tellere råder, fortsatt gi preferanse til epoksy grouts på badet, Siden de i motsetning til sementhastigheter ikke ødelegges under påvirkning av kjemikalier og mer motstandsdyktig mot ulike typer forurensninger. Men sementgrouts er også egnet for gulvfliser.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Hvis du fortsatt bestemmer deg for å bruke sementgrout, anbefaler vi deg for å kjøpe en hydrofobizer - en spesiell sammensetning som gir overflaten av de vannavstøtende egenskapene som behandles.

Som vi allerede har notert, blant de harpiksbaserte prisene Det optimale alternativet er løftet basert på epoxyharpiks . Den inkluderer epoksyharpiks, herder og fargestoffkomponent. Det er også en såkalt to-komponent fugemasse, som består av sement, som er skilt av en latex mykner. Slike fugemasse er mye sterkere enn andre, og brukes vanligvis på fasader av bygninger.

Fargeblandinger

Groutfargen er valgt basert på flisfarge.

Cement Grout kan være både naturlig grå og annen farge, fra hvitt til svart, avhengig av fargepigmentet som brukes. Hvis du ikke kunne finne den nødvendige skyggen av den ferdige blandingen, kan du lage det selv, kjøpe en hvit fugemasse og fargekel til den.

Valget av epoxy grout er betydelig bredere, men det er umulig å male på en epoxy basis uavhengig. Takket være tilsetningen av strålende komponenter var produsentene i stand til å oppnå effekten av gull, sølv, bronse, metallisk. Utvalget er veldig imponerende.

Artikkel om emnet: Art Vinyl Gulv: Dette er gulvet, bildet og legging, video og Tarkett Creative, Linoleum Modular

Når du velger en fugemasse, må du styres av to enkle regler.:

  • Mørk og kontrast Grout bør bare brukes hvis du er sikker på at flisen ligger perfekt. Faktum er at slik undertrykkelse av farger legger vekt på tegningen av flisleggingen.
  • Hvis det var i løpet av de stablingsfliser, var det noen feil, det er bedre å bruke en lett fugemasse. I dette tilfellet vil den mørkere fargen på flisen visuelt gjemme eksisterende uregelmessigheter.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

For ikke å gjøre en feil med valg av fliser, anbefaler vi at du tar prøver som brukes på badet fliser til en byggbutikk.

Fargeløs eller gjennomsiktig

I tilfelle du bruker en kombinasjon av flere farger i et bad innredning eller besluttet å kjøpe en mosaikkfliser, er en klar fugemasse perfekt. Den er laget på grunnlag av glass og perfekt for grout av sømmer av kunstnerisk og glassmosaikk. En gjennomsiktig fugemasse kalles veldig betinget - det savner ikke lyset og tar fargen på den slammede flisen. Men i seg selv er gjennomsiktig det ikke. Denne fugemasse brukes bare på smale sømmer med en bredde på opptil 2 mm.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Presentere produsenter av grouting blandinger

Det rette livet til flisen avhenger i stor grad også fra produsentens selskap. Bedre å stole på beviste produsenter. Blant de mest populære produsentene, bør prisene på det russiske markedet noteres:

  • Ceresit (sementbaserte blandinger, enkeltkomponent silikon grouts, to-komponent grouts)
  • Atlas (blandinger på sement og epoxy)
  • Weber Vetonit (sementbaserte blandinger)
  • Unis (sementbaserte blandinger)
  • Litochrome (sementbaserte blandinger og to-komponent epoksyblandinger)
  • Knauf (sementbaserte blandinger).

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Den høye kvaliteten på produsentens produkter garanterer deg ikke et pålitelig resultat hvis du ikke følger instruksjonene nøye.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Porøs flis? Det er en løsning!

Den porøse keramiske flisen har svært fuktige egenskaper, så det anbefales ikke å bruke den i rom med høy luftfuktighet. For at flisen skal lide under drift, er den dekket med spesiell ising eller lakk for å øke vanntett. En slik lakk brukes ofte til å lage DECOUPAR-tegninger på flisen. Selv om en slik lakk er dyr, gir den en flis en rekke svært nyttige egenskaper:

  • Beskytter mot flekker, fuktighet, smuss og støv
  • Tilrettelegger fliser og rengjøring
  • Hindrer prosessen med fading
  • gir skinn overflate.

Silikonfugler brukes ofte til å håndtere sømmer og ledd i keramiske fliser. Behandlingen av sømmer på denne måten øker vannpermeabiliteten til sømmen og forhindrer dannelsen av mugg og sopp. Verkene utføres ved hjelp av en spesiell pistol med en ferdig sammensetning, som i stor grad letter prosesseringsprosessen til sømmer.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Sut sømmen med dine egne hender - instruksjon

Under drift, vær sikker på å bruke gummihansker, respirator og vernebriller.

  • Avhengig av hvilken type fugemasse som brukes, må du åpne bøylen med den ferdige fugemasse eller tilsett den flytende komponenten i den tørre blandingen (herderen for epoksy fugemasse og vann eller vannbasert silikon for sementhastigheter). Konsistens av grouting må ligne en tannkrem.
  • Fjern tverrstenger og eventuelle fremmede elementer fra fliser sømmer.
  • Fyll sømplassen ved grouting. Dette bruker en spesiell gummispatel. Ganske sømmen på torget er ikke mer enn en kvadratmeter. Det er bedre å gni sømmen først i retningen fra topp til bunn, og deretter til venstre til høyre - fagfolkene fungerer vanligvis. Denser du fyller i sømmen - jo sterkere flisen vil holde.
  • Rengjør sømmen fra overskuddet. Jo raskere du gjør det - jo lettere vil bli fjernet.
  • Flytt gradvis på hele området av rommet.

Artikkel om emnet: Tilbehør til badet: Aromatiske stearinlys og deres bruk på badet

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Når fugemassen tørkes, kan restene av grouts på flisen bli tørket med en klut. Epoksy Grout er lettere å skylle med varmt vann med en liten konsentrasjon av vaskemiddel.

Grout for sømmer fliser på badet: hva bedre

Selvfølgelig er prosessen med å legge fliser tidkrevende og svært plagsomme. Men å legge flisen på egen hånd, har du muligheten til å spare betydelig, fordi kostnaden for arbeid på flisleggingen er noen ganger høyere enn kostnadene ved forbruksvarer.

Kanskje du ikke går jevnt fra første gang, men det er ikke nødvendig å frykte vanskeligheter. Det viktigste er å følge instruksjonene i alt.

Les mer