Fôr på trappene: Typer og leggingsmetoder (+48 bilder)

Anonim

I landstedet er trappen ganske enkelt nødvendig. Det utfører ikke bare estetisk funksjon, men gir også en praktisk bevegelse mellom etasjer. For å holde trappens opprinnelige utseende i lang tid, vær oppmerksom på de spesielle overleggene på trinnene. De er laget av en rekke materialer, men teppe er spesielt populært. I denne artikkelen vil vi vurdere de viktigste egenskapene til teppebelegget, samt velge riktig metode for å legge produktet.

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Hvilke funksjoner er stiger til trappene?

Dekorasjonen av trapper teppe gir deg mulighet til å forhindre skade på trinnene på trinnene, samt legge til interiøret i lyse farger. I tillegg utfører belegget flere funksjoner: sikrer sikkerhet, forhindrer glidning, stilig ser og senker støynivået.

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Selv om teppeduk er et optimalt alternativ for å beskytte trapper fra strømbelastninger, nå er det et bredt utvalg av gummi, silikon og andre foringer. . Avhengig av materialet i produksjonen, kan slike baner utføre forskjellige funksjoner. Så, allokere produkter til gaten og hjemme. Hver av modellene er unike på sin egen måte, så når man velger slike produkter, er det nødvendig å bli styrt med det formål å dette elementet.

I de senere årene, i landhus, kan du til og med møte myke fôr og tepper, spesielt for produkter med en lang haug.

Trapper for trapper

Regler for å velge pads for trapper

Når du velger et belegg for trappene i huset, er det verdt å vurdere visse krav til denne typen produkter. Teppebanen må være en god kvalitet, men viktigst, velg riktig størrelse, parametere og modell av varer.

Her er noen tips for å hjelpe deg når du kjøper teppeelementer eller solid dekning:

  • Produkter merket "for trapper" er mer holdbare og holdbare, de er laget av spesielt glidemateriale som ikke er utsatt for slitasje. Slike teppe spor har en kort tett haug, på grunn av hvilket mye støv ikke akkumuleres (krever ikke hyppig rengjøring).

Anti-slip overlays på trinnene

  • Når du er ferdig med trinn med teppeforinger, anbefales ikke spesialister å bli brukt som båndfeste, limmetoden for å legge teppe er også veldig kortvarig. I dette tilfellet er gummiprodukter med glidende effekt egnet.

Artikkel om emnet: Stol med transformasjon i trappen: Typer av strukturer og egenskaper av uavhengig produksjon

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

  • For dekorasjon av betong (så vel som tre) trapp, er en gummibasert teppe perfekt egnet, men det bør huskes om en spesiell måte å legge et slikt produkt på. Foringen må festes med festemidler i samme avstand fra hverandre og i hjørnene (det er en glidende overflate).

Teppe på gummi grunnlag for trapper

Velge ønsket modell for fôr på trappen, ikke glem om stilen til utformingen av rommet. Fargelegging, form av produktet må svare til internt design av huset. Dette gjelder kjøp av gummi spor til gaten for den ytre trappen - gi preferanse til nøytrale nyanser og funksjonalitet av produktet.

Tepper på trappene

For å oppnå maksimal tett passform på gulvbelegg til trinn, anbefaler vi at du bruker bildrivere.

Frameholder for trapper

Materiale av produksjon

For tre, betong, steintrapper, er det et stort utvalg av fôr på trinnene. De kan være laget av en rekke materialer.

Følgende løsninger er mest populære:

  • Teppe er en av de mest populære typer gulv.

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

  • Tepper på trinnene - produktene kan være både korte og med en lang haug, designet mer for komfort.

Myke tepper på trappen

  • Tre modeller - mer utført dekorative funksjon, kan være laget av eik, furu, aske, mutter og sedertre.

Trefôr for trinn

  • Plastfôr - dukket opp relativt nylig, krever en spesiell konsolideringsmåte på.

Plastfôr til trapper trapper

  • Gummiforing og spor brukes oftest på gaten eller på trinnene i gangene, ved inngangen.

Gummiforing på trappene

  • Aluminiumfôr - kan brukes både på trappene i huset og på ytre trappene.

Anti-slip profil

Anti-slip tepper

Fremvisninger kan brukes både inne i huset og på gaten. Deres hovedoppgave er å hindre å glide når de går, da den er fulle av alvorlige konsekvenser. Ofte brukes denne typen dekning ved inngangen til kontorer, i barnehager, sykehus og andre sosiale institusjoner. Innendørs vil heller ikke være overflødige anti-slipspor, de er mye mer praktiske enn det vanlige utendørsbelegget.

Anti-slip matter på trinn

Hvis gulvet, er basen og trinnene i trappen dekket med linoleum, så uten glidende foringer gjør det ikke. Gummiprodukter kan enkelt settes på trinnene, og alternativer for PVC og på et gummibasert grunnlag anbefales å fikse spesielle festemidler. Når kledning marsjerer, vær spesielt oppmerksom på kantene og åpne designplasser.

Etter å ha lagt belegget, må du forsiktig kontrollere overflaten for nærvær av uregelmessigheter. For å unngå dette, bruk bare materialer av høy kvalitet.

Anti-slip tepper for trapper

Teppe

Et slikt produkt på en utendørs minner det vanlige teppet, men det er ikke helt så. Teppe er preget av større haugetthet, det kan bestå av separate deler og har ofte en glidelås. For noen år siden kunne teppet brukes som hovedgulvbelegg, nå er det et stort antall alternativer for etterbehandlingsmaterialer.

Artikkel om emnet: Egenskaper av stue design med trapp og design ideer | +76 bilde

Teppe på trappene i trappene

Teppet må ligge på gulvet, men stripene av syntetiske fibre med merket "for trapper" blir en utmerket dekorasjon av trinnene.

Tepper for trapper trinn

Teppepleie

Ladial strukturer laget av tre ser stilig i ethvert interiør, men for mange er det et ganske kjedelig alternativ på rommet. For å diversifisere trappens utseende og beskytte overflaten av trinnene fra skade, bruk spesielle striper. Teppe, som kjent, er ikke verre i drift og krever ikke spesiell omsorg. Denne regelen refererer til teppebanene på trinnene.

Det er nok flere ganger i uken for å vakuum den syntetiske kluten og, så langt som mulig, behandle belegget med vaskemidler.

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Metoder for å legge teppe

Valget av metode for å legge teppe på scenen avhenger direkte av hvilken trapp selv. Et solid belegg (trapp, dekket i full) ser ut som presentabel, men leggingen er ganske problematisk, og i tilfelle av skrue - det er umulig.

Skille følgende leggingsmetoder:

  • Kutting av hvert element og fiksering på limet - i lang tid er vanskelig å rengjøre;
  • Legging av typen spor - Lerretet er ikke kuttet, vinklene er festet med stenger, lett å fjerne;
  • Festing av tepper for dobbeltsidig adhesjon - ganske enkelt, men fiksering er ikke pålitelig.

Bruker stangen

Dette er den vanligste måten som oftest brukes hvis du trenger å sikre teppet på trappen. Når det gjelder belegget, er det dampende på trinnene med like innrykk fra kantene, hvoretter lerretet presset med spesielle stenger i hjørnene.

Stengene er festet på spesielle låser som er festet på selve stigen. Faktisk er det en klassisk måte å fikse teppe på.

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

På video: Installasjon av bilføreren på trinnene.

Med festeplanker

Denne metoden gjelder bare på direkte trapper. For å fikse teppe, trenger du spesielle lameller med såkalte pigger. Raker er laget av kryssfiner - de kan være av forskjellige lengder, avhengig av bredden på trinnene. Små negler er negler i to rader. Hva det ser ut, se bildet nedenfor.

Artikkel om emnet: Fordeler og design Funksjoner av betongtrapper [Populære versjoner]

Festeplanker for teppe

Ferdige studded deler er festet til trinnene langs sideveisene. Vel, hvis trappen er laget av tre, så vil det være lettere å montere planker på selvtillitskruen eller neglene. På betongdesignet er detaljene festet på en dowel-skrue.

Fiksering av teppe på trinn med planker

Lim måte

Oftest brukes til betong trapper. Designet er dekket på denne måten preges av en detaljert studie og et attraktivt utseende. Samtidig er teppet for hvert trinn designet separat, siden det er nesten umulig å sette en enkelt web.

For å fikse teppe eller tepper på en betongbase, er spesiell lim best egnet.

Lim for teppe

Først produserer vi målingstrinn og reproduserer lerretet, hvoretter vi behandler trappens overflate av primeren (for betong). Etter tørking påføres primeren på klebemiddelmassen og racper den over hele området av trinnene. Det forblir bare for å legge stykker teppe og slip dem tett for en stund.

Legge teppe på trinn på lim

Makers gjør det selv

Karriagers kan gjøres med egne hender. Det tar ikke mye tid, og det ferdige resultatet vil se veldig estetisk ut. Metoden gjelder for alle typer trapper.

For produksjon av bilførere trenger du:

  • stenger fra duralumin;
  • klemmer (kan kjøpes i en møbelbutikk);
  • Festemidler (uselviskhet, negler).

Installasjonen i seg selv er ganske trivial. Først er belegget tett uten folder, deretter på hvert kryss, teppeplaten presser med en aluminiumstang, den siste på begge sider er festet i faste ringer.

Makers gjør det selv

Trappen er en integrert egenskap til landstedet. For å beskytte trinnene mot skade brukes spesielle foringer til å øke slitestyrken og livstjenes levetid. Det mest optimale alternativet for denne typen belegg er teppe, det er billig, gir en tett passform til overflaten og absorberer overflødig støy. Når du kjøper et lignende produkt, er det viktig å velge riktig metode for feste, hvilken som skal velge, er å løse bare deg.

Oversikt over populære overlegg for trinn (2 video)

Varianter av tepper og anti-slip belegg (48 bilder)

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Lag til trapper: Kriterier for valg og metoder for legging av teppe

Les mer