Lysdører i interiøret: Fordeler og fargekombinasjoner

Anonim

I innerdører er to viktige egenskaper i interiørfunksjonen ideelt kombinert: funksjonell og dekorativ. Dørkonstruksjoner gir den tematiske sonering av leiligheten, eliminerer ekstra lyder og spiller en viktig estetisk rolle. Nå er det et bredt utvalg av forskjellige dører som varierer i farge, form, stil og materiell tekstur.

Lyse dører i det indre av et landsted eller leilighet ser veldig originalt ut, de har både fordelene og ulempene med bruk. Det viktigste er å velge en passende modell for et bestemt rom. I denne artikkelen vil vi vurdere hva det er verdt å vurdere når du velger lyse indre dører, hvilke nyanser gir preferanser avhengig av denne eller den designløsningen.

Lett interroom dør i interiøret

Fordeler og ulemper med lysdører

For noen år siden ble det brukt typiske prosjekter av dørstrukturer i produksjon av interroom dører. Fargeserien av modeller var begrenset - for å finne ikke-standardkombinasjoner av lyse nyanser var nesten umulig. Wides av fenomenet i sovjetiske tider var hvite dører. Over tid har situasjonen på markedet endret seg i motsatt retning - det ansiktsløse hvite lerretet erstattet mørke konsisstrukturer.

I dag returnerte lyse dører i det indre av leiligheten til mote. De ser ikke tritt eller på en eller annen måte forsvarsløs. Beige, lysebrune, grå design utvides visuelt rommet på rommet, gi designen en logisk fullføring. Få folk vet hva fordelene har lignende design, men en ting er sant - de ser spektakulære ut med en stilistisk løsning.

En av funksjonene i lysdører er deres allsidighet. Designere forsikrer at hvite er kombinert med alle andre farger, som ikke kan sies om mørke dører.

Hvit dør i leiligheten interiør

Hvit er en nøytral farge som kan ha en viss tone, avhengig av fargepaletten på vegger, gulv og møbler. Denne skyggen overskrider også naturlig belysning. Du trenger ikke å bruke penger på en ekstra innredning av døråpningen, for selv uten det, vil dørdesignet passe perfekt inn i det indre av stuen, soverommet eller barnas rom.

Hvite dører i det indre av stuen

Interiør med lyse dører møter moderne kriterier for funksjonaliteten til boliglokaler. Du kan etablere denne typen dørblad i rom med laminat, teppe, parkett og andre typer gulv. Vi merker et så viktig faktum som den optimale kombinasjonen av slike modeller med hvite interiørobjekter (vindusrammer, møbler, dekorative partisjoner).

En annen særegen funksjon av de lyse dørene i interiøret i leiligheten er deres lyshet, engineering konstruksjon.

Hvit dør med glass i interiøret

De fleste leilighetene i russiske høyhus kan ikke skryte av et stort område, og det eneste riktige alternativet i dette tilfellet blir bruk av lyse farger i designet. De mister ikke situasjonen og bidrar til en mer kompetent distribusjon av ledig plass.

For lyse dører er også preget av praktisk. Mange mennesker vil skynde seg for å utfordre denne erklæringen, fordi hvite eller beige interiørelementer krever konstant omsorg. Dette er imidlertid ikke helt sant. På døren av hvitt er opphopningen av støv ikke så merkbar som mørk.

Hvite indre dører i interiøret

Fordeler

Som alle design, har lette indre dører i interiøret fordeler og ulemper med drift. Eksperter tildeler følgende praktiske fordeler:

  • Hvis interiøret i rommet er for overbelastet med store møbler, vil den hvite døren gjøre rommet mer gratis og litt.
  • Beige, hvite, lysebrune og til og med grå dører i interiøret ser alltid veldig originalt og vakkert ut. De er egnet for alle typer lokaler unntatt skap i en streng business stil.
  • Under forhold med begrenset soverom, vil bruken av lysdørstrukturer være en god løsning. For å oppnå en maksimal ekspanderende effekt, anbefaler du å være oppmerksom på modellen med en glanset overflate.

Artikkel om emnet:? Sammenligning av produsenter av interroom dører [Velg det beste?]

Hvit dør i interiøret
Lysdører visuelt gjør enda et lite rom mer romslig

Minuser

Ulempene ved dørkonstruksjonene av lette nyanser inkluderer deres lysken, på grunn av hvilken de må kontinuerlig overvåke lerretets renhet. Men moderne innenlandske produkter tillater deg raskt og billig å kvitte seg med ulike forurensninger.

Noen anser hvit farge er altfor enkel og banal, spesielt for utformingen av boligområder. Her er det verdt å vurdere de personlige preferansene til beboere og deres interesser knyttet til utformingen av interiøret. Vi merker bare at den ubrutte hvite døren kan gjøres ved hjelp av lyse nyanser og intrikate former.

Hvite dører med kontrasterende platbands

Populære byfarger i lyse toner

Et bredt utvalg av fargeløsninger kan sette i dødsfallet til kjøpere. Når du velger, er det nødvendig å stole på personlige preferanser, den totale fargesporet og dimensjonene på rommet. Dette gjelder også lysdører, bildene som vil bli presentert på. Vi vil se på de vanligste typene design - hvite, grå, beige og grønne nyanser av interroom dører. Hvis du bestemmer deg for et av disse eksemplene, vet du at de lett kan dekoreres med glass eller fargede innsatser.

Hvit

Som vi har sagt, er White Universal for utformingen av boliglokaler. Det er perfekt kombinert med ulike materialer: med tre, plast og metall detaljer. Denne nøytrale fargen vil bli perfekt sett i rommet til en nyfødt, i soverommet og korridoren.

Hvite indre dører i interiøret

Nylig, kombinasjonen av hvitt sex og hvite dører i utformingen av gangene, kjøkken og romslige stuer er spesielt populært.

Hvite dører og hvitt gulv

Når du velger en innerdør, er det lagt spesiell oppmerksomhet til kvaliteten på hovedmaterialet. De mest holdbare og praktiske modellene er laget av en rekke hvit aske eller hvit eik. Imidlertid er de preget av høye kostnader. Denne designen vil være dekorasjonen av et landsted eller et respektabelt kontor, laget i stil med høyteknologisk eller minimalisme.

Dører fra hvit aske i interiøret
Bildet viser døren til hvit aske

Grå

Hvis du vil velge det mest universelle interiørdesignalternativet, så uten å tenke, kjøp grå indre dører. Slike modeller ser stilfulle ut og gir strengt konsistenhet til hele designdesignet. Dette er det mest nærmest de klassiske mørke dørene.

Grå dører i interiøret

Imidlertid har slike dører en rekke restriksjoner:

  • Grå farge reduserer visuelt plassen - det anbefales ikke å bruke i små områder av rommet.
  • På bakgrunn av de mørke veggene i denne typen dører ser det kjedelig ut (det er bedre hvis de lyse nyanser vil seire i romdesign).
  • Sammensetninger av grå, brune og svarte farger kan forårsake negative følelser.

Artikkel om emnet: Fordeler med Input Aluminium dører og deres designfunksjoner [Salgstips]

Grå dører kombinerer bedre med lysere farger

Nyanser av brun

Skyggen av tre ser passende ut i en rekke stiler og skaper en koselig atmosfære. Brune dører ser naturlig og miljøvennlig, men, avhengig av subtera, er de forskjellig i deres estetiske egenskaper. Denne gruppen inkluderer lysebrune, beige og gyldne nyanser. Vær oppmerksom på at dette alternativet er egnet for å designe interne og innløpsdører.

Brun dør i interiøret

Den lysebrune skyggen har bjørk, lerk, bøk og kirsebærtre. Dører laget i en slik farge passer perfekt inn i klassisk eller folkemenn i stuen, gangen og til og med soverom. Med den rette dekorasjonen, vil de bli et godt tillegg til moderne design, men for dette må du jobbe med innredningen.

Det sies at for ekte komfort i stuen er det nødvendig med indre dører av lysebrun. Golden, Ash, Dairy, Beige - Slike produkter vil bringe komfort og varme til ditt hjem.

Lysebrune dører i interiøret

Beige

Beige innerdører har lignende eksterne og funksjonelle egenskaper med grå modeller. De bør ikke kombineres med svart eller mørk kanelmøbler. Hvis en beige dør er den eneste riktige løsningen for deg, anbefaler vi deg å balansere sammensetningen med lyse sokkelen og platbandene i en av elementene i interiøret. I lokalet med grønne vegger av denne typen, vil designen se spesielt fordelaktig ut.

Beige dører i interiøret

Bildet nedenfor viser et eksempel på et interiør med beige dører. Et utmerket tillegg til lerretet av en så varm nyanse vil være lysegrå eller hvit.

Beige dører i interiøret

Gull

Lyse gulldører er en integrert del av moderne og historisk design (klassisk, barokk, land). De gir rommet et majestetisk utseende og fantastisk fantasi fra gjester hjemme. I sammensetningen med veggene i en lignende nyanse, merker denne dørdesignen til en enkelt helhet, noe som gjør ytre overflaten spesielt dyp og harmonisk.

En slik designer tilnærming er karakteristisk for utformingen av lokaler med ulempe med naturlig belysning. Som du vet, har gul farge en positiv effekt på nervesystemet og gir liten glede av livet.

Interroom dør for gull

Grønne nyanser

Kombinasjonen av fargede vegger og uvanlige dører er en ny tendens i interiørdesign. Men for utformingen av døråpningene, er de fortsatt rådet til å bruke mer nøytrale nyanser, for eksempel grønn, grå og lyseblå. Hvis du skal dra nytte av denne ideen, sørg for at alle farger i rommet er "konkurrerte" med hverandre.

Grønn dør i interiøret

Grønne indre dører i sammensetningen med røde vegger har lenge blitt en klassiker. Resepsjonen er flott for rom med lave tak og flere dører som ligger på samme avstand.

På grunn av skarpe fargekontrast, øker rommet visuelt, som kan ses på eksemplet nedenfor.

Grønne dører og røde vegger

På videoen: Fem enkle tips når du kjøper innvendige dører.

Lysdører i forskjellige stiler

Til dags dato presenteres mange forskjellige alternativer for dørbeslag og lerret på markedet til rimelige priser. Materiale av produksjon, design og farge er viktig når du velger dører i det ferdige interiøret, da det er nødvendig å vurdere funksjonene til en bestemt dekorasjonsstil.

Ikke glem det kombinasjonen av farger - så å utarbeide interiøret i den moderne stilen eller stilen til Provence, glem det fargerike innredningen, lyse nyanser og uvanlige former. For ikke å gjette med designen, må du stoppe ditt valg på de hvite dørene. De ser harmonisk ut i forskjellige stiler og retninger, forvandler ikke enhetens enhet.

Artikkel om emnet: Hvilket slott å velge for innvendig dør: Typer av mekanismer og installasjonsanbefalinger

Skandinavisk stil

Hovedkomponenten i den skandinaviske stilen er hvit, så vel som liten størrelse på lokalene. For romlig ekspansjon og brukes av dørene til lyse nyanser som gir boliglyshet og luftighet. Skandinavisk stil er nær naturlig, men har en særegen funksjon - klare linjer i design, gruvedrift av møbler og høyt belysningsnivå. Her er preget av en kombinasjon av hvitt med metall, glass og andre speilelementer.

Dører i skandinavisk stil i interiøret

Minimalisme

Denne stilen er preget av den virkelige beliggenheten til elementene i rommet, ved hjelp av lyst belysning og minimumsbeløpet av dekorative elementer. Konsekvensen av lyse dører passer perfekt inn i et slikt interiør og legger til en spesiell farge på den.

Interiørdører i minimalismens stil

Hvit farge i stil minimalisme lar deg skape et generelt inntrykk av ledig plass uten kunstige restriksjoner (partisjoner, mørke fargepunkter). Det er derfor selv når du installerer brune og svarte døråpninger, se på hvite sokkler og platbands enten til takfrysninger.

Interiørdører i minimalismens stil

Classic.

Det ønskelige elementet i den klassiske utformingen av boliglokaler er lyse dører. De drar nytte av elegansen og majestet av klassisisme, bidrar til vintage stil. Hvis du ser på de historiske bildene av palassinteriørene i de siste århundrene, er det lite sannsynlig at mørke dører er usannsynlig. Siste gang ble lysdørstrukturer dekorert med gull og utskjæringer, stucco og utskjæringer. Nå gjelder disse elementene også når de oppretter noen modeller.

Interiørdører i klassisk stil

Fargekombinasjoner

Hvor best å kombinere mørke og lyse farger i interiøret? Hvite og beige innerdører kombineres med de fleste mulige variasjoner i fargene på vegger og gulv. Det er imidlertid verdt å merke seg at når rommet er rengjort helt i hvite toner, bør du nekte å bruke mørke dørstrukturer.

For ikke å forstyrre sammensetningenes enhet, er kluten av en lignende nyanse (meieri, farge av elfenben, grå, lysebrun) valgt.

Interiørdører av meieriskyggen i et lys interiør

Perfekt passe lysdører og i interiøret av kontrasterende maling. I slike tilfeller er beige eller hvite dører valgt - de visuelt gjør døråpningen med mer lys og luft, understreker metningen av lyse nyanser, dybden av lilla, grønn, blå.

Blonde dører og mørke vegger

Hvis du ønsker det, kan du gjenskape klassisk middelhavsdesign i stuen - dette tilrettelegges av den kompetente beliggenheten til en blå-hvit fargekombinasjon.

Lysdører og blå vegger

Valgfritt for å utfylle det mørke tregulv som ligner farge- og teksturdørene. Et lignende interiør vil spille nye maling hvis du bestemmer deg for installasjonen av en hvit dørbane og ulike dekorative elementer.

Vi anbefaler å dekorere dørene med glassmalerier, speilpaneler, interessante inventar, plassere oppdagelsen med en spesiell mørk platband.

Lyse dører med farget glass

En uavhengig utforming av det indre av boligen krever spesiell kunnskap og ferdigheter i å jobbe med blomster og teksturer. Lysdører er et universelt romdesignalternativ, men her er mye avhengig av den riktige valgte nyansen. Ingen element skal slås ut av sammensetningen og ødelegge enheten i stilen.

Tips for designere for å velge dører (2 video)

Dører i forskjellige farger (70 bilder)

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Funksjoner ved bruk av lysdører i interiøret: Utvalg av alternativer | +70 bilde

Les mer